cim sudzuke dodjose na red on sturnu... il je radi lukaDONY wrote:gdje mi bivshi komsija @sherlock pobjeze..
Prvi musliman izabran u USA kongres
-
Pearl
-
Pearl
Šerloke, vrati se, napravija sam ti pašta šutu

-
SherlockHolmes
ma jok, rekoh da ne vas ne ometam u romantici 
-
Pearl
ja ti romantike...SherlockHolmes wrote:ma jok, rekoh da ne vas ne ometam u romantici
-
SherlockHolmes
jbg, ko je romanticar u dusi njemu je tako svaki dan 
- Salko sto je u vodu skako
prodali bi ameri i mater i materinu mater za $$$$DONY wrote:zar ima dushe kod Amera...SherlockHolmes wrote:jbg, ko je romanticar u dusi njemu je tako svaki dan..mater bi svoju prodali za $$$$
![]()
-
DONY
Salko sto je u vodu skako wrote:prodali bi ameri i mater i materinu mater za $$$$DONY wrote:zar ima dushe kod Amera...SherlockHolmes wrote:jbg, ko je romanticar u dusi njemu je tako svaki dan..mater bi svoju prodali za $$$$
![]()
![]()
![]()
tebe cekamo "skakaC",konacno ima sansi da se ova tema zatvori...
-
Pearl
ma ne... sad nema razloga.. sad cemo da je zachatamo do zaboravaDONY wrote:Salko sto je u vodu skako wrote:prodali bi ameri i mater i materinu mater za $$$$DONY wrote: zar ima dushe kod Amera.....mater bi svoju prodali za $$$$
![]()
![]()
![]()
tebe cekamo "skakaC",konacno ima sansi da se ova tema zatvori...
-
freak_with_a_laptop
Crnci, latinosi i ostale etnicke manjine u USofA su potisteni i ponizeni, zivili i dan danas zive u sjeni slavne elite bjelaca, vladara i gospodara. Uskracena su im prava na mnogo nesto i skupo su platili uspon Amerike, koji se dobrim djelom na njihovim ledzima izgradjivao. Ali, u svom tom crnilu, jadu i cemeru - ostalo im je bar da sacuvaju ljudskost i cast. Nisu to zrno covjecanstva, sto ih razlikuje od zivotinje, prodali za pisljivih 10.000 $ - smjesno je i spomenut: godisnje! Wow! Koja cifra, na nju nam se dize. Zivio. Stime sto su osjetili zlo Amerike na vlastitoj kozi, osjecaju i solidarnost prema drugima, koje je zatekla ista ili bar slicna sudbina.Nosferatu wrote: Kako ti objasnjavas cinjenicu da su za rat u Iraku - jedini pobornici bjelci u Americi? Ja jos nisam vidjeo crnca, Azijatu ili Latinosa - koji govori da je rat u Iraku - prava stvar.
Vjerski lideri, Evandjelisti, naravno da nanose vodu na GWB-ov mlin, jer kako Billy-Boy iz Kenzasa da skonta visu matematiku invazije na Irak. Laske mu to pojasnit i stime ga ubjedit sto mu pop nedeljom vazi o devil-evil Islamu. A i GWB, posten, pravedan, dalekovidan, nesebican a ponajvise mudar, pokrenuo je novi krstaski rat, jao, koje postignuce u 21. vijeku. Cutting-edge invention. Amin, Gospodaru Svjetova! Nije mu jos uspjelo da ubjedi i one sa dva zrna mozga, ali - zasladit ce on njima petro-dolarima i stime ublaziti griznu savjest.Nosferatu wrote: Kako objasnjavas da se niko osim Evandjelista - od vjerskih lidera - otvoreno ne zalaze za rat u Iraku? Kako objasnjavas da za Busha glasa pretezno ruralno stanovnistvo - tj. konzervativni bjelci.
Pretjerujem? Naravno! Jer pitanje, samo po sebi, ne zasluzuje bolji odgovor.
-
SherlockHolmes
i tu tetka sefiku, u kompletuDONY wrote:zar ima dushe kod Amera...SherlockHolmes wrote:jbg, ko je romanticar u dusi njemu je tako svaki dan..mater bi svoju prodali za $$$$
![]()
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Kritika bez nudjenje alternative je samo supljak.
