PUSTENI SU!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

burek_in_space

#26 Re: PUSTENI SU!

Post by burek_in_space »

vruce pivo wrote:
Izvini ali ti si maloprije napisao da na utakmice ne ides zato sto ti se ne svidja trenutno stanje i da se slazes samnom da je ova liga ocaj.
Ovako vjerujem razmislja i veliki broj ljudi jer ne znam ama bas nikog pa i onog koji prati skoro sve utakmice svog kluba da ce u superlativima pricati o stanju naseg fudbala..
Ako se onda ne ide na utakmice zbog sporta i ljepote igre zbog cega se onda ide?Mozda da se ispuca visak hormona i izbaci negativna energija i usput izivi i porusi sve sto se stigne porusiti jer je to mnogo lakse uciniti u grupi od vise ljudi..Da nije mozda zbog toga tvoj drug otisao na utakmicu i na kraju dobio po nosu?
Evo samo u prvom redu ovo boldirano bi ti trebalo biti dovoljno da vidish da je pokretach teme to napisao, a shta o nashoj liZi, kvalitetu fudbala i svega shto ide uz njea misli njegov prijatelj je nama dvojici nepoznato. Ne znam zashto si se svezao njega, i pokushavash dokazati neshto shto nije uopshte tema.

Emirchata, hvala za info! :thumbup:
stochar

#27 Re: PUSTENI SU!

Post by stochar »

sta je sa blokadom?
MmeDeLafayette

#28 Re: PUSTENI SU!

Post by MmeDeLafayette »

I mene to zanima ... da li jos blokade traju? Odavde nemam bas neki pristup svim informacijama :(
Burek PP :)
vruce pivo

#29 Re: PUSTENI SU!

Post by vruce pivo »

burek_in_space wrote:
vruce pivo wrote:
Izvini ali ti si maloprije napisao da na utakmice ne ides zato sto ti se ne svidja trenutno stanje i da se slazes samnom da je ova liga ocaj.
Ovako vjerujem razmislja i veliki broj ljudi jer ne znam ama bas nikog pa i onog koji prati skoro sve utakmice svog kluba da ce u superlativima pricati o stanju naseg fudbala..
Ako se onda ne ide na utakmice zbog sporta i ljepote igre zbog cega se onda ide?Mozda da se ispuca visak hormona i izbaci negativna energija i usput izivi i porusi sve sto se stigne porusiti jer je to mnogo lakse uciniti u grupi od vise ljudi..Da nije mozda zbog toga tvoj drug otisao na utakmicu i na kraju dobio po nosu?
Evo samo u prvom redu ovo boldirano bi ti trebalo biti dovoljno da vidish da je pokretach teme to napisao, a shta o nashoj liZi, kvalitetu fudbala i svega shto ide uz njea misli njegov prijatelj je nama dvojici nepoznato. Ne znam zashto si se svezao njega, i pokushavash dokazati neshto shto nije uopshte tema.

Emirchata, hvala za info! :thumbup:
U pravu si,pogrijesio sam sto sam njega pitao :thumbup:
Volio bih kad bi mi neko od ovih "zestokih" navijaca objasnio zbog cega se ide na utakmice koje su uzbudljive i zanimljive kao gledanje plime i oseke i u cemu oni nalaze zadovoljstvo da idu na stadione(pogotovo gostujuce) i rizikuju vlastiti zivot za nesto sto je jednostavno truhlo i nekvalitetno !?
trulo_truhli

#30 Re: PUSTENI SU!

Post by trulo_truhli »

