PRVOMAJSKI PRAZNICI
-
silver testelone
#126 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
kako prođoše protesti? 
-
detroit-mercy
#127 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Kao i uvijek, radno uz pivu i janjetinusilver testelone wrote:kako prođoše protesti?
-
silver testelone
#128 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
podržavamdetroit-mercy wrote:Kao i uvijek, radno uz pivu i janjetinusilver testelone wrote:kako prođoše protesti?.
- Kemo BA
#129 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
E jbga i mene ste natjerali na isto.silver testelone wrote:podržavamdetroit-mercy wrote:Kao i uvijek, radno uz pivu i janjetinusilver testelone wrote:kako prođoše protesti?.
-
simpozijum delirijum
#130 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
mozda BiH omladinci a i ostali nauce kako se u stvari slavi 1 Maj , posto sve sto dolazi iz USA je 'sexi i cool ", a USA momcima i curama nimalo ne fali hrabrosti , i takodjer a imaju vise love i bogami i meze ...
nisu p..ke ,misle na buducnost i nisu turbo-folk , edukativni video; 1 Maj USA , samo kao primjer iz jednoga od mnogih gradova ;
nisu p..ke ,misle na buducnost i nisu turbo-folk , edukativni video; 1 Maj USA , samo kao primjer iz jednoga od mnogih gradova ;
-
harisaga
#131 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
bas su genijalci,sto jes' jes.Na kraju se svodi na isto...Cuga droga i urlanje.
- Lobotomija
#132 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
E nek si mi bas rekaoPipiDugaDevetka wrote:Skup je u entitetu, neće valjda biti u BRČKO DC-u!?Lobotomija wrote:Pa gdje je taj skup?
- Urban B.
#133 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Kemo ba sta bi sa protestima? 
-
shin
#134 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Sve zavisi iz kojeg ugla gledas, itekako su amerikanci turbo folk.simpozijum delirijum wrote:mozda BiH omladinci a i ostali nauce kako se u stvari slavi 1 Maj , posto sve sto dolazi iz USA je 'sexi i cool ", a USA momcima i curama nimalo ne fali hrabrosti , i takodjer a imaju vise love i bogami i meze ...

- black
#135 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
sad ce opet svi da, nakon tuchepa, pive, cevapa i slicno, konstatuju kako nishta nevalja, kako treba vako i nako, kako trebaju protesti bla bla ... 
-
simpozijum delirijum
#136 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
potrosilo se para za krkanluk i senlucenje , pa ce sada nastati kuknjava nad sistemomblack wrote:sad ce opet svi da, nakon tuchepa, pive, cevapa i slicno, konstatuju kako nishta nevalja, kako treba vako i nako, kako trebaju protesti bla bla ...
1 Maj Sijetl , udri i razbij , senluk Anarhista 'Black Block" i ko' pusteni sa lanca,
Sijetl pod napadom odreda u crnom ;
- Kemo BA
#137 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Prvo mislim da trebaš sebi postaviti slijedeca pitanja i pronaci odgovore:Urban B. wrote:Kemo ba sta bi sa protestima?
1.Da li imam ponosa?
2.Da li sam poštovan kao radnik?
3.Znam li koja su osnovna prava covjeka ?
4.Da li sam dovoljno placen za svoj rad?
5.Imam li šanse da svojim poštenim radom obezbjedim normalne uslove za život svojoj porodici?
6.Da li je ovo sistem visokih vrijednosti koji želim ostaviti svojoj djeci?
Mogao bi još mnogo slicnih pitanja da ti napišem ali pretpostavljam da ceš na vecinu ovih imati kao odgovor "NE" ali su ti ipak draži pecenje i pivo.Savjest u gu....!
- Urban B.
#138 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Ja te fino pitam sta je sa protestima? ne trazim od tebe nikakve analite ni teorije o meni,jer sumnjam da se znamo!Pokusaj jednom odgovorit kratko i jasno na postavljeno pitanje!
-
silver testelone
#139 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
ja ba Kemo, šta je stvarno bilo s protestima? I mene zanima 
- Kemo BA
#140 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Kakve to veze ima da li se mi znamo sa protestima i praznicima.Svašta!Urban B. wrote:Ja te fino pitam sta je sa protestima? ne trazim od tebe nikakve analite ni teorije o meni,jer sumnjam da se znamo!Pokusaj jednom odgovorit kratko i jasno na postavljeno pitanje!
Odgovor lahko nađeš u ranije ti postavljenim pitanjima.
a i u ranijim postovima ( uslov je da ih citaš) isto važi za mog "vjernog" pratioca na forumu "silver testelone"
Kemo BA wrote:E jbga i mene ste natjerali na isto.silver testelone wrote:podržavamZa pet mjeseci cu postaviti temu: da li ste terbali izaci na proteste? Nadam se da ce vaši odgovori biti isti zbog sebe i vas.
