DadoHacked wrote:- Ti mora da se zezas kada pises o "Pravilima ponašanja na net-u", meni nije jasno kako to uopšte postoji, ko je to uopšte napisao. Ovo je INTERNET!!!
Marcello wrote:
Ne razumijem koliko se cudite na ovo napisao. Ja stvarno nigdje nisam vidio "Pravilnik o ponašanju na internetu", ako ko ima nek obezbjedi jedan, hvala unaprjed. Jedina pravila za koja znam i koja poštujem su ona pravila od internet stranica, foruma i sl. ps. za razliku od drugih.
DadoHacked wrote:- I ja bih rado primio i brinuo se o njima da me drzava podrzava u tome. I kada god nesto bude ti lutalica ujede covjeka ti nas tuzi i svi zadovoljni.
Marcello wrote:I ja bih isto tako volio da brinem o crno-bijelim televizorima ako bi mi država pomogla u tome. Tada niko ne bi imao pokvareni crno-bijeli televizor, a ja bih bio presretan, možda čak i bogat. Ako želiš da ti "država daje određena sredstva za ono čime se želiš baviti" kao hobista, možeš li mi reći zbog čega trebaš biti izuzetak u odnosu na udruženja biciklista, motociklista, automobilista, radio amatera, ili bilo kakva druga udruženja? Primjera radi, u mog gradu (Zenici) postoji "Udruženje ribolovaca" o kojima država gotovo uopšte ne brine. Tamo koliko znam plate primaju predsjednik, sekretar, i par (mislim četiri) ribolovnih čuvara, a finasiraju se izdavanjem godišnjih ribolovnih dozvola koje plaćaju ribolovci, naplatama za jednodnevni ribolov (za one koji ne žele plaćati dozvolu i love ribu par puta u godini), kaznama koje se naplaćuju na licu mjesta, i prodajom uzgojene pastrmke na Bistričaku. Sam pravilnik o slatkovodnom ribarstvu je gotovo perfektno uređen, određeno je vrijeme lovostaja za vrijeme mrijesta ribe, minimalna dužina i težina ribe po vrsti koja se može smatrati ulovom, i još dosta toga. Pored toga ribolovna udruženja su imala (mislim da imaju i sada) redovne izlete na razna jezera i rijeke gdje su se družili, upoznavali, i naravno bavili onim što ih zanima. Opšte poznato je da slatkovodne ribe Bosne i Hercegovine ne mogu pobjesniti ili na bilo koji način ugroziti čovječiji život, ne pate od bijesnila, a uopšteno su korisne i ukusne za jelo. Ne sjećam se da je ovo udruženje ikada dobilo bilo kakav novac, ali ako i jeste, onda je on iskorišten za poribljavanje što je opet korisno.
Zašto ti sve ovo pišem? Zbog toga što u državama kakva je Bosna i Hercegovina svaka konvertibilna marka treba biti uložena u ono od čega će ljudi ili samo društvo imati neke koristi, a tvoj prijedlog da se tebi da novac ne može proći jer konkretno tražiš "novac od države" koji bi se izdvajao iz budžeta, što znači i iz džepova građana koji uopšte ne dijele tvoje mišljenje. Pored ovoga, pse lutalice nisu nikakva turistička atrakcija, ne proizvode ništa korisno, nisu ukusni za jelo, i od njih praktično nemaš nikakve koristi. Da zaključim, ti konkretno tražiš novac za nešto što logički nema smisla samo po sebi.
Hobi??? Po cemu si to zakljucio, zato sto sam napisao da ima onih koji bi u svoje slobodno vrijeme deverali oko toga???. Tebi je sklanjanje pasa lutalica sa ulice i vodjenje brige o istim hobi? Ocito sam pisao na kineskom nekoliko postova prije.
ps. puno pricas o ribama.
Ako drzava ulozi pare u azile i sklanjanje pasa lutalica s ulice društvo nece imati koristi? Ne razumijem. Ja koliko pokusavam ovo sve shvatiti drustvo ce imati velike koristi od toga sto nema pasa lutalica na ulici koji "kolju, kidaju, ubijaju malu djecu, odrasle osobe, prave masakar, smetaju autima itd..". Smijem ruku na panj staviti da svaki građanin dijeli isto mišljene kao i ja da se psi sklone s ulice, na nacine koji su zakonom doneseni.
hahahahahah Nema "logički smisla" uloziti u azile i sklanjanje pasa lutalica s ulice.
Ti covjece mora da se z******** kada ovo pises i mislis, al ozbiljno.
DadoHacked wrote:ps. "Mi" zalazimo u zivotinjski svijet a ne oni nama

Marcello wrote:Netačno. Pozovi se na istoriju ili povijest, pa kreni od prvog poznatog vida poljoprivreda koji se zove "skupljanje divljih hljebnih sjemenki" kada nastaje prvo odvajanja čovjeka od životinjskog svijeta.
Tačno. Pozovi se ti na istoriju ili povijest. Dovoljno mi je da vidim u Sarajevu kako kuca do kuce nice sve vise i vise (naravno bez građevinskih dozvola) u sumu, naravno bivsu sumu, jer sve sjeku i izljevaju beton. A da ne pricam sta se radi po svijetu.