PRVI OKTOBAR 2007

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja ne vidim svjetla na kraju tunela

prije je problem bio sds hdz sda
sada je sbih snsd

ko mi garantuje da sutra neće probelm biti

kgh i čžš :?
SFSN

Post by SFSN »

ШТо Лајчак побогу???

Шта је он крив? Човјек нит' лук јео, нит' лук мирисао...чак ургирао да се изађе у сусрет политичарима да још мало размисле и виде како ће и гдје ће....
Liberalism

Post by Liberalism »

Njegovo imenovanje je pokazalo da nije donijelo nikakve promjene u Bosni i Hercegovini.

On je imenovan kako bi zamjenio Šilinga koji je kao bio nesposoban da ''urazumi'' bosanske nacionaliste.

Jeli ista bio bolji Lajčak? Nije, kako nije bio bolji, a kako ne mozemo ocekivati da pokazu neku vrstu odgovornosti domaći nacionalisticki lideri, bar bi trebo on (Lajčak) da podnese ostavku i da ode iz Bosne i Hercegovine.

Il bi trebao i Lajcak da kao nasi politicari govori jedno, daje obecanja i kad dodje vrijeme naplate (ispunjenja obecanja) da se ponasa kao da nista nije bilo. U tom slucaju Lajcak ne bi bio nista bolji od nasih nacionalistickih lidera (koji daju obecanja ne da bi uradili nesto vec da bi se dopali nekome). Ako je on isti kao i nasi politicari onda je bolje da ode, jer od dobrog imas koristi a od lošeg samo štete bez obzira radio ne radio ista.

Zato kazem nek ide Lajcak, neznam sta ce ovde ikako jer nacionalisti su vec postali imuni na politicki antibiotik u formi OHR-a.
jefferson

Post by jefferson »

Liberalism wrote:Njegovo imenovanje je pokazalo da nije donijelo nikakve promjene u Bosni i Hercegovini.

On je imenovan kako bi zamjenio Šilinga koji je kao bio nesposoban da ''urazumi'' bosanske nacionaliste.

Jeli ista bio bolji Lajčak? Nije, kako nije bio bolji, a kako ne mozemo ocekivati da pokazu neku vrstu odgovornosti domaći nacionalisticki lideri, bar bi trebo on (Lajčak) da podnese ostavku i da ode iz Bosne i Hercegovine.

Il bi trebao i Lajcak da kao nasi politicari govori jedno, daje obecanja i kad dodje vrijeme naplate (ispunjenja obecanja) da se ponasa kao da nista nije bilo. U tom slucaju Lajcak ne bi bio nista bolji od nasih nacionalistickih lidera (koji daju obecanja ne da bi uradili nesto vec da bi se dopali nekome). Ako je on isti kao i nasi politicari onda je bolje da ode, jer od dobrog imas koristi a od lošeg samo štete bez obzira radio ne radio ista.

Zato kazem nek ide Lajcak, neznam sta ce ovde ikako jer nacionalisti su vec postali imuni na politicki antibiotik u formi OHR-a.
Ja uopce nisam za to da Lajcek smjeni bilo Silajdzica bilo Dodika, iz razloga sto ova stoka vazda bira najgore moguce ljude, a onda ocekuje od OHR-a da pospremi njihovu avliju.
E pa gpspodo sad gledajte do 2010 sta ste izabrali!
SFSN

Post by SFSN »

Liberalism wrote:Njegovo imenovanje je pokazalo da nije donijelo nikakve promjene u Bosni i Hercegovini.
Како није? Донијело оно главно - а то је да људи који живе у овој заједници МОРАЈУ да сједе и да се договарају, а не да неко други за њих доноси одлуке и угрожава људска права уклањајући непрописно људе са радних мјеста....Камо среће да је Лајчак дошао умјесто Ешдауна...има ли веће ироније тежити демократији, да не кажем либералној демократији, а поништавати основне принципе демократије и поништавати основна људска права - коме онда треба таква заједница која не може самостално функционисати? Доста је овоме придонио и Ешдаун и Петрич - они да су отишли на вријеме - друга би прича била данас....
Што би Лајчак напуштао мјесто, ако су домаћи политичари ( и посредно њихови гласачи) криви? Прије свега сви политичари говоре глас народа - јер их је тај народ изабрао...је ли Лајчак ишта ту крив? Није, наравно...

