Pucnjava pred Begovom Dzamijom?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote:Nisam ni pomislio da ti imas veze sa Fachom, izvini ako je doslo do nesporazuma.

Recimo da sam mislio da kada sam na Ilidzi :shock: ne odsjedam u Case Grande-u

Ti si prakticno jedina skontala o cemu se ovdje radi, jer vecina raje misli da je ovo povezano sa gostovanjem Zeljeznicara i netrepeljivosti sa Robijasima i slicno :D (dobro malo pretjerujem).
pa dobro, ljudi u svemu vide svoju ugrozenost, u svemu se mora potegnut certifikat pravog sarajlije...itd itd...
incognito071

Post by incognito071 »

mIRCerka wrote:
Edin H. wrote:Nisam ni pomislio da ti imas veze sa Fachom, izvini ako je doslo do nesporazuma.

Recimo da sam mislio da kada sam na Ilidzi :shock: ne odsjedam u Case Grande-u

Ti si prakticno jedina skontala o cemu se ovdje radi, jer vecina raje misli da je ovo povezano sa gostovanjem Zeljeznicara i netrepeljivosti sa Robijasima i slicno :D (dobro malo pretjerujem).
pa dobro, ljudi u svemu vide svoju ugrozenost, u svemu se mora potegnut certifikat pravog sarajlije...itd itd...
ja mislim da ovaj Edin H. nije pravi sarajlija! :D
Yamahalac

Post by Yamahalac »

eno se zali gasi da su njega probali ubiti i da ga nema ko cuvati :lol: :lol:
mmnarina

#79 Pucnjava pred Begovom džamijom

Post by mmnarina »

Od nedjelje čitam na ovom forumu "rasprave" o pucnjavi u centru glavnog grada BiH. Ne mogu da vjerujem da i od ovoga uzasa pojedinci uspiju priču okrenuti na poredjenja sa zg, bg, na to ko su autenticne Sarajlije, bla-bla....
Bila sam to vece sa dvogodisnjom kcerkicom u Saracima, vidim covjek krvari na ulici, ljudi skamenjeni-cekaju hitnu-ulica puna roditelja s bebama u kolicima...Umjesto nesretnog Zenicanina, zrtva je moglo biti bilo koje nevinasce iz kolica---neko nevinasce koje ste znali, voljeli...Je l vam fakat jos stalo do utvrdjivanja je li ovo obracun "autenticnih" Sarajlila i "dosljaka"?! Tctc
mIRCerka

#80 Re: Pucnjava pred Begovom džamijom

Post by mIRCerka »

mmnarina wrote:Od nedjelje čitam na ovom forumu "rasprave" o pucnjavi u centru glavnog grada BiH. Ne mogu da vjerujem da i od ovoga uzasa pojedinci uspiju priču okrenuti na poredjenja sa zg, bg, na to ko su autenticne Sarajlije, bla-bla....
Bila sam to vece sa dvogodisnjom kcerkicom u Saracima, vidim covjek krvari na ulici, ljudi skamenjeni-cekaju hitnu-ulica puna roditelja s bebama u kolicima...Umjesto nesretnog Zenicanina, zrtva je moglo biti bilo koje nevinasce iz kolica---neko nevinasce koje ste znali, voljeli...Je l vam fakat jos stalo do utvrdjivanja je li ovo obracun "autenticnih" Sarajlila i "dosljaka"?! Tctc
Draga mmnarina,
Dobro nam dosla na mjesto gdje su trivijalnosti tipa certifikata pravog sarajlije bitnije od mogucnosti primanja metka u setnji...
mmnarina

#81 Pucnjava pred Begovom džamijom

Post by mmnarina »

Draga Mircerka, sto bi rekao Andrej NIkolaidis, ocito cemo povracati jos- taman kad pomislis da smo najnize pali-skonats da mozemo i nize.
Piranesi

Post by Piranesi »

_BosanaC wrote:
in33sa wrote:
Piranesi wrote:Nista se manje ne puca po Beogardu, Zagrebu itd...Cak sta vise U zagrebu i begradu svaki dan po nekoliko ubistava. Al' djaba je kad u Sarajevu odjekne pucanj....aaa jebes drazavu.. jebes ovaj grad..nije siguran...valja bjezat..mafija..nemozes ulicom hodat...pa ovo ..pa ono...
usput...jucer u sbiji zaklao djevojcicu zbog ne uzvracene ljubavi..pa onada opet u sbiji...sjekirom ubio suprugu... Hrvatska..Zagreb.. policajac ubio momka i pobjegao...oteli maloljetnicu sa 2400 kuna....Skoplje....ubijena tri Albanca...itd..itd Titograd...POlio zenu benzinom pa zapalio......Split...talijan izboden nozem....

