Psihologija prijemni,Saraj'vo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
maiden97

#1 Psihologija prijemni,Saraj'vo

Post by maiden97 »

Ima li ovdje studenata psihologije koji su upisali prosle godine,ili ikog ko zna sta ce to biti na prijemnom?
Negdje sam procitala da su uveli matematiku..nisu valjda.. :nija:
P308

#2 Re: Psihologija prijemni,Saraj'vo

Post by P308 »

A sta je toliko cudno da su uveli matematiku? Jedan od primarnih predmeta na tom odjesku jeste statistika jer bez statistike nema ni naucno-istrazivackih radova. Osim statistike tu je i psihometrija. Ta dva predmeta, odnosno znanje steceno na ta dva predmeta se provlaci kroz citav studij tog odsjeka. A ta dva predmeta cak nisu ni najteza za poloziti. Grdno se varate ako mislite da cete upisivanjem na odsjek za psihologiju ili pedagogiju pobjeci od brojeva :D

Ipak, ne vjerujem da ce na prijemnom biti matematika. Prije samo par dana je neko otvorio identicnu temu, mogla si pogledati a odgovorio sam da je 2009. godine na prijemnom ispitu bio test iz maternjeg jezika, test opceg znanja i test iz psihologije. Potom je prijemni ukinut da bi se cini mi se 2014. godine ponovo uveo i tada je bio isti tj. sastojao se od istih testova kao sto sam gore naveo (dakle, opca informisanost, psihologija, maternji jezik), ne bih znao reci hoce li ove godine nesto promijeniti (ne vjerujem). Spremi knjigu od Jasminke Zeco i vjezbaj testove opceg znanja sa neta. Na netu ih ima mnogo.

Takodjer, uzmi u obzir da se boduju ocjene iz matematike, bosanskog i psihologije iz sva cetiri razreda kao i opci uspjeh iz sva cetiri razreda srednje skole.

Evo i ovdje nek stoji ovo kao pomoc:

Image
maiden97

#3 Re: Psihologija prijemni,Saraj'vo

Post by maiden97 »

Haha a Boze moj ima nas koji ne volimo matematiku :D ali dobro,nikakav problem,hvala ti mnogo na info :)
:run:
Post Reply