Prvi musliman izabran u USA kongres

Post Reply
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Nosferatu wrote:
Pearl wrote:@Nosferatu.. kasno se sad pitati: sta dalje i sta smo trebali...

usa svaki put usere kad se uplete i umjesto da to bude trigger da se sljedeci put izbjegne takva situacija, opet se ide u "oslobadjanje svijeta od tiranije"...a ishod isti svaki put..

jer, ipak, treba opravdati budzet koji se odvoji za najbolju vojsku na svijetu, koja sjedi kuci ;)
ono o cemu govori film "13 dana" se svako malo ponavlja u americi...
E, pa to je ono o cemu ja govorim, hindsight is always 20/20 il' pogled u proslost je uvijek najjasniji, sto ne znaci da se ne smije razmisljati kako dalje tj. oni koji misle da znaju - kako nije trebalo, neka mi pokazu svoje znanje o tome - kako to treba danas i sutra, zar ne?
.
ne zajebaji, svega ti. to je vidjela vecina svijeta i prije 2003.
tempora

Post by tempora »

Nosferatu wrote:Kritika bez nudjenje alternative je samo supljak.

Onaj koji kritikuje Ameriku za invaziju Iraka, nije ni pocemu drukciji od moje kritike Europe - za kolonijalizam. Damage is done. Nema nazad. Pitanje se namece - sta sad? A za to nemate odgovore. Trebaju se Ameri povuci? Kako da ne, onda bi naravno i ovo malo nafte s Juga sto svercaju je mudzahidi u Kuvajt pa prodaju ispod cijene da bi - napunili svoje fondove - postalo 2-ge na svijetu rezerve nafte da sponzoriraju ili Islamsku republiku Iran and Irak united il' Sunni militantno desno krilo ili oboje. Sto bi dakako bilo mnogo bolje jer Iracani bi prestali ginuti na ulicama od auto bombi kad bi krenuo civilni rat il' regionalni rat sa Saudijskom Arabijom, Turskom, Iranom i Irakom - svim u paketu ovako. Tad bi ginuli Iracani - od svojih komsija, a znamo da Europa ni svijet nisu pretjerano senzitivni kad se to desi, Bosna, Cecenija, Ruanda, Sierra Leone, Filipini, Indonezija, Azerbejdzan, Armenija dokazuju to. Naravno - opet nebi bilo bitno kako rijesiti konflikt nego podvuci da Amerika nije - napala, Irak bi bio jedna stablina diktatura jednog od Saddamovih psihoticnih sinova koji su, kako to biva po pravilu, bljeda sijenka oca svog jerbo babo se je makar - sam probio tamo gdje je bio, dok sinovi ni to nisu znali/umjeli (nesto al'a Kirbe Sindrom). Kao sto i znamo da je najbitnija od viseglave azdahe zvane terorizam ona glava zvana - finansije. Bez finansija - nema terorizma. Sa finansijama - ideologija odmah dobija priliku za manifest, bilo na ulicama Alzira, Kenije, Tanzanije, Turske, Spanije, Engleske ili Amerike.

Pa sta predlazete gospodo? Opcije su nastavak Americke invazije il' civilini rat, a moze biti i Americka invazija paralelna sa civilnim ratom.

Nosferatu, ja nesto ne znam, iako se trudim da budem upucena, da Evropa toliko kritikuje Ameriku. Zemlja u kojoj ja zivim, Holandija, apsolutno podrzava americku vanjsku politiku i slijepo je slijedi. Stoga ne vidim razloga za toliku prasinu! Ako se ne varam, americkim trupama u Avganistanu odmah su bile prikljucene i holandske, a zatim su slijedili ostali.....
Na kraju krajeva, meni je izuzetno drago, da je Amerika, ugostila i primila moju sugradjanku Hirsi Ali u neokonzervativni misaoni kotac, vrjednujuci njene manipulacije, gluposti i populizam kao nesto sto ce eto donijeti neku dobrobit americkom narodu. Holandskim manjinama, a pogotovo onim muslimanskim nije.
Pa ako nista, postovani sugovornice, meni je drago, sto jednu takvu ekstremnu vjesticu necu vise tako cesto vidjati.

Imas ti pravo kada kazes da se Evropa plasi za svoje mjesto u svijetu. I ako! U narodu bi rekli da "nicija nije do zore gorjela" no ni americki vosak nije nepromociv.
Granice ipak imaju samo imaginaran legitimitet kada su upitanju moc, prevlast, povlastenost stoga da se ne zavaravamo!

