Svi su bili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme...amrica wrote:Pucnjava kod Begove džamije prva je u kojoj je posljednjih godina stradao nedužni prolaznik.
Odakle ova informacija? I uopste sta znaci "posljednjih" godina?
Prije par godina jedan lik ubio drugog u tramvaju na Skenderiji, dvoje putnika ranjeno, isto tako u Branilaca Sarajeva ranjena zena ..., pa kad je na Vracama ubijen onaj sto su mu ubijeni brat i snaha na Palama, ubijen jos neko slucajno, itd. I ono dvoje u skodi na Trebevicu, cura ni kriva ni duzna upucana.
Pucnjava pred Begovom Dzamijom?
-
mahalas505
-
Semiramida
sofist wrote:koji je ovaj Faco kokosar, stalno neko pucanje a nikad nikog ne ubije. da se radi o mafiji bilo bi mrtvih na pasja preskakala a ne ovako, puca a moli boga da nikog ne ubije.
-
in33sa
Bog te mazo, covjek dodje iz Zenice da na miru iftari i ode u dzamiju, a ovaj sljam od ljudi vadi pistolje pred dzamijom i obracunavaju se u gomili ljudi.
A kad razmislis, sto nebi, opet nece biti ocevidaca. I ne krivim nikoga, danas su kriminalci zasticeni kao medvjedi, sutra ce on na slobodu a ti kao ocevidac i svjedok gledaj kako ces izvuci zivo dupe. Ovdje blizu mene lokalni kabadahija terorizira od svoje familije do komsiluka, nedavno je razbio covjeka jer je ruzno pogledao njegovog sina malog buduceg kriminalca koji je tog dana razbio staklo na prodavnici, a policajci dodju, naprave nekakav zapisnik, i odu na pivu sa kabadahijom. Eno ga kabadahija i danas hoda cestom kao da je oslobodio grad.
Ljudi se boje svjedociti, ovaj Faco je zasticeni svjedok sarajevskog tuzilastva, nista manje. Takav uziva status zasticenog svjedoka, njega drzava stiti, ne tebe ili mene.
Uostalom, sta ocekivati od drzave na cijem celu sjedi covjek koji u najblizoj familiji ima ubice i kriminalce, koje opet ruka pravde ne stize. Samo metak, cemu smo nedavno svjedocili.
Da ne idem sad sire u strukture vlasti, naslo bi se piljara, mlinara, ponosnih cetnickih sinova, svercera i slicne bagre.
A kad razmislis, sto nebi, opet nece biti ocevidaca. I ne krivim nikoga, danas su kriminalci zasticeni kao medvjedi, sutra ce on na slobodu a ti kao ocevidac i svjedok gledaj kako ces izvuci zivo dupe. Ovdje blizu mene lokalni kabadahija terorizira od svoje familije do komsiluka, nedavno je razbio covjeka jer je ruzno pogledao njegovog sina malog buduceg kriminalca koji je tog dana razbio staklo na prodavnici, a policajci dodju, naprave nekakav zapisnik, i odu na pivu sa kabadahijom. Eno ga kabadahija i danas hoda cestom kao da je oslobodio grad.
Ljudi se boje svjedociti, ovaj Faco je zasticeni svjedok sarajevskog tuzilastva, nista manje. Takav uziva status zasticenog svjedoka, njega drzava stiti, ne tebe ili mene.
Uostalom, sta ocekivati od drzave na cijem celu sjedi covjek koji u najblizoj familiji ima ubice i kriminalce, koje opet ruka pravde ne stize. Samo metak, cemu smo nedavno svjedocili.
Da ne idem sad sire u strukture vlasti, naslo bi se piljara, mlinara, ponosnih cetnickih sinova, svercera i slicne bagre.
- uvjek dobar gost
Ovako se gradi duhovna metropola-......
Grad siguran za stanovnike i sve koji u njemu žive...
Smjene u policiji, tužilaštvu... gdje god treba.. i to pod hitno...
A svima nama sad dolaze lokalni izbori... pa podajmo glas u ime nana i deda... dajmo glas za isto ovo u čemu već duže živimo....