Onaj koji kritikuje Ameriku za invaziju Iraka, nije ni pocemu drukciji od moje kritike Europe - za kolonijalizam. Damage is done. Nema nazad. Pitanje se namece - sta sad? A za to nemate odgovore. Trebaju se Ameri povuci? Kako da ne, onda bi naravno i ovo malo nafte s Juga sto svercaju je mudzahidi u Kuvajt pa prodaju ispod cijene da bi - napunili svoje fondove - postalo 2-ge na svijetu rezerve nafte da sponzoriraju ili Islamsku republiku Iran and Irak united il' Sunni militantno desno krilo ili oboje. Sto bi dakako bilo mnogo bolje jer Iracani bi prestali ginuti na ulicama od auto bombi kad bi krenuo civilni rat il' regionalni rat sa Saudijskom Arabijom, Turskom, Iranom i Irakom - svim u paketu ovako. Tad bi ginuli Iracani - od svojih komsija, a znamo da Europa ni svijet nisu pretjerano senzitivni kad se to desi, Bosna, Cecenija, Ruanda, Sierra Leone, Filipini, Indonezija, Azerbejdzan, Armenija dokazuju to. Naravno - opet nebi bilo bitno kako rijesiti konflikt nego podvuci da Amerika nije - napala, Irak bi bio jedna stablina diktatura jednog od Saddamovih psihoticnih sinova koji su, kako to biva po pravilu, bljeda sijenka oca svog jerbo babo se je makar - sam probio tamo gdje je bio, dok sinovi ni to nisu znali/umjeli (nesto al'a Kirbe Sindrom). Kao sto i znamo da je najbitnija od viseglave azdahe zvane terorizam ona glava zvana - finansije. Bez finansija - nema terorizma. Sa finansijama - ideologija odmah dobija priliku za manifest, bilo na ulicama Alzira, Kenije, Tanzanije, Turske, Spanije, Engleske ili Amerike.
Pa sta predlazete gospodo? Opcije su nastavak Americke invazije il' civilini rat, a moze biti i Americka invazija paralelna sa civilnim ratom.
Onaj koji kritikuje Ameriku za invaziju Iraka, nije ni pocemu drukciji od moje kritike Europe - za kolonijalizam. Damage is done. Nema nazad. Pitanje se namece - sta sad? A za to nemate odgovore. Trebaju se Ameri povuci? Kako da ne, onda bi naravno i ovo malo nafte s Juga sto svercaju je mudzahidi u Kuvajt pa prodaju ispod cijene da bi - napunili svoje fondove - postalo 2-ge na svijetu rezerve nafte da sponzoriraju ili Islamsku republiku Iran and Irak united il' Sunni militantno desno krilo ili oboje. Sto bi dakako bilo mnogo bolje jer Iracani bi prestali ginuti na ulicama od auto bombi kad bi krenuo civilni rat il' regionalni rat sa Saudijskom Arabijom, Turskom, Iranom i Irakom - svim u paketu ovako. Tad bi ginuli Iracani - od svojih komsija, a znamo da Europa ni svijet nisu pretjerano senzitivni kad se to desi, Bosna, Cecenija, Ruanda, Sierra Leone, Filipini, Indonezija, Azerbejdzan, Armenija dokazuju to. Naravno - opet nebi bilo bitno kako rijesiti konflikt nego podvuci da Amerika nije - napala, Irak bi bio jedna stablina diktatura jednog od Saddamovih psihoticnih sinova koji su, kako to biva po pravilu, bljeda sijenka oca svog jerbo babo se je makar - sam probio tamo gdje je bio, dok sinovi ni to nisu znali/umjeli (nesto al'a Kirbe Sindrom). Kao sto i znamo da je najbitnija od viseglave azdahe zvane terorizam ona glava zvana - finansije. Bez finansija - nema terorizma. Sa finansijama - ideologija odmah dobija priliku za manifest, bilo na ulicama Alzira, Kenije, Tanzanije, Turske, Spanije, Engleske ili Amerike.
Pa sta predlazete gospodo? Opcije su nastavak Americke invazije il' civilini rat, a moze biti i Americka invazija paralelna sa civilnim ratom.
-
DONY
SherlockHolmes wrote:i tu tetka sefiku, u kompletuDONY wrote:zar ima dushe kod Amera...SherlockHolmes wrote:jbg, ko je romanticar u dusi njemu je tako svaki dan..mater bi svoju prodali za $$$$
![]()
kakva amerika, moj dony, treba blize krapini
samo CARSHIJA -SHEHER je opcija...druge nema....
-
Pearl
@Nosferatu.. kasno se sad pitati: sta dalje i sta smo trebali...
usa svaki put usere kad se uplete i umjesto da to bude trigger da se sljedeci put izbjegne takva situacija, opet se ide u "oslobadjanje svijeta od tiranije"...a ishod isti svaki put..
jer, ipak, treba opravdati budzet koji se odvoji za najbolju vojsku na svijetu, koja sjedi kuci
ono o cemu govori film "13 dana" se svako malo ponavlja u americi...
usa svaki put usere kad se uplete i umjesto da to bude trigger da se sljedeci put izbjegne takva situacija, opet se ide u "oslobadjanje svijeta od tiranije"...a ishod isti svaki put..
jer, ipak, treba opravdati budzet koji se odvoji za najbolju vojsku na svijetu, koja sjedi kuci
-
SherlockHolmes
nista, nosferatu, sad kad su pola bliskog istoka do-razjebali, neima druge do popravljat. prvo, klepit izrael po usima, nek se smire pa i ispune koju od rezolucija. drugo, otpoceti ozbiljne pregovore sa iranom. trece, i saudijcima (rezimu) malo spustiti loptu -- manje vehabija, vise demokratije.Nosferatu wrote:Kritika bez nudjenje alternative je samo supljak.
