Pucanje u Sarajevu
-
zonbirile
#51 Re: Pucanje u Sarajevu
@atko
OK, idemo dalje
OK, idemo dalje
-
damirm
#52 Re: Pucanje u Sarajevu
Sto bi da protestujemo kad se pokazalo da se protestima nista ne moze promijeniti?

- Vragolan
#53 Re: Pucanje u Sarajevu
iceman2010 wrote:@Vragolan
Slazem se skoro sa svim sto si napisao. Nije mi jasno samo zasto prigovaras covjeku sto iznosi svoje misljenje na forumu? I to je jedan od nacina djelovanja zar ne? Ipak neko ovo cita. Druga stvar zbog koje se ne slazem s tvojim "napadom" na forumasa cu izraziti u formi pitanja: Cemu onda forumi sluze? Forumi su tu za razmjenu misljanja izmedju ostalog. Niko nema iluziju da ce nesto promjeniti pisanjem na forumu. Ruku na srce malo sta je promjenjeno i razbijanjem prozora na zgradi kantona i protestima protiv Semihe. Promjene su nastupile sa izborima.
Ja licno nisam protestvovao ni onda, necu ni sada. Ali hocu ukazati na licemjerstvo nevladinih organizacija i slicnih lezihljebovica koji ko fol nisu niciji. Nije problem biti u opoziciji i kritikovati vlast. Opozicija to i treba da radi. Problem je kada si kao neutralan (NVO organizacije i javni servis) a uveliko zastupas interese jedne politicke opcije. Naravno, klepis za to pare iz budjeta koje su i onih koji nisu za tu politicku opciju.
moj "napad" na forumasa se vise odnosi na kritiku pljuvanja raznih organizacija koje su pokusale nesta da urade povodom sigurnosti gradjana, ili da ukazu na neefikasnost vladajuce graniture.
moj "napad" se odnosi na forumase koji govore da su neke od nevladinih organizacija bile placene za proteste
pa daj da vidimo crno na bijelo, dosta je vise cula kazala, sto neko ne izadje u medije sa cvrstim dokazima pa cu onda i ja sutiti, ovako mogu i ja trabunjati i valjati gluposti, i loziti narod
ko ne pokusa promjeniti situaciju svojim djelovanjem (ne samo seruckanjem po forumu) taj nema pravo nikom nista prigovoriti ili optuzivati one koji nesta rade pa makar se to kosilo sa interesima 'pljuvaca', nego treba reci svaka cast ljudi se bore za svoje
i molim te objasni mi ovo boldirano ko je kada i od koga primio pare i navedi imena
jesi li bio prisutan kada su se pare dijelile, i kako ce opozicija klepiti pare iz budjeta
sta je lose u tome ako se ciljevi neke nevladine organizacije podudaraju sa ciljevima neke stranke
pa ciljevi svih stranaka su haman isti, npr. svi su protiv korupcije i nepotizma
-
damirm
#54 Re: Pucanje u Sarajevu
Svaka castVragolan wrote:iceman2010 wrote:@Vragolan
Slazem se skoro sa svim sto si napisao. Nije mi jasno samo zasto prigovaras covjeku sto iznosi svoje misljenje na forumu? I to je jedan od nacina djelovanja zar ne? Ipak neko ovo cita. Druga stvar zbog koje se ne slazem s tvojim "napadom" na forumasa cu izraziti u formi pitanja: Cemu onda forumi sluze? Forumi su tu za razmjenu misljanja izmedju ostalog. Niko nema iluziju da ce nesto promjeniti pisanjem na forumu. Ruku na srce malo sta je promjenjeno i razbijanjem prozora na zgradi kantona i protestima protiv Semihe. Promjene su nastupile sa izborima.
