Psi lutalice napadaju - Azila nema

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

pshhh

#1 Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by pshhh »

Poštovanje,

Uzimajući u obzir da sam na ovom pdf kućni ljubimci na naišao na glas razuma otvorio sam ovu temu sa ciljem da se nađe rješenje za HITNO sklanjanje pasa lutalica sa ulica gradova širom BIH.

Naime, kao i što sami znate problem pasa lutalicama postaje iz dana u dan sve izraženiji jer je donesen zakon kojim se zabranjuje ubijanje pasa lutalica a uopće nisu stvoreni uslovi za njihovo zbrinjavanje.

Donekle shvaćam brigu onih ljudi koji vole životinje ali i oni trebaju da shvate ljude koji štite svoje porodice jer su u svojim zajednicama svakodnevno izloženi opasnostima koje sa sobom nose psi lutalice od prenošenja raznih zaraznih bolesti do direktne opasnosti.

Bilo bi zaista lijepo i korisno da se prije svega shvati da nisu krivci za ovakvo stanje ljudi koji se bore protiv pasa već oni koji su donijeli zakon o psima a nisu se stvorili uvjeti za Azil.

Stoga, svoj fokus treba da usmjerite na one koji imaju zakonsku obavezu da provode zakone i HITNO sklone pse lutalice sa ulica jer ugrožavaju sigurnost građana Sarajeva kao i ostalim u gradovima širom BiH.

Svjedoci smo svakodnevnih napada pasa lutalica širom BiH a neke od posljedice napada možete vidjeti na slikama niže:

Image

Image

Nadam se da ćete shvatiti koliko je ozbiljan ovaj problem.
Last edited by pshhh on 12/02/2010 10:33, edited 1 time in total.
Baby

#2 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by Baby »

I napadati će dok se nešto ne poduzme,ne možemo mi zaštitnici životinja da ih pokupimo kući kako svi to očekuju,U svakoj normalnoj državi imaju azile na svakom koraku,jedino kod nas glume da su pametni.
minjonja

#3 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

u BiH ne mozete ocekivati da penzioneri nemaju mizernih 300KM mjesecno, ili ne dao bog da drzava obezbjedi sveske i knjige, da studenti kao krave muzare daju 33KM mjesecno da opasan, netacan i prljav prevoz, niti da se napravi azil za pse, sve dok ima onih sto zive kao sejhovi. razlika izmedju, radnicke, srednje i gornje klase je kod visoka.
izgleda da se kod nas nesto moze postici tek kad se tramvaj zaustavi.

znam da bosanci ne vole zivotinje i ne mozes mu objasniti da je covjek naojpasnija zivotinja koja je ikad postojala, ali moraju shvatiti da sinteraj kakav jeste i kakav je bio nije nikad rijesio problem, iako su velike pare svake godine dobivali, a mnogo su krali jer nisu koristili sredstva za uspavljivanje, nego deterdzent ili zicu.

bosanac ne mora da ih voli da bi shvatio da ovako vise ne moze. u drugim su drzavama skontali da daju ogromne pare za sinteraj, a uvijek pasa ima na ulicama. kao da su iz ljubavi prestali da ih ubijaju na klasican nacin. uvijek se sve vrtilo ko para. shvatili su da je jedino dugorocno rjesenje sterilizacija, udomljavanje i edukacija.

pshhh, znam na sta aludirate, ali nije velja donio zakon. u mnogim drzavama postoji taj zakon i ne sprovode ga oni koji su se borili da se donese, nego drzava, jer ovo nije veljin ili neciji drugi problem, nego problem sviju nas, tj. drzave. zakon se zove zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja i sam naziv je odbojan pojedincu jer, cuj, da drzava da stiti zivotinje u dzravi gdje ima gladnih, a niko od njih nije ni procitao taj zakon. jasno pise sta se radi sa lutalicama. kad bi se sve radilo kao sto pise, sve bi bilo super i vi ne bi strahovali za sebe i svoje dijete, ne bi vlasnik psa strahovao da mu neko ubije psa i prodje nekaznjeno, niti bih ja strahovala da kad vidim psa da ga neko na svirep nacin ubije.

evo sta pise u zakonu:
i) nadležni organ za provođenje ovog zakona je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (u daljnjem tekstu: nadležno ministarstvo);
j) nadležni ministar je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa;

Član 36.
(Nadzor nad provođenjem Zakona)
Nadzor nad provođenjem ovog zakona i propisa donesenih na osnovu njega provodi Ured, nadležni organi entiteta i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, preko službenih veterinara.