Onaj koji kritikuje Ameriku za invaziju Iraka, nije ni pocemu drukciji od moje kritike Europe - za kolonijalizam. Damage is done. Nema nazad. Pitanje se namece - sta sad? A za to nemate odgovore. Trebaju se Ameri povuci? Kako da ne, onda bi naravno i ovo malo nafte s Juga sto svercaju je mudzahidi u Kuvajt pa prodaju ispod cijene da bi - napunili svoje fondove - postalo 2-ge na svijetu rezerve nafte da sponzoriraju ili Islamsku republiku Iran and Irak united il' Sunni militantno desno krilo ili oboje. Sto bi dakako bilo mnogo bolje jer Iracani bi prestali ginuti na ulicama od auto bombi kad bi krenuo civilni rat il' regionalni rat sa Saudijskom Arabijom, Turskom, Iranom i Irakom - svim u paketu ovako. Tad bi ginuli Iracani - od svojih komsija, a znamo da Europa ni svijet nisu pretjerano senzitivni kad se to desi, Bosna, Cecenija, Ruanda, Sierra Leone, Filipini, Indonezija, Azerbejdzan, Armenija dokazuju to. Naravno - opet nebi bilo bitno kako rijesiti konflikt nego podvuci da Amerika nije - napala, Irak bi bio jedna stablina diktatura jednog od Saddamovih psihoticnih sinova koji su na ulicama Alzira, Kenije, Tanzanije, Turske, Spanije, Engleske ili Amerike. , kako to biva po pravilu, bljeda sijenka oca svog jerbo babo se je makar - sam probio tamo gdje je bio, dok sinovi ni to nisu znali/umjeli (nesto al'a Kirbe Sindrom). Kao sto i znamo da je najbitnija od viseglave azdahe zvane terorizam ona glava zvana - finansije. Bez finansija - nema terorizma. Sa finansijama - ideologija odmah dobija priliku za manifest, bilo
-
freak_with_a_laptop
Kakvo pitanje? Trebaju mu - kako ih ti nazva: disposable soldiers, za invaziju na Iran. On ce njih povuci a napenalit ce PfP-bjednike, da brane, sto im se ne brani, i da ginu, mada im se ne gine - a la Afganistan.
Hajmo Bosno, i vi se plaho obradovali na poziv iz NATO-a
Hajmo Bosno, i vi se plaho obradovali na poziv iz NATO-a
-
freak_with_a_laptop
SherlockHolmes wrote: nista, nosferatu, sad kad su pola bliskog istoka do-razjebali, neima druge do popravljat. prvo, klepit izrael po usima, nek se smire pa i ispune koju od rezolucija. drugo, otpoceti ozbiljne pregovore sa iranom. trece, i saudijcima (rezimu) malo spustiti loptu -- manje vehabija, vise demokratije.
once upon a time ... we had a dream
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
E, pa to je ono o cemu ja govorim, hindsight is always 20/20 il' pogled u proslost je uvijek najjasniji, sto ne znaci da se ne smije razmisljati kako dalje tj. oni koji misle da znaju - kako nije trebalo, neka mi pokazu svoje znanje o tome - kako to treba danas i sutra, zar ne?Pearl wrote:@Nosferatu.. kasno se sad pitati: sta dalje i sta smo trebali...
jer, ipak, treba opravdati budzet koji se odvoji za najbolju vojsku na svijetu, koja sjedi kuci![]()
I ne bih se slozio s tobom upotpunosti, Americko uplitanje jeste sranje ali rezultati istog - nisu. Srbija je dobar pokazatelj toga, drugi pokazatelj toga je pad Celicne Zavjese i istocnog bloka koji je upravo krenuo posrtati kroz Koreju i Vijetnam da bi mu zakucali kolac kroz srce u Afganistanu ali trebalo je za ovo 30 godina. Mada Amerika nije tu bila glavni razlog. Vec komunizam sam po sebi. Ali odmah uz taj razlog - je i onaj - koga imas kontra sebe. Zbog toga i mudzahedini ratuju s Amerikom. Prvo, jer je to jedna od rijetkih stvari koja ujedinjuje sve moguce fakcije militantnog Islama i drugo - sto im to daje vizije sopstvene grandijoznosti tj. cini im se da su bitan faktor u svijetu, koji ako ne moze vec da rijesi neki problem, moze da stvori novih par preko kojih ce biti uvijek na prvoj stranici - vijesti/novina...
-
freak_with_a_laptop
da nam bar hoce postavit one million dollar question - da i mi iskopeljamo iz ove bjede