Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post Reply
Area_51

#126 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Area_51 »

Vjecni stvar jako jednostavna. Kad smo parafirali cuveni SPorazum o stabilizaciji i pridruzivanja, otvorio se prostor da kao normalna zemlja pocnemo koristiti evropske fondove. Da bismo tako nesto mogli, vjerovatno treba mnogo posla odradit i uloziti neke pare u kadrove koji znaju saciniti aplikaciju. Pricao je o tome Damir Hadzic u novinama, ali evo gledam na internet izdanjima nema ako nisi pretplatnik, pa se izvinjavam sto ne mogu stavljati linkove oko toga. Zato mi krivo sto smo imali riliku kao normalna zemlja ravnopravno s drugima aplicirati i dobiti sresdtva svojom pameti, a ne da neko poklanja.

Ovo drugo, sve sto sam rekao, stojim iza toga, lako je provjerljivo.
bihpatriot

#127 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

shalaedin wrote:
bihpatriot wrote:Ja sam ocekivao od osnivanja Nase Stranke puno, ali kada sam na predizbornom vidio koje "pubertetlije" su im alfa-i-omega, lijepo sam sebi-u-sebi rekao "heh konju...".

Sve je to lijepo, "cvijece na sve strane, ljubav, umjetnost", ali nema puno haira od umjetnosti...

S druge strane, SDP, mislim da su odletili nebu-pod-oblake i izgubili vezu sa ground-zero, "s obicnim svijetom/narodom", ali i pored toga mogao bih zazmiriti na jedno oko na tu njihovu manu i vidjeti da imaju koliko-toliko par kvalitetnih ljudi u vrhu stranke...

Dakle, SDP, u iscekivanju neceg boljeg (a to ce biti kada se, glavom-i-bradom, d mi :skoljka: ukljucim/o u najperspektivniju bosansku stranku). :mrgreen:
" nema puno haira od umjetnosti!"

To je sramota reći. U Bosni samo umjetnici i dižu glas kako treba protiv ovoga beznađa. Samo sto nas neuki narod ne cijeni umjetnost. Dzaba sto Josip Pejakovic podera grlo u emisiji "u ime naroda", dzaba sto u narodnom pozoristu igra predstava koja kritikuje rukovodstvo ove drzave, dzaba Dubioza pjeva "Dosta", dzaba je dijelovanje umjetnika kada to niko ne vidi. Niko ne vidi i nerazumije njihove perfomanse zato sto ne zeli da vidi ili se pravi glup da nerazumije sta oni zele daispolje svojim perfomansama.

Da umjetnika nije o Sarajevu bi se culo od rata do rata ili zbog neke ljudske gluposti. Ne valja nista sto umjetnici rade pa ni to sto su se latili politike. Umjetnici su se davno ujedinili u BIH-a, ali drzava nije. Davno su umjetnici obnovili sve one pokidane veze. Davno su umjetnici napravili mnoge lijepe stvari za ovu drzavu i da nije njih mi bi bili zasjenjeni uvijek.
Na najbolji način je predsjednik te male stranke Danis Tanović Bosnu iznjeo vani, okitivši je Oskarom. Mahom taj Oskar je zlo za nas, kao što su i svi događaji koji su izvikani u Bosni i regionu a proizvod su naših umjetnika.
Nevalja ni MESS, ni SFF, ni Sarajevo-Jazz festival, ni neki drugi festivali, izlozbe i radovi...Nista ne valja sto su ti ljudi stvorili svojim znanjem, trudom i vjecitim optimizmom. Sve to treba dokinuti, pa i politiku svih ovih umjetnika koja je puno zdravija od politike sadasnjih vlastodrzaca i mnogo je vise uznesena zdravim idealima i optimizmom samih politicare te male stranke. Mislim da oni dokazano znaju sta rade, drugi sigurno ne znaju to...

