Pušenje u BBI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#151 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

micki125 wrote:
plain vanilla wrote:
micki125 wrote:a šta je sa pušenjem na autobuskim stanicama, kancelarijama i sl? hoćemo li morati praviti stanice za pušače?
pa autobuske su na cistom zraku
nisu, nanosi dim, pogotovo ako je gužva. a tek bacanje opušaka naokolo......
sta cemo s losim zadahom i smradom znoja u autobusu

btw, ne smeta vam smrad onoliko auta na cesti, od toga se ne umire, ali vam smeta dim na aut. stanici
de ba
Last edited by plain vanilla on 28/11/2012 15:14, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#152 Re: Pušenje u BBI

Post by MedenoSrce »

i ovi sto jedu bijeli luk :mrgreen:
dadoka84

#153 Re: Pušenje u BBI

Post by dadoka84 »

Iskreno boli me briga sto neko tamo sebe truje. Njegov je izbor.
Odvojite lijepo box i pusite do mile volje, meni a vjerujem i svakom normalnom covjeku ne smeta. Ali me briga za meni bliske osobe i njima pokusavam skrenuti paznju na stetnost duhana. Iako je to sizifov posao.
Najčešći kontra argument je, to mi je jedino u zivotu ostalo. Izgleda niko ne voli otici na planinu, izaci u grad, pojesti biftek ili kolač, pogledati utakmicu ili film. Jedino im to ostalo...
Not My Idea

#154 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

sta cemo s Mittalom? :x :mrgreen:
seln

#155 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

dadoka84 wrote: Najčešći kontra argument je, to mi je jedino u zivotu ostalo. Izgleda niko ne voli otici na planinu, izaci u grad, pojesti biftek ili kolač, pogledati utakmicu ili film. Jedino im to ostalo...
Ma voli...ali nemaju dovoljno penezi. Kila bifteka 15-20 KM, kutija cigara 2-3 marke.
seln

#156 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

Not My Idea wrote:sta cemo s Mittalom? :x :mrgreen:
Sta nas briga...nit je kafic nit autobuska stanica. :D
dadoka84

#157 Re: Pušenje u BBI

Post by dadoka84 »

Ne mora odma kilu, dosta i 200 grama :D
plain vanilla

#158 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

micki125 wrote:
plain vanilla wrote:[

sta cemo s losim zadahom i smradom znoja u autobusu
znoj nije otrovan. od znoja ( a ovdje ubrajam i miris bijelog luka pomiješan sa mirisom domaće rakije :D ) još niko nije umro, a od dima cigara jeste, i to tuce njih. eto to je osnovna razlika između dima cigarete i svih drugih smradova.
pa bolan, dok cekas bus nadises se svakakvih otrova iz automobila i autobusa, ali tebe ce otrovat ako vjetar donese malo dima cigare
cudi me onda da si jos ziv
Not My Idea

#159 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

micki125 wrote:
Not My Idea wrote:sta cemo s Mittalom? :x :mrgreen:
ko ti je kriv što živiš u zenici :D . evo recimo ja nisam u zenici ali definitivno udišem lošiji zrak nego zeničani. u kancelariji imam mittal. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: Dobar si, dobar. :mrgreen:
Lakat Jebić

#160 Re: Pušenje u BBI

Post by Lakat Jebić »

micki125 wrote:
pa bona saobraćaj se ne može zaustaviti, jedino da uvedemo zaprežna kola. dok se pušači mogu i moraju disciplinovati.
pa onda fino reci da nije do otrova i stetnosti, nego da treba pusace na lomacu
plain vanilla

#161 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

micki125 wrote:
plain vanilla wrote:
pa bolan, dok cekas bus nadises se svakakvih otrova iz automobila i autobusa, ali tebe ce otrovat ako vjetar donese malo dima cigare
cudi me onda da si jos ziv
pa bona saobraćaj se ne može zaustaviti, jedino da uvedemo zaprežna kola. dok se pušači mogu i moraju disciplinovati.
kako ne moze? zasto ne smarate vozace da vise koriste javni prijevoz, da se ne mora u prodavnicu autom, da je setnja zdrava,...da vam djecu potrovase..i sl

ali jok, bolje smarat' za cigare..eto sta je sa Zenice? potrovase se ljudi, pusili - ne pusili
jedni brinu za konobare, druge zaboli za Zenicane
JThomas