Ja licno nisam protestvovao ni onda, necu ni sada. Ali hocu ukazati na licemjerstvo nevladinih organizacija i slicnih lezihljebovica koji ko fol nisu niciji. Nije problem biti u opoziciji i kritikovati vlast. Opozicija to i treba da radi. Problem je kada si kao neutralan (NVO organizacije i javni servis) a uveliko zastupas interese jedne politicke opcije. Naravno, klepis za to pare iz budjeta koje su i onih koji nisu za tu politicku opciju.
moj "napad" na forumasa se vise odnosi na kritiku pljuvanja raznih organizacija koje su pokusale nesta da urade povodom sigurnosti gradjana, ili da ukazu na neefikasnost vladajuce graniture.
moj "napad" se odnosi na forumase koji govore da su neke od nevladinih organizacija bile placene za proteste
pa daj da vidimo crno na bijelo, dosta je vise cula kazala, sto neko ne izadje u medije sa cvrstim dokazima pa cu onda i ja sutiti, ovako mogu i ja trabunjati i valjati gluposti, i loziti narod
ko ne pokusa promjeniti situaciju svojim djelovanjem (ne samo seruckanjem po forumu) taj nema pravo nikom nista prigovoriti ili optuzivati one koji nesta rade pa makar se to kosilo sa interesima 'pljuvaca', nego treba reci svaka cast ljudi se bore za svoje
i molim te objasni mi ovo boldirano ko je kada i od koga primio pare i navedi imena
jesi li bio prisutan kada su se pare dijelile, i kako ce opozicija klepiti pare iz budjeta
sta je lose u tome ako se ciljevi neke nevladine organizacije podudaraju sa ciljevima neke stranke
pa ciljevi svih stranaka su haman isti, npr. svi su protiv korupcije i nepotizma
-
HomeArt
#55 Re: Pucanje u Sarajevu
Kad se sjetim samo koja se frka digla na Semihu od foruma do protesta, samo sto se lomača nije priprmala. U Sarajevu nikad gore nije bilo sto se tiče pucnjava a Behmena niko i ne spominje. Gdje su sad kvazi NVO pokreti!?
- atko
#56 Re: Pucanje u Sarajevu
Probali jednom i skontali da nije vazno protiv koga se protestuje nego ZA koga i da li zasluzuju - NE ZASLUZUJU
Vidim interesovanje za proteste je ogromno - ovaj put bi mogli postaviti livecam na vise lokacija da pratite iz toplog doma - ipak je malo nezgodno sjediti po bastama i kaficima sad
Vidim interesovanje za proteste je ogromno - ovaj put bi mogli postaviti livecam na vise lokacija da pratite iz toplog doma - ipak je malo nezgodno sjediti po bastama i kaficima sad
- kockica_kockica
#57 Re: Pucanje u Sarajevu
I?
Ima li kakvih protesta?
Ili se sve zavrsava na tastaturi i optuzivanjima drugih koji bi "morali" rijesiti situVaciju?
Ima li kakvih protesta?
Ili se sve zavrsava na tastaturi i optuzivanjima drugih koji bi "morali" rijesiti situVaciju?
- Vragolan
#58 Re: Pucanje u Sarajevu
ja mislim da su za sve krivi dodik i zlaja dva najveca zla u bih
-
Omerovim_Koracima
#59 Re: Pucanje u Sarajevu
Ovim organizacijama je dobro. dok ih nekupi nova stranka il tako nesto. Do tad ce im odgovarati stanje. Sad je sigurnije nego ikad. Ko se slaze neka digne 2 prsta 
-
Klodovik
#60 Re: Pucanje u Sarajevu
Postoje ljudi koji su plaćeni da osiguraju ljudima sigurnost (u ovom slučaju u Sarajevu), to je njihov posao i obaveza. Nema potrebe da se samospaljujem, urlam po ulici, pokrećem revolucije i kukam po forumima. Imaš funkciju, primaš platu - obavi svoj zadatak. A ako ja osjetim da nemam tu sigurnost, za nju ću se pobrinuti sam.Vragolan wrote:
niko od tebe ne trazi da rijesis problem, ti trebas ukazati na to da imas problem koji ocekujes da rijesi drzava
sad kako ces i na koji nacin to ukazati je vec tvoj problem, hoces li cekati nove izbore ili ces pokrenuti masu za neke proteste, hoces li se samospaliti itd itd itd to je ono sto ti mozes uraditi
ja pokusavam reci da smo mi sami najveci problem a na vlast i sistem i policija i kriminalci
mi smo ti koji trpimo i biramo, a nikad da ozbiljno nekoga kaznimo za nerad
