Pušenje u BBI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Not My Idea

#101 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

plain vanilla wrote:Tamo gdje je zabranjeno pusenje niti idem niti pusim. Tamo gdje je dozvoljeno, naravno da cu zapaliti.

Ako smo na rucku, a ja prije zavrsim s jelom, pitam smeta li nekome da zapalim..ako smeta, nije mi tesko malo sacekati.

Za ostale stolove, bas me vala briga..i ja slusam kako se oni dernjaju, kako vicu na mobitel, podriguju, mljackaju, hrakchu..niko me ne pita smeta li mi :evil:
:thumbup:
Lakat Jebić

#102 Re: Pušenje u BBI

Post by Lakat Jebić »

a vasa logika je bas onako prosvjetiteljska, maltene volterovska?
VjecitiStudent

#103 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

Evo i zakona
http://mz.ks.gov.ba/sites/mz.ks.gov.ba/ ... -98%29.pdf

Za sprovodjenje je nadlezna Sanitarna inspekcija, kazne su 30km za pusace, od 500 do 2000km za kafane.
Brojevi su ovdje:
http://kuip.ks.gov.ba/

@Poznanik, hoces li ih ti zvati?
Not My Idea

#104 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

micki, kad bude zabranjeno, necemo pushit, do tada, voz :oops:

cuj zivota ti, lijepa motika i pendrek :lol: :-)
Altsa

#105 Re: Pušenje u BBI

Post by Altsa »

seln wrote:
Altsa wrote:poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi..:
A odakle je poznato, hljeba ti? Rek'o Muderiz?
ovim samo potvrdujes da je tacno ono sto sam napisao :lol:

poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi...jebe im se za one koji ne puse i kojima to smeta pa bila to i njihova djeca...a kada im to kazes onda se jos i naljute
Last edited by Altsa on 28/11/2012 13:51, edited 2 times in total.
VjecitiStudent

#106 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

Not My Idea wrote:micki, kad bude zabranjeno, necemo pushit, do tada, voz :oops:

cuj zivota ti, lijepa motika i pendrek :lol: :-)
Zabranjeno vec jeste. Nego, ko ce zvati inspekciju i prijaviti BBI, Altu, Merkator, ... ???
seln

#107 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:Ostavimo prepucavanja po strani, nego kako ukinuti pusenje barem u trznim centrima, sta kaze zakon, ima li kakva inspekcija nadlezna za sprovodjenje ovog zakona koju bi mogli ganjati?
Kako bolan ostaviti prepucavanje po strani, kada ga ti prvi forsiras i stvaras histeriju protiv pusaca?
I ja sam za provodjenje zakona, ali imam utisak da neki ovdje ne zele provodjenje zakona, vec glave pusaca nabijene na kolac.
Not My Idea

#108 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

VjecitiStudent wrote: Zabranjeno vec jeste. Nego, ko ce zvati inspekciju i prijaviti BBI, Altu, Merkator, ... ???
Pa zovi ti, sto da ne? Zovi nadlezne.

Ne znam za te zabrane, nisam iz Sarajeva, kod mene je svugdje dozvoljeno. :D
seln

#109 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

Altsa wrote:
seln wrote:
Altsa wrote:poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi..:
A odakle je poznato, hljeba ti? Rek'o Muderiz?
ovim samo potvrdujes da je tacno ono sto sam napisao :lol:

poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi...jebe im se za one koji ne puse i kojima to smeta pa bila to i njihova djeca...a kada im to kazes onda se jos i naljute
Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.
VjecitiStudent

#110 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:Ostavimo prepucavanja po strani, nego kako ukinuti pusenje barem u trznim centrima, sta kaze zakon, ima li kakva inspekcija nadlezna za sprovodjenje ovog zakona koju bi mogli ganjati?
Kako bolan ostaviti prepucavanje po strani, kada ga ti prvi forsiras i stvaras histeriju protiv pusaca?
I ja sam za provodjenje zakona, ali imam utisak da neki ovdje ne zele provodjenje zakona, vec glave pusaca nabijene na kolac.
:shock:
Citiranje studije je tebi "nabijanje glava pusaca na kolac"????
seln

#111 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
Ko ti govori o citiranju studije?
Pogledaj malo postove....ubij, zakolji, da pusac ne postoji.
MedenoSrce

#112 Re: Pušenje u BBI

Post by MedenoSrce »

@nmi jes to opet bila nestasna pa ti nema pp-a? :shock:

Ne idem u BBI ne sluze alkohol.
VjecitiStudent

#113 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
De, citiraj me, molim te.
Not My Idea

#114 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
To se lijepo pridje insanu s cigarom i na fin i civilizovan nacin objasni da nema pusenja. Takodjer, logicno je da se uklone sve pepeljare sa stolova.

Ali posto oni sami to ne zele jer ce tako izgubit na zaradi i posjeti, ova prica je suvisna.
VjecitiStudent

#115 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

Not My Idea wrote:Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
To se lijepo pridje insanu s cigarom i na fin i civilizovan nacin objasni da nema pusenja. Takodjer, logicno je da se uklone sve pepeljare sa stolova.

