nemoj se ljutiti ali zvučiš mi previše paranoično. znači on bi ubio svakoga ko je protiv njega, samo da može. e jebiga. pa sad ispada gori od Staljina.505sCrtom wrote:ne. posto im nije napravio sacekusu znaci da nije mogao. tako ja to vidim.Revolver wrote:
pošto im nije presudio sačekušom u haustoru, možda možemo zaključiti da i Putin napreduje![]()
malo i ti pretjeruješ. po ovome ispada da ko god je digao glas kontra Vladimira je završio na groblju ili je radioaktivan. pa da su one očekivale sačekušu onda definitivno nebi ovo uradile. meni samo smeta što se oko ovoga digla prevelika frka i da ih čitav svijet, a i one sebe, smatraju previše bitnim. svi otprilike poznajemo rusku povijest a ona izjavi da je ovo sada u Rusiji: ...the very worst that has happened in Russian history to date..
ma daaaj!
i nema veze što bi manja kazna bila znak drugima da pokušaju isto, ja sam pitao tebe dali bi koncept smatrao uspješnim da se zbog kazne nije digla ovolika prašina.
ne sjećam se da se oko ubistva Anne Politkovskaye digla i upola frka kao oko ovoga.
samo još da dodam šta sam ranije rekao: kakva god da je sada rusija, ona u zadnjih par stoljeća nije bila bolja.
za ubistvo ne znam, ali sjecas li se da li su tekstovi politkovskaye dizali toliku fruku (u rusiji)? vjerujem da se slazemo da je njeno ubistvo bilo politicko. a ako je politicko, zna se ko ju je ubio. mislis li da je imao pravo na tako sto?
koncept se izgleda nije sastojao samo od koncerta u crkvi. sad znamo da je bilo i drugih stvari prije. samo su za crkvu osudjene. a da se nije digla tolika prasina (tj. da "koncept" nije digao svijest sto mu je valjda i bio cilj) ne bih smatrao da je koncept uspijesan. ali, sumnjam da bi prestale pokusavati.
helem, malo mi je zao sto se nisi osvrnuo na onaj drugi citat. mislim da je mnogo bitniji.
o "prospreritetnoj rusiji" se da diskutovati. zamolio bih te da prvo procitas komentar cijenjenog kolege forumasa o tome.
cak i da prihvatim tvrdnju da im nikad nije bilo bolje, ubijanje opozicionara i kriticara vlasti nema nikakvo opravdanje, ma koliko gasa i nafte ispumpali.
ne sjećam se toliko stvari o kojima je pisala Politkovskaya, ali se slažemo da je ubistvo imalo političku pozadinu. samo što tada skoro da i nije bilo reakcija zapada. valjda im tada nije bilo u interesu i ta licemjernost me najviše ljuti. naravno da niko nema pravo na ubistvo, ali zašto se stalno spominje ON. pa zar može jedan čovjek imati apsolutnu vlast nad 17.000.000 km2 i 140.000.000 ljudi? pročitao sam komentar kolege, i slažem se. samo mi nije odgovorio na pitanje, koje evo opet postavljam: dali smatraš da je za ostatak svijeta gori američki imperijalizam ili Putinova autokratija?
što se tiče drugog citata ne znam na šta da se osvrnem, nekako mi previše patetike i općih fraza (želimo dijalog, najjači smo kad smo najslabiji bla bla bla), ali ako one smatraju da je ovo sad nešto najgore što se desilo u povijesti Rusije onda nemam tu šta raspravljati.
ubijanje opozicionara i kritičara nema nikakvo opravdanje, tu se također slažemo, samo što ove tri sebe shvaćaju previše ozbiljno.