Psovka u afektu...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#251 Re: Psovka u afektu...

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote:
Ma.Le.Na wrote:iskreno...mnogo vise "problema" moze izazvati forum gdje se pojedinci pod krinkom anonimnosti kriju i "laprdaju" nego FB gdje je sve koliko-toliko transparentno
:lol:
A sta je tacno smijesno u njenoj izjavi, molim te da mi pojasnis jer imam osjecaj da sam glupa buduci da ne kontam sta je smijesno, malena je iznjela istinitu tvrdnju.
rossoner

#252 Re: Psovka u afektu...

Post by rossoner »

Zelena Carapa wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: Ne misliš da ako te neko voli, onda te prihvata takvog kakav jesi, bez debilnih zahtjeva i želje da te mjenja na bilo koji način?
Meni se cini da su se oni upoznali prije nego sto je on poceo studirati u drugom gradu, upoznao drugarice koje mu salju pusice i poceo ostavljati lajkove na njihove slicice. Dakle promjenio se on ;) Ona ga samo ne prati, ne mjenja se istim tempom. A mozda bi trebala :D
Ma jesmo, duga je veza. Ali ništa se nije promjenilo u odnosu na srednjoškolska druženja.
rossoner

#253 Re: Psovka u afektu...

Post by rossoner »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ma.Le.Na wrote:svako ima svoju "drogu"
nekome je to fejs...nekome forum..a nekome oboje 8-)

zaista je besmisleno opravdavati forum i ujedno osudjivati FB...narocito sa akcentom na godine..
Porediti forum i FB je glupost, blago receno.
Da mi forum pravi probleme u vezi i izaziva svade, bez problema bih zavrsila sa njim, i zamolila moderaciju da mi izbrise postove.
Sve je to u pet deka stvar afiniteta. Meni samo nije jasno zašto nekom smeta ako partner obitava na forumu i fuckin' faceu, pod uslovom da to nije neka opsjednutost koja utiče na njihovo zajedničko vrijeme.

Broj dva ako partner nije u stanju shvatiti neke sitnice kao što je čisto lamentiranje na ovakvim mjestima i sl. ne želim zaista da zamislim kako će se ponijeti u nekim krupnijim situacijama.

Ne misliš da ako te neko voli, onda te prihvata takvog kakav jesi, bez debilnih zahtjeva i želje da te mjenja na bilo koji način?
Forum je potpuno anonimna stvar. Niko od vas ne zna ni moje niti ja znam vaše ime. Slobodno se raspravlja o svemu.
rossoner

#254 Re: Psovka u afektu...

Post by rossoner »

mmf wrote:Sve mi to zvuči malo djetinjasto, a i pretpostavljam da ste još djeca. Sudeći prema tvom nicku i prema razlogu svađe. Pubertet je opasna stvar, prave se od muhe medvjedi, a kamo li od takvih stvari koje si ti uradio. Ne kažem da nisi trebao ali ne vjerujem baš da to nikad ne radiš, a sad ti odjednom izletilo...
Pusti curu malo da razmisli. sad bar zna na čemu je. Ako te hoće takvog, ok, ako neće, onda je bolje da se raziđete na vrijeme...
Super mi je ovako kad neko dodje i dijeli raji neke pretpostavke. Pogledaj mi datum registracije pa onda nesto pricaj. Do koje godine bi trebali biti djeca? A od koje kao ne bi? Razumijem da to stoji kad je neko u pubertetu, ali brate nemoj odmah zakljucivati a ne znas. Inace ne volim puno forumat, tacnije pisat postove, uglavnom citam ako mi je sta zanimljivo, sto govori i ovakav broj postova za 7 godina. Ali eto, sad sam odlucio otvoriti ovu temu jer me bas pritislo... Nisam dobar. CIsto da vidim sta vi mislite. Biste li vi mogli preci preko ovoga? Je li ovo oprostivo? Sudeci po vasim postovima jeste vrlo realno za oprostiti i preci preko toga, ali nikada zaboraviti! Jedini zakljucak je: Ako mi oprosti i nastavimo gdje smo stali, onda me stvarno voli. i "Kraj price!" Sto bi rek'o Sir Amar Osim. Sve je na stand by-u.
radiostar

#255 Re: Psovka u afektu...

