Pussy Riot
- forest gump
#451 Re: Pussy Riot
Pa tu su negdje. Doduše, arapi ubijaju narko-dilera a ameri tuku bespomoćne žene.
- ScoobyDoo
#452 Re: Pussy Riot
Challenger__ wrote:Opet nisi shvatio poentu, evo probaću ponovo: probaj da zamisliš žene SAD da ovako izraze svoj protetst u sinagogi, ili Saudijke u nedmžijskoj S. Arabiji.dale cooper wrote:Zašto bi one to uradile u Američkim crkvama, sinagogama ili džamijama? One su to uradile u crkvi u
svojoj zemlji, skrećući pažnju na probleme u svojoj zemlji.
Vi ako živite u Americi ili Bosni i imate probleme sa tim političkim establišmentima bujrum izrazite
svoj protest. Ah da, zaboravio sam, vi to samo radite anonimno na internetu.
Imagine...
Lenone ba, te u SAD bi dozivotno u zatvor, a ove u S. Arabiji il dozivotno ili na ahiret. I treba tako u svakoj drzavi gdje krse zakon trebaju odgovarati. Njihovo pravo na izrazavanje ne znaci da time ugrozavaju prava drugih ljudi i institucija.
Nek se malo ugledaju na super pametnog covjeka Kasparova koji je opet u zatvoru jer na LEGALAN nacin izrazava svoje misljenje i kritikuje vlast u Rusiji. To je prava represija i treba da bude tema, a ne ove wanna be famous. One zapravo i ne znaju sta zele niti da mi raspravljamo o toj nekoj slobodi govora. Sve sto zele jeste da se prica o njihovoj gluposti kao sto to mi naivno radimo i zatim ce to dobro unovciti intervjuima za Vogue, GQ i ostale svjetske magazine. Zapravo ovo sto one rade jeste da unistavaju sav trud onih istinskih boraca za slobodu govora u Rusiji.
I za kraj da ponovim pitanje, ako se na portalima Call Of Duty prevodi kao " Poziv na duznost " kako bi onda trebali prevesti Pussy riot ??
-
occupylove
#453 Re: Pussy Riot
26 Avgusta 1920 , poslije velike borbe , zene u USA su dobile pravo glasa , ove 2012 uz podrsku OWS i mnogih feministickih grupa i nove organizacije za prava zena WORD , organizirace se protesti sirom USA , neravnopravnost i dalje postoji , pravo na abortus , nejednaka primanja i jos mnogo toga , jedna od iskri koja je potpalila ljutnju Amerikanki i je u ovoj predizbornoj godini u USA i izjave neo-konzervativaca o pravima zena i pravu na abortus , te nedavna izjava jednoga kongresmena da zena ne moze zatrudniti u slucaju silovanja te abortus ne moze biti opravdan i kao slag na tortu i hapsenje Pussy Riot i nasilne akcije pogotovo policije Njujorka prema Americkim aktivistkinjama , kao sto mozete vidjeti na video snimcima ;
naprijed Amerikanke
http://occupywallst.org/
naprijed Amerikanke
http://occupywallst.org/
- Challenger__
#454 Re: Pussy Riot
Spisak krivičnih djela za smrtnu kaznu obezglavljivanjem je pozamašan: od apostsazije (napuštanje islama i prelazak na hrišćanstvo, npr), preko blasfemije (ovo što su ove cure uradile spada u tu kategoriju) do vještičarenja, npr.forest gump wrote:Pa tu su negdje. Doduše, arapi ubijaju narko-dilera a ameri tuku bespomoćne žene.
- Challenger__
#455 Re: Pussy Riot
ScoobyDoo
Nisam ja ničiji advokat, samo ukazujem na dvoličnost mainstream medija, pojedinih zapadnih vlada i pojedinih naših diskutanata.
Ni manje, ni više, iliti - "no more no less"
Nisam ja ničiji advokat, samo ukazujem na dvoličnost mainstream medija, pojedinih zapadnih vlada i pojedinih naših diskutanata.