Ali posto oni sami to ne zele jer ce tako izgubit na zaradi i posjeti, ova prica je suvisna.
Prica nije suvisna, sve sto treba jeste da neko pozove inspekciju.
Naravno, alternativa je ovdje palamudimo jos pedeset strana.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#116 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

micki125 wrote:
Not My Idea wrote:
plain vanilla wrote:Tamo gdje je zabranjeno pusenje niti idem niti pusim. Tamo gdje je dozvoljeno, naravno da cu zapaliti.

Ako smo na rucku, a ja prije zavrsim s jelom, pitam smeta li nekome da zapalim..ako smeta, nije mi tesko malo sacekati.

Za ostale stolove, bas me vala briga..i ja slusam kako se oni dernjaju, kako vicu na mobitel, podriguju, mljackaju, hrakchu..niko me ne pita smeta li mi :evil:
:thumbup:
prešućujete jednu veliku razliku. podrigivanje i vikanje, osim što je nekulturno, nije otrovno.
mislis? meni to toliko digne pritisak, da mogu dobiti srcani/mozdani udar, a i uzrokuje mi probleme s varenjem
Altsa

#117 Re: Pušenje u BBI

Post by Altsa »

seln wrote: Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.
izadi smoru na ulicu pa ce ti sve biti jasno...zamoli nekoga da ugasi cigaru jer ti smeta pa ce biti dobro da sve na kraju ne zavrsi sa fizickim obracunom...nisam jednom vidio majku koja je otalambacila cigaru i sjedi sa bebom itd. a imam i jednu u kuci prema tome popusti sa tim svojim pusackim sranjima 8-) borba ti je unaprijed osudena na propast :dance:
Not My Idea

#118 Re: Pušenje u BBI

Post by Not My Idea »

VjecitiStudent wrote:
Not My Idea wrote:Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.

Pa eto, jel vec okreces broj?
Naravno da ne okreces nego ces palamudit jos tih 50 strana.
VjecitiStudent

#119 Re: Pušenje u BBI

Post by VjecitiStudent »

Not My Idea wrote:
VjecitiStudent wrote:

Pa eto, jel vec okreces broj?
Naravno da ne okreces nego ces palamudit jos tih 50 strana.
Budem definitivno to ucinio, no prvo cu uljudno sacekati veterane ove teme da to prvi ucine, ja sam se prikljucio temi tek danas.
MirtolaDas

#120 Re: Pušenje u BBI

Post by MirtolaDas »

Da li je ikada sprovedena anketa ili studija da se vidi koliko stanovnika BiH uzva u duvanu, jer cini mi se, da im zabranis pusenje u velikim objektima tipa BBI da bi bojkot od strane pusaca bio osjetan u kasama restorana i prodavnica koji se nalaze po takvim objektima. Ako sracunas PDV koji placaju drzavi onda ni drzavi ni biznisima nije u cilju da zabrane pusenje. Zakon je tu da bi svi poput pokretaca time imali osjecaj da imaju pravo na zelju za zdravijom sredinom dok u stvarnosti od toga nema nista. Od jedne kazne ce dobiti par hiljada maraka, od hiljada obroka sazvakanih u zadimljenom prostoru mnogo vise, hrana + duvan.
Lakat Jebić

#121 Re: Pušenje u BBI

Post by Lakat Jebić »

Altsa wrote:
seln wrote: Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.
izadi smoru na ulicu pa ce ti sve biti jasno...zamoli nekoga da ugasi cigaru jer ti smeta pa ce biti dobro da sve na kraju ne zavrsi sa fizickim obracunom...nisam jednom vidio majku koja je otalambacila cigaru i sjedi sa bebom itd. a imam i jednu u kuci prema tome popusti sa tim svojim pusackim sranjima 8-) borba ti je unaprijed osudena na propast :dance:
jel sad i na ulici smeta?
seln

#122 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote:[
Slazem se.
Hocemo li i dalje da si zabijamo kajle ili da se ljubazno ignorisemo?
sa zadovoljstvom. i slobodno ignoriši ovo ljubazno, ne pristaje ti.
To upotrebljavam samo u komunikaciji sa civiliziranim ljudima.
agnostic_front

#123 Re: Pušenje u BBI

Post by agnostic_front »

Ma glupost. Ako BBI dozvoli da se puši, šta imaju zakon donosit koji to zabranjuje. I neka su ovo uradili, ovo sa fotografije. Kome smeta dim, nek ne sjedi, vrlo prosto.
seln

#124 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
De, citiraj me, molim te.
Ne, nisi ti rekao "ubij, zakolji"...ali ti pripremas teren, kao nacisticki "naucnici" koji su "studijama" dokazivali rasnu inferiornost Jevreja. Poslije toga, uvijek se nadje dovoljno galamdzija "ubij, zakolji, zatvori u kavez"
seln

#125 Re: Pušenje u BBI

Post by seln »

Altsa wrote:
I ti na osnovu reakcije jednog shanera zakljucujes kakvi su pusaci generalno?
I zivo mi se kopulira za tim da mijenjam tvoje nepusacke zablude.
Post Reply