Post by radiostar »

rossoner wrote:
Super mi je ovako kad neko dodje i dijeli raji neke pretpostavke. Pogledaj mi datum registracije pa onda nesto pricaj. Do koje godine bi trebali biti djeca? A od koje kao ne bi? Razumijem da to stoji kad je neko u pubertetu, ali brate nemoj odmah zakljucivati a ne znas. Inace ne volim puno forumat, tacnije pisat postove, uglavnom citam ako mi je sta zanimljivo, sto govori i ovakav broj postova za 7 godina. Ali eto, sad sam odlucio otvoriti ovu temu jer me bas pritislo... Nisam dobar. CIsto da vidim sta vi mislite. Biste li vi mogli preci preko ovoga? Je li ovo oprostivo? Sudeci po vasim postovima jeste vrlo realno za oprostiti i preci preko toga, ali nikada zaboraviti! Jedini zakljucak je: Ako mi oprosti i nastavimo gdje smo stali, onda me stvarno voli. i "Kraj price!" Sto bi rek'o Sir Amar Osim. Sve je na stand by-u.

nemoj ziv bio padati u tu zamku...
Michun

#256 Re: Psovka u afektu...

Post by Michun »

ja sam osoba koja ne podnosi ni galamu a kamoli psovke kad su u pitanju ozbiljne stvari...tako da je razumijem.
samo se mozes nadati da ce ti oprostiti. pusti je par dana da se ispuse i onda je nazovi. koliko dana? e to zavisi od njenog karaktera, mislim da ti znas i sam.
mada, moram reci ako si cesto objasnjavao istu situaciju izgleda da te nije slusala bas...dok se nisi izgalamio i opsovao. razmisli i o tome. sto bi rekli - pametnom i isaret dosta.
El Vanjcho

#257 Re: Psovka u afektu...

Post by El Vanjcho »

zaista je besmisleno opravdavati forum i ujedno osudjivati FB...narocito sa akcentom na godine..
Da mi forum pravi probleme u vezi i izaziva svade, bez problema bih zavrsila sa njim, i zamolila moderaciju da mi izbrise postove.
Ako smijem reci svoje skromno misljenje, meni bi smetalo sto nekome smeta moje forumanje.

Pa sta, realno, zasto je problem ako se pise po forumu, uostalom zbog cega je "izmisljena" ova vrsta druzenja... da bi to kojekakvi sociolozi osudjivali kao "otudjenje ljudi jednih od drugih" :roll: eto forum je kriv, a ne ljudi.

Da me se pogresno ne razumije, smatram licemjernim optuzivati objekat za greske subjekta.

Forum ili FB, isto njesra drugo pakovanje. Cak je FB bezazleniji, tamo se zna ko si sta si (osim ako nemas lazni identitet), a ovdje mozes biti i Don Juan i smetljar i medicinska sestra i sexy robot i bog te pitaj sta, granice maste su nepoznate.

A slazem se da je lajkanje slika i cmakanje po FB pomalo glupo, zapravo o tome smo vec pisali. Bezveze, neiskreno, djeluje mi prilicno neiskreno.
Ali ajde, ako ljudi vole... ne treba osudjivati.

Sta ono bi tema ovdje?
burek_in_space

#258 Re: Psovka u afektu...

Post by burek_in_space »

Ukratko... zajebo je FB ovu generaciju.

Momak od 25+ godina visi na FB i lajka... zemljo :-) :D a, reci mu da ode promijeniti gumicu na slavini u kupatilu gledat ce te blijedo...uzas.

@pokretac teme, a da problem rijesite u korijenu i izbriste FB?
Mozhda nije vodoinstalater po struci?! :zoka:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#259 Re: Psovka u afektu...