#162 Re: Pušenje u BBI

Post by JThomas »

seln wrote: Ne poricem stetnost pusenja, ali mi ta histerija ide debelo na zivce.
pa čemu onda tolika žuč?

i jasno ti je da i oni oko tebe udišu štetni dim kad ti pušiš.
seln

#163 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

JThomas wrote:
seln wrote: Ne poricem stetnost pusenja, ali mi ta histerija ide debelo na zivce.
pa čemu onda tolika žuč?

i jasno ti je da i oni oko tebe udišu štetni dim kad ti pušiš.
Cija zuc? Zahtijevam li ja kavez za nepusace, biceve, disciplinu, lomace...?
Lijepo sam rekao: odvojimo se (mozemo i po kantonima, sto se mene tice) i svi zadovoljni.
plain vanilla

#164 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

naravno, ja ne pusim tamo gdje je zabranjeno..dakle, ako se ne guras tamo gdje je pusenje dozvoljeno., moj ti dim ne smeta :wink:
Erzsebet

#165 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

plain vanilla wrote:naravno, ja ne pusim tamo gdje je zabranjeno..dakle, ako se ne guras tamo gdje je pusenje dozvoljeno., moj ti dim ne smeta :wink:
Dakle, ne trebam ući ni u jedan kafić ili restoran? Zar stvarno mislite da su u svim zemljama gdje je zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima ljudi idioti, pa su to tek tako zabranili?
seln

#166 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

Erzsebet wrote:
plain vanilla wrote:naravno, ja ne pusim tamo gdje je zabranjeno..dakle, ako se ne guras tamo gdje je pusenje dozvoljeno., moj ti dim ne smeta :wink:
Dakle, ne trebam ući ni u jedan kafić ili restoran? Zar stvarno mislite da su u svim zemljama gdje je zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima ljudi idioti, pa su to tek tako zabranili?
Tacno, ne trebas uci ni u jedan u kojem je pusenje dozvoljeno, kao sto ni ja necu ni u jedan u kojem je zabranjeno.
Odnosno, i ja i ti mozemo uci i tamo i ovamo, samo sto ja u nepusackim ne smijem pusiti, a ti se u pusackim ne smijes buniti.
plain vanilla

#167 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

Erzsebet wrote:
ima i kod nas mjesta gdje je pusenje zabranjeno
ja kad sam cula da se ne smije pusiti u Torte i to, odmah me prosla volja za cheesecakeom...nije mi palo na pamet ici tamo i zapaliti :mrgreen:

da, mislim da su idioti ti ljudi..jer isti ti ljudi su nekad reklamirali pusenje, kao zdravu naviku...
seln

#168 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

plain vanilla wrote:
Erzsebet wrote: Dakle, ne trebam ući ni u jedan kafić ili restoran? Zar stvarno mislite da su u svim zemljama gdje je zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima ljudi idioti, pa su to tek tako zabranili?
ima i kod nas mjesta gdje je pusenje zabranjeno
ja kad sam cula da se ne smije pusiti u Torte i to, odmah me prosla volja za cheesecakeom...nije mi palo na pamet ici tamo i zapaliti :mrgreen:

da, mislim da su idioti ti ljudi..jer isti ti ljudi su nekad reklamirali pusenje, kao zdravu naviku...
Do prije nekoliko godina, simbol Amerikanca je bio Marlboro Man, kauboj sa vjecitom cigaretom.

Image

Iako je stetnost pusenja bila vec decenijama poznata, nikome nije smetalo takvo reklamiranje.
Koju godinu kasnije....uhaj, pomagaaaj, propada svijet ako neko zapali cigaretu.
plain vanilla

#169 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

i tako je to pocelo...

