Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post Reply
Area_51

#201 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Area_51 »

Ima ovdje argumenata za i protiv, ali moram priznat da je ovaj Pedja Kojovic jako tanak. Ostali daju izjave iz ugla vlastite politike koju zastupaju. SDA svoje, Tajo svoje, BPS nista s nicim standardno, ali NS jako tanko. Jos ih ovaj iz SDA provali kako su dobili i previse zvucnih mjesta u odnosu na ostvareni izborni rezultat. Sad kad Alija Behmen najavljuje popunjavanje dogradonacelnickih mjesta, smijenice Neskovica iz NS, a Nenad Markovic iz SDP je otisao za Grcku, ostaje otvoreno pitanje koga ce SDP staviti tamo, kako bi izbalansirali stvar i eventulano preokrenuli u svoju korist. Dva mjesta prazna, mnogo posla pred gradonacelnikom.

Ko se smije da ce to biti neko star, istrosen, penzioner koga treba pripaziti ili onaj novi Reuf Bajrovic iz ACIPS udruzenja, koga u zadnje vrijeme jako neukusno guraju. Ako je SDP na njih spao, ode to polako u neku stvar. Ima li neko rodjen u ovome Gradu, da je mlad i zna jezik, da pomogne tom onemocalom Behmenu da proradi. Napokon.
uvjek dobar gost

#202 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by uvjek dobar gost »

Area_51 wrote:Ima ovdje argumenata za i protiv, ali moram priznat da je ovaj Pedja Kojovic jako tanak. Ostali daju izjave iz ugla vlastite politike koju zastupaju. SDA svoje, Tajo svoje, BPS nista s nicim standardno, ali NS jako tanko. Jos ih ovaj iz SDA provali kako su dobili i previse zvucnih mjesta u odnosu na ostvareni izborni rezultat. Sad kad Alija Behmen najavljuje popunjavanje dogradonacelnickih mjesta, smijenice Neskovica iz NS, a Nenad Markovic iz SDP je otisao za Grcku, ostaje otvoreno pitanje koga ce SDP staviti tamo, kako bi izbalansirali stvar i eventulano preokrenuli u svoju korist. Dva mjesta prazna, mnogo posla pred gradonacelnikom.

Ko se smije da ce to biti neko star, istrosen, penzioner koga treba pripaziti ili onaj novi Reuf Bajrovic iz ACIPS udruzenja, koga u zadnje vrijeme jako neukusno guraju. Ako je SDP na njih spao, ode to polako u neku stvar. Ima li neko rodjen u ovome Gradu, da je mlad i zna jezik, da pomogne tom onemocalom Behmenu da proradi. Napokon.

Evo ja mogu, želim i mislim da znam... no nisam njegova stranka u stvari nisam ničija stranka !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#203 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by -LIBERO- »

Kada vrh SDP-a shvati da samo slozna i ujedinjena opozicija moze nesto uraditi protiv ovih nacionalistickih oligarhija,e onda ce i preko nekih malir nesporazuma preci,za dobrobit ove zemlje.

Sve dok oni istiskuju jednu po jednu stranku,iz tog bloka lijevog-centra,e sve do tada ce cijeli taj "blok" camiti u opoziciji.

Dodatna odgovornost,koju moraju da prihvate ovi iz SDP-a je i to da jesu najjaca opoziciona stranka i da moraju biti pokretac cijelog bloka tih promjena. U ovom bloku ne mislim samo i iskljucivo na stranke,nego na sve intelektualne kapacitete lijevog-centra.

Licno mislim ,da sa Zlatkom na celu,i sa jos par njegovih poltrona koji samo klimaju glavom sta god ovaj rekao i uradio,da SDP nema tog kapaciteta da pokrene nesto jace,opsirnije i organizovanije.
I dalje ce se zadovoljavati pokojom opstinskom pobjedom,i dalje ce se zadovoljavati sa 12-13% glasova ,a Zlatko ce se ugusiti u svoj egu i samozaljubljenosti.

Do nekog organizovanijeg i jaceg opozicionog bloka,ja i dalje ostajem na strani NS.

