Jašta su.springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Srne su same sebe poklale,ljudi se sami ujedaju,i svi su drugi krivi,samo psi nisu.
Jašta su.springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Srne ti se javile sa ahireta sa dojavom?Hemera wrote:Jašta su.springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Srne su same sebe poklale,ljudi se sami ujedaju,i svi su drugi krivi,samo psi nisu.
izgleda da su psi jedine životinje i sve se njima treba posvetitikokuz_sa wrote:bona oni ne priznaju da su cuke zaklale srne..a da priznaju da cu cuke otisle u loviste i da su na zakonit naacin ustrijelili
A tebi psi sa video zapisom ko ih je doveo u lovište?springtime wrote:Srne ti se javile sa ahireta sa dojavom?Hemera wrote:Jašta su.springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Hemera wrote:http://www.usitfbih.ba/dokumenti/zakoni ... ovstvu.pdf
Šta ako su psi legalno ubijeni?
Veća je šteta kod lutalica nego kod divljači (i to gravidne) koja se posebno tretira i posebnu pažnju ima i nimalo ne vrijeđa av mau i njihove sljedbenike?Smiješno,uposlenici kafilerije su popljuvani jer nisu sišli u minsko polje da pokupe lešine?I to bez nadzora stručne osobe (deminera) mogla i mrtva glava pasti?Avmau optužuje lovce što nisu nahranili divljač,a ko će njih optužiti što nisu sklonili pse kad su već preuzeli obaveze prema njima?Ko je vlasnik tih pasa o kojima se oni brinu i toliko gotive?
Zovi Cezara.mali Ninja wrote:ljudi meni treba savjet, pomoc isl, šta da uradim sa škevrijom ispred ulaza? U pitanju je crno bijeli ogromni tornjak, nikome ne da proći, laje i napada ljude već 5 dana.
Mnogi su pokušali da ga otjeraju grudvama i slično, medjutim on se jos više naljuti i tek tada reži, laje i opasno napadne onoga ko ga pokuša otjerati. Ovo je ozbiljno, supruga ne smije do granapa...
Pa udomi ga!mali Ninja wrote:ljudi meni treba savjet, pomoc isl, šta da uradim sa škevrijom ispred ulaza? U pitanju je crno bijeli ogromni tornjak, nikome ne da proći, laje i napada ljude već 5 dana.
Mnogi su pokušali da ga otjeraju grudvama i slično, medjutim on se jos više naljuti i tek tada reži, laje i opasno napadne onoga ko ga pokuša otjerati. Ovo je ozbiljno, supruga ne smije do granapa...
sto ih nisu onda udomili , u avliju svoju i rjesen problem.springtime wrote:@Hemera
Pitaj ljude koji su ih hranili oko kuća pa prepoznali na slikama u onim lokvama krvi.
Ma nece cukice joj nista oni samo hoce da se poigraju sa njenim djetetom.Qler wrote:Ja sam danas neku zenu sa djetetom proveo pored copora lokalnih pasa. Nije smijela da prodje, vidim mase sa 50m. Do haustora je uveo...
Ne vjerujem ti ni riječ.kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
ne vjerujem ni ja tebi ni rijec. hoce li ovi tvoji brojni prijatelji doci do moje mahale da pociste ovo smece koje divne cukice iz dana u dan sire za sobom ili ... .. da cekam ove iz rad-a ?!Banksy wrote:Ne vjerujem ti ni riječ.kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
To nije njihov posao. To je posao KJP Rad. Kojeg SVI debelo plaćamo iz SVOJIH džepova, njima se obrati.šime.sparina wrote:ne vjerujem ni ja tebi ni rijec. hoce li ovi tvoji brojni prijatelji doci do moje mahale da pociste ovo smece koje divne cukice iz dana u dan sire za sobom ili ... .. da cekam ove iz rad-a ?!Banksy wrote:Ne vjerujem ti ni riječ.kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Višegodišnje iskustvo, i moje i brojnih prijatelja koji im pomažu - jedino udruženje koje odmah odgovara na poziv, koje dolazi po prijavi gdje god želiš, koje izlazi na teren, kojima nije mrsko i teško izaći van i pomoći i u pola noći, koje se maksimalno i privatno žrtvuje da pomogne napuštenim i ugroženim životinjama. Svaki dinar koji im se da, ode za prave stvari. Jedina im je mana što su pomalo mladi i naivni i što se previše daju i podmeću leđa i tamo gdje drugi ne žele ni prići.
Sva ostala ''udruženja'' su ublehaši koji gledaju da se ogrebu o državni novac, da zgrabe donacije, a koji stražnjicom ne bi mrdnuli da pomognu, priskoče, učine ono što im je u ''opisu posla''. Više puta provjereno, 100%.
Cijena nekretnina u Hadzicima bi se povecala.springtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?
Jest da je protuzakonito, ali je dobro.. Tipično naše. Pravna država je švedski sto, pa uzmeš samo ono što ti se sviđa..lider wrote:Meni je ovo što se desilo u Hadžićima sasvim prihvatljivo rješenje za pse lutalice.
Nije kurty jedini koji je ispaljenBanksy wrote:Ne vjerujem ti ni riječ.kurty wrote: Samo jednu stvar da dodam... I ja volim pse... Pomazem im koliko mogu... Moj ti je savjet da pogledas malo i neka druga udruzenja koja se bavi zastitom pasa i pomozi njima, a ne lopovima iz AV MAU... Mene su izlevatili sa prilicnu svotu novca (sto bih i oprostio), ali mi je vise krivo sto nisu htjeli da se jave na telefon, niti da odgovore na poruku
Ja sam iz Hadzica,iz centra..ulicom se ne moze proci od pasa,ispred svake prodavnice leze po dva-tri,ulicama hodaju,auta im sviraju,idu za ljudima njuse im kese....to je uzas,treba ih negdje otpremiti,ali ovo sto je ucinjeno,ovaj masakr,to je uzas,moglo se to drugacije rijesitispringtime wrote:A šta ako su iz centra Hadžića odvučeni u "lovište" pa izmasakrirani?