A što to prijatelju da me bude stid? Prošao sam i ja nekih gostovanja i to po bivšoj Jugi, hapsili su nas i zatvarali, ali nigdje nismo cvijeće nosili, a bogme se nismo ni okliznuli. Ovo što znam ljudi sa tribine, ima nas sa završenim fakultetima, ima nas dobrih ko hljeb, ali brate ostalo je i probisvjeta koliko hoćeš. Pisao sam na nekoj temi jučer kako je to svojim očima vidio moj prijatelj koji živi u Širokom i kojem je slupana i kuća i radnja. Čovjek nije navijač i moram priznati da sam bio iznenađen kako nije povisio tona o tolikoj šteti koja je dole učinjena. Čovjek samo ponavlja da je šteta izgubljenog života, a da će se stakla na kućama i limarija na autima popraviti. Lik koji je ubio Vedrana im je neki lokalni đilkoš koji se nakrao para, ima valjda i papire da je budala, ima kafić blizu koji je polupan i to mu je bio dovoljan razlog da izvadi pištolj i puca u masu. Znači, nije ciljao, nego je pucao po masi. Pričaju danas po Širokom da ga sa njegovom dijagnozom možemo očekivati za relativno kratko vrijeme napolju i da ovo nije prvi slučaj njegovog pucanja. Ja se nadam da je zadnji, ali oni ne dijele moje mišljenje, jer budali je to kao vode se napiti. Isto tako, danas sam gledao neke snimke koje su njihovi momci snimali iz kafića mobitelima i jasno se vidi da su Horde počele lupati čim su stigli i da im nije ko imao odgovoriti. Ljudi na snimkama glasno komentarišu i psuju čije je sve auto slupano. Da se neko spremao, bar bi svoje auto sklonio, ja barem tako mislim. Da li je neko Horde napao prije nego su stali u Širokom, ja ne znam, kao ni moj prijatelj, jer je bio u kafani, ali sranje u gradu ispred kafana su barem po onim snimkama sami počeli. Poslije tih snimki koje sam vidio, a koje će momci proslijediti federalcima radi prepoznavanja ovih naših lola što vole lupati tuđu imovinu, iskreno žalim tvog prijatelja što se tek u drugoj godini fakulteta upustio u društvo "koje fura tu furku".

Furanje furki nije vrijedno bilo čijeg života. Vedran je očiti primjer. Na slikama se jasno vidi da se držao po strani, ali je nažalost životom platio nečiju "furku". Ne dao Bog, to je mogao biti i tvoj prijatelj koji se okliznuo pa prošao samo sa slomljenim nosem i slomljenom nogom. Nadam se da će mu to biti opomena za buduće "furke" pa da će se radije okrenuti nekim pozitivnijim stvarima u životu.

Napominjem da sam prepričao segment sranja koji sam vidio svojim očima na snimci, da nisam vidio kompletnu situaciju od dolaska pred Široki i da ne znam ko je stvarno započeo sukobe, tako da svi vi što preferirate jebavanje majki, fašističko - ustašoidne zavjere i cyber kurčenje, slobodno preventivno odjebite.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#31 Re: PUSTENI SU!

Post by Admir_1984 »

Da oni imaju te snimke ja ti garantujem da bi u rekordnom roku zavrsili na svim njihovim "fasistcikim" medijima. Vidis da se preko njihovih medija konstantno trude prikriti zlocin, al uvjeren sam da ce se prava istina dokazati
trulo_truhli

#32 Re: PUSTENI SU!

Post by trulo_truhli »

Da ja nisam gledao, možda bih ti i povjerovao. Jesi li razmišljao da se pokušava smiriti situacija i obuzdati tenzije? Taj njihov đilkoš je sinoć provaljen, uhapšen i noćio je u istoj prdekani gdje i navijači Sarajeva. Zašto je to tek večeras objavljeno? Policija je jučer doslovno potjerala Horde nazad jer su izgubili nadzor nad situacijom, još bolje nisu ni imali nadzora nad situacijom i prijetilo je eskalacijom. Ljudi su se iz polupanih kuća digli i vjerovatno je bilo pitanje trenutka da eksplodira. A u stanici su ostavili 10-ak ljudi i to ovih što su prestari da idu za Mostar i ganjaju se sa studentima što imaju furke. Kad dođoše studenti njima...
lerdi

#33 Re: PUSTENI SU!

Post by lerdi »

Ma naravno. Koji kretenizam. Jao majko draga. Pa ovo nema ni u Monty Python-u. Jučer je bilo da je navijač uzeo od strane policajaca pištolj i zato ga ovi smakli. Da zaboravio sam da je prije toga počeo kao luđak da okolo puca. Danas kad su vidjeli da su popušili foru i da na snimcma ima sve, onda su smislili novu taktiku. Uvali dijelo nekom iz kazneničke koji ima papire da je lud ( vjerujem da je PTSP u pitanju ) i on če kao neuračunljiv biti vrlo brzo na slobodi.

Jel stvarno neko misli da je neko ovdje lud i glup ? :x :x :x
Alkos

#34 Re: PUSTENI SU!