Post by Big Boy »

rossoner wrote:Znači meni su stvarno nidje veze ti lajkovi i komentari, potpuno irelevanta stvar. Pa i njoj lajkaju slike neki debili koji mene nerviraju i sad bih ja triba popizdit. Nikad joj nista nisma ni prigovarao ni ogranicavao je. Ma ljudi da nije bilo afekta i psovke sve bi bilo uredu... Razloge smo razjasnili, malo ste mi pomogli sta da radim kak oda se ponasam sada. To sam trazio. Ako imate jos kakvih prijedloga naprijed.
Nismo svi isti i ne razmisljamo isto. Ono sto smeta meni mozda ne smeta tebi i obrnuto. O tome nema previse smisla raspravljati jer je jako slicno kao s pricom o ukusima.
rossoner wrote:Koje su mi greske, sta trebam ?
Ti si ocito vec svjestan svojih gresaka ali isto tako olako uzimas ulogu onog koji i odlucuje i zakljucuje. Mozda ona jest' patoloski ljubomorno posesivna osoba od koje je najbolje pobjeci glavom bez obzira. Opet, mozda samo ne zna da se dovoljno dobro izrazi. Kad covjek ne moze da nadje rijeci da oboji svoje osjecaje to lako ode u bijes i nazalost... trenutke koji nisu ni za kakvu pohvalu.

Bitna je istina... ne ko je u pravu. Bitno je da istu sliku gledate sa razlicitih strana i da oboje uzivate u istim bojama koje se nalaze na toj vasoj slici.

Probat cu napisati savjet, bas tako... slikovito. :)

Recimo da je ona vegetarijanac i sad vi sjedite u restoranu... ona jede neku salatu, ti npr. natur sniclu. Reci cemo da je to... normalno. Postujete jedno drugo te svako ima svoju slobodu da jede sto pozeli.

Ali ako nekom nesto smeta, a drugi to na noz docekuje onda tu nedostaje Paznje, Povjerenja, Postovanja (tri grandiozno velika P). Ili cemo oboje biti vegetarijanci... ili necemo. To je nametanje granica, citaj - uskracivanje slobode. To je rat... to nikako ne moze biti ljubav. Ljubav je jel'te plod slobode.

Saslusaj je, pazljivo... sa fakat iskrenim zanimanjem. Trazi istinu tako sto ces razmisliti mozes li nesto promijeniti, zelis li nesto uraditi... smatras li i ti nesto boljim za samog sebe. Dvije osobe kad se iskreno vole, i kad istinski osjecaju slobodu se jedno pored drugog neminovno razvijaju. Jedno drugom su i energija i podrska. U trenutku kad povuces recenice tipa "pa svi to rade", "to je meni (ba) irelevantno" si napravio gresku koja kaze... pa ti nisi normalna po mom (subjektivnom/egoisticnom) vidjenju. A onaj drugi ce samo tuzno ustvrditi kako ga ovaj prvi ni ne cuje, niti zeli da ga cuje. I tako lako dodje do afekta i svakakvih, nazalost precesto jako ruznih stvari.

Ono sto uradis je samo do tebe... motivi zasto si bas tako nesto uradio su neka sasvim druga prica.

Svako dobro vam zelim, sa srecom ! ;-)
Ma.Le.Na

#260 Re: Psovka u afektu...

Post by Ma.Le.Na »

El Vanjcho wrote:

Ako smijem reci svoje skromno misljenje, meni bi smetalo sto nekome smeta moje forumanje.

Pa sta, realno, zasto je problem ako se pise po forumu, uostalom zbog cega je "izmisljena" ova vrsta druzenja... da bi to kojekakvi sociolozi osudjivali kao "otudjenje ljudi jednih od drugih" :roll: eto forum je kriv, a ne ljudi.

Da me se pogresno ne razumije, smatram licemjernim optuzivati objekat za greske subjekta.

Forum ili FB, isto njesra drugo pakovanje. Cak je FB bezazleniji, tamo se zna ko si sta si (osim ako nemas lazni identitet), a ovdje mozes biti i Don Juan i smetljar i medicinska sestra i sexy robot i bog te pitaj sta, granice maste su nepoznate.

