Psi lutalice

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hemera

#126 Re: Psi lutalice

Post by Hemera »

springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Jašta su. :lol:
Srne su same sebe poklale,ljudi se sami ujedaju,i svi su drugi krivi,samo psi nisu.
kokuz_sa

#127 Re: Psi lutalice

Post by kokuz_sa »

bona oni ne priznaju da su cuke zaklale srne..a da priznaju da cu cuke otisle u loviste i da su na zakonit naacin ustrijelili
springtime

#128 Re: Psi lutalice

Post by springtime »

Hemera wrote:
springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Srne su same sebe poklale,ljudi se sami ujedaju,i svi su drugi krivi,samo psi nisu.
Srne ti se javile sa ahireta sa dojavom?
Hemera

#129 Re: Psi lutalice

Post by Hemera »

kokuz_sa wrote:bona oni ne priznaju da su cuke zaklale srne..a da priznaju da cu cuke otisle u loviste i da su na zakonit naacin ustrijelili
izgleda da su psi jedine životinje i sve se njima treba posvetiti
svejedno je bilo sta pričati,eutanazija je njima neprihvatljiva kao to je mučenje,a valjanje po smeću,skakutanje po cestama gdje voze auta,hladnoća ili vrućina napolju nije
Hemera

#130 Re: Psi lutalice

Post by Hemera »

springtime wrote:
Hemera wrote:
Srne ti se javile sa ahireta sa dojavom?
A tebi psi sa video zapisom ko ih je doveo u lovište?
mali Ninja

#131 Re: Psi lutalice

Post by mali Ninja »

ljudi meni treba savjet, pomoc isl, šta da uradim sa škevrijom ispred ulaza? U pitanju je crno bijeli ogromni tornjak, nikome ne da proći, laje i napada ljude već 5 dana.

Mnogi su pokušali da ga otjeraju grudvama i slično, medjutim on se jos više naljuti i tek tada reži, laje i opasno napadne onoga ko ga pokuša otjerati. Ovo je ozbiljno, supruga ne smije do granapa...
Last edited by mali Ninja on 26/02/2012 01:29, edited 1 time in total.
gilbert

#132 Re: Psi lutalice

Post by gilbert »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120219019

Lovci su hranili divljac, lovci prave hranilista i snadbjevaju ih hranom.
zahvalan

#133 Re: Psi lutalice

Post by zahvalan »

Hemera wrote:http://www.usitfbih.ba/dokumenti/zakoni ... ovstvu.pdf

Image
Image

Šta ako su psi legalno ubijeni?
Veća je šteta kod lutalica nego kod divljači (i to gravidne) koja se posebno tretira i posebnu pažnju ima i nimalo ne vrijeđa av mau i njihove sljedbenike?Smiješno,uposlenici kafilerije su popljuvani jer nisu sišli u minsko polje da pokupe lešine?I to bez nadzora stručne osobe (deminera) mogla i mrtva glava pasti?Avmau optužuje lovce što nisu nahranili divljač,a ko će njih optužiti što nisu sklonili pse kad su već preuzeli obaveze prema njima?Ko je vlasnik tih pasa o kojima se oni brinu i toliko gotive? :skoljka:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ima raznoraznih cukica po Internetu da se kupi za 500 do 1000 KM

Traume u ljudima se ne mogu Izbrisati :(

A ovaj Zakon je na strani Lovaca i Podrzavam onu Odluku Gradonacelnika Tomislavgrada :D

150 KM mjesecno za Cuke pa u javnim kuhinjama ljudi dobiju samo jedan Obrok (On ne kosta vise od 5 KM) :-)

Volim i ja zivotinje doduse ove miroljubive npr Patke(na vrelu bosne uvijek im rado nahranim smokijem) Papagaje,kornjace,ribice itd itd :D
springtime

#134 Re: Psi lutalice

Post by springtime »

@Hemera
Pitaj ljude koji su ih hranili oko kuća pa prepoznali na slikama u onim lokvama krvi.
quasar

#135 Re: Psi lutalice

Post by quasar »

mali Ninja wrote:ljudi meni treba savjet, pomoc isl, šta da uradim sa škevrijom ispred ulaza? U pitanju je crno bijeli ogromni tornjak, nikome ne da proći, laje i napada ljude već 5 dana.

Mnogi su pokušali da ga otjeraju grudvama i slično, medjutim on se jos više naljuti i tek tada reži, laje i opasno napadne onoga ko ga pokuša otjerati. Ovo je ozbiljno, supruga ne smije do granapa...
Zovi Cezara.
Hemera

#136 Re: Psi lutalice

Post by Hemera »

mali Ninja wrote:ljudi meni treba savjet, pomoc isl, šta da uradim sa škevrijom ispred ulaza? U pitanju je crno bijeli ogromni tornjak, nikome ne da proći, laje i napada ljude već 5 dana.