Kolio god joj neki spocitavali povremeno nesnalazenje,neupucenost...sve je to razumljivo jer se ustrojavaju u hodu,ja im kao ogromn plus mogu dodati principijelnost i hrabrost da ustanu protiv necega sto i nije "popularno" ,cak i da budu otvoreni korektiv svojih koalicionih partnera,cak i na ustrb svojih fotelja,sto je jedinstven slucaj na politickoj sceni BiH

Isto tako,uvjeren sam da NS moze samo jacati,u krajnjem slucaju barem cu znati da glas dajem ljudima koji su u 99% slucajeva apsolutno zastupali ideje, i imali apsolutno iste reakcije ,kao sto bi ih i ja imao
Last edited by -LIBERO- on 31/08/2009 15:35, edited 1 time in total.
staza

#204 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by staza »

Čisto nezavisno promatrajući, mislim da dok je Zlatko živ, SDP će u ovom ili onom obliku biti: prije će nestati NS i mnoge druge minorne (molim, da se ne shvati cinično, nego real-politično) stranke, nego što će Zlatko otići sa svoje političke pozicije (ma kako to tumačili: prepotencijom, nepotizmom, nestručnošću, konzervativizmom: ili obratno od toga...).
Last edited by staza on 31/08/2009 20:14, edited 1 time in total.
hadzofield

#205 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

kakav ba SDP i gradjanska opcija... kakvi bakraci ...

na cemu se dobivaju izbori na prici o manjim porezima ili o otcjepljenima., 100%BiH itd...
Area_51

#206 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Area_51 »

hadzofield wrote: na cemu se dobivaju izbori na prici o manjim porezima ili o otcjepljenima., 100%BiH itd...
Ovo je kljucna recenica. Izbore dobijaju stranke koje vise prepadnu svoj narod od onog drugoga, pricom o otcjepljenju ili ukidanju, a sve 100%. Na to dodas potencijalne Brankovice koji bi rado privatizirali sve sto moze, pa pare u svoj dzep. Sjetim se kako je lose Bakir Izetbegovic branio Brankovica za stan recenicom, pa i drugi su dobili stanove da ih kupe, a sve kadrovi SDA i HDZ. :x

SDP je imao program, kakav takav, na Lokalnim izborima, imale su i neke druge stranke, vidio sam recimo pamflet SDA za Dinu Konakovica, dok u grupu parola stranaka bez programa, napisanog, sa konkretnim idejeama i izbornim programima spadaju prva NS, pa BPS, pa SBiH, pa Liberali, pa GDS, tako redom. Samo parole tipa »Za bolje ovo ili ono« ili »Za manje kriminala na ulicama (dobro jutro Kolumbo)«. Evo sad kad bi htjeli prozvati NS za neispunjena obecanja, jednostavno ne mozemo, jer nisu nista ni obecali. Ocito s namjerom.

Zasto ovo kazem. Pa takva konstelacija odnosa gdje je SDP imao kakav takav program, a NS nikakav, jednostavno nije moglo uspjeti. Vidno je kako je NS kao malo dijete pocela da se buni, svaki put kad bi gradjani eventualno mogli podzrat potez SDP-a, pa onda sve to sto istice da im nije po volji NS svrsta, kao fol, u svoj program kojeg s druge strane nema, ne postoji. Da su bar potpisali nesto konkretno a neki parir o partnerskom necem, koji je opet skup deklaracija i nikog ne obavezuje. Onda SDP krene sa svojim prenosima, pa pocne izmisljat kojesta, a ovi iz NS kao fol to nije interes gradjana. Ta recenica nije interes gradjana dolazi iz stranke koja je imala mnogo vise savjetnickih i funkcionerskih mjesta u odnosu na izborni rezultat, pa se jos lazno predstavlaju interesom svih gradjana. Ko je njima u NS sa jedva 9% dao legitimitet da budu zastitinci SVEUKUPNOG interesa gradjana. Vidite koliko ima demagogije i suplje na obje strane, ako cemo realno, bez navijanja. I kod demagoga iz SDP i kod kinematografa iz NS, zastitnika svojih gradjana.