A slazem se da je lajkanje slika i cmakanje po FB pomalo glupo, zapravo o tome smo vec pisali. Bezveze, neiskreno, djeluje mi prilicno neiskreno.

Sta ono bi tema ovdje?
my point
knjiga zalbi

#261 Re: Psovka u afektu...

Post by knjiga zalbi »

ih :D
oridjidji

#262 Re: Psovka u afektu...

Post by oridjidji »

rosoner zavrsi nedje panj ispusi djox i opusti se ... shvatices da nije prva ni zadnja :)
oridjidji

#263 Re: Psovka u afektu...

Post by oridjidji »

Ma.Le.Na wrote:
El Vanjcho wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Porediti forum i FB je glupost, blago receno.

Sta ono bi tema ovdje?
my point
meni je FB truba jesam upoznao dosta raje preko njega s nekim se i sprijateljio u pravome zivotu, ali opet kad saberem i oduzmem ljepse mi je otkad sam profil izbrisao ...
Marilyn

#264 Re: Psovka u afektu...

Post by Marilyn »

što se fejsbuka tiče, sam sebi odrediš koliko ćeš vremena tamo provoditi i koliko će ti uticati na život
ja svratim svaki dan na 5-10 minuta, vidim šta ima i to je to
oridjidji

#265 Re: Psovka u afektu...

Post by oridjidji »

Marilyn wrote:što se fejsbuka tiče, sam sebi odrediš koliko ćeš vremena tamo provoditi i koliko će ti uticati na život
ja svratim svaki dan na 5-10 minuta, vidim šta ima i to je to
i ja bi tako preko dana a navece obavezno zaglavi u nekoj konverzaciji ... po dva tri sata ... sad mi je ovako lakse hvala bogu ...
Ma.Le.Na

#266 Re: Psovka u afektu...

Post by Ma.Le.Na »

ja nikada ne palim chat na fejsu
ako se cujem s nekim to je preko poruka..chat no :D
todd_smith

#267 Re: Psovka u afektu...

Post by todd_smith »

cc koja se rasprava ovdje vodi :-) sad ispade da je psovka gora nego da je on nju udario :-)
knjiga zalbi

#268 Re: Psovka u afektu...

Post by knjiga zalbi »

todd_smith wrote:cc koja se rasprava ovdje vodi :-) sad ispade da je psovka gora nego da je on nju udario :-)
:lol: :lol:
vala bas i to sve zboj fejsbuka :lol:
todd_smith

#269 Re: Psovka u afektu...

Post by todd_smith »

burek_in_space wrote:
Ukratko... zajebo je FB ovu generaciju.

Momak od 25+ godina visi na FB i lajka... zemljo :-) :D a, reci mu da ode promijeniti gumicu na slavini u kupatilu gledat ce te blijedo...uzas.

@pokretac teme, a da problem rijesite u korijenu i izbriste FB?
Mozhda nije vodoinstalater po struci?! :zoka:
i ne mora da bude, ima google :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#270 Re: Psovka u afektu...

Post by Gospoda Ministarka »

ladyblue18 wrote:
Ma.Le.Na wrote:iskreno...mnogo vise "problema" moze izazvati forum gdje se pojedinci pod krinkom anonimnosti kriju i "laprdaju" nego FB gdje je sve koliko-toliko transparentno
:lol:
A sta je tacno smijesno u njenoj izjavi, molim te da mi pojasnis jer imam osjecaj da sam glupa buduci da ne kontam sta je smijesno, malena je iznjela istinitu tvrdnju.
Nije ti prvi put na ovoj temi :D

A, smijesno je to sto nema nikakve logike... anoniman si onoliko koliko zelis da budes na forumu. Na FB, anonimnosti nema, samo je pitanje koliko ces privatne stvari tipa sta si kupila, gdje si jela, s kim si pila kafu, koga znas, ko ti je BFF iznositi "prijateljima"...
Last edited by Gospoda Ministarka on 22/06/2011 09:25, edited 2 times in total.
Dialer

#271 Re: Psovka u afektu...