Post by Alkos »

trulo_truhli wrote:A što to prijatelju da me bude stid? Prošao sam i ja nekih gostovanja i to po bivšoj Jugi, hapsili su nas i zatvarali, ali nigdje nismo cvijeće nosili, a bogme se nismo ni okliznuli. Ovo što znam ljudi sa tribine, ima nas sa završenim fakultetima, ima nas dobrih ko hljeb, ali brate ostalo je i probisvjeta koliko hoćeš. Pisao sam na nekoj temi jučer kako je to svojim očima vidio moj prijatelj koji živi u Širokom i kojem je slupana i kuća i radnja. Čovjek nije navijač i moram priznati da sam bio iznenađen kako nije povisio tona o tolikoj šteti koja je dole učinjena. Čovjek samo ponavlja da je šteta izgubljenog života, a da će se stakla na kućama i limarija na autima popraviti. Lik koji je ubio Vedrana im je neki lokalni đilkoš koji se nakrao para, ima valjda i papire da je budala, ima kafić blizu koji je polupan i to mu je bio dovoljan razlog da izvadi pištolj i puca u masu. Znači, nije ciljao, nego je pucao po masi. Pričaju danas po Širokom da ga sa njegovom dijagnozom možemo očekivati za relativno kratko vrijeme napolju i da ovo nije prvi slučaj njegovog pucanja. Ja se nadam da je zadnji, ali oni ne dijele moje mišljenje, jer budali je to kao vode se napiti. Isto tako, danas sam gledao neke snimke koje su njihovi momci snimali iz kafića mobitelima i jasno se vidi da su Horde počele lupati čim su stigli i da im nije ko imao odgovoriti. Ljudi na snimkama glasno komentarišu i psuju čije je sve auto slupano. Da se neko spremao, bar bi svoje auto sklonio, ja barem tako mislim. Da li je neko Horde napao prije nego su stali u Širokom, ja ne znam, kao ni moj prijatelj, jer je bio u kafani, ali sranje u gradu ispred kafana su barem po onim snimkama sami počeli. Poslije tih snimki koje sam vidio, a koje će momci proslijediti federalcima radi prepoznavanja ovih naših lola što vole lupati tuđu imovinu, iskreno žalim tvog prijatelja što se tek u drugoj godini fakulteta upustio u društvo "koje fura tu furku".

Furanje furki nije vrijedno bilo čijeg života. Vedran je očiti primjer. Na slikama se jasno vidi da se držao po strani, ali je nažalost životom platio nečiju "furku". Ne dao Bog, to je mogao biti i tvoj prijatelj koji se okliznuo pa prošao samo sa slomljenim nosem i slomljenom nogom. Nadam se da će mu to biti opomena za buduće "furke" pa da će se radije okrenuti nekim pozitivnijim stvarima u životu.

Napominjem da sam prepričao segment sranja koji sam vidio svojim očima na snimci, da nisam vidio kompletnu situaciju od dolaska pred Široki i da ne znam ko je stvarno započeo sukobe, tako da svi vi što preferirate jebavanje majki, fašističko - ustašoidne zavjere i cyber kurčenje, slobodno preventivno odjebite.
Da li mislis da je slucajno uhapsena ta osoba?? Da li si mozda vidio snimak (kao zvanicni policijski, gdje je isjeceno sve sto ne odgovara i gdje kada policija puca, zumiran je asfalt?) i slike? Da li je moguce, pored svih tvrdnji njegovih prijatelja i momaka koji su stajali u blizini da je upucan od strane policije, da se na kraju osumnjici frajko koji ima papire ludnice?????
motachjointa

#35 Re: PUSTENI SU!

Post by motachjointa »