Sad kad takav partnerski odnos ide u proslost, jako je vazno sta ce se novo desit. Sad je ovo takva situacija, potez je na SDP, kako ce se pregrupisat i hoce li neko novo ime ponudit. Imam preko 45 ljeta, pa nisam u kategoriji mladih koje isticem da bi trebali doci na dogradonacelnicka mjesta, ali evo dajem podrsku kolegi ili kolegici Uvijek dobar gost, da sam Alija Behmen pozvao bih te da se ukljucis i radis. Ko ce biti na tim pozicijama, zavisi kvalitet rada Alije Behmena, koji svakako nece moci sam nista uciniti. Vidjecemo.
Deleter

#207 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Deleter »

Dok sve iscitah, oci mi ispadose, ali da se ne lijepim za ranije komentare, evo samo malkice na zadnji (Area51).
Znam da sam i ranije gledao program NS, pa mi se ovo tvoje ucini ofrlje, te odem na site NS i tamo nadjem njihov program: http://65.254.42.250/~nsadmin//index.ph ... &Itemid=26

Iskreno, ja ne vidim da ovom programu nesto fali...
A ako pricamo o interesu gradjana, zaista bih volio cuti u cemu se ogleda interes gradjana kod kupovine NTV99 za koju se odvaja milion KM (gradjanskih, da ne bude zabune), a taj milion je samo inicijalna kapisla, jer svi mi znamo sta je TV (bar se nadam da se to zna i razumije) i koliko to kosta. Milion je samo trenutno ulaganje, ali mislim da gradjane savrseno ne zanima taj medij dugorocno, sto je izvjesna stvar, a pogotovo ih ne zanima da se njihovim (nasim) novcem to finansira narednih ko zna koliko godina, a sto ce biti neuporedivo vise od spomenutog miliona...
Šapat

#208 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Šapat »

I agree :thumbup:
Area_51

#209 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Area_51 »

Deleter wrote:Dok sve iscitah, oci mi ispadose, ali da se ne lijepim za ranije komentare, evo samo malkice na zadnji (Area51).
Znam
da sam i ranije gledao program NS, pa mi se ovo tvoje ucini ofrlje, te
odem na site NS i tamo nadjem njihov program:
http://65.254.42.250/~nsadmin//index.ph ... &Itemid=26

Iskreno, ja ne vidim da ovom programu nesto fali...
Neko bi ovdje jedva izdrzao da malo ne provocira, pa cu ja probati hladnim cinjenicama. Ako ponovo procitas sta sam napisao, kazao sam jako precizno da NS nije imala i danas nema IZBORNI PROGRAM, kojim na izborima ucestvuje u pridobijanju glasova gradjana. Sta je konkretno, koji krov, obnovu ulice, fasade, parka, infrastrukture, plinovoda, vodovoda, elektricne mreze, onoga sto je u domenu opcinske price ili kako se to ozbiljnije kaze Lokalne samouprave obecala NS, pa sad mi gradjani mozemo da ih provjerimo, posebno koliko su ispunili obecanja. Opet cu kazat precizno, jedno voliko NISTA. Zasto, pa bas zato da ne bi imali ni zrno odgovornosti, vec samo jezikom, ustima i pricom manipulirali gradjanima, bez toga da nisu obecali bilo sta. Dobili nesto glasova na euforiju Danisa Tanovica i zanos gradjana.

Ovo sto nam stavljas za link da je program NS, je nesto sto se zove generalni, opci, univerzalni program, koji NIJE izborni, a neces vjerovati da takav Opci program imaju sve stranke. Evo ti linkovi pa provjeravaj:

SDP - http://www.sdp.ba/Default.aspx?categoryid=27&sub1=5
SDA - http://www.sda.ba/list.php?id=2
SBiH - http://www.zabih.ba/index.php?option=co ... &Itemid=51
HDZ - http://www.hdzbih.org/hr/stranice/prika ... am-hdz-bih
SNSD - http://www.snsd.org/dnn/Default.aspx?ta ... uage=en-US

i tako redom.

Tako da ima samo jedan zakljucak, da tvoje javljanje jeste na liniji NS, postujem, ali i njihove manipulacije gradjanima. Imaju niz deklaracija, kako se zalazu za nesto, a konkretna obecanja nista. I sad, ovdje svi mi trebamo da padamo u nesvijest jer NS, kao politicka stranka ima Opci program, kao i sve druge stranke ako hoce uopce biti stranke, a li isto tako da zmirimo sto nisu nista obecali u dokumentu koji svaka pristojna stranka zove Izbornim programom. Ma daj.