Post by Dialer »

rossoner wrote:Jako gadna situacija... Promijenila mi je sliku o samom sebi. O cemu se radi? Hodamo vec dugo, nekoliko godina. Uvijek bezgranicno uvazavanje i postovanje, nikada ruzna rijec niti psovka. Nikada. A onda kao bljesak, nakon x-tog faktora koji se ponavljao x puta, i jako mi je smetalo. uvijek sam morao istu stvar objasnjavati i pravdati se za nesto zasto nisam bio kriv. Ona je znala uvijek na kraju da nije bila upravu ali je kroz neko vrijeme se to opet ponavljalo. Nisam mogao da izdrzim vise. 2 dana zaredom se ista stvar desavala iako smo je u medjuvremenu bili rijesili. Osim toga, ja koji sam inace dosta smirena osoba i ne reaguje burno skoro nikad, ta 2-3 dana spavao po 4-5 sati stalno. Radio. Umoran, neneaspavan, pun gorcine, ljut kao nikada. Rekao sam grozne stvari. Rekao sam da me je toliko stid za cijelog zivota. Ta osoba mene nikad nizasta nije uvrijedila. Uvrijedio sam je, opsovao sam joj... Nesto sto je najjadnije psovati, familiju, rekao sam najruznije rijeci. Nikad ne psujem nikome majku niti sta slicno jer je to za mene jako jadno.Tesko mi je vjerovati da mi je takvo sto izaslo. Ne znam kako su te rijeci izasle iz mene, ali nema vise povratka... Nema. Kajem se bezgranicno i jako. ne postoji nacin da objasnim da je to bilo u afektu, da nisam tako mislio, da je nikad ne bih namjerno uvrijedio... Ne postoje. Jako je ljuta, jedva da smo se culi. Objasnio sam joj nadugo i nasiroko i sve sam joj rekao, da mi je iskreno to nesto sto mi je najvise krivo u mom zivotu, da to nikad necu zaboraviti, da tako ne mislim... Rekla je da me neko vrijeme ne zeli uopce vidjeti, a ni sama ne zna kad ce biti sposobna da izadje na jedan razgovor sa mnom. Prekinula je... za sad. Kako da se iskupim za taj grijeh? Ima li nacina. Ima li nade? Ona mi je najdraze bice na ovom svijetu i bas sve bih za nju dao i odradio. Nikad je namjerno ne bih uvrijedio. Ali tako je ispalo. Rijeci su pale, pamet nije bila moja. Bas sve bih dao da to ona moze shvatiti. Molim vas, samo ako ima neko slicno iskustvo, neku ideju kako da probam popraviti stvari, neki savjet koristan da se javi... Moze i na private. Ovo mi je jedna od najgorih situacija u zivotu jer sam povrijedio osobu koju najvise volim. A nisam zelio... Molim vas bez onih ironicnih zajebancija. Sve vas pozdravljam... :sad:
Kako mozes trpit mentalno zlostavljanje svako malo? Neka si opsovo kad je karnasica :skoljka:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#272 Re: Psovka u afektu...

Post by ladyblue18 »

Nije ti prvi put na ovoj temi :D

A, smijesno je to sto nema nikakve logike... anoniman si onoliko koliko zelis da budes na forumu. Na FB, anonimnosti nema, samo je pitanje koliko ces privatne stvari tipa sta si kupila, gdje si jela, s kim si pila kafu, koga znas, ko ti je BFF iznositi "prijateljima"...
To neki pokusaj da ispadnes smijesna?

Fino ti je objasnjeno na sta je malena mislila, i ona i jos neko je objasnio, ali ti po starom dobrom obicaju furas samo svoju pricu.
I ja budala uzela tebi nesta objasnjavati.
burek_in_space

#273 Re: Psovka u afektu...

Post by burek_in_space »

Ne raspravljaj se s njom, izbodi jeeee, izbodi jeeeeee izbodi jeeeee.... :music2:
Curve

#274 Re: Psovka u afektu...