predlazem vam da napisete njima pismo, a nas dvadesetak i mozda ako nadjete jos nekog, cemo se potpisati i traziti sprovodjenje tog zakona.
DJe_Nana

#4 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by DJe_Nana »

Najrealnija ali ne i najhumanija opcija je uspavljivanje,
gora je patnja i tim zivotinjama sto nemaju sta jesti nego da okoncaju postojanje,samo da ih ne pate.
minjonja

#5 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

DJe_Nana wrote:Najrealnija ali ne i najhumanija opcija je uspavljivanje,
gora je patnja i tim zivotinjama sto nemaju sta jesti nego da okoncaju postojanje,samo da ih ne pate.
sinteraj je to radio 50 godina pa nikad nisu rijesili problem. mozda treba da se ugledamo na neke drzave gdje su pametni ljudi skontali kako dugorocno smanjiti broj lutalica. ubijanje samo krpi problem, nikako ga ne rijesava.

ako tebi curi voda i zidovi postaju zuti, bi li svaki mjesec krecila ili bi cijevi popravila? jeste da krecenje jeftinije, ali sta se isplati od ovo dvoje?
tinchy

#6 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by tinchy »

Da kazem i ja koju... I da odmah naglasim da mi nije cilj da se svadjam, samo zelim iznijeti svoje misljenje kao neko ko voli zivotinje.
Ja smatram da BiH treba imati jedan (po mogucnosti vise) azil/a. Odnos prema zivotinjama u ovoj drzavi je katastrofalan, na svakom koraku ih maltretiraju, udaraju, truju, ubijaju. Kad udaris zivotinju, normalno je da ce ti uzvratiti. Ne moze te poslati u p.m. jer nema moc govora, ali zato ce se odbraniti na svoj nacin. Ne shvatam samo kako mene nikad nijedan pas nije ujeo niti napao. Sto sam ja to drugacija od nekog drugog prolaznika, mozda zato sto ja zivotinje volim i to zivotinje osjete. A sto se azila tice, azil je potrebniji nego ikada! Treba neki azil u kome bi se smjestale zivotinje, vrsile kastracije / sterilizacije, trazenje adekvatnih domova za njih. Ja podrzavam program uhvati, sterilisi, pusti jer kastrirani / sterilizirani psi nece napadati niti se razmnozavati. Glupost je dati pare za sinteraj u kome pse ne eutaniziraju kako treba, vec im ubrizgavaju deterdzent u krv, koji hvataju pse sa bodljikavim zicama (takvu zicu su nam jednom ostavili kao "uspomenu" sto su nam odveli pse koji nikom nisu smetali) itd. Onaj koji misli da ce ga ujed nekog psa zaraziti ili sta li vec, isto tako moze uzeti prvu lutalicu koju vidi na ulici i odvesti je na vakcinaciju protiv npr. bjesnila.
Lako je govoriti i traziti da se otvori azil i vrsiti pritisak na manjinu da nesto uradi po tom pitanju (mislim na udruzenja za zastitu) ali kada treba izaci na protest i traziti da se da zemlja za azil svi ce radije ostati u kuci. ;)
Manjina ne moze nista uraditi bez pomoci i podrske vecine...
MAN-lion's coach

#7 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by MAN-lion's coach »

I šta sada?

Evo danas mjesto dešavanja socijalno-Hitna pomoć- 7 pasa se vrti oko zgrade tri na cesti,vozila staju dok se ne sklone,narod bježi da ih ne pokupe... :run:
Prije par dana Pofalići-na mostu i prema Vilsu najmanje 10 pasa mješanaca njemačkog ovčara...

Mislim stvarno vidi se na psima da su LUTALICE da nisu napušteni... :|

Nikada nije ovoliko pasa lutalica bilo u Sarajevu od kada je ovaj zakon donesen-može značiti samo jedno da ih dovoze i ispuštaju ovdje po Sa.

Činjenica je da se ljudi boje...ne znam tačno gdje bilo je prije nekoliko dana vijest da su upravo psi lutalice pobili ovce,janjad(sorry ako griješim)...narod ne može ubijati pse jer ima famozni zakon....

Trebamo sada zarad zakona sakati hodati ili šta?

Postoje ljudi,djeca koja se boje pasa,i pas osjeti strah pa pošto je to životinja i nema razuma onda napada...