Pod konkretnim Izbornim programom, koji sadrzi OBECANJA sta ce neko uraditi u mandatnom periodu, sta izgraditi, koje projekte pokretati mislio sam na ovo u Opcini Centar gdje ja zivim

SDP Centar - http://www.sdpcentar.ba/?jezik=bos&x=22

SDA Centar - http://www.sdacentar.com.ba/tekst.php?id=166

Za ove dvije stranke sam nasao da konkretno nude nesto i prilikom Izbora imali su ovaj materijal koji su dijelili na ulici, recimo kod Vjecne vatre sam pokupio oba ova materijala. Ostale stranke, ama bas nista nisu imale, posebno NS, koja je imala samo neku lose dizajniranu afisu sa imenima kandidata, od kojih neki ni slike nisu imali, bez ijedne rijeci obecanja.

Kad nesto nekom ne obecas, jasno je da nema potrebe ni da obavis, pa je rezultat da nisi odgovoran. Meni je demagoga preko glave.
fixer

#210 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by fixer »

Ono sto ja volim kod NS-a je to sto ih boli tikva o kojoj stranci je rijec, sa svima ce se zavaditi - pa sad da li zbog ideologije, ili zbog populizma, meni je apsolutno svejedno.
@Area
Prekini se baviti glupostima. Pa nije ovdje niko lud. Kad su dosli na vlast, NS je trazio od SDP-a da naprave akt sa svojim obecanjima - konkretnim, te da na kraju mandata saopce koliko su uspjeli u tome. SDP odbio.
Control panel

#211 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Control panel »

fixer wrote:Ono sto ja volim kod NS-a je to sto ih boli tikva o kojoj stranci je rijec, sa svima ce se zavaditi - pa sad da li zbog ideologije, ili zbog populizma, meni je apsolutno svejedno.
@Area
Prekini se baviti glupostima. Pa nije ovdje niko lud. Kad su dosli na vlast, NS je trazio od SDP-a da naprave akt sa svojim obecanjima - konkretnim, te da na kraju mandata saopce koliko su uspjeli u tome. SDP odbio.
jesi li to ti fixere u NS pa sve tako dobro znas ili je ovo iz ''provjerenih'' izvora. ma nema NS je najbolja sve med i mlijeko. pa ne shvatam kako jedva skupise nekoliko vijecnika u cijelom gradu i u GV dva, kad iz njih samo postenje izvire. da sad ne stavljam ovdje neke primjere ''postenja'' od njihovih rukovodilaca.
hadzofield

#212 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

Kome je program vazan? Mozda nama na ovom forumu a nas je 20-30

Izbori se dobivaju na tri nacina 1. otcjepljenje rs-a
2. ukidanje RS.a
4. treci entitet

To su tri glavne matrice ....

Dok je u svijetu slijedeca matrica
1. manji porezi
2. bolji sistem zdravstva
3. zaposljavanje
Area_51

#213 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Area_51 »

@Fixer
Prvo, nikad, ama bas nikad se na bavim glupostima. Drugo, ono sto je objavljeno da je potpisana Platforma oko partnerstva u Gradu Sarajevu, SDP-NS, to je valjda taj papir. Trece, ne bih nikad potpisao, da sam SDP, papir u kojem dva NS vijecnika, pardon vijecnice, koja kad ih gledam na televiziji malo frustrirano zvuce, ne znajuci jesu posle ili dosle, mogu da rade sta god hoce i prozivaju kad te god hoce, za sta god hoce, kao da papir obavezuje samo SDP. Naravno da kazes da se bavim glopostima, kad fino cinjenicama pokazem da NS:

- nema izborni program
- ne daje obecanja nikome ni za sta
- ne zeli biti odgovorna, jer bi i njih neko mogao prozvati
- bavi se prozivanjem i perifernim stvarima bez ijednog projekta osim razvoja kinematografije i izgradnje kina teskog 500.000KM nasih para (tad je ovo gle cuda interes gradjana)
- manipulise frazom interes gradjana, pa se postavlja pitanje kako njihovih jedva 9% osvojenih glasova moze biti sveukupan interes gradjana.