Image
Lakat Jebić

#170 Re: Pušenje u BBI

Post by Lakat Jebić »

.
Erzsebet

#171 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

Da, i robovlasništvo je nekad bilo u modi, trebalo bi ga vratiti.

Seln, kako ćemo ti i ja ući u oba kafića (to je u Italiji bilo kao prelazno rješenje, pola kafića nepušačko, pola pušačko, a određivalo se žrijebom) kad 99% bosanskih pušača ne želi ni pomisliti da ne zapali u kafani. Svi moji prijatelji pušači ne bi nikad ušli sa mnom u takav kafić, to znam jer sam pokušavao. Na kraju smo počeli manje da izlazimo, a družili smo se po planinama, sjedili u baštama i sl., ali meni stvarno na pada na pamet da se prilagođavam na njihovu zavisnost.

Sjećam se da sam jednom došao na babine najboljoj drugarici, gdje je 13 ljudi pušilo, nas dvoje nismo, a sa nama je bilo još 6-7 djece, uključujući i novorođenče. Teorija im je bila "šta fali, i moji su pušili, pa nam ništa ne fali". To je svijest prosječnog bosanskog pušača, a ti pričaj šta hoćeš, to je jednostavno tako.
agnostic_front

#172 Re: Pušenje u BBI

Post by agnostic_front »

VjecitiStudent wrote:
agnostic_front wrote:Ma glupost. Ako BBI dozvoli da se puši, šta imaju zakon donosit koji to zabranjuje. I neka su ovo uradili, ovo sa fotografije. Kome smeta dim, nek ne sjedi, vrlo prosto.
Ako BBI dozvoli da se drogira, sta imaju zakon donosit koji to zabranjuje :-)
Otprilike.
seln

#173 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

Erzsebet wrote:Da, i robovlasništvo je nekad bilo u modi, trebalo bi ga vratiti.

Seln, kako ćemo ti i ja ući u oba kafića (to je u Italiji bilo kao prelazno rješenje, pola kafića nepušačko, pola pušačko, a određivalo se žrijebom) kad 99% bosanskih pušača ne želi ni pomisliti da ne zapali u kafani. Svi moji prijatelji pušači ne bi nikad ušli sa mnom u takav kafić, to znam jer sam pokušavao. Na kraju smo počeli manje da izlazimo, a družili smo se po planinama, sjedili u baštama i sl., ali meni stvarno na pada na pamet da se prilagođavam na njihovu zavisnost.

Sjećam se da sam jednom došao na babine najboljoj drugarici, gdje je 13 ljudi pušilo, nas dvoje nismo, a sa nama je bilo još 6-7 djece, uključujući i novorođenče. Teorija im je bila "šta fali, i moji su pušili, pa nam ništa ne fali". To je svijest prosječnog bosanskog pušača, a ti pričaj šta hoćeš, to je jednostavno tako.
Kao sto sam napisao: kafici SAMO za pusace i kafici SAMO za nepusace. Ko udje u jedan ili drugi, prihvata pravila igre.
Ako tvoji jarani ne zele u nepusacki, onda imas pogresne jarane. Ja bih za hator jarana nepusaca izdrzao sahat-dva u nepusackom kahvicu.
A to o svijesti...nije to svijest prosjecnog bosanskog pusaca, vec prosjecnog Bosanca, bio pusac ili nepusac.
Ili ti izjave nekih nepusaca (ukljucujuci i tebe) na ovoj temi izgledaju tolerantno?
VjecitiStudent

#174 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

agnostic_front wrote:
VjecitiStudent wrote:
agnostic_front wrote:Ma glupost. Ako BBI dozvoli da se puši, šta imaju zakon donosit koji to zabranjuje. I neka su ovo uradili, ovo sa fotografije. Kome smeta dim, nek ne sjedi, vrlo prosto.
Otprilike.
Sta bi jos mogli otvoriti, konc-logor, bordel, ...?
seln

#175 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

agnostic_front wrote:
VjecitiStudent wrote:
Otprilike.
Usporedba ne stoji. Cigarete su, za razliku od droge, jos uvijek legalne.
Post Reply