Znači sve naopako ovdje...trebalo je prvo napraviti azile pa onda misliti o dobročinstvu...nikoga nije ni bilo briga za to dok se nije donio zakon....dušebrižnici.

Kafilerija se trenutno samo odaziva na pozive ukoliko građani primjete lisice...
Trebali su po toj logici zakona pustiti i lisice jer i one su životinje pa neka haraju...jel?
Dogman

#8 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by Dogman »

pshhh wrote: ...
Mi nismo krivi sto je ovo primitivna i zaostala zemlja gdje se mnogi problemi ne shvacaju, pa tako i ovaj. Zakon je donesen, a kako vidimo on se nigdje ne sprovodi niti koga zanima, osim malog broja gradjana koji se svojom voljom i sredstvima sami bore za to. Svim institucijama koje imaju vezu s ovim slane su molbe i islo se na razgovore o ovome - sve bez ikakvog ucinka.

Gdje je napisano da mi ne shvacamo te famozne ljude koji se bore protiv tako opasnih zivotinja koje svakodnevno ugrozavaju zivote gradjana?

Ako ti je stalo da se ovaj problem rijesi, zasto se i ti ne ukljucis pa pokusas doprinijeti njegovom rjesavanju. Sto ti cinis da se obuzdaju ove divlje i agresivne zivotinje koje svakodnevno ugrozavaju sigurnost gradjana - sto mozemo svakodnevno citati po crnim kronikama?
MAN-lion's coach

#9 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Dogman wrote:
pshhh wrote: ...
Mi nismo krivi sto je ovo primitivna i zaostala zemlja gdje se mnogi problemi ne shvacaju, pa tako i ovaj. Zakon je donesen, a kako vidimo on se nigdje ne sprovodi niti koga zanima, osim malog broja gradjana koji se svojom voljom i sredstvima sami bore za to. Svim institucijama koje imaju vezu s ovim slane su molbe i islo se na razgovore o ovome - sve bez ikakvog ucinka.

Gdje je napisano da mi ne shvacamo te famozne ljude koji se bore protiv tako opasnih zivotinja koje svakodnevno ugrozavaju zivote gradjana?

Ako ti je stalo da se ovaj problem rijesi, zasto se i ti ne ukljucis pa pokusas doprinijeti njegovom rjesavanju. Sto ti cinis da se obuzdaju ove divlje i agresivne zivotinje koje svakodnevno ugrozavaju sigurnost gradjana - sto mozemo svakodnevno citati po crnim kronikama?
Sada ćemo porediti kriminalce sa čoporom pasa na ulici?
Kako se ne provodi zakon?Eto ti moj prethodni post da ponovo ne govorim.
Trebali su se izboriti da naprav azil pa onda umoljavati za zakon,sve s mora na Moraču...
I šta čine aktivisti da se obuzdaju divljaci iz crnih hronika?
minjonja

#10 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

MAN-lion's coach wrote:I šta sada?

Evo danas mjesto dešavanja socijalno-Hitna pomoć- 7 pasa se vrti oko zgrade tri na cesti,vozila staju dok se ne sklone,narod bježi da ih ne pokupe... :run:
Prije par dana Pofalići-na mostu i prema Vilsu najmanje 10 pasa mješanaca njemačkog ovčara...

Nikada nije ovoliko pasa lutalica bilo u Sarajevu od kada je ovaj zakon donesen-može značiti samo jedno da ih dovoze i ispuštaju ovdje po Sa.

Činjenica je da se ljudi boje...ne znam tačno gdje bilo je prije nekoliko dana vijest da su upravo psi lutalice pobili ovce,janjad(sorry ako griješim)...narod ne može ubijati pse jer ima famozni zakon....

Postoje ljudi,djeca koja se boje pasa,i pas osjeti strah pa pošto je to životinja i nema razuma onda napada...

Znači sve naopako ovdje...trebalo je prvo napraviti azile pa onda misliti o dobročinstvu...nikoga nije ni bilo briga za to dok se nije donio zakon....dušebrižnici.

Kafilerija se trenutno samo odaziva na pozive ukoliko građani primjete lisice...
Trebali su po toj logici zakona pustiti i lisice jer i one su životinje pa neka haraju...jel?
zakon je donesen da bi se na jedini human i dugotrajan nacin rijesio problem pasa.
MAN-lion's coach

#11 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

minjonja wrote:

zakon je donesen da bi se na jedini human i dugotrajan nacin rijesio problem pasa.