Kad govorim o SDP, onda kazem:

- da imaju pogresnu kadrovsku politiku jer uhljebljavaju stare, penzionisane i istrosene kadrove
- da skoro nikad ne daju sansu mladima, a kad je daju onda je to neko preko stele, pa dodje u javnost i na televiziji ne lici na nista, pokusavajuci nespretno pljuvati sve i svasta
- da SDP ima mnogo vise sposobnih ljudi koji bi znali od Grada napraviti nesto, ali ti ocito niakd nece doci na povrsinu, jer to ocito neko ne da, jer se boji za vlastita mjesta
- da je SDP sklon tome da bude vjecita opozicija, jer nema hrabrosti da udje u vlast, opozicioni polozaj je komotniji i nosi mnogo manje odgovornosti
- a evo dodajem, da meni SDP izvana lici na jednu birkotratiziranu strukturu, koja nije u stanju donositi menadzerske odluke.

Nastojim biti objekativan, a ti pristrasan na stranu NS, sto je tvoje pravo, ali da ti pravo kazem, mrtvog konja jases. Vjeruj, NS nije nista drugo nego do trka trojice za ministarsko mjesto u Kantonu, jer su vidjeli kako Emir Hadzihafizbegovic hara sa drzavnim parama, pa bi oni da udju u taj prostor i oni rasporedjuju milionske pare za kulturu. Vidi se cak iz aviona.
Last edited by Area_51 on 02/09/2009 14:12, edited 1 time in total.
fixer

#214 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by fixer »

Control panel wrote:
fixer wrote:Ono sto ja volim kod NS-a je to sto ih boli tikva o kojoj stranci je rijec, sa svima ce se zavaditi - pa sad da li zbog ideologije, ili zbog populizma, meni je apsolutno svejedno.
@Area
jesi li to ti fixere u NS pa sve tako dobro znas ili je ovo iz ''provjerenih'' izvora. ma nema NS je najbolja sve med i mlijeko. pa ne shvatam kako jedva skupise nekoliko vijecnika u cijelom gradu i u GV dva, kad iz njih samo postenje izvire. da sad ne stavljam ovdje neke primjere ''postenja'' od njihovih rukovodilaca.
Nisam u NS, a za ovo bi saznao da si se redovno informisao.
Stavi primjere.
fixer

#215 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by fixer »

Area_51 wrote:@Fixer
Prvo, nikad, ama bas nikad se na bavim glupostima. Drugo, ono sto je objavljeno da je potpisana Platforma oko partnerstva u Gradu Sarajevu, SDP-NS, to je valjda taj papir. Trece, ne bih nikad potpisao, da sam SDP, papir u kojem dva NS vijecnika, pardon vijecnice, koja kad ih gledam na televiziji malo frustrirano zvuce, ne znajuci jesu posle ili dosle, mogu da rade sta god hoce i prozivaju kad te god hoce, za sta god hoce, kao da papir obavezuje samo SDP. Naravno da kazes da se bavim glopostima, kad fino cinjenicama pokazem da NS:

- nema izborni program
- ne daje obecanja nikome ni za sta
- ne zeli biti odgovorna, jer bi i njih neko mogao prozvati
- bavi se prozivanjem i perifernim stvarima bez ijednog projekta osim razvoja kinematografije i izgradnje kina teskog 500.000KM nasih para (tad je ovo gle cuda interes gradjana)
- manipulise frazom interes gradjana, pa se postavlja pitanje kako njihovih jedva 9% osvojenih glasova moze biti sveukupan interes gradjana.

Kad govorim o SDP, onda kazem:

- da imaju pogresnu kadrovsku politiku jer uhljebljavaju stare, penzionisane i istrosene kadrove
- da skoro nikad ne daju sansu mladima, a kad je daju onda je to neko preko stele, pa dodje u javnost i na televiziji ne lici na nista, pokusavajuci nespretno pljuvati sve i svasta
- da SDP ima mnogo vise sposobnih ljudi koji bi znali od Grada napraviti nesto, ali ti ocito niakd nece doci na povrsinu, jer to ocito neko ne da, jer se boji za vlastita mjesta
- da je SDP sklon tome da bude vjecita opozicija, jer nema hrabrosti da udje u vlast, opozicioni polozaj je komotniji i nosi mnogo manje odgovornosti
- a evo dodajem, da meni SDP izvana lici na jednu birkotratiziranu strukturu, koja nije u stanju donositi menadzerske odluke.

