Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Shuplja da ne moze biti shupljija.
Da mi neko uplati mjesec dana hotela sa zenom i djecom, all inclusive, ja ne bih dosao.
A Crno more je jedna obicna barustina koja vise smrdi nego sto mirise na more.
Ma, sto juznije to tuznije, bilo i ostalo.
kmirsad wrote:Čuću, de ba i za mene napiši šta tako lijepo, meni to nešto ne ide... pa kad ujutro dođem kuči... iz kafane... ostavim onoj svojoj kobri... na frižider ispod onog magneta...daj joj suze radosnice krenu...
chuchumbamayumbe wrote:
Ja sam jedan od tih.
Vjencao se sa mojom simpatijom iz osnovne skole, zajedno smo isli 8 godina u isti razred i uvijek mi se svidjala samo ona (koliko god to svucalo sasavo iz perspektive i razmisljanja osnovca)...ali nikada nismo "furali"...znate da curice uvijek prije sazrijevaju, hvataju se starijih, a mi mladji smo vazda mogli samo da mastamo.
Elem, ostali smo dobri drugovi, rat nas je razbacao po raznim stranama, ja stupim sa njom u kontakt (ne pitajte kako, uglavnom, uspio sam), tu smo se dopisivali citav rat i poslije...bili super "pen prijatelji"...jadala se ona meni, jadao se ja njoj...i od pisma do pisma mi je postajalo jasnije da je ona zena za mene, ona prava (mada sam to znao i u osnovnoj ).
Uglavnom, nakon sto su se Saturn i Pluton konacno poklopili, i nasi putevi su se konacno ukrstili i sve moje zelje su se ispunile (a i njene).
Sto kaze moja punica, "vas dvoje da ste se baterijom trazili ne bi se nasli".
I mogao bih ovako 300 godina da mi uz nju ne bude dosadno i da nikada ne pozelim bilo sta drugo u zivotu.
Eto.
Johnny_x wrote:Najveca obmana koju je neko ženama rekao ili su one to same skontale je ta da će do kraja života ostati sa muškarcem kojem je poklonila svoj cvijet.
...ne sekiraj se, ta su vremena prevazidjana, skontale cure da je grehota da uvene
Johnny_x wrote:Najveca obmana koju je neko ženama rekao ili su one to same skontale je ta da će do kraja života ostati sa muškarcem kojem je poklonila svoj cvijet.
...ne sekiraj se, ta su vremena prevazidjana, skontale cure da je grehota da uvene
xD U biti to je toliko nebitna stvar u životu. Generalizuješ žene, nismo sve naivne. Bitnija je kompatibilnost osoba nego neka prastara krivnja koja je nametnuta ženama usljed patrijarharta.
pisem iz svog iskustva (ne iz iskustva dede babe komsince majke prijateljice)
kad sam zavrsila 8 razred pocela sam vezu sa jednim momkom koja je trajala 6 i po godina i prekinuli smo razlog nije bio nedostatak ljubavi i tome slicno nego musice koje su mi govorile da na svijetu ima nekoliko milijardi muskaraca a ja da se drzim samo njega nema sanse i tako se mi dogovorimo da malo svrljamo u tom svrljanju ja nadjem ljubav svog zivota sa prvim prekinem i pocnem vezu sa ovim drugim...
poenta laz je da osoba moze voljeti samo jednom i da se moze nadati da ce ta jedna veza potrajati za cijeli zivot jer u vecini slucajeva nece nemoj bezze gledat nase roditelje babe dede koji su eto zajedno 100 godina prva su ljubav jedno drugom i te glusposti jer smo mi u 21 stoljecu... Hocu da kazem da je druga ljubav kod zena vecinom jaca zrelija i pametnija od one prve ali i to da bi trebalo da uzivas u svojoj vezi dokle god traje
nula37 wrote:pisem iz svog iskustva (ne iz iskustva dede babe komsince majke prijateljice)
kad sam zavrsila 8 razred pocela sam vezu sa jednim momkom koja je trajala 6 i po godina i prekinuli smo razlog nije bio nedostatak ljubavi i tome slicno nego musice koje su mi govorile da na svijetu ima nekoliko milijardi muskaraca a ja da se drzim samo njega nema sanse i tako se mi dogovorimo da malo svrljamo u tom svrljanju ja nadjem ljubav svog zivota sa prvim prekinem i pocnem vezu sa ovim drugim...
poenta laz je da osoba moze voljeti samo jednom i da se moze nadati da ce ta jedna veza potrajati za cijeli zivot jer u vecini slucajeva nece nemoj bezze gledat nase roditelje babe dede koji su eto zajedno 100 godina prva su ljubav jedno drugom i te glusposti jer smo mi u 21 stoljecu... Hocu da kazem da je druga ljubav kod zena vecinom jaca zrelija i pametnija od one prve ali i to da bi trebalo da uzivas u svojoj vezi dokle god traje
Ja ne želim da na silu budem s nekim čitav život, i ne mogu znati šta će se dešavati, iskreno me i ne interesuje toliko budućnost. Poenta je da sam započela ovu temu davno sa interesom da vidim da li se to dešava,i da li je moguće u današnjem svijetu. Većina ljudi je to protumačila kao potez zaljubljene curice koja hoće potvrdu da će biti čitav život sa svojim momkom, a daleko je od toga
m@m@ wrote:prvi i posljednji za sav zivot??'
nije to ljubav, to je navika
Ljubav i zaljubljenost nisu jedno te isto. Početna zaljubljenost uvijek prođe. Hoćeš reći da svi ljudi koji su godinama u braku to rade samo zbog navike?
m@m@ wrote:prvi i posljednji za sav zivot??'
nije to ljubav, to je navika
Ljubav i zaljubljenost nisu jedno te isto. Početna zaljubljenost uvijek prođe. Hoćeš reći da svi ljudi koji su godinama u braku to rade samo zbog navike?
ispocetka, ne
ali moj odgovor je DA
kasnije postane samo navika iobaveza prema bracnom drugu, djeci....itd
To je veoma jednodimenzionalan pogled na ljude i brak. Prvo ti ne možeš biti sigurna da se svi ljudi tako osjećaju, drugo, ako u tvojoj okolini ima takvih slučajeva ne mora značiti da je to svuda tako.
viciousD wrote: To je veoma jednodimenzionalan pogled na ljude i brak. Prvo ti ne možeš biti sigurna da se svi ljudi tako osjećaju, drugo, ako u tvojoj okolini ima takvih slučajeva ne mora značiti da je to svuda tako.
Dobro, cura rece da je to njen odgovor, ona ima pravo na takvo misljenje. Nije iskljucila da se drugi osjecaju drugacije
viciousD wrote: To je veoma jednodimenzionalan pogled na ljude i brak. Prvo ti ne možeš biti sigurna da se svi ljudi tako osjećaju, drugo, ako u tvojoj okolini ima takvih slučajeva ne mora značiti da je to svuda tako.
Dobro, cura rece da je to njen odgovor, ona ima pravo na takvo misljenje. Nije iskljucila da se drugi osjecaju drugacije
Ja sam pitala da li svi ljudi ostanu u braku godinama zbog navike, ona je rekla da. Meni je to poprilično isključivo. Moj komentar nije trebao biti uvrjedljiv, samo je logičan sljed misli ako neko tvrdi tako nešto. To se ne odnosi na porodicu dodične već širu okolinu, jer očito je nešto potaklo takav stav. Izvinjavam se ako sam uvrijedila nekoga.