SARAJEVO JE OAZA MIRA...I BLAGOSTANJA....
Dabogda se ti sljedeci put nasao u sred blagostanja kakvo je bilo sinoc na carsiji, pa pokusaj zaustaviti metak i objasni mu da mu tu nije mjesto, ovo je oaza mira i blagostanja, gospon metak.
Potpisujem.
Slazem se, ovo "blagostanje" je utopia u svijetu kojem danas zivimo.
U svakom slucaju zao mi je i razumijem svaku osobu koja se zatekla u tom momentu na mjestu pucnjave. Zasto razumijem? Zato sto sam i sam bio svjedok pucnjave i obracuna narko-mafije, al' u Frankfurtu, na Ziel-u (strogi centar) 1994 g. (I sam sam zalego iza neke velike saksije cvijeca hehheeh)Dobro se pokokali, srecom niko od normalne raje bio povrijedjen, osim sto jje 15 osoba ztrazilo medic. pomoc zbog pretrpljenog soka.
Znaci to se moze desiti i desava se sirom svijeta. Vec me ba nervira kad se desi sta u Sarajevu..odmah se jebe drzava i grad. Tako se ne pise o voljenom gradu. Na suprot toga, gledam neki dan David Letterman (Late Night Show) i gost Richard Gere, kako lijpo prica o Sarajevu i Bosni o svojim utiscima za vrijeme boravka tamo. I poziva sve da posjete Sarajevo i Bosnu.
Znam voli se Sarajevo ali ljubav se i pise i pokazuje!!
Peace Out! :)
sulesavic

Post by sulesavic »

Piranesi wrote:pucnjave i obracuna narko-mafije
Izdvojio sam ono, u èemu se dio foruma sla¾e, po èemu se to de¹avanje u Frankfurtu i ovo u Sarajevu razlikuje - toga ovdje nema, momèino!
mIRCerka

#84 Re: Pucnjava pred Begovom džamijom

Post by mIRCerka »

mmnarina wrote:Draga Mircerka, sto bi rekao Andrej NIkolaidis, ocito cemo povracati jos- taman kad pomislis da smo najnize pali-skonats da mozemo i nize.
i dobro je dokle god smo samo posmatraci, po mogucnosti preko TVa i novina....
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mirco, ovaj Bomba je tvoj haver, je l´ da? :D:D
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Uhapšen revolveraš sa Baščaršije

Jasmina Šarac 04.10.2007 20:40

TUZLA - Nedžib Spahić (33), zvani Džibo iz Sarajeva, uhapšen je preksinoć u Obodnici kod Tuzle jer je učestvovao u subotnjoj pucnjavi na Baščaršiji u Sarajevu, u kojoj je ranjen sarajevski kriminalac Amir Kasumić (50) i slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić (63).

Spahića su, po potjernici sarajevskog suda, uhapsili pripadnici Specijalne policije MUP-a TK, a u istoj akciji su uhapšeni Almedin Pirić i Besim P, oba iz Tuzle, koji su bili u društvu sa Spahićem.
"Spahić je uhapšen oko 23 sata u noćnom baru 'Pavlovića han'. Hapšenje je organizovano nakon što je policija otkrila njihov dolazak u bar, te je iz Tuzle pozvano u pomoć nekoliko desetina specijalaca", izjavio je naš sagovornik iz policije.
Po nalogu kantonalnog tužioca iz Tuzle, Damira Suhonjića, izvršen je pretres vozila, koji je koristio jedan od uhapšenih Tuzlaka.
U MUP-u Tuzlanskog kantona pokušali su "prešutjeti" hapšenje revolveraša iz Sarajeva, a šturo saopćenje je, nakon "pritiska" novinara izdato tek nekoliko minuta pred kraj radnog vremena.
"Nakon izvršenog pretresa vozila, pronađen je pištolj marke CZ devet milimetara, okvir sa 14 metaka, s tim da je jedan metak već bio u cijevi", saopšteno je u MUP-u TK.
Za Spahića se sumnja da je sa Amirom Pašićem Faćom, Alenom Grbom i Elvisom Hodžićem, koji su još u bjekstvu, te Jasminom Ćatićem, zvanim Bomba, koji je uhapšen dan nakon pucnjave na Baščaršiji, pucao u Kasumića, koji je bio u društvu Muhameda Ali Gašija. Najprije je u predjelu grudnog koša pogođen nedužni prolaznik Nedžad Smajlagić iz Zenice, koji je krenuo na iftar, a dvadesetak metara dalje u potkoljenicu je ranjen Kasumić, nakon čega su petorica revolveraša pobjegla. Policija je pronašla čaure od najmanje dvije vrste oružja, a prema neslužbenim informacijama Spahić je jedan od onih koji su pucali.
Spahić je juče kasno poslijepodne trebao biti predat u nadležnost Kantonalnog suda Sarajevo, a Almedin P. i Besim P. danas će biti saslušani u tuzlanskom tužilaštvu. Njih dvojica su policiji odranije poznati kao kriminogene osobe. Posljednji put "registrovani" su prije dvije sedmice zbog narušavanja javnog reda i mira u restoranu "Sidro" na jezeru Modrac kod Lukavca.