Last edited by Challenger__ on 24/08/2012 17:28, edited 1 time in total.
-
occupylove
#456 Re: Pussy Riot
promotivni video organizacije WORD , za 26 Avgust , USA je jedna od rijetkih razvijenih drzava koja nema trudnicki dopust , sramota je vidjeti zenu u visokom stadiju trudnoce , kako rade fizicke poslove jer nemaju placeni dopust u USA
i jos mnogo toga
a Pussy Riot zelim da odgule zasluzenu kaznu i da nastave svoje perfomanse ;
i jos mnogo toga
a Pussy Riot zelim da odgule zasluzenu kaznu i da nastave svoje perfomanse ;
- spreca
#457 Re: Pussy Riot
po sisimedvjed23 wrote:Ja bih ih pomilovo.
- Mrtvac Krvnik
#458 Re: Pussy Riot
pomilovat cure i završena priča. 
-
muzicar_iz_parka
#459 Re: Pussy Riot
Ko je imalo pametan nebi ih diro ni štapom i azbestnim rukavicama.
- dale cooper
#460 Re: Pussy Riot
Kad bi izašle i bile tretirane slično kao i Pussy Riot stao bih na njihovu stranu. Ti ovdje fulašChallenger__ wrote:Opet nisi shvatio poentu, evo probaću ponovo: probaj da zamisliš žene SAD da ovako izraze svoj protetst u sinagogi, ili Saudijke u nedmžijskoj S. Arabiji.dale cooper wrote:Zašto bi one to uradile u Američkim crkvama, sinagogama ili džamijama? One su to uradile u crkvi u
Vi ako živite u Americi ili Bosni i imate probleme sa tim političkim establišmentima bujrum izrazite
Imagine...
poentu. Ja sam za podršku slobodi govora i izražavanja bez obzira gdje se ko nalazio.
I isto bih imao mišljenje o vlasti koja na taj način tretira svoje građane kao što imam i o
Putinovoj vlasti.
- ScoobyDoo
#461 Re: Pussy Riot
Ma da razumijem sta hoces reci ali to svako mora na svoj nacin shvatiti.Challenger__ wrote:ScoobyDoo
Uzvaj druze
-
occupylove
#462 Re: Pussy Riot
kao sto se pretpostavljalo ? Moskovski sud je pustio na uslovnu slobodu jednu od clanica Pussy Riot , izgleda da ce i ostale dvije clanice biti pustene u dogledno vrijeme
izgleda da "zloglasni i zlocinacki Putinov rezim" kako tvrde 'zapadni demokratski mediji " ima vise razuma i humanosti od jedne Spanske , Grcke ili USA policije i dalje ..i sudstva koja ubi boga u narodu i osudjuje demonstrante za male prekrsaje na visegodisnje robije
http://www.rapsinews.com/judicial_news/ ... 10729.html
izgleda da "zloglasni i zlocinacki Putinov rezim" kako tvrde 'zapadni demokratski mediji " ima vise razuma i humanosti od jedne Spanske , Grcke ili USA policije i dalje ..i sudstva koja ubi boga u narodu i osudjuje demonstrante za male prekrsaje na visegodisnje robije
http://www.rapsinews.com/judicial_news/ ... 10729.html
- madner
#463 Re: Pussy Riot
Iskoristili su ih kao kurtone za nabijanje rejtinga kod vecine Rusa.
- Trololo
#464 Re: Pussy Riot
Imaginiram...Challenger__ wrote:Opet nisi shvatio poentu, evo probaću ponovo: probaj da zamisliš žene SAD da ovako izraze svoj protetst u sinagogi, ili Saudijke u nedmžijskoj S. Arabiji.dale cooper wrote:Zašto bi one to uradile u Američkim crkvama, sinagogama ili džamijama? One su to uradile u crkvi u
Imagine...