Evo pa malo nauci o umjetnosti i sta je ona i shvatices mozda sto je bolje imati politicare u politici nego sadasnje kriminogene politicare (cast izuzetcima):
http://bs.wikipedia.org/wiki/Umjetnost

De matereti...

Nije uopce rijec o umjetnicima i umjetnosti, vec u "pubertetlijama" koji zamisljaju da su "politicki umjetnici". OK, Danis, covjek je nesto napravio, stvorio neku novu vrijednost. Ali nije Nasa Stranka = Danis,vec je Nasa Stranka = skup nafuranih "pubertetlija" kojima je glavna capri "kad mi dodjemo, me nema, procvjetace sve na sve strane, povecacemo penzije duplo i sl. budalastine...

A sakupis ih sve na hrpu, nemo's 1000KM istrest' iz njih zajedno - toliko o njihovoj strucnosti u Svijetu "od prije Nase Stranke"!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#128 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by -LIBERO- »

ma jok Zlatko je najbolje sto imamo... :run:
valterbranisarajevo

#129 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by valterbranisarajevo »

Šteta!

Iako na prvi pogled ne izgleda tako na proteklim izborima su građanske multinacionalne stranke pokazale da tamo gdje je to bilo moguće zajedničkim djelovanjem mogu pomrsiti račune vladajućim. ovo se najbolje vidjelo na izborima za općinska vijeća. recimo u O.V. Centar do oktobarskih izbora većinu su imale nacionalne stranke, dok ih je na ovim izborima upravo koaliranje građanskih stranaka skinulo sa vlasti. Koliko je sve to bilo gusto i korisno dokazuje i činjenica da je kandidat SDP-a Lidija Korać pobijedila sa 13 glasova, samo jednim više od Muhameda Alaima. SDP sam ne bi mogao to postići. Sa druge starne SDP je pomogao N.S. u Bosanskom Petrovcu. Kome sve to nije odgovaralo i ko sada likuje i „rahatnije“ čeka izbore, ne treba posebno naglašavati.

Ovakve koalicije i saradnje su jedin put da se nekada izvučemo iz ralja sadašnje vlasti i zato se ne treba ponašati kao djeca u obdaništu, ako sadašnja opozicija stvarno želi promjene
bihpatriot

#130 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

-LIBERO- wrote:ma jok Zlatko je najbolje sto imamo... :run:
Iako se meni Zlatko gadi zbog svoje prepotentnosti tipa "ja sam najpametniji i iznad svih ostalih", kada mu se oduzme taj minus, ono sto ostane je ipak najbolje sto imamo.

Jebiga, ako nista, bar moze sa strancima pricati ili "pricati" - ovi drugi ne mogu ni to...
dallton

#131 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bihpatriot wrote:
Iako se meni Zlatko gadi zbog svoje prepotentnosti tipa "ja sam najpametniji i iznad svih ostalih", kada mu se oduzme taj minus, ono sto ostane je ipak najbolje sto imamo.

Jebiga, ako nista, bar moze sa strancima pricati ili "pricati" - ovi drugi ne mogu ni to...
znaci po tebi svaki profa engleskog jezika je dobar za vodju sdpa
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#132 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

bihpatriot wrote:Iako se meni Zlatko gadi zbog svoje prepotentnosti tipa "ja sam najpametniji i iznad svih ostalih", kada mu se oduzme taj minus, ono sto ostane je ipak najbolje sto imamo.

Gdje sprovodi u djelo socijaldemokratsku ideju? Ovo uvijek pitam dežurne Zlajine pionire i uvijek umjesto odgovora dobijem kvalifikaciju da ja kao mrzim lično Zlaju. Dakle, pitanje je jednostavno. U čemu se ogleda socijaldemokratksi program ove stranke i što ima zajedničko sa socijaldemokratskim partijama u Europi? Dakle, ne šuplja, nego konkretni primjeri.
vee-jay

#133 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
bihpatriot wrote:Iako se meni Zlatko gadi zbog svoje prepotentnosti tipa "ja sam najpametniji i iznad svih ostalih", kada mu se oduzme taj minus, ono sto ostane je ipak najbolje sto imamo.