Kako?Pogledaj famoznu Ameriku i njihov SPCA emisije i?
Human prema životinjama sumnjam,dugotrajan sigurno ne.Za sviju.Image
Pa sada kako god...
Ja_Ja

#12 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by Ja_Ja »

U Zenici danas postoji kronican problem pasa lutalica. Vlast je pokusala zajedno sa pojedinim organizacijama da rijesi problem sterilizacijom pasa (vidi http://zenica-online.com/?p=1737), no taj proces zahtijeva mnogo vremena dok samim centrom grada lutaju horde cuka. Bez obzira koliko zeljeli biti humani ovaj problem je toliko velik da jednostavno cekanje da sterilizacija (dakako najbolja opcija zajedno sa azilom) "pocne djelovati" tj. da se broj pasa prirodno pocne smanjivati nije dobar. Nije dobar iz jednog razloga, a to je da je ljudski zivot ipak mnogo vrijedniji od zivota psa lutalice.

Ma koliko okrutno zvuci uspavljivanje je itekako dobra opcija dok se ne iznadje bolje rijesenje problema koje nece uzeti godine za implementaciju i rezultat.
minjonja

#13 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

MAN-lion's coach wrote:
minjonja wrote:

Kako?Pogledaj famoznu Ameriku i njihov SPCA emisije i?
Human prema životinjama sumnjam,dugotrajan sigurno ne.Za sviju.Image
Pa sada kako god...
kako si ti sad strucno objasnio kako to nije ni humano ni dugotrajno i pobio sve argumente strucnjaka na polju veterine. nek se stide wspca, aspca, rspca.
minjonja

#14 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

Ja_Ja wrote:U Zenici danas postoji kronican problem pasa lutalica. Vlast je pokusala zajedno sa pojedinim organizacijama da rijesi problem sterilizacijom pasa (vidi http://zenica-online.com/?p=1737), no taj proces zahtijeva mnogo vremena dok samim centrom grada lutaju horde cuka. Bez obzira koliko zeljeli biti humani ovaj problem je toliko velik da jednostavno cekanje da sterilizacija (dakako najbolja opcija zajedno sa azilom) "pocne djelovati" tj. da se broj pasa prirodno pocne smanjivati nije dobar. Nije dobar iz jednog razloga, a to je da je ljudski zivot ipak mnogo vrijedniji od zivota psa lutalice.

Ma koliko okrutno zvuci uspavljivanje je itekako dobra opcija dok se ne iznadje bolje rijesenje problema koje nece uzeti godine za implementaciju i rezultat.
:-) :-) opet samo zakrpavanje problema, kako god ga zvali-uspavljivanje, eutanaziranje, uklanjane, ubijanje, unistavanje.

ne svodi se sve na sterilizaciju nego se citav zakon treba sprovoditi. kucni ljubimci svi moraju biti cipovani i ako ga vlasnik izbaci, treba debelo naplatiti, isto kao i kad kucice svoje kuje izbaci na ulicu. trebali bi se svi kucni ljubimci kastrirati/sterilizirati da se ne bi parili sa ulicarima sto je vrlo cesto (na ovo nazalost nisam naisla u ovom sadasnjem zakonu, ali valjda ce ga nadopunjavati).

nema potrebe izmisljati toplu vodu. samo bacimo pogled preko ograde da vidimo kako to komsije rade:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /090630041
bez_ideje

#15 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by bez_ideje »

Bas veceras ulazim u haustor,pas lutalica se skupio u cosku i trese se od straha dok pomahnitala glupaca vitla cekerom iznad glave,cuska ga nogom i govori iššššš istovremeno mu blokirajuci izlaz :-? :-? :-?
Prilazim cuki...ova vristi makni se ujest ce,treba pobiti pogan...pas ne da nije agresivan,nego se u ono malo coska izmice i okrece ledja da ga ne cuska po glavi...najnormanije mu pridjem ,otvorim vrata od haustora,izleti u sekundi....
Penjem se prema liftu,ona se puse konzumovom reklamom....juh sto me ovo pasce istraumiralo,sto ne pohvataju ovu zvjerinjad da ne strahujem za djecu :-? :-? :-?