nova vlast tek pocela sa radom nema ni hefta, pa njih ne mozemo ozbiljno ni kriviti za sadasnje stanje, ali je zato behmen vec 2 godine na funkciji gradonacelinika, vec dvije godine su nacelinici na svojim funkcijama imaju i oni neke ovlasti
pa sto se ne udari po njima, opet kazem lako je na foumu pisati, kukati i pljuvati a niko nista konkretno da uradi
i sto bi sada razne organizacije povele neku revoluciju, jer ako hoce da smjene ili da zestoko kritikuju sadasnju vlast pocet ce prica da ih placa SZBiH ili SDA ili fahro, prije ih je placao SDP
ali ja cu ipak na kafu hebes proteste i onako je to sve najmesteno, jel tako
- Vragolan
#61 Re: Pucanje u Sarajevu
ti se mozes da se pobrines za svoju sigurnost onoliko koliko it zakon dozvoljava, inace svake 4 godine biras ljude koji ce se pobrinuti za tvoju sigurnost koji su, kako kazes i sam placeni za to, ako se budes ti bavio svojom sigurnoscu mimo zakona onda ces i odgovaratiKlodovik wrote:Postoje ljudi koji su plaćeni da osiguraju ljudima sigurnost (u ovom slučaju u Sarajevu), to je njihov posao i obaveza. Nema potrebe da se samospaljujem, urlam po ulici, pokrećem revolucije i kukam po forumima. Imaš funkciju, primaš platu - obavi svoj zadatak. A ako ja osjetim da nemam tu sigurnost, za nju ću se pobrinuti sam.Vragolan wrote:
niko od tebe ne trazi da rijesis problem, ti trebas ukazati na to da imas problem koji ocekujes da rijesi drzava
sad kako ces i na koji nacin to ukazati je vec tvoj problem, hoces li cekati nove izbore ili ces pokrenuti masu za neke proteste, hoces li se samospaliti itd itd itd to je ono sto ti mozes uraditi
ja pokusavam reci da smo mi sami najveci problem a na vlast i sistem i policija i kriminalci
mi smo ti koji trpimo i biramo, a nikad da ozbiljno nekoga kaznimo za nerad
nova vlast tek pocela sa radom nema ni hefta, pa njih ne mozemo ozbiljno ni kriviti za sadasnje stanje, ali je zato behmen vec 2 godine na funkciji gradonacelinika, vec dvije godine su nacelinici na svojim funkcijama imaju i oni neke ovlasti
pa sto se ne udari po njima, opet kazem lako je na foumu pisati, kukati i pljuvati a niko nista konkretno da uradi
i sto bi sada razne organizacije povele neku revoluciju, jer ako hoce da smjene ili da zestoko kritikuju sadasnju vlast pocet ce prica da ih placa SZBiH ili SDA ili fahro, prije ih je placao SDP
ali ja cu ipak na kafu hebes proteste i onako je to sve najmesteno, jel tako
a ako neko ne radi svoj posao zakoji je izabran i za koji si mu ti dao svoj glas, svoj dio suvereniteta, imas dvije opcije, izbore i proteste
pa bujrum biraj
-
damirm
#62 Re: Pucanje u Sarajevu
Vi okom, a mi skokomOmerovim_Koracima wrote:Ovim organizacijama je dobro. dok ih nekupi nova stranka il tako nesto. Do tad ce im odgovarati stanje. Sad je sigurnije nego ikad. Ko se slaze neka digne 2 prsta
Dva-tri prsta
-
Klodovik
#63 Re: Pucanje u Sarajevu
Svojom sigurnošću ću se baviti sam ako se osobe izabrane, postavljene i plaćene za to ne bave njome. Ako neko uperi u mene pištolj, obija mi stan, auto, napada mi dijete itd. svakako smo izašli iz okvira zakona. U takvoj situaciji mi ne pomaže puno ni Behmen, ni Semiha, ni moja slika sa nekih protesta, ni moje političko (ne)opredjeljenje. Biram vlastitu (samo)zaštitu.Vragolan wrote:
ti se mozes da se pobrines za svoju sigurnost onoliko koliko it zakon dozvoljava, inace svake 4 godine biras ljude koji ce se pobrinuti za tvoju sigurnost koji su, kako kazes i sam placeni za to, ako se budes ti bavio svojom sigurnoscu mimo zakona onda ces i odgovarati
a ako neko ne radi svoj posao zakoji je izabran i za koji si mu ti dao svoj glas, svoj dio suvereniteta, imas dvije opcije, izbore i proteste
pa bujrum biraj
-
Omerovim_Koracima
#64 Re: Pucanje u Sarajevu
Tako treba. Puna podrska najsigurnijem gradu evropedamirm wrote:Vi okom, a mi skokomOmerovim_Koracima wrote:Ovim organizacijama je dobro. dok ih nekupi nova stranka il tako nesto. Do tad ce im odgovarati stanje. Sad je sigurnije nego ikad. Ko se slaze neka digne 2 prsta.