Gdje sprovodi u djelo socijaldemokratsku ideju? Ovo uvijek pitam dežurne Zlajine pionire i uvijek umjesto odgovora dobijem kvalifikaciju da ja kao mrzim lično Zlaju. Dakle, pitanje je jednostavno. U čemu se ogleda socijaldemokratksi program ove stranke i što ima zajedničko sa socijaldemokratskim partijama u Europi? Dakle, ne šuplja, nego konkretni primjeri.
... dok se o sdpu u bih govori kao o komunistima, socijaldemokratske stranke sirom evrope sebe i programom i temama stavljaju u sredinu.... dakle, evo kontrapitanja :D a sta to imaju druge socijaldemokratske stranke u evropi sto sdp nema...
valterbranisarajevo

#134 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by valterbranisarajevo »

Šta smo doživjeli.. da u današnjem Avazu likuju likovi kao što je Tajo. Kaže:"koalicija koja nije mogla opstati". :x

Čita li ovo neko od onih koji odlučuju? Sjedite za stol i razgovarajte. Ne ponašajte se kao djeca. ionako smo na dnu..Zašto to radite? :(
dallton

#135 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

vee-jay wrote:
KatarinaKosaca wrote:

... dok se o sdpu u bih govori kao o komunistima, socijaldemokratske stranke sirom evrope sebe i programom i temama stavljaju u sredinu.... dakle, evo kontrapitanja :D a sta to imaju druge socijaldemokratske stranke u evropi sto sdp nema...
konkretan plan i program rada? prilicne uspjehe u radu? razumjevanje situacije na terenu? manji procenat ublehasa i karijerista?

ima li jos nesto?
bihpatriot

#136 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

dallton wrote:
bihpatriot wrote:

Izgleda da je dallton uciJo po onoj "citaj kosto pise, pisi ko sto citas". :mrgreen: Medjutim, pricati tj. "pricati" u gornjem kontekstu ima malo druKcije znacenje. :mrgreen:
bihpatriot

#137 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

KatarinaKosaca wrote:

Odes na izbori.ba, i provjeris koliko ima SDP ima vijecnika - po opcinama, kantonima, entitetima, drzavi - i dobijes gdje sprovodi ideju socijaldemokratije.

Najvece zlo u BiH jeste naciJonalizam - troglava konstrukcija BosnjakiZam+Rvatstvo+SrBstvo oliceno u poznatim nam strankama - to je uteg koji nas drzi na dnu. Jedina ozbiljnija alternativa tomu jeste socijaldemokracija.

Kao sto rekoh, SDP nije savrsenstvo u svim aspektima, ali kada bi uspjeli razbiti gornju cvrstu konstrukciju, ja bih bio zadovoljan i smatrao da su svoju misiju ispunili. A tek nakon toga bih za ispunjenje socijalnog programa (ukoliko SDP ne bi polucio rezultate) trazio alternativu u drugim socijaldemokratskim strankama.

Dakle, cilj je slomiti konstrukciju, a onda raditi na drugim stvarima. "Step-by-step" sto bi rekal Ameri... :)
vee-jay

#138 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

dallton wrote:
vee-jay wrote: ... dok se o sdpu u bih govori kao o komunistima, socijaldemokratske stranke sirom evrope sebe i programom i temama stavljaju u sredinu.... dakle, evo kontrapitanja :D a sta to imaju druge socijaldemokratske stranke u evropi sto sdp nema...
konkretan plan i program rada? prilicne uspjehe u radu? razumjevanje situacije na terenu? manji procenat ublehasa i karijerista?

ima li jos nesto?
a sad jos precentualno, molit cu.