Ovaj narod i humanost prema zivotinjama-al u k............Uopste me ne iznanadjuje to za sinteraje,sve se nesto bojim, i kad bi se ti azili otvorili u kakvim bi uslovima boravile zivotinje.....ako ih par volontera ne bi drzalo u zivotu,oni kojima je posao nece sigurno-cuj zvjerinjad da cuvaju :roll:
Al nema ni dosta vlasnika pasa svjest o problemu koji bi mogao da stvori njegov nesterilizovani pas,treba poraditi i na tome,pse razmnozavati kontrolirano i planski.....
A sta bosnju vise boli od davanja para........KAZNE PUCAT!
pshhh

#16 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by pshhh »

minjonja wrote: pshhh, znam na sta aludirate, ali nije velja donio zakon. u mnogim drzavama postoji taj zakon i ne sprovode ga oni koji su se borili da se donese, nego drzava, jer ovo nije veljin ili neciji drugi problem, nego problem sviju nas, tj. drzave.
Dobro već sam spomenuo u prošloj temi koja je bila zaista pogrešno postavljena.

Čovjeka uopće ne poznajem ali sam ga gledao na televiziji dosta puta i primjetio sam da je dosta elokventan i smiren.

Stoga mi je namjera bila da ga malo ''trznem'' u smislu da posao dovede do kraja.
minjonja

#17 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

pshhh wrote:
minjonja wrote: pshhh, znam na sta aludirate, ali nije velja donio zakon. u mnogim drzavama postoji taj zakon i ne sprovode ga oni koji su se borili da se donese, nego drzava, jer ovo nije veljin ili neciji drugi problem, nego problem sviju nas, tj. drzave.

Čovjeka uopće ne poznajem ali sam ga gledao na televiziji dosta puta i primjetio sam da je dosta elokventan i smiren.

Stoga mi je namjera bila da ga malo ''trznem'' u smislu da posao dovede do kraja.
nemas ga ti sta trzati. taj covjek vec godinama radi sa zivotinjama. kao da on nije svjestan problema. ON NIJE DONIO ZAKON, NITI GA JE ON NAPISAO NITI ON TREBA DA GA SPROVODI. trzaj one koji su nadlezni, svoju porodicu i komsije, a prije svega trzni sebe i skontaj na koji nacin mozes da pomognes.
pshhh

#18 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by pshhh »

minjonja wrote:
pshhh wrote:

nemas ga ti sta trzati. taj covjek vec godinama radi sa zivotinjama. kao da on nije svjestan problema. ON NIJE DONIO ZAKON, NITI GA JE ON NAPISAO NITI ON TREBA DA GA SPROVODI. trzaj one koji su nadlezni, svoju porodicu i komsije, a prije svega trzni sebe i skontaj na koji nacin mozes da pomognes.
Zaista nema potrebe za takvim pisanjem jer čitava država je suočena sa ovim problemom da ne ulazimo u rasprave i dubioze ko je svemu ovome uzrok što je najbitnije.

Ono na šta svi treba da se fokusiramo jeste kako da se riješi problem pasa lutalica.
downtoearth

#19 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by downtoearth »

svi smo se na ovomu forumu, pa i na televiziji i u novinama, fokusirali samo na građenje azila. međutim odredbe zakona govore o još nekim stvarima koje nisu urađene a koje bi sigurno doprinijele boljoj situaciji u svakomu pogledu. namjera mi nije omalovažavati značaj gradnje prihvatilišta, ali koliko se sjećam zakona potrebito je također uraditi i druge obveze vlasnika kao redovito cijepljenje, čipiranje, registar pasa. kada bi postojao registar pasa i obvezatno čipiranje (i naravno kazne za one koji to ne urade) ne bi naši papci mogli puštati pse na ulicu kada postanu preveliki, ne tako slatki kao kad su bili štenad ili kad su noseće kuje čime bi se značajno smanjio i broj trenutačnih a jako smanjio broj novih pasa lutalica da ne govorimo o akcijama besplatne sterilizacije ili bar sterilizacije jeftinije od kazne ako pustiš psa na ulicu. znači pritisak na vlasti mora ići u svim pravcima. ima li ko ideja kako napraviti taj pritisak jer evidentno situacija postaje sve lošija i za građane i za napuštene pse
bez_ideje

#20 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by bez_ideje »

To je najbolja stvar koja bi se mogla uraditi skupa sa prihvatilistem,i uz odredbe da se novac od kazni koje se naplacuju za nepostivanje tih propisa usmjerava na azile!
Opet kazem........pogan mentalitet.........smjela bi se kladiti kada bi se krenulo u realizaciju takvih projekata da bi se zakukumakalo kako se pare trose na nepotrebne stvari,pascad se zbrinjavaju dok narod gladuje......
chuchumbamayumbe

#21 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by chuchumbamayumbe »