Dva-tri prsta![]()
![]()
-
damirm
#65 Re: Pucanje u Sarajevu
S obzirom da smo kosarkaske klubove i parkove zamijenili dzamijama i mesdžidima, moze biti da si i u pravuOmerovim_Koracima wrote:Tako treba. Puna podrska najsigurnijem gradu evropedamirm wrote:Vi okom, a mi skokomOmerovim_Koracima wrote:Ovim organizacijama je dobro. dok ih nekupi nova stranka il tako nesto. Do tad ce im odgovarati stanje. Sad je sigurnije nego ikad. Ko se slaze neka digne 2 prsta.
Dva-tri prsta![]()
![]()
![]()
-
Omerovim_Koracima
#66 Re: Pucanje u Sarajevu
Nozeve - cvjecem,pistolje - knjigama.damirm wrote:
S obzirom da smo kosarkaske klubove i parkove zamijenili dzamijama i mesdžidima, moze biti da si i u pravu
- Warhead
#67 Re: Pucanje u Sarajevu
A ja mislim da treba jos vise dzamija... Da se dvojici trojci otfikari ruka pitao ih te bi li kriminal pao ili porastaodamirm wrote: S obzirom da smo kosarkaske klubove i parkove zamijenili dzamijama i mesdžidima, moze biti da si i u pravu
-
zonbirile
#68 Re: Pucanje u Sarajevu
---------------------------------------------------Vragolan wrote:iceman2010 wrote:@Vragolan
možda je ovaj povod netipičan,ali preko NVO se vrši upliv na stanje u zemlji.Jedna i samo jedna se izabere i odradi cilj.Očito za sada nije cilj rušenje vlsati,inače bi govna davno otišla.
-
damirm
#69 Re: Pucanje u Sarajevu
Jest u Disneylandu, Safet Keso - Mickey Mouse, a Meliha Alic - MinnieOmerovim_Koracima wrote:Nozeve - cvjecem,pistolje - knjigama.damirm wrote:
S obzirom da smo kosarkaske klubove i parkove zamijenili dzamijama i mesdžidima, moze biti da si i u pravu![]()
@Warhouse fikari li se fikari...evo ima 20 godina...taman su evo i djeca prifikarila da po tramvajima fikare.
-
zonbirile
#71 Re: Pucanje u Sarajevu
nije ni situacija tako strašna,ja ne čuh da je neko od vjerskih službenika,svih fela, bez posla.A po onoj narodnoj što je seljak gluplji to je krompir krupnji,njima ovo odgovara.Sluđen narod,go i bos,polugladan i nema šta drugo nego spas tražiti na nebu.A tu su oni turbo posrednici između sirotinje i Boga.Svaku uslugu da naplate,dvorce sebi da sazidaju i nema tu razlike između Cerića,Puljića i Kačavende.Svi u dvorcima ,zadrigli na narodnoj muci.Malo zvući,onovremeno ,partizanski,ali jebi ga tako je.Pa onaj narko diler/reper sanđački ima ergelu BMW (pazi seljak koristi isključivo bijele x5) ,a švaleracijama se javno hvali-budi Bog s nama.I djeca ne valjaju.Ne valjaju,a ne valjaju im ni mete,da su pametni u istoriju bi ušli.