od SDPa se u mojim ocima previse ocekuje. ipak je rijec o jednoj stranci a) nastaloj iz komunisticke partije i b) vodjenoj od bosanaca i hercegovaca :D ... dakle, stanje je daleko, veoma daleko od idealnog ali i pored toga, najbolja politicka institucija u BiH...
dallton

#139 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bit ce to..ide sporo i presporo ali ce biti
dallton

#140 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bihpatriot wrote:
dallton wrote:
bihpatriot wrote:
Izgleda da je dallton uciJo po onoj "citaj kosto pise, pisi ko sto citas". :mrgreen: Medjutim, pricati tj. "pricati" u gornjem kontekstu ima malo druKcije znacenje. :mrgreen:
ako si pod "pricati" imao na umu metaforu, koliko ja vidim dosad je npr. lagumdzija slabije (s manje rezultata) "pricao" sa strancima u prvom redu zato sto je strance idealizirao donekle pa su ga ispalili da ne kazem izradili, a drugo zato sto se raskomotio u poziciji "ja sam alternativa" i trece zato sto on bosnu (a bogami i hercegovinu) u stvari i ne poznaje dovoljno dobro...
vee-jay

#141 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

bihpatriot wrote: Odes na izbori.ba, i provjeris koliko ima SDP ima vijecnika - po opcinama, kantonima, entitetima, drzavi - i dobijes gdje sprovodi ideju socijaldemokratije.

Najvece zlo u BiH jeste naciJonalizam - troglava konstrukcija BosnjakiZam+Rvatstvo+SrBstvo oliceno u poznatim nam strankama - to je uteg koji nas drzi na dnu. Jedina ozbiljnija alternativa tomu jeste socijaldemokracija.

Kao sto rekoh, SDP nije savrsenstvo u svim aspektima, ali kada bi uspjeli razbiti gornju cvrstu konstrukciju, ja bih bio zadovoljan i smatrao da su svoju misiju ispunili. A tek nakon toga bih za ispunjenje socijalnog programa (ukoliko SDP ne bi polucio rezultate) trazio alternativu u drugim socijaldemokratskim strankama.

Dakle, cilj je slomiti konstrukciju, a onda raditi na drugim stvarima. "Step-by-step" sto bi rekal Ameri... :)
nebih rekao da je nacionalizam toliko veliki problem. puno veci problem je miks nacionalizma i kriminala koji vlada u BiH.
prije izbora se u SDPu nece nista desiti. ako se dobiju izbori -> onda ocekujem malu revoluciju u SDPu.
Hunkar

#142 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Hunkar »

samo sdp radi bas lose poteze pred izbore ... koliko znam pred izbore se grade koalicije a poslije se ruse :D ne obratno :D

samo da nam opet ne zasjednu oni nehljebi iz slavne sestorke ... a ako ovi ovako nastave izgleda da hoce. dajte ljudi, zar cete zarad adilove tv ili necijeg parkinga prokockati odlicnu priliku da dobijete izbore (a u ovakvoj situaciji imate veliku sansu)?!
bihpatriot

#143 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

dallton wrote: ako si pod "pricati" imao na umu metaforu, koliko ja vidim dosad je npr. lagumdzija slabije (s manje rezultata) "pricao" sa strancima u prvom redu zato sto je strance idealizirao donekle pa su ga ispalili da ne kazem izradili, a drugo zato sto se raskomotio u poziciji "ja sam alternativa" i trece zato sto on bosnu (a bogami i hercegovinu) u stvari i ne poznaje dovoljno dobro...
- lagumdzija slabije (s manje rezultata) "pricao" sa strancima - iz pouzdanih izvora (tj. moje oci) :mrgreen: Zale vjerojatno najvise od BiH politikusa radi u koordinaciji sa west-om, to sam siguran 100%
- raskomotio u poziciji "ja sam alternativa" - tacno, sa akcentom na raskomotio a ne na ja sam alternativa, drzim da bi SDP trebao odabrati drugaciji pristup prema javnosti, ali u svakom slucaju NE na nacin na koji je to uradio SNSD
- zato sto on bosnu (a bogami i hercegovinu) u stvari i ne poznaje dovoljno dobro - ovo je vise floskulativno, :mrgreen: ali 'ajde de tj. bio sam nedavno na Cevljanskoj koridi - nisam upoznat da li je neko iz SDP-a bio u/na Cevljanovicima :mrgreen: (okupilo se 300000 dusa iz svih krajeva domaje nam)
dallton