I Faćo bio u "Pavlovića hanu"

Konobarica u "Pavlovića hanu", Vesna Asanovska, tvrdi da su Faćo i Hodžić u kafanu dolazili u nedjelju, a da su Spahić i Pirić dolazili i ove sedmice.
Asanovska dodaje da je Pirić preksinoć nazvao i naručio meso i džek danijels za poveće društvo, međutim, pojavili su se samo on, Spahić i izvjesni Besim.
"Dva sata kasnije upalo je 30 maskiranih specijalaca plus uniformisana policija, koji su skoro razlupali kafić. Od Spahića su oduzeli pištolj", priča konobarica.

Nezavisne novine
mIRCerka

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:Mirco, ovaj Bomba je tvoj haver, je l´ da? :D:D
:roll:

ovaj dzibo, jer to ovaj ba http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41974
JokTiSi

Post by JokTiSi »

mIRCerka wrote:
horns&drums wrote:Mirco, ovaj Bomba je tvoj haver, je l´ da? :D:D
:roll:

ovaj dzibo, jer to ovaj ba http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41974
Jest to je taj to sam i ja htio spomenuti :D kako je svijet mali :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nije svijet mali vec smo mi najjaci mahalci...
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Mi mahalci? Ma ko ti je to rekao nije istina ni jedno slovo :lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Za Spahića se sumnja da je sa Amirom Pašićem Faćom, Alenom Grbom i Elvisom Hodžićem, koji su još u bjekstvu, te Jasminom Ćatićem, zvanim Bomba, koji je uhapšen dan nakon pucnjave na Baščaršiji, pucao u Kasumića, koji je bio u društvu Muhameda Ali Gašija. Najprije je u predjelu grudnog koša pogođen nedužni prolaznik Nedžad Smajlagić iz Zenice, koji je krenuo na iftar, a dvadesetak metara dalje u potkoljenicu je ranjen Kasumić, nakon čega su petorica revolveraša pobjegla. Policija je pronašla čaure od najmanje dvije vrste oružja, a prema neslužbenim informacijama Spahić je jedan od onih koji su pucali.

:-)
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Jel to ovaj Bomba s Dobrinje?
Edin H.

Post by Edin H. »

rajvosa^ wrote:Jel to ovaj Bomba s Dobrinje?
Ma jok, u Centralnom je :roll:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Edin H. wrote:
rajvosa^ wrote:Jel to ovaj Bomba s Dobrinje?
Ma jok, u Centralnom je :roll:
Pa zar nije izasao, neko mi rece da je on izasao ili je moj izvor polupao loncice? Jebi ga...do mene.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Izasao je, drzali ga samo 24 sata...
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

Eeee....
Kad se sjetim kako sam Bombu lemao za vrijeme rata. Bio balavac i po...kurcio se po Danki Mitrovi, krao raji bidone s vodom, humanitarnu, pljackao skladista...

a divi ga sada... :x

fakat sam ga trebao napraviti invalidom :D
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Jaguar84 wrote:Prica se po čaršiji da je Gaši ovog slucajnog prolaznika stavio kao štit dok su ovi rokali, te je covjek ni kriv ni duzan mogao poginuti, sad jel tacno to rekla-kazala :?
joj..pusti carsijske priče... :-)
Post Reply