Ja ipak mislim da ste ovom temom, sa ponosom mogu tvrditi, apsolutno pobili Huntingtonovu teoriju sukoba civilizacija u kojoj on iznosi da se zapad treba naoruzati od islamskog i konfudzijanskog svijeta.
Ipak se bitke jos uvijek samo vode na zapadu. :) 8-)
Sogan

Post by Sogan »

Kod nas se u carsiji vikalo kad neko dodje sa na primjer dobrim tenama: Joooj dobri ti tena... americke!

Jel' to argument? Validan?
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

tempora, :thumbup:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

freak_with_a_laptop wrote:Nosferatu rece jednu pametnu: Ovdje da bi neko bio na vrhu - mora ih 10 biti na dnu.

Sherlock, kolko smo ih skupili do sada za "dno"? :D
U nasoj lijepoj - 1 na vrhu 100000 na dnu.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

tempora wrote:

Onaj koji kritikuje Ameriku za invaziju Iraka, nije ni pocemu drukciji od moje kritike Europe - za kolonijalizam. Damage is done. Nema nazad. Pitanje se namece - sta sad? A za to nemate odgovore. Trebaju se Ameri povuci? Kako da ne, onda bi naravno i ovo malo nafte s Juga sto svercaju je mudzahidi u Kuvajt pa prodaju ispod cijene da bi - napunili svoje fondove - postalo 2-ge na svijetu rezerve nafte da sponzoriraju ili Islamsku republiku Iran and Irak united il' Sunni militantno desno krilo ili oboje. Sto bi dakako bilo mnogo bolje jer Iracani bi prestali ginuti na ulicama od auto bombi kad bi krenuo civilni rat il' regionalni rat sa Saudijskom Arabijom, Turskom, Iranom i Irakom - svim u paketu ovako. Tad bi ginuli Iracani - od svojih komsija, a znamo da Europa ni svijet nisu pretjerano senzitivni kad se to desi, Bosna, Cecenija, Ruanda, Sierra Leone, Filipini, Indonezija, Azerbejdzan, Armenija dokazuju to. Naravno - opet nebi bilo bitno kako rijesiti konflikt nego podvuci da Amerika nije - napala, Irak bi bio jedna stablina diktatura jednog od Saddamovih psihoticnih sinova koji su, kako to biva po pravilu, bljeda sijenka oca svog jerbo babo se je makar - sam probio tamo gdje je bio, dok sinovi ni to nisu znali/umjeli (nesto al'a Kirbe Sindrom). Kao sto i znamo da je najbitnija od viseglave azdahe zvane terorizam ona glava zvana - finansije. Bez finansija - nema terorizma. Sa finansijama - ideologija odmah dobija priliku za manifest, bilo na ulicama Alzira, Kenije, Tanzanije, Turske, Spanije, Engleske ili Amerike.

Pa sta predlazete gospodo? Opcije su nastavak Americke invazije il' civilini rat, a moze biti i Americka invazija paralelna sa civilnim ratom.

Nosferatu, ja nesto ne znam, iako se trudim da budem upucena, da Evropa toliko kritikuje Ameriku. Zemlja u kojoj ja zivim, Holandija, apsolutno podrzava americku vanjsku politiku i slijepo je slijedi. Stoga ne vidim razloga za toliku prasinu! Ako se ne varam, americkim trupama u Avganistanu odmah su bile prikljucene i holandske, a zatim su slijedili ostali.....
Na kraju krajeva, meni je izuzetno drago, da je Amerika, ugostila i primila moju sugradjanku Hirsi Ali u neokonzervativni misaoni kotac, vrjednujuci njene manipulacije, gluposti i populizam kao nesto sto ce eto donijeti neku dobrobit americkom narodu. Holandskim manjinama, a pogotovo onim muslimanskim nije.
Pa ako nista, postovani sugovornice, meni je drago, sto jednu takvu ekstremnu vjesticu necu vise tako cesto vidjati.

Imas ti pravo kada kazes da se Evropa plasi za svoje mjesto u svijetu. I ako! U narodu bi rekli da "nicija nije do zore gorjela" no ni americki vosak nije nepromociv.
Granice ipak imaju samo imaginaran legitimitet kada su upitanju moc, prevlast, povlastenost stoga da se ne zavaravamo!

Ja ipak mislim da ste ovom temom, sa ponosom mogu tvrditi, apsolutno pobili Huntingtonovu teoriju sukoba civilizacija u kojoj on iznosi da se zapad treba naoruzati od islamskog i konfudzijanskog svijeta.
meni je bas zao da su ugostili onog somalijskog profitera...sad kad je pocela padati...sad kad su je svi procitali ...amerika joj je pruzila utociste...nije posteno!!!!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

tempora wrote:

Mene bi sramota bila - kad cujem price penzionera Americkih, neki od kojih su bili - veterani u 2 svijetskom ratu ili u Korejanskom ratu, koji danas/juce kad odu/dodju u Europu budu verbalno napadnuti od tako pametni mladica kao Freak. Ljudi koji su se borili za tu Europu - i koji nemaju u sustini - nista sa Americkom politikom - ne smiju otici u EU il' se moraju predstavljati kao da su Kanadjani - da bi izbjegli branjenje rezima i sistema, kao da je Amerika Srbija.