Pa udomi ga! :mrgreen: vidiš da vapi za pažnjom :mrgreen:
mali Ninja

#137 Re: Psi lutalice

Post by mali Ninja »

ovo je izgleda il' ce on mene, il' cu ja njega.... :roll:
gilbert

#138 Re: Psi lutalice

Post by gilbert »

springtime wrote:@Hemera
Pitaj ljude koji su ih hranili oko kuća pa prepoznali na slikama u onim lokvama krvi.
sto ih nisu onda udomili , u avliju svoju i rjesen problem.

To je on hocu cuku ali samo da ga malo nahranim i da se poigram sa njime a zaboli me za sve druge komsije.
Qler

#139 Re: Psi lutalice

Post by Qler »

Ja sam danas neku zenu sa djetetom proveo pored copora lokalnih pasa. Nije smijela da prodje, vidim mase sa 50m. Do haustora je uveo...
gilbert

#140 Re: Psi lutalice

Post by gilbert »

Qler wrote:Ja sam danas neku zenu sa djetetom proveo pored copora lokalnih pasa. Nije smijela da prodje, vidim mase sa 50m. Do haustora je uveo...
Ma nece cukice joj nista oni samo hoce da se poigraju sa njenim djetetom.

palamuda

#141 Re: Psi lutalice

Post by palamuda »

Valjda stoti put pišem jedno te isto al evo opet.

Imam psa, 150 maraka je minimum da zadovolji njegove potrebe kao što su hrana, njega, zdravlje, u BiH za azil nema para bar ne u onom obliku kako su pojedinci ovdje zamislili. Frustriranost i iskompleksiranost je jedina vodilja ovih likova iz AV MAU udruženja. Svpog psa nikad ne bi kastrirao niti bi ga vodio na izložbe da liječim komplekse sa njim.

Shvatam ljude koji su uzeli stvari u svoje ruke jer sa lutalicama postaje neizdrživo, pod hitno ovaj nakaradni zakon promjeniti uvesti pravilo da pas u azil ide 2 - 3 dana ako nema udomitelja eutanazija i završena priča tako je svugdje u svijetu tako mora biti i kod nas, do tad ukinuti zakon, vratiti ovlasti šintorima i počistiti ovo što sad imamo na ulicama i zdravo.
Banksy

#142 Re: Psi lutalice

Post by Banksy »

kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Ne vjerujem ti ni riječ.
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
mrtva kokoš

#143 Re: Psi lutalice

Post by mrtva kokoš »

Banksy wrote:
kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Ne vjerujem ti ni riječ.
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
ne vjerujem ni ja tebi ni rijec. hoce li ovi tvoji brojni prijatelji doci do moje mahale da pociste ovo smece koje divne cukice iz dana u dan sire za sobom ili ... .. da cekam ove iz rad-a ?!
Banksy

#144 Re: Psi lutalice

Post by Banksy »

šime.sparina wrote:
Banksy wrote:
Ne vjerujem ti ni riječ.
ne vjerujem ni ja tebi ni rijec. hoce li ovi tvoji brojni prijatelji doci do moje mahale da pociste ovo smece koje divne cukice iz dana u dan sire za sobom ili ... .. da cekam ove iz rad-a ?!
To nije njihov posao. To je posao KJP Rad. Kojeg SVI debelo plaćamo iz SVOJIH džepova, njima se obrati.
lider

#145 Re: Psi lutalice

Post by lider »

Meni je ovo što se desilo u Hadžićima sasvim prihvatljivo rješenje za pse lutalice.
madner

#146 Re: Psi lutalice

Post by madner »

Cijena nekretnina u Hadzicima bi se povecala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#147 Re: Psi lutalice

Post by KatarinaKosaca »

lider wrote:Meni je ovo što se desilo u Hadžićima sasvim prihvatljivo rješenje za pse lutalice.
Jest da je protuzakonito, ali je dobro.. Tipično naše. Pravna država je švedski sto, pa uzmeš samo ono što ti se sviđa..
:-) :-) :-) :-) :-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#148 Re: Psi lutalice

Post by bordo gandalf »

Banksy wrote:
Ne vjerujem ti ni riječ.
Nije kurty jedini koji je ispaljen
žena

#149 Re: Psi lutalice

Post by žena »

Ja sam iz Hadzica,iz centra..ulicom se ne moze proci od pasa,ispred svake prodavnice leze po dva-tri,ulicama hodaju,auta im sviraju,idu za ljudima njuse im kese....to je uzas,treba ih negdje otpremiti,ali ovo sto je ucinjeno,ovaj masakr,to je uzas,moglo se to drugacije rijesiti :roll: :roll:
madner

#150 Re: Psi lutalice

Post by madner »

Inace nije istina da se u EU ne moze uci sa sintorima, ima i drugih drzava pored Njemacke gdje sinteraj radi non stop.
Locked