trulo_truhli wrote:Da ja nisam gledao, možda bih ti i povjerovao. Jesi li razmišljao da se pokušava smiriti situacija i obuzdati tenzije? Taj njihov đilkoš je sinoć provaljen, uhapšen i noćio je u istoj prdekani gdje i navijači Sarajeva. Zašto je to tek večeras objavljeno? Policija je jučer doslovno potjerala Horde nazad jer su izgubili nadzor nad situacijom, još bolje nisu ni imali nadzora nad situacijom i prijetilo je eskalacijom. Ljudi su se iz polupanih kuća digli i vjerovatno je bilo pitanje trenutka da eksplodira. A u stanici su ostavili 10-ak ljudi i to ovih što su prestari da idu za Mostar i ganjaju se sa studentima što imaju furke. Kad dođoše studenti njima...
truhlo ofiran si, idi u siroki i solidarisi se sa nevinim gradjanima a nas pusti na miru! Ubili su nam druga i tu nema opravdanja niti izgovora! Ako si ti popusio pricu kako su se ljudi branili, kako su napadani po kucama i sta sve ne bar nas koji nismo popusti svojim pametovanjem samo nam dizes pritisak u ovom i onako teskom trenutku. Horde kakve su god i sta god da su uradile nisu zasluzile da se na njih puca niti od strane policije niti od strane tih nevinih gradjana koji toboze cak imaju i poneki kalasnjikov u kuci pa ga malo propuhali na navijacima. I pozdravi tog druga, zao mi je sto je njegovo djete moralo gledati taj haos, ali mi stete nije zao niti jedne sekunde, svakako su to sve ratni profiteri i sumnjam da su to postenim radom stekli.
Bordolini

#36 Re: PUSTENI SU!

Post by Bordolini »

lerdi wrote:Ma naravno. Koji kretenizam. Jao majko draga. Pa ovo nema ni u Monty Python-u. Jučer je bilo da je navijač uzeo od strane policajaca pištolj i zato ga ovi smakli. Da zaboravio sam da je prije toga počeo kao luđak da okolo puca. Danas kad su vidjeli da su popušili foru i da na snimcma ima sve, onda su smislili novu taktiku. Uvali dijelo nekom iz kazneničke koji ima papire da je lud ( vjerujem da je PTSP u pitanju ) i on če kao neuračunljiv biti vrlo brzo na slobodi.

Jel stvarno neko misli da je neko ovdje lud i glup ? :x :x :x

:thumbup:
ovakav rasplet situacije se mogao i naslutiti. Ali nismo vise ludi, nece to bas tako ici..
Moraless

#37 Re: PUSTENI SU!

Post by Moraless »

stvarno smarate pa kako vam se da i sada kada je pala glava, imatel stida ljudi moji ? :x
i da se razumijemo momci koji su dosli prije sat vremena s gosp.Kebom i predstavnikom navijača su brutalno pretuceni..
4-ca da tako kazem malo manje (ovo manje pod navodnike naravno) a ostala 3-ca su bukvalno zgnjeceni da nisu ni vidjeli dobro,
jedan cak ima 12 savova na glavi .. i mislim da svakom normalnom insanu to sve govori .. al opet nek su oni nama stigli živi za razliku od Pulje.

toliko od mene, samo neka se zna jer sam bio prisutan, a daleko od toga da mi je drago sto sam morao napisati.

Pulja uvijek ćeš biti u mome srcu !!

RIP
strong69

#38 Re: PUSTENI SU!

Post by strong69 »

trulo_truhli wrote:Da ja nisam gledao, možda bih ti i povjerovao. Jesi li razmišljao da se pokušava smiriti situacija i obuzdati tenzije? Taj njihov đilkoš je sinoć provaljen, uhapšen i noćio je u istoj prdekani gdje i navijači Sarajeva. Zašto je to tek večeras objavljeno? Policija je jučer doslovno potjerala Horde nazad jer su izgubili nadzor nad situacijom, još bolje nisu ni imali nadzora nad situacijom i prijetilo je eskalacijom. Ljudi su se iz polupanih kuća digli i vjerovatno je bilo pitanje trenutka da eksplodira. A u stanici su ostavili 10-ak ljudi i to ovih što su prestari da idu za Mostar i ganjaju se sa studentima što imaju furke. Kad dođoše studenti njima...
Huligani? Recimo da jesu. Svi oni. Recimo da su dosli sa ciljem da zapale SB.
Policija? Ispendrecila, vratila u autobuse, najratobornije privela u stanicu i ostale vratila kuci? NE!
Jedan momak poginuo, nekoliko ranjenih. To je sve sto je bitno u ovoj prici. Huliganstvo nazalost stanuje svugdje na planeti i bice ga uvijek. NAZALOST!
dottore

#39 Re: PUSTENI SU!

Post by dottore »

ako hocete da protestujete marš u Široki, pa dole protestuj...a cijelo sarajevo stane zbog 5-6 slinavaca....
moze se to rijesiti na 1000 drugih nacina

RIP za poginulog momka
trulo_truhli

#40 Re: PUSTENI SU!