Nastojim biti objekativan, a ti pristrasan na stranu NS, sto je tvoje pravo, ali da ti pravo kazem, mrtvog konja jases. Vjeruj, NS nije nista drugo nego do trka trojice za ministarsko mjesto u Kantonu, jer su vidjeli kako Emir Hadzihafizbegovic hara sa drzavnim parama, pa bi oni da udju u taj prostor i oni rasporedjuju milionske pare za kulturu. Vidi se cak iz aviona.
Nastojis biti objaktivan,a odmah poslije nam das jedan svoj subjektivan stav. :D I za kraj jos napises da je tvoj objektivan stav, iako ocigledno subjektivan, vidjiv iz aviona. :D Te konstrukcije koriste samo podmukli manipulatori, koji imaju obicaj uvaliti neku notornu glupost citaocu i slusaocu, a sve pod velom "opce je poznato", "vidi se iz aviona", "jasno je svima".
Naravno da ti nikad ne bi potpisao neki papir koji te obavezuje, koji omogucava da tvoja produktivnost bude mjerljiva, egzaktna, ali to su, ipak, zahtjevi za individualnom komocijom, ne boljitkom kolektiva. Ako je SDP-u u interesu kolektiv, sta onda ima sa tim frustrirana lajavica iz NS? Je li SDP postoji da bi vodio drustvo naprijed ili da konstantno vodi neke sukobe na politickoj sceni bazirane na sujeti?
I za kraj - jesi li ti svjestan svoje analize?
Naveo si i vise nego objektivne razloge problema u SDP-u, samo su ti malo kriteriji odabira izmedju SDP-a i NS-a pogresni. Po kojem osnovu je eventualno nepostojanje detaljnog izbornog programa NS-a veci minus od jasnih problema u SDP-u - lose kadrovske politike, manjka vizije, nedostatka politicke volje i hrabrosti, hronicnog manjka ambicije prema osvajanju vlasti, zloupotrebi vlasti radi licnih ciljeva i slicno?
sinergija

#216 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by sinergija »

Area_51 wrote: Vidi se cak iz aviona.
ma ne vidi se :D . Imali ko kakvih informacija za to kino i veza sa kadrovima NS-a. ja mislim da se i to gradi od budzetskih para. isto kao i televizija grada. pa me intersuje koji ce projekat biti skuplji. :D
sinergija

#217 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by sinergija »

a nova zgrada scenskih umjetnosti? koliko ono miliona? da bi gospoda reziseri (politicari) imali crem dela crem zgradu. opet naravno od ''svojih para''. za ove pare mozes 10 gradskih televizija kupiti. i niko da to spomene. :D to je u redu jer SDP nema nista sa tim, a da je i malo bio upetljan onda bi ih sahranili ovi dusebriznici za nasu drzavu, narod, i moj novcanik. :wink:
bach

#218 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

Nekad bilo i za rukice se držalo

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#219 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by -LIBERO- »

sinergija wrote:a nova zgrada scenskih umjetnosti? koliko ono miliona? da bi gospoda reziseri (politicari) imali crem dela crem zgradu. opet naravno od ''svojih para''. za ove pare mozes 10 gradskih televizija kupiti. i niko da to spomene. :D to je u redu jer SDP nema nista sa tim, a da je i malo bio upetljan onda bi ih sahranili ovi dusebriznici za nasu drzavu, narod, i moj novcanik. :wink:
Pa poslije 276498287127 Dzamija,poslije 76262633 crkvi i manastira...poslije 822776366363 vikendica i ljetnikovaca,poslije 650 trznih centara samo u gradu Sarajevu,ne mislis li da je vakat da se napravi i zgrada za scenske?

Nije li nas film dovoljno,kao drustvo,necu spominjati drzavu,entitet,kanton i grad..nego nas kao drustvo,dovoljno pozitivno promovirao i "zaduzio" :?:

Samo mi nemojte o moralnosti i slicnim pricama iz usta ovih bojovnika SDP-a,i samo mi nemojte u tom kontekstu spominati Zlaju i Aliju...samo nemojte to.

Puno bolje vi "konje za trku imate" nego njh dvojicu ,u istoj recenici sa obrazom i ne korumpiranoscu :thumbup: :dance:
Dozer

#220 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Dozer »

@Area51
Za pocetak, mislim da izmedju SDP-a i NS ne postoji nikakav potpisani papir o partnerstvu. Koliko sam ja uspio sve to pohvatati, oni su u nekakvom "prirodnom" partnerstvu, pa sta god to znacilo. Pretpostavljam da se radi o nekakvom zajednickom frontu protiv nacionalista, na bazi njihovih slicnih programa.