- Kemo BA
#141 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Opet jaKemo BA wrote:E jbga i mene ste natjerali na isto.silver testelone wrote:podržavamdetroit-mercy wrote: Kao i uvijek, radno uz pivu i janjetinu.
Za pet mjeseci cu postaviti temu: da li ste terbali izaci na proteste? Nadam se da ce vaši odgovori biti isti zbog sebe i vas.
Sindikalisti!Gdje idemo ove godine na "dernek"?
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#142 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
kiša ružno vrijeme
ko će proteste i ovo ono po kiši
- Kemo BA
#143 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Ma kakvi protesti!Faruk wrote:kiša ružno vrijeme
-
Seyfo
#144 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Prvi maj je ipak običaj, ostao iz onog sistema,... budi ipak neka sjećanja, emocije. Kod strendžera sam vidio da im to ne znači mnogo. Ne bi me iznenadilo da ga uskoro zabrane kod nas.
Nažalost, ove godine će nam kiša i opšti potop pokvariti ugođaj, ali jbg..
- petunija
#145 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Dovoljan mi je ugođaj sama činjenica da ne moram ustati rano u četvrtak i petak. A ostalo će samo "nadoći" 
- akcid
#146 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
U našim pravnim normama - u propisima o radu, radnik je nepoznata kategorija. Nekadašnji radnik danas je preimenovan u "zaposlenika", i izjednačen u pravima i uslovima rada sa ostalim "zaposlenicima", visokoobrazovanim, odlično pozicioniranim, tehnološki osposobljenim i sl.Kemo BA wrote:Prvo mislim da treba postaviti slijedeca pitanja i pronaci odgovore:
2.Da li sam poštovan kao radnik?
Današnji "zaposlenik" - nekadašnji "radnik", u BiH apsolutno nema pravni osnov za "prvomajski protest", onakav kakav gledamo u drugim državama, bilo istočnim, bilo zapadnim posebno. Prava današnjeg "zaposlenika" uređena su ugovorima o radu, slobodnim izražavanjem vlastite volje i uslova pod kojima će raditi - radno vrijeme, beneficije na plaću, prekovremeni rad, ishrana, odmori, itd. Ako neko ne uživa prava ugovorena za svoje radno mjesto, može ih postići kroz pravosudni sistem, nikako na ulici. Oni koji nemaju ugovorene radne odnose, a koji imaju narušena prava iz radnih odnosa, takođe uvijek imaju pravosudne institucije za utvrđivanje takvih prava.
Da, shodno uslovima i odredbama ugovora o radu, koji nije jednostrana izjava volje, već obostrana.4.Da li sam dovoljno placen za svoj rad?
Treba prethodno definirati "normalne" uslove za život. Oni se danas često iskrivljuju, pa "normalno" podrazumijeva mobilni android telefon za svako dijete, skupi automobil, markirana - skupa odjeća, i sl.5.Imam li šanse da svojim poštenim radom obezbjedim normalne uslove za život svojoj porodici?
Djeci treba i moraju biti obezbjeđeni uslovi za život, ali ne u pretjeranim iznosima. Dijete mora steći sposobnost vlastitog osposobljavanja, preživljavanja i reprodukcije, u protivnom postaje društveno parazitna opasnost i šteta.
Nije.6.Da li je ovo sistem visokih vrijednosti koji želim ostaviti svojoj djeci?...
-
zippoo87
#147 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
kisa ce bas shebati furku...nije 1.maj samo krkanluk...ljudima dobro dodje da malo odmore,prosetaju,neki odu na jezera,rijeke,proputuju malo...i takoSeyfo wrote:Prvi maj je ipak običaj, ostao iz onog sistema,... budi ipak neka sjećanja, emocije. Kod strendžera sam vidio da im to ne znači mnogo. Ne bi me iznenadilo da ga uskoro zabrane kod nas.
ovdje je sve drugacije,pa tako i 1. maj
-
mefistofilis
#148 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
jebo mater taj tito je bas bio genijalac... ili je samo na vrijeme shvatio kakav je narod kojim vlada 
- muha_sa
#149 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iO79DhItC_c [/youtube]
- Kemo BA
#150 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Ja bi da cestitam sindikalnim aktivistima koji su sindikat pretvorili u privatni "busines" ( imaju telefone,reprezentaciju, placene sve svoje sindikalne "aktivnosti" i svoje poltronske dogovore sa poslodavcima na stetu radnika) a finansiraju se iz sindikalne clanarine uspješan dosadašnji rad u gusenju radničkih prava i bilo kavih pokusaja organizovanja radnicke klase. Do sada su bili uspjesni ali ima ona narodna " nicija nije do zore gorila".