No najgore je definitivno tužilaštvo......
A svima nama sad dolaze lokalni izbori... pa podajmo glas u ime nana i deda... dajmo glas za isto ovo u čemu već duže živimo....
-
Ivanche
Upravo tako!uvjek dobar gost wrote:Ovako se gradi duhovna metropola-......
-
basta sljezove boje
jest, bio njegov mali od kuzine kad se trebalo frkat sa Albancima
- chinese_water
Bomba sebi nasao novog delegata da puca za njega !
Sta ce biti s Facom?
Pa povalit ce ga Bomba
Sta ce biti sa Bombom?
Ubit ce ga Resa!
Sta je sa Resom?
Lezi u zatvoru, povalio ga Bomba
Sta je nasa mafija?
"Mafija"
Da se oni obracunavaju kako treba (npr. kako je Delalic fasovao)
to bi bilo ok, sacekusa,ubij metu, idi dalje dok te neko ne ubije...
A ovo...
Fakat im treba gasiti cigare u uho,oci i tako te organe...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
a resha ne bi lezo da nije prethodno drukno bombu...chinese_water wrote:![]()
![]()
Bomba sebi nasao novog delegata da puca za njega !
Sta ce biti s Facom?
Pa povalit ce ga Bomba![]()
Sta ce biti sa Bombom?
Ubit ce ga Resa!
Sta je sa Resom?
Lezi u zatvoru, povalio ga Bomba![]()
Sta je nasa mafija?
"Mafija"
Da se oni obracunavaju kako treba (npr. kako je Delalic fasovao)
to bi bilo ok, sacekusa,ubij metu, idi dalje dok te neko ne ubije...
A ovo...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat im treba gasiti cigare u uho,oci i tako te organe...
sve ti je to zacarani krug...
-
mIRCerka
mozda i ne bi, jer Amir Kasumic je jedan od privedenih i osumnjicenih za udruzivanje u zlocinacku skupinu koja se tereti za likvidaciju ramiza...._BosanaC wrote:A da je Ramiz ziv nista od ovoga ne bi bilo![]()
![]()
sta znas...
- Edin H.
FachomIRCerka wrote:mozda i ne bi, jer Amir Kasumic je jedan od privedenih i osumnjicenih za udruzivanje u zlocinacku skupinu koja se tereti za likvidaciju ramiza...._BosanaC wrote:A da je Ramiz ziv nista od ovoga ne bi bilo![]()
![]()
sta znas...
-
mIRCerka
ne kontamEdin H. wrote:FachomIRCerka wrote:mozda i ne bi, jer Amir Kasumic je jedan od privedenih i osumnjicenih za udruzivanje u zlocinacku skupinu koja se tereti za likvidaciju ramiza...._BosanaC wrote:A da je Ramiz ziv nista od ovoga ne bi bilo![]()
![]()
sta znas...
-
mIRCerka
fakat ne kontam kakve veze ja sa Facom imam...ako si pratio sve oko "Bosanske sablje" i ubistva Delalica, sigurno si upratio i listu osumnjicenih...Edin H. wrote:Da, da vjerujem ti
e ako je upucan jedan od njih, a suJma se na Facu i bombu, a Faco bio pravo dobar sa Celom, stavise zadnji vikend je Celo bio sa Facom na moru, onda cista logika kaze da je u pitanju osveta...
- Edin H.
Nisam ni pomislio da ti imas veze sa Fachom, izvini ako je doslo do nesporazuma.
Recimo da sam mislio da kada sam na Ilidzi
ne odsjedam u Case Grande-u
Ti si prakticno jedina skontala o cemu se ovdje radi, jer vecina raje misli da je ovo povezano sa gostovanjem Zeljeznicara i netrepeljivosti sa Robijasima i slicno
(dobro malo pretjerujem).
Recimo da sam mislio da kada sam na Ilidzi
Ti si prakticno jedina skontala o cemu se ovdje radi, jer vecina raje misli da je ovo povezano sa gostovanjem Zeljeznicara i netrepeljivosti sa Robijasima i slicno