Post by trulo_truhli »

Ja fino rekoh da sam prepričao verziju momka koji je sjedio u kafiću i nije vidio sve od početka i ulaza u grad. Nemam šta popušiti ili ne popušiti u pričama, nego sam lijepo rekao da prepričavam njegov pogled na situaciju. A kad već pričaš o otimanju, pljački i švercu, da te razočaram: i dole su se nagrabili i naotimali moćnici kao i ovdje, samo se drukčije zovu. I dole predratne kamiondžije sada imaju tvornice, a narod živi od kredita i u crvenom na karticama. Iskreno, momka mi je strašno žao, zamisli samo njegove roditelje koji 24 godine ulažu u njega i paze ga i maze, da bi mu jedan kreten, bio on civil ili policajac, oduzeo život. Nije isključeno i da se štima budali sa papirima da je ubica, kako bi se oprao policajac, ja to stvarno ne znam, a vala kako se radi u ovoj državi, lako je i moguće. Vi koji ste bili pa vidjeli to svojim očima možete dokazivati ako znate da je to bio policajac. Ja samo znam da mi je žao jedne izgubljene mladosti, jednih roditelja koji će patiti dok su živi i njegovog brata koji će nositi ožiljak na ruci koji će ga podsjećati čitav život kad se ujutru bude umivao na jedan tužni rođendan. Ima slika na kojoj se Vedran vidi pored Alaima bukvalno 1 metar, Alaim na trotoaru, on na cesti. U momentu ubistva lako je vidjeti da je Alaim na cesti, Vedran na trotoaru. Šta da je bilo obratno i da sada oplakujemo golmana? Ko bi tek tada oprao da to nije bilo smišljeno? Zaista mi nije cilj da bilo kome dižem tenzije, tlak i nervozu. Ako sam koga iznervirao, stvarno se izvinjavam. Kad je izgubljen život, više zaista nije bitno ko je prvi počeo, nego da se kreten koji je imao muda pucati u masu, kako vi kažete policajac, kazni maksimalnom kaznom.
Ako ste zaista vidjeli da je policajac, ako se stvarno štima da je to bila budala s PTSP-om, nadam se da će se Horde uspjeti izboriti protiv ovog usranog sistema i ovakve usrane banana države.
lerdi

#41 Re: PUSTENI SU!

Post by lerdi »

trulo_truhli wrote:Ja fino rekoh da sam prepričao verziju momka koji je sjedio u kafiću i nije vidio sve od početka i ulaza u grad. Nemam šta popušiti ili ne popušiti u pričama, nego sam lijepo rekao da prepričavam njegov pogled na situaciju. A kad već pričaš o otimanju, pljački i švercu, da te razočaram: i dole su se nagrabili i naotimali moćnici kao i ovdje, samo se drukčije zovu. I dole predratne kamiondžije sada imaju tvornice, a narod živi od kredita i u crvenom na karticama. Iskreno, momka mi je strašno žao, zamisli samo njegove roditelje koji 24 godine ulažu u njega i paze ga i maze, da bi mu jedan kreten, bio on civil ili policajac, oduzeo život. Nije isključeno i da se štima budali sa papirima da je ubica, kako bi se oprao policajac, ja to stvarno ne znam, a vala kako se radi u ovoj državi, lako je i moguće. Vi koji ste bili pa vidjeli to svojim očima možete dokazivati ako znate da je to bio policajac. Ja samo znam da mi je žao jedne izgubljene mladosti, jednih roditelja koji će patiti dok su živi i njegovog brata koji će nositi ožiljak na ruci koji će ga podsjećati čitav život kad se ujutru bude umivao na jedan tužni rođendan. Ima slika na kojoj se Vedran vidi pored Alaima bukvalno 1 metar, Alaim na trotoaru, on na cesti. U momentu ubistva lako je vidjeti da je Alaim na cesti, Vedran na trotoaru. Šta da je bilo obratno i da sada oplakujemo golmana? Ko bi tek tada oprao da to nije bilo smišljeno? Zaista mi nije cilj da bilo kome dižem tenzije, tlak i nervozu. Ako sam koga iznervirao, stvarno se izvinjavam. Kad je izgubljen život, više zaista nije bitno ko je prvi počeo, nego da se kreten koji je imao muda pucati u masu, kako vi kažete policajac, kazni maksimalnom kaznom.
Ako ste zaista vidjeli da je policajac, ako se stvarno štima da je to bila budala s PTSP-om, nadam se da će se Horde uspjeti izboriti protiv ovog usranog sistema i ovakve usrane banana države.
Vidiš da si kontradiktoran sam sebi. Sada kao prepričavaš nečiju verziju, a u predhodnom tekstu si kao to gledao svojim očima. Udahni duboko, saberi se i skontaj nešto novo šta češ da slažeš. :run:
trulo_truhli

#42 Re: PUSTENI SU!