Post by Curve »

Zlatni_djecko wrote:"Sto god si ti gori prema njima i kad se ponasas kao djubre, one sve vise trce za tobom..!"

Moj ti je savjet : da je nazoves, kazes joj da dodje do tebe ili tak, ako odbije ti je posalji u pm i kaze nek se jebe.. nemoj joj se javljati i za najvise 3 dana ce te zvati i dosadjivati kao nikad do sad..

Ako ne bude ovako, pljuni mi u lice odmah..
Toliko od mene frendu moj ;)
zalosno.. ali istinito :roll:
Zelena Carapa

#275 Re: Psovka u afektu...

Post by Zelena Carapa »

Big Boy wrote:
rossoner wrote:Znači meni su stvarno nidje veze ti lajkovi i komentari, potpuno irelevanta stvar. Pa i njoj lajkaju slike neki debili koji mene nerviraju i sad bih ja triba popizdit. Nikad joj nista nisma ni prigovarao ni ogranicavao je. Ma ljudi da nije bilo afekta i psovke sve bi bilo uredu... Razloge smo razjasnili, malo ste mi pomogli sta da radim kak oda se ponasam sada. To sam trazio. Ako imate jos kakvih prijedloga naprijed.
Nismo svi isti i ne razmisljamo isto. Ono sto smeta meni mozda ne smeta tebi i obrnuto. O tome nema previse smisla raspravljati jer je jako slicno kao s pricom o ukusima.
rossoner wrote:Koje su mi greske, sta trebam ?
Ti si ocito vec svjestan svojih gresaka ali isto tako olako uzimas ulogu onog koji i odlucuje i zakljucuje. Mozda ona jest' patoloski ljubomorno posesivna osoba od koje je najbolje pobjeci glavom bez obzira. Opet, mozda samo ne zna da se dovoljno dobro izrazi. Kad covjek ne moze da nadje rijeci da oboji svoje osjecaje to lako ode u bijes i nazalost... trenutke koji nisu ni za kakvu pohvalu.

Bitna je istina... ne ko je u pravu. Bitno je da istu sliku gledate sa razlicitih strana i da oboje uzivate u istim bojama koje se nalaze na toj vasoj slici.

Probat cu napisati savjet, bas tako... slikovito. :)

Recimo da je ona vegetarijanac i sad vi sjedite u restoranu... ona jede neku salatu, ti npr. natur sniclu. Reci cemo da je to... normalno. Postujete jedno drugo te svako ima svoju slobodu da jede sto pozeli.

Ali ako nekom nesto smeta, a drugi to na noz docekuje onda tu nedostaje Paznje, Povjerenja, Postovanja (tri grandiozno velika P). Ili cemo oboje biti vegetarijanci... ili necemo. To je nametanje granica, citaj - uskracivanje slobode. To je rat... to nikako ne moze biti ljubav. Ljubav je jel'te plod slobode.

Saslusaj je, pazljivo... sa fakat iskrenim zanimanjem. Trazi istinu tako sto ces razmisliti mozes li nesto promijeniti, zelis li nesto uraditi... smatras li i ti nesto boljim za samog sebe. Dvije osobe kad se iskreno vole, i kad istinski osjecaju slobodu se jedno pored drugog neminovno razvijaju. Jedno drugom su i energija i podrska. U trenutku kad povuces recenice tipa "pa svi to rade", "to je meni (ba) irelevantno" si napravio gresku koja kaze... pa ti nisi normalna po mom (subjektivnom/egoisticnom) vidjenju. A onaj drugi ce samo tuzno ustvrditi kako ga ovaj prvi ni ne cuje, niti zeli da ga cuje. I tako lako dodje do afekta i svakakvih, nazalost precesto jako ruznih stvari.

Ono sto uradis je samo do tebe... motivi zasto si bas tako nesto uradio su neka sasvim druga prica.

Svako dobro vam zelim, sa srecom ! ;-)

odlican post :thumbup:
Locked