Narode,
Pa vidite da ovam pogan koja nam kapu kroji nije u stanju da smjesti stotine kriminalaca da odsluze dobijene kazne, da ih skloni sa ulice (jer su 100 puta opasniji od schenadi).
I sta da covjek ocekuje, da oni prave azil(e) i da nesto urade?!
Ma zalosno.
:roll:
minjonja

#22 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by minjonja »

chuchumbamayumbe wrote:Narode,
Pa vidite da ovam pogan koja nam kapu kroji nije u stanju da smjesti stotine kriminalaca da odsluze dobijene kazne, da ih skloni sa ulice (jer su 100 puta opasniji od schenadi).
Ma zalosno.
jah, smijesno ti sto neko govori da treba azil da se pravi, a sam si rekao kako bi ubio nekog da ti pas napadne dijete. brate dragi, onda pomozi da se azil napravi kako bi se ti psi sklonili sa ulica, planina i prigradskih naselja.

i kad se budu pravili zatvori, dignut ce se borci ili penzioneri kako imaju para da kriminalcima prave hotele, a nemaju njima da plate, onda ce se javiti bolesni i traziti kako imaju para povecavati penzije, a nemaju da plate lijecenje bolesnog djeteta, onda ce se javiti neko kako mogu dati 20 000 KM za lijecenje nekog dijeteta kad za te pare mogu nahraniti hiljade gladnih. uvijek ima nesto vaznije. u ovoj drzavi zivi oko 4 000 000 ljudi, u nasem gradu 400 000 ljudi, ima dovoljno ljudi da se svako bavi onim sto najbolje zna.
chuchumbamayumbe

#23 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by chuchumbamayumbe »

minjonja wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Narode,
Ma zalosno.
jah, smijesno ti sto neko govori da treba azil da se pravi, a sam si rekao kako bi ubio nekog da ti pas napadne dijete. brate dragi, onda pomozi da se azil napravi kako bi se ti psi sklonili sa ulica, planina i prigradskih naselja.

i kad se budu pravili zatvori, dignut ce se borci ili penzioneri kako imaju para da kriminalcima prave hotele, a nemaju njima da plate, onda ce se javiti bolesni i traziti kako imaju para povecavati penzije, a nemaju da plate lijecenje bolesnog djeteta, onda ce se javiti neko kako mogu dati 20 000 KM za lijecenje nekog dijeteta kad za te pare mogu nahraniti hiljade gladnih. uvijek ima nesto vaznije. u ovoj drzavi zivi oko 4 000 000 ljudi, u nasem gradu 400 000 ljudi, ima dovoljno ljudi da se svako bavi onim sto najbolje zna.
Gdje ti vidis da mi je nesto smijesno, da sam se smijao?!?!?!?!?!
Kada sam rekao zalosno, mislio sam na situaciju u kojoj se nalazimo, a ne na ideju o kojoj se ovdje prica.
A sta sam rekao za dijete, da bih nekoga ubio?! Koga?! Kada?! Hajde daj link ili citiraj.
Necu da opet zapocinjem nesto sto ce na kraju prerasti u svadju i baniranje, ali bih te zamolio da prestanes da izvrces moje rijeci i da prestanes lagati kada sam ja u pitanju.
Sto se tice izgradnje azila, daj mi ideju kako bih ja to mogao da pomognem, pa da vidim sta mogu uciniti.
palamuda

#24 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

Post by palamuda »

Privremeno vratit dobri stari sinteraj, jer stanje postaje neizdrzivo.

Ne razumijem likove koji se zalazu za gradnju nekih azila za neke pse, a nema para da se opremi porodiliste. Sad ce me neki napast al neka ce briga me.

Imam psa, tornjaka, ima svu potrebnu paznju, al da mi je preci od djeteta nije vala nikad da je sto puta pas.
MAN-lion's coach

#25 Re: Psi lutalice napadaju - Azila nema

minjonja wrote:
kako si ti sad strucno objasnio kako to nije ni humano ni dugotrajno i pobio sve argumente strucnjaka na polju veterine. nek se stide wspca, aspca, rspca.
Nisam obajasnio već objasnila... :lol:
A da mi kažeš da je bolje da letaju okolo po ulicama kada dušebrižnici se sekiraju,najbolje je da ih udomljavaju kod sebe,kad već samo znaju tovariti obaveze...
Ali eto neka nema veze ima humano uspavljivanje i gotovo.
Uostalom lakše je bilo uposliti normalnije ljude u šinteraju nego imati pojavu čopora paščadi.
Locked