Post by trulo_truhli »

[/quote]

Vidiš da si kontradiktoran sam sebi. Sada kao prepričavaš nečiju verziju, a u predhodnom tekstu si kao to gledao svojim očima. Udahni duboko, saberi se i skontaj nešto novo šta češ da slažeš. :run:[/quote]

Da si čitao od početka jučer šta sam pisao, ne bi bio tako isključiv. Prepričao sam ono što je momak vidio, ali i snimke koje su mi jučer pokazali kad su došli na posao.
lerdi

#43 Re: PUSTENI SU!

Post by lerdi »

trulo_truhli wrote:A što to prijatelju da me bude stid? Prošao sam i ja nekih gostovanja i to po bivšoj Jugi, hapsili su nas i zatvarali, ali nigdje nismo cvijeće nosili, a bogme se nismo ni okliznuli. Ovo što znam ljudi sa tribine, ima nas sa završenim fakultetima, ima nas dobrih ko hljeb, ali brate ostalo je i probisvjeta koliko hoćeš. Pisao sam na nekoj temi jučer kako je to svojim očima vidio moj prijatelj koji živi u Širokom i kojem je slupana i kuća i radnja. Čovjek nije navijač i moram priznati da sam bio iznenađen kako nije povisio tona o tolikoj šteti koja je dole učinjena. Čovjek samo ponavlja da je šteta izgubljenog života, a da će se stakla na kućama i limarija na autima popraviti. Lik koji je ubio Vedrana im je neki lokalni đilkoš koji se nakrao para, ima valjda i papire da je budala, ima kafić blizu koji je polupan i to mu je bio dovoljan razlog da izvadi pištolj i puca u masu. Znači, nije ciljao, nego je pucao po masi. Pričaju danas po Širokom da ga sa njegovom dijagnozom možemo očekivati za relativno kratko vrijeme napolju i da ovo nije prvi slučaj njegovog pucanja. Ja se nadam da je zadnji, ali oni ne dijele moje mišljenje, jer budali je to kao vode se napiti. Isto tako, danas sam gledao neke snimke koje su njihovi momci snimali iz kafića mobitelima i jasno se vidi da su Horde počele lupati čim su stigli i da im nije ko imao odgovoriti. Ljudi na snimkama glasno komentarišu i psuju čije je sve auto slupano. Da se neko spremao, bar bi svoje auto sklonio, ja barem tako mislim. Da li je neko Horde napao prije nego su stali u Širokom, ja ne znam, kao ni moj prijatelj, jer je bio u kafani, ali sranje u gradu ispred kafana su barem po onim snimkama sami počeli. Poslije tih snimki koje sam vidio, a koje će momci proslijediti federalcima radi prepoznavanja ovih naših lola što vole lupati tuđu imovinu, iskreno žalim tvog prijatelja što se tek u drugoj godini fakulteta upustio u društvo "koje fura tu furku".