Slicno je i sa muslimanima. Jesi li u Americi a iz Bosne, i odes u Bosnu, odmah ti pamet sole oni u BiH il' jos bolje ovi iz Europe - s tim sta je Amerika, i kako bi trebalo. Ode mi prijatelj Iracanin, ciji je otac direktor klinike za kardiologiju - poziciju koju je stekao nakon sto je pobjegao od Saddamovica, danas je milioner koji ima tri sina doktora, taj isti kad ode u Egipat da radi kao volunter u bolnici u Kairu preko ljeta, bude napadnut s pitanjem "sta ti radis ovdje..." i "kojeg k..... ti imas dolaziti"...Drugi Iranac ode na medeni mjesec u Maroko - pa mu ispade malo manje meden jer je musliman iz Amerike, te moze kritiku te iste prihvatiti samo donekle, narucito kad uzme u obzir da je iz familije koja je pobjegla od ljepota Islamske Republike Iran da bi danas imala svoju kompaniju u Californiji koja pravi milione dollara sijuci kozne odjevne predmete u Italiji koje onda prodaje po svijetu.

I ovdje se sve teme na Sa-x u i o Americi svode na pu, pu, pu...Gdje se je god umjesala - zasrala je. Izabrala muslimana u senat, te odkad mi imamo muslimana u Europskom parlamentu, te nije mu ime muslimansko, te koliko je Jevreja u senatu, a koliko % u Ameriic. Na kraju ispada ko biva u onim svim avionima iz Avijana - su slali samo govna u Sarajevo, Washingtonskim sporazumom i mirom medju Hrvatima i muslimanima, zasrali su, Daytonom i mirom medju Srbima i ostatkom BiH zasrali su, dok su drugi ucinili toliko mnogo da su Sarajlije i dan danas - toliko duzne stovati EU koja je od njih i zemlje im napravila ghetto na celu kojeg je djedo Kristijan. Al' nedaj boze - za pomankanje akcije za promjene - da ti koga krivis ovdje pojedinacno.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

mene je sramota sto pripadam istom narodu ko i neki sa foruma...jebo te, kad vidi neke ovdje svi ce misliti da smo svi mi glupi i da nista ne guzimo :D :D

sto bi rek'o jedan moj drug: kad vidim kakvih bosnjaka ima, volio bih da sam srbin :-D
Pearl

Post by Pearl »

a ti se brate uclani na neki od americkih foruma i kad te pitaju odakle si, ne priznaji nikako.... slazi ako moras, al se ne inkriminiraj priznanjem... :-)

pa s njima podijeli svoju toleranciju i umijece argumantovanja... na koje mi eto nismo spremni.. jer ne padosmo nicice pred tvojom pamecu i ne rekosmo: o pametni, o najbolji, o jedini nacitani na ovom svijetu, o putnice, u pravu si, hvala ti sto nas izvadi iz tmine neznanja i zabluda...

hajd bar me nasmija na sabahu :D
amrino

Post by amrino »

"Prokleta je Amerika i zlato sto sjaaa, sta mi vrijedi tvoja slika kada oca nemam jaaa..." :lol: :lol: :lol:
Svemirski_Jebach

Pearl wrote:a ti se brate uclani na neki od americkih foruma i kad te pitaju odakle si, ne priznaji nikako.... slazi ako moras, al se ne inkriminiraj priznanjem... :-)

pa s njima podijeli svoju toleranciju i umijece argumantovanja... na koje mi eto nismo spremni.. jer ne padosmo nicice pred tvojom pamecu i ne rekosmo: o pametni, o najbolji, o jedini nacitani na ovom svijetu, o putnice, u pravu si, hvala ti sto nas izvadi iz tmine neznanja i zabluda...

ja uvijek i s ponosom kazem odakle sam. i vjerovatno si ti jedna od onih sto da bi se uvukla europljanima i njihovom trendu mrznje amerike (koja ih je spustila na koljena) pa onda ko maksim po diviziji...

zivjela glupost.

nemoj mene kriviti sto ja ne zelim da pripadam nikakvom organizovanom misljenju, sto sam izabrao svoj put i sto odbijam da budem u torovima, bilo nacionalnim, bilo vjerskim bilo intelektualnim. Krivi sebe.
Pearl

Post by Pearl »