Лајчак треба отићи, али не што се не могу договорити , него што му није мјесто да у једној земљи преузима одговорност за људе који живе у тој земљи....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jefferson wrote:

Ja uopce nisam za to da Lajcek smjeni bilo Silajdzica bilo Dodika, iz razloga sto ova stoka vazda bira najgore moguce ljude, a onda ocekuje od OHR-a da pospremi njihovu avliju.
E pa gpspodo sad gledajte do 2010 sta ste izabrali!
poDApis :D
Zavatoni

#32 Re: PRVI OKTOBAR 2007

Post by Zavatoni »

Liberalism wrote:i sta bi?

vasi komentari?

Policija, integracija, izolacija, izbori 2006, izborna obecanja, ustavne reforme, autoput, vize ....
smatram da sve manje više ide kako je i zamišljeno...
telekomi su ili prodati (RS) ili na najboljem putu da budu (FBiH)...
energetski sektor je kaparisan (RS) ili ili na najboljem putu da bude (FBiH)...
već se skoro i zna ko gdje radi autoceste, a time i ko će kupiti lovu na osnovu koncesija...
po mojoj procjeni potrebno je još otprilike godina dana (1.1.2008.) da zaista postane jasno u BiH šta je čije...
to naravno EU u suštini i želi jer oni hoće da znaju s kim razgovaraju kada puste globalizaciju u BiH...
za svo to vrijeme potrebno je dovoljno dugo odvlačiti pažnju narodu reformom policije i ustava, što za sada ide dosta dobro...
2 milijarde maraka investicija u biznis prostore na M.Dvoru, gdje te megakompanije trebaju na kraju da se smjeste isto idu po planu...
zbog svih tih neophodnih predradnji kasnimo sa ugovorm za stabilizaciju i pridruživanju za jednu godinu, ali po ispunjavanju svih preduslova sve ostalo će ići dosta glatko...
to što će se u tom procesu stvoriti nekih 0,5% ultrabogatih bošnjaka/srba/hrvata nije problem EU...
e da je ove pameti bilo 1996. kakvog bih ja sad tuarega vozao...
:D :D :D
rezime: potpis ugovora o stabilizaciji i pridruživanju 1.1.2008. Ulazak u EU negdje oko 2014. godine.
district-beg

Post by district-beg »

sledeca godina je izborna, a jos je rano za pravu kampanju,desavanja ce uslijediti od nove godine pa do septembra..kada nesto uradis godinu dana ranije ljudi zaborave,ali nsto sto se desi u par mjeseci se ne zaboravlja! dakle, moja predvidjanja su da ce i reforma policije i sve ostalo doci na red za rjesavanje tek poslije januara
infobrcko

Post by infobrcko »

dan prije UMRO Милан Јелић (moro sam napisat njegovo ime na cirilici da se ne bi bunio )
district-beg

Post by district-beg »

ja bolan, a mlad covjek bio jbt...i ne vidje oktobra,sto je najzalosnije :D
infobrcko

Post by infobrcko »

ajd ba bar ce ga spominjat do 9.decembra. a do tad cemo da mu "cuvamo "

Image
jefferson

Post by jefferson »

Ja mislim da 2008 opet treba izabrati SZBiH i SDA kao i SNSD pa da se sve ovo fino nastavi, nedo bog SDP, LDS i sl izabrati, jer boze moj Lagumdzija je narcisoidan.
Nego samo neka stoka bira iste ljude 17 godina, pa vidjecemo gdje cemo biti 2024 kada sljedecih 17 godina prodje, a s obzirom na godine ovih koji vladaju, ja tipujem na Premijera Ministarskog vijeca 2024 u liku i djelu g. Brankovica.
Post Reply