#144 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bihpatriot wrote:
dallton wrote: ako si pod "pricati" imao na umu metaforu, koliko ja vidim dosad je npr. lagumdzija slabije (s manje rezultata) "pricao" sa strancima u prvom redu zato sto je strance idealizirao donekle pa su ga ispalili da ne kazem izradili, a drugo zato sto se raskomotio u poziciji "ja sam alternativa" i trece zato sto on bosnu (a bogami i hercegovinu) u stvari i ne poznaje dovoljno dobro...
- lagumdzija slabije (s manje rezultata) "pricao" sa strancima - iz pouzdanih izvora (tj. moje oci) :mrgreen: Zale vjerojatno najvise od BiH politikusa radi u koordinaciji sa west-om, to sam siguran 100%
- raskomotio u poziciji "ja sam alternativa" - tacno, sa akcentom na raskomotio a ne na ja sam alternativa, drzim da bi SDP trebao odabrati drugaciji pristup prema javnosti, ali u svakom slucaju NE na nacin na koji je to uradio SNSD
- zato sto on bosnu (a bogami i hercegovinu) u stvari i ne poznaje dovoljno dobro - ovo je vise floskulativno, :mrgreen: ali 'ajde de tj. bio sam nedavno na Cevljanskoj koridi - nisam upoznat da li je neko iz SDP-a bio u/na Cevljanovicima :mrgreen:
za ovo prvo - da radi u koordinaciji s westom, radi, al daleko od onoga kako je on zamisljao...
drugo - to i jeste bio naglasak na "raskomotio"
trece - kad kazem ne poznaje bosnu, mislim na to da nije isto pricati sa skupom nezavisnih intelektualaca 99 u michellu nakon sastanka na ekonomiji, i znati sta bi to moglo motivisati npr. stanovnike mjesne zajednice grahovo da glasaju za sdp...a slozit ces se da se izbori dobijaju na lokalnom nivou i kroz rad s ljudima (pogotovo u pretezno ruralnoj zemlji kao sto je bosna), a ne na nivou abstraktnih intelektualnih prica i novih projekata o "upravljanju informacionim sistemima unutar xxxx projekta evropske komisije" od kojeg konkretnu korist vide samo lagumdzija i eventualno njegova dva asistenta...
bihpatriot

#145 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

dallton wrote: za ovo prvo - da radi u koordinaciji s westom, radi, al daleko od onoga kako je on zamisljao...
Ali ipak koliko-toliko radi... Ovi drugi ne rade nista... Osim reisa - reis je beton! :thumbup:
I ja mislim...
trece - kad kazem ne poznaje bosnu, mislim na to da nije isto pricati sa skupom nezavisnih intelektualaca 99 u michellu nakon sastanka na ekonomiji, i znati sta bi to moglo motivisati npr. stanovnike mjesne zajednice grahovo da glasaju za sdp...a slozit ces se da se izbori dobijaju na lokalnom nivou i kroz rad s ljudima (pogotovo u pretezno ruralnoj zemlji kao sto je bosna), a ne na nivou abstraktnih intelektualnih prica i novih projekata o "upravljanju informacionim sistemima unutar xxxx projekta evropske komisije" od kojeg konkretnu korist vide samo lagumdzija i eventualno njegova dva asistenta...
Podpisujem! :)

Treba i Michelle, ali treba i Cevljanovici. Mislim da bi SDP ostvario mnogo veci uspjeh na izborima kada bi imao jednu dodatnu licnost "za narod". Licnost za Michelle = Zlaja, licnost za Cevljanovice = ___________ (upraznjeno mjesto koje fali u SDPu).
dallton