Svemirski_Jebach wrote:
Pearl wrote:a ti se brate uclani na neki od americkih foruma i kad te pitaju odakle si, ne priznaji nikako.... slazi ako moras, al se ne inkriminiraj priznanjem... :-)

ja uvijek i s ponosom kazem odakle sam. i vjerovatno si ti jedna od onih sto da bi se uvukla europljanima i njihovom trendu mrznje amerike (koja ih je spustila na koljena) pa onda ko maksim po diviziji...

zivjela glupost.

nemoj mene kriviti sto ja ne zelim da pripadam nikakvom organizovanom misljenju, sto sam izabrao svoj put i sto odbijam da budem u torovima, bilo nacionalnim, bilo vjerskim bilo intelektualnim. Krivi sebe.
same back at you...

po cemu si to zakljucio da ja mrzim ameriku i da se uvlacim evropi, da sam pod uticajem organizovanog misljenja?
mozda zato sto ne pljescem na svaku tvoju i jer imam svoje misljenje.. grozno, razmisljam svojom glavom...kako sam se samo usudila..

za tvoju informaciju, u americi sam bila vise nego jednom, uopste je ne mrzim, cak naprotiv.. samo ne volim da je neko dize u nebesa, i ne zeli da prizna da ima nesto sto stvarno u toj americi ne stima..
evropu ne hvalim niti se evropljanima uvlacim u guzicu.. da si malo pazljivije citao to bi primijetio.. ni ujednom postu nema nista osim kontriranja na tvoje, i tudje, dizanje amerike u nebesa...

a da tvoja uvrijedjena sujeta ne donosi preuranjene zaljucke, iz mojih postova bi vidio da sam ja sve osim clan "torova, bilo nacionalnih, bilo vjerskih bilo intelektualnih"... a tebe i ne krivim.. ne znam sto se osjeti prozvanim :D ah, da, ja sam jedna od onih koja sam tebi zavidna jer je boze moj, ni manje ni vise nego na Kolumbiji !! :D in the us of a :D a posto ti "znas" da si prosao i iskusio vise nego bilo ko od nas, nema potrebe da ti se vise obracam po tom pitanju, a ni ti meni.. ;)

ti se samo skontaj jel bosnu mrzis ili volis.. jer to izgleda zavisi od teme do teme i od poente koju zelis da das... :zzzz:

i zato molim te, nemoj te pravnicke folove prosipati meni... "uvredom do pobjede" je sjajna parola, ali ne pali uvijek... :D
lijepo je znati koliko vrijedis, nekad je cak ok biti i malo ufuran.. ali brate, tolikog narcisa odavno ne vidjeh :D:D

lijep pozdrav i sretno s ucenjem ;)
Svemirski_Jebach

znati koliko vrijedis niti cinjenica gdje sam i sta radim nema apsolutno nista s ovom temom niti sa bilo cim sto je na njoj do sada napisano. Zao mi je ako ti to nisi shvatila ili ako si to tako interpretirala. Ne znam samo odakle ti da ja ne priznajem kritiku nicega u americi?

Ali kritiku koja je zasnovana na onim nekim senzacionlistickim i populistickim informacijama iz NEOBJEKTIVNIH izvora ne uzimam kao referentnu tacku za raspravu.

Dakle, tema je nakon nekog vremena skrenula na to na cemu vi zasnivate kritiku amerike. Zao mi je sto to nisis uvidjela.

lijep pozdrav i tebi ;)
Pearl

Post by Pearl »

Svemirski_Jebach wrote:znati koliko vrijedis niti cinjenica gdje sam i sta radim nema apsolutno nista s ovom temom niti sa bilo cim sto je na njoj do sada napisano. Zao mi je ako ti to nisi shvatila ili ako si to tako interpretirala. Ne znam samo odakle ti da ja ne priznajem kritiku nicega u americi?

Ali kritiku koja je zasnovana na onim nekim senzacionlistickim i populistickim informacijama iz NEOBJEKTIVNIH izvora ne uzimam kao referentnu tacku za raspravu.

Dakle, tema je nakon nekog vremena skrenula na to na cemu vi zasnivate kritiku amerike. Zao mi je sto to nisis uvidjela.

lijep pozdrav i tebi ;)
ja sam ti dala linkove, koje izgleda nisi ni pogledao ;)
i rekla svoja zapazanja amerike, a ne ono sto sam procitala, odgledala i slicno sa sigurnog odstojanja;)

isto su rekli i neki drugi.. pa su pro-amerikanci na osnovu jedne osobe nasli za shodno da nas sve svrstavaju u red sa teta sefikom iz frizeraja :D

al nije bitno :D ova tema a i rasprava su odavno mrtve i vrte se u krug... :zzzz:
Svemirski_Jebach

da sto ne znaci da uz pravu hip kocku nece uskrsnuti :D :D

da li ce je ko ubaciti vidjecemo,

ugodan san, ;)
Post Reply