Druga stvar jesu obecanja koja spominjes. OK, svi su pred izbore obecavali sve i svasta, to znamo, ali ta obecanja mogu ispuniti ili ne ispuniti samo oni koji osvoje vlast, zar ne? Koliko je meni poznato, NS nigdje nije osvojila vlast, osim jednog nacelnickog mjesta negdje, cini mi se u B. Petrovcu. Samim tim, oni jednostavno nisu ni u kakvoj mogucnosti da ostvare svoja predizborna obecanja. Ako neko misli da se sa par vijecnika ili savjetnika u par gradskih opstina ovdje nesto drasticno i brzo moze promijeniti, taj je bas zglajzo...
SDP je vec druga prica. Njihova predizborna obecanja su se bazirala na ekonomskim principima i gradjanskim raznoraznim opcijama, ali oni jesu osvojili vlast na nekim mjestima. Konkretno u opstini Centar i opstini Novi grad, i naravno jos stosta van sarajeva.

Ako pogledamo samo ovih zadnjih 2-3 mjeseca, mislim da je vise nego jasno da su oni odavno odstupili od svojih obecanja. U samo par stvari su pokazali da ni od ekonomije ni od brige za gradjane nema nista. Najdrasticniji primjer je upravo ova blesava kupovina NTV99, gdje su dali novac gradjana za svoje licne, talovske i stranacke potrebe i ciljeve. Ode milion KM u trku i u havu.
Najnoviji slucaj jeste koalicija SDPa i SDA u Bihacu. Sta bi ovo trebalo reci gradjanima? Po meni, nista vise nego da se SDP-u zivo fucka za te iste gradjane i da ce oni uci u kolaciju s bilo kim, ako tu imaju koristi. I OK, sve je to politika i razumljivo. Ali, gdje su u svemu tome gradjani i njihovi interesi?
SDP po medijima napada NS za nesaradnju po pitanju vjeronauke u vrticima, prljave privatizacije, nepodrzavanja borbe protiv korupcije, itd., sto je po mojim saznanjima totalno netacno da tu podrsku za ove stvari nisu imali od NS, a onda se odjednom koalira sa SDA, politickom opcijom koja ima poptuno suprotne stavove po istim ovim pitanjima i koju upravo SDP i napada za sve ovo.

I ko je ovdje lud, a ko zbunjen, a ko normalan (ako takvih ima uopste)?
Bitte_Halt_ja_ja

#221 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Najveci problem je sto se mi ovdje ponasamo kao u komunizmu. Politicari se i dalje ponasaju bahato, svaki misli da je tito (sto u neku ruku i imaju za pravo kakvi su telad biraci). Ovdje ljudi nisu navikli da glasjau za druge kad jedni ne ispune svoja obecanja, ili trece ili cetvrte. Ne, ovdje jednostavno se vrte dvije stranke i za njih se glasa, a kad ne ispune obecanja krivi se ona druga stranka i nevidljivi neprijatelji, placenici, amerikanci, rusi, vanzemaljci i sve te gluposti.

Ja ne vidim zasto mi moramo uopste razglabati o tome jeli sdp ili sda bolji. Brate dragi pogotovo je sda (i njihov cro ogranak hdz itd) pokazala svoju kompletnu nesposobnost sto vazi identicno i za sdp. Idemo dalje, i magarac bi dosad skontao da se oni nece micati sa mrtve tacke. Ali biracka telad i dalje gura glavu kroz bodljikavu zicu i onda kuka 4 godine da bi opet gurala glavu kroz istu zicu i sve to dok optuzuje onu "suprotnu" stranu.

Dajte ljudi, glasajmo za neke koji nisu bili na vlasti, gore od ovoga ne mogu, to je sigurno, moze samo isto ili bolje. Inace ce se nastaviti raspodjeljivanje moci i prodaja ovo malo sake jada sto ova zemlja ima.
Dozer

#222 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Dozer »

Tacno tako :thumbup:

I ja bih da se vlast da novima, bez obzira sto su neiskusni. Gore od ovoga zaista ne moze i cisto sumnjam da u ovakvom slucaju ne bi islo na bolje.
Post Reply