- Vragolan
#72 Re: Pucanje u Sarajevu
svakoima izbor da radi sta hoce, ali takodje sbog svog izbra snosi posljedicaKlodovik wrote:Svojom sigurnošću ću se baviti sam ako se osobe izabrane, postavljene i plaćene za to ne bave njome. Ako neko uperi u mene pištolj, obija mi stan, auto, napada mi dijete itd. svakako smo izašli iz okvira zakona. U takvoj situaciji mi ne pomaže puno ni Behmen, ni Semiha, ni moja slika sa nekih protesta, ni moje političko (ne)opredjeljenje. Biram vlastitu (samo)zaštitu.Vragolan wrote:
ti se mozes da se pobrines za svoju sigurnost onoliko koliko it zakon dozvoljava, inace svake 4 godine biras ljude koji ce se pobrinuti za tvoju sigurnost koji su, kako kazes i sam placeni za to, ako se budes ti bavio svojom sigurnoscu mimo zakona onda ces i odgovarati
pa bujrum biraj
tvoj problem sta ce s i kako ces, drzava i je doredila prava i obaveze pa ti burjum
znam o cemu pricas i u potpunosti se slazem stobom sto se zastite tice, ali nas mentalitet je takav da se svako cese gdje ga svrbi, sto ces ti lopova namlatit meko ce reci da si budala jer ces platiti kaznu a neko ce ti reci svaka cast
i tako ce biti sve dok nas sve (citavo drustvo) ne zasvrbi na istom mjestu
pa se nas 10000 skupi pred skupstinom (u karjnjem slucaju) i ne damo im izaci iz skupstine dok se ne donesu zakoni koji ce nama odgovarati, ili dok ne osiguramo da ce nas izabrane vodje poceti slusati
-
zonbirile
#73 Re: Pucanje u Sarajevu
naprđivali i Italijani tako,poharali ih ovi novi europljani,hord sa istoka.I ljudi donesoše Zakon,elem pucaj u meso,čim ti pređe ogradu,kućni prag.Nešto poput Amerike.Malo jes ono nezgodno,suđenje,svjedoci,ispitivanje,ali u 90% slućajeva,OK morali smo,ipak živa glava u pitanju,slobodni ste idite kući.
- Vragolan
#74 Re: Pucanje u Sarajevu
iz tvojih usta u Bozje usi sto bi se reklozonbirile wrote:naprđivali i Italijani tako,poharali ih ovi novi europljani,hord sa istoka.I ljudi donesoše Zakon,elem pucaj u meso,čim ti pređe ogradu,kućni prag.Nešto poput Amerike.Malo jes ono nezgodno,suđenje,svjedoci,ispitivanje,ali u 90% slućajeva,OK morali smo,ipak živa glava u pitanju,slobodni ste idite kući.
jos dodati da to isto vazi i za imovinu, npr. ufatis ga kako ti obija auto
-
zonbirile
#75 Re: Pucanje u Sarajevu
----------------------------------------Vragolan wrote:iz tvojih usta u Bozje usi sto bi se reklozonbirile wrote:naprđivali i Italijani tako,poharali ih ovi novi europljani,hord sa istoka.I ljudi donesoše Zakon,elem pucaj u meso,čim ti pređe ogradu,kućni prag.Nešto poput Amerike.Malo jes ono nezgodno,suđenje,svjedoci,ispitivanje,ali u 90% slućajeva,OK morali smo,ipak živa glava u pitanju,slobodni ste idite kući.
jos dodati da to isto vazi i za imovinu, npr. ufatis ga kako ti obija auto
Zakon je jedno stvarnost drugo.Ipak nema toliko toga,treba baš biti hajvan pa upucati insana,ali ono preventivno djeluje kada dripac zna da ga možeš baciti sa balkona na glavu.