trulo_truhli wrote:Ja fino rekoh da sam prepričao verziju momka koji je sjedio u kafiću i nije vidio sve od početka i ulaza u grad. Nemam šta popušiti ili ne popušiti u pričama, nego sam lijepo rekao da prepričavam njegov pogled na situaciju. A kad već pričaš o otimanju, pljački i švercu, da te razočaram: i dole su se nagrabili i naotimali moćnici kao i ovdje, samo se drukčije zovu. I dole predratne kamiondžije sada imaju tvornice, a narod živi od kredita i u crvenom na karticama. Iskreno, momka mi je strašno žao, zamisli samo njegove roditelje koji 24 godine ulažu u njega i paze ga i maze, da bi mu jedan kreten, bio on civil ili policajac, oduzeo život. Nije isključeno i da se štima budali sa papirima da je ubica, kako bi se oprao policajac, ja to stvarno ne znam, a vala kako se radi u ovoj državi, lako je i moguće. Vi koji ste bili pa vidjeli to svojim očima možete dokazivati ako znate da je to bio policajac. Ja samo znam da mi je žao jedne izgubljene mladosti, jednih roditelja koji će patiti dok su živi i njegovog brata koji će nositi ožiljak na ruci koji će ga podsjećati čitav život kad se ujutru bude umivao na jedan tužni rođendan. Ima slika na kojoj se Vedran vidi pored Alaima bukvalno 1 metar, Alaim na trotoaru, on na cesti. U momentu ubistva lako je vidjeti da je Alaim na cesti, Vedran na trotoaru. Šta da je bilo obratno i da sada oplakujemo golmana? Ko bi tek tada oprao da to nije bilo smišljeno? Zaista mi nije cilj da bilo kome dižem tenzije, tlak i nervozu. Ako sam koga iznervirao, stvarno se izvinjavam. Kad je izgubljen život, više zaista nije bitno ko je prvi počeo, nego da se kreten koji je imao muda pucati u masu, kako vi kažete policajac, kazni maksimalnom kaznom.
E sad mi reci jesu li horde čim su došlepočele da ruše ili nisu? Kažem ti malo se priberi. Ako možeš i umij se.
buna

#44 Re: PUSTENI SU!

Post by buna »

Pusteni su i to je trenutno najvaznije.
Ali je, nazalost, pusten i ubica Oliver Knezovic. Zvanicno saopstenje je, naravno, da je pobjegao. Da nije tuzno, bilo bi smijesno.
trulo_truhli

#45 Re: PUSTENI SU!

Post by trulo_truhli »

E sad mi reci jesu li horde čim su došlepočele da ruše ili nisu? Kažem ti malo se priberi. Ako možeš i umij se
Dečko, bile su još dvije teme od jučer koje su zaključane i na kojima fino možeš pročitati šta sam pisao. Ako se ne varam, nisam ti napisao ništa uvredljivo, nego da pročitaš sve i da ne budeš isključiv. Ako misliš da si pametan kad nekom kažeš da se pribere i umije, varaš se.
delightful

#46 Re: PUSTENI SU!

Post by delightful »

lerdi, bez vrijedjanja sagovornika! opomena.
Mikado

#47 Re: PUSTENI SU!

Post by Mikado »

dottore wrote:ako hocete da protestujete marš u Široki, pa dole protestuj...a cijelo sarajevo stane zbog 5-6 slinavaca....
moze se to rijesiti na 1000 drugih nacina

RIP za poginulog momka
Ako neznas zbog cega je grad bio blokiran nemoj iznositi nebuloze.
memlija

#48 Re: PUSTENI SU!

Post by memlija »

e ovako...kao prvo R.I.P. za momka i saucesce njegovoj porodici... :sad:
hajde da malo ohladimo glave i na miru porazgovaramo, ovo se odnosi na sve takozvane navijace, tj HULIGANE...de mi recite zivota vam je li vama jasno kakvo kretensko ime nosite, cuj HORDE ZLA,KRALJICE ZLA :-) . isto tako i za kretene MANIJAKE :-) , ROBIJASE, :-) FUKARE :-) , LESINARE :-) , SKRIPARE :-) ITD.....sa ovim imenima u startu se kvalificirate kao neki mangupi,, mange ili neznam ti sta.
vrlo dobro znam kako teku pripreme za tekme...skupe se balavurdija i njihovi idoli, starije mange i lagano po pivi 3-4 sata pred utakmicu...onda pod finom dozom alkohola u sebi ulazi se na stadion...i onda pocinje ispoljavanje necega sto normalan insan nema u sebi, psovki da se najezis do prepucavanja medju sobom...dva puta sam vodio dijete na Jug i nikad vise...znaci sve ono sto vam se nakupi tokom hefte istresete na tekmi i tako stalno...
e sad desilo se sta se desilo i vi blokirate grad koji ispasta po neznam koji put...
bez uvrede ali licite mi na razmazeno dijete koje kada dobije po labrnji bjezi mami i tati i tuzaka sve redom...
ne branim nikoga ali nisam cuo da je iko od vas rekao ima i vase krivice..malo smo ga i mi zglajzali...nego je momak poginuo i sada se svi iza toga pokrivate.... :sad:

dok sam isao kao dijete sa starim i burazerom na tekme ovi stariji su nosili mezu i pice i laganini...bilo je simpaticnih budalastina , ali nikad ovakvih stvari...
spustite loptu
Locked