Prva lična karta- potrebni dokumenti

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.
Post Reply
nlt
Posts: 1098
Joined: 18/05/2014 18:02

Prva lična karta- potrebni dokumenti

Post by nlt » 18/09/2015 14:31

Danas odem da predam za ličnu, pošto imam 18 godina, i pored rodnog lista , državljanstva i onog zahtjeva, traže nešto kao da otac izvadi papir o vasništvu kuće. Gdje to izvaditi i jesam li ga dobro razumio?


User avatar
Fudo Bosna
Posts: 2377
Joined: 18/10/2012 16:23

Re: Prva lična karta- potrebni dokumenti

Post by Fudo Bosna » 18/09/2015 14:54

Več imaš otvorenu temu pa možeš tamo postati, "Prjava mjesta boravka", na ovom istom topicu...Inače kolega forumaš condy je dao izvrstan komentar, apsurdnosti ovog glupavog zakona, koji nam obrazlaže da se radi o presedanu, jer ZK izvadak, odnosno vlasništvo, ili podstanarski status i prijava mjesta boravka i vađenje lične karte, pravno, "imaju veze", kao nebo i zemlja, znači nikakve, to su dvije posebne kategorije, mogu biti vlasnik vile u jednom dijelu grada , a stanovati u stanu , u drugom dijelu grada !!!


"@condy
Kakve veze ima izdavanje lične karte i dokaz o stanovanju sa bespravno izgrađenim objektima

btw. Dokaz o stanovanju ne mora biti uopće zk izvod ili izvod iz knjige položenih ugovora, jer možeš biti vlasnik kuće ili stana a da uopće tu ne stanuješ. Stanovati se može i bez ugovora o zakupu, zakup se ne može nikome nametati, zbog čega bi otac sinu morao izdati pod zakup jedan dio kuće ? Ugovor o zakupu može sačiniti svako, i nije obavezna notarska obrada tog ugovora jer se sa tim ugovorom ne prenosi pravo vlasništva na nekretnini. I gdje je propisano da ugovor nije validan ako se ne plati porez ? Plaćanje poreza je obaveza koja proističe iz zaključenog ugovora ali to nije bitni sastojak ugovora o zakupu.":thumbup:

Post Reply