#146 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bihpatriot wrote:
dallton wrote: za ovo prvo - da radi u koordinaciji s westom, radi, al daleko od onoga kako je on zamisljao...
Ali ipak koliko-toliko radi... Ovi drugi ne rade nista... Osim reisa - reis je beton! :thumbup:
I ja mislim...
Podpisujem! :)

Treba i Michelle, ali treba i Cevljanovici. Mislim da bi SDP ostvario mnogo veci uspjeh na izborima kada bi imao jednu dodatnu licnost "za narod". Licnost za Michelle = Zlaja, licnost za Cevljanovice = ___________ (upraznjeno mjesto koje fali u SDPu).

rade i drugi, budi siguran - west nije uniformna grupa, svako ima svoje savjetnike i podrzavaoce...ovo raskomotio to se svi slazu...

a trece ne moras imati sto hiljada lica sdp-a, u krajnjoj liniji ni lagumdziji ne fali nista, samo je stvar sto moras imati mrezu ljudi na terenu koji znaju sta se desava, imaju kapacitet da uticu na nekoga ili nesto, i PLUS a sto je najvaznije da se ono sto oni prenesu toj nekoj centrali koja mora postojati saslusa kako treba i onda nadje pravi odgovor na to - a ne da jedini odgovor na sve bude neproduktivni cinizam i podsmjeh, a jedini kontakt s realnoscu "ah sto ova vlast ne valja..."
KatarinaKosaca

#147 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

vee-jay wrote:... dok se o sdpu u bih govori kao o komunistima, socijaldemokratske stranke sirom evrope sebe i programom i temama stavljaju u sredinu.... dakle, evo kontrapitanja :D a sta to imaju druge socijaldemokratske stranke u evropi sto sdp nema...
A, znači kao referentna tačka se uzima SDP BIH pa onda šta drugi u odnosu na njih :? :shock:
Uvijek si mi bio i ostao jako smiješan :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#148 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

bihpatriot wrote:Odes na izbori.ba, i provjeris koliko ima SDP ima vijecnika - po opcinama, kantonima, entitetima, drzavi - i dobijes gdje sprovodi ideju socijaldemokratije.

ti meni napriča neku neučenu priču bla, bla, a ja te fino pitala šta ima od socijaldemokratske ideje, i opet mi nisi odgovorio. Naravno da nisi, jer je nema. To je tamo nepoznanica y. SDP-ovci samo pričaju kako je prije bilo divno i super (nekima zaista jeste), ali uopće docijaldemokratska ideja nije ni objašn jenja, a kamo li aplicirana.
O ostavkama kao moralnim činovima što je praksa drugih europskih socijaldemokratskih stranaka i ne govorim
Dakle, SDP se samo takao zove.
vee-jay

#149 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
vee-jay wrote:... dok se o sdpu u bih govori kao o komunistima, socijaldemokratske stranke sirom evrope sebe i programom i temama stavljaju u sredinu.... dakle, evo kontrapitanja :D a sta to imaju druge socijaldemokratske stranke u evropi sto sdp nema...
A, znači kao referentna tačka se uzima SDP BIH pa onda šta drugi u odnosu na njih :? :shock:
Uvijek si mi bio i ostao jako smiješan :lol: :lol:
ogorcenost i tvoja vrsta sarkazma nisu vrline.... i hvala sto mi nisi odgovorila na pitanje, bit ce jer i sama ne znas odgovor...
KatarinaKosaca

#150 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

Naravno, jer sad treba da Zlaya bude referentna taćka Zapateru ili hrvatskom SDP-u-. :lol: :lol: :lol: :lol: Ne, na to nemam odgovora, jer ostale socijaldemokratske partije nemaju ni vječitog predsjednika niti Batmana na mjestu gradonačelnika. Zaista, nemaju.
Post Reply