Prva gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
venus doom

#76 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

@neydan ne sumnjam ja da je ona bila dobra prema vama, jos vam razredna bila, al' ja tu zenu ne mogu da smislim ocima fkt... a kod nje apsolutno nista nisam naucila, bolje sam hemiju znala u osnovnoj skoli... a za maturski da temu o kojoj pojma nema, pa da bar kaze odakle literaturu da nadjes nesto, ma nista to, mozes napisati sta hoces ona veze ne bi imala hahahhaa... a za suadu :thumbup:

@bez_ideje hahahha dobar ti taj izbor ... mada ljilja je imala krvavih scena :D znali smo oplakati :D nju i ne bih bas pregazila kao ove druge dvije :D

meni je pored munire koja je jednostavno legendarna npr i melka bila vrh... hahaha kad ona spuca pravopis hahahaa e to je onda za plakanja bilo... pet pozitivnih ostalo kecevi :D :D :D
a vidim niko ne spominje marinu... ona isto tako :thumbup: ... s njom je bilo scena strasnih, tu zenu fkt pravo pravo gotivim i dan danas...
a filipovicka sa svojom tekom i minus plus... hahaa kod nas jednog momka pitala cetiri puta uzastopno on poludio dva keca dobio mi nismo sebi mogli da dodjemo od smijeha.. frajer svaki cas odgovara...
beslica necu ni da spominjem... on kad uzme nekoga da provocira jadan je taj... krv mu popi, a on uziva kad vidi da se nerviras :D :D :D i dan danas kad ga sretnem negdje uziva da pecne hahahhaa...
venus doom

#77 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

bez_ideje wrote:
NeyDan wrote:
bez_ideje wrote:Ja samo da dodam,koga sam se zarekla pregaziti autom na pjesackom: Ljilju,Divnu i Vasvu :mrgreen:
:lol: :lol:
Kad se sjetim Ljilje .. :mrgreen: :lol: :lol:

Dosli mi na krajnje odrediste ekskurzije, Spanija - Lloret de Mar, i izasli svi iz autobusa i neko pustio neku tada popularnu stranu pjesmu brzeg tempa a ona poce igrat kolo na sred parkinga. :lol: :lol:
ja se s tom,mal potukla nisam :roll: :roll: :roll:
uhhh zar je bas dotle doslo :roll: ... da ste vidjeli kakvi su neki profesori bili kad popiju :D :D :D
ljekar

#78 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by ljekar »

Sarajevski_Marlboro wrote:Mislim da je Andric ponavljao razred...
Koliko se sjecam posjete muzeju...
pao iz srpskog :D
bez_ideje

#79 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by bez_ideje »

Onog fejkera Samira,sto je predavo kulturu religija........samo nisam sigurna jel on bio pijan,ili je samo pravio majmuna od sebe :oops:
ljekar

#80 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by ljekar »

bez_ideje wrote:Onog fejkera Samira,sto je predavo kulturu religija........samo nisam sigurna jel on bio pijan,ili je samo pravio majmuna od sebe :oops:
pravio majmuna:D
Sarajevski_Marlboro

#81 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:25, edited 1 time in total.
venus doom

#82 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

bez_ideje wrote:Onog fejkera Samira,sto je predavo kulturu religija........samo nisam sigurna jel on bio pijan,ili je samo pravio majmuna od sebe :oops:
ma dobar je samke pravo... al' kad prodje ono rukom kroz kosu hahaha, prejako... ma nisam mislila konkretno na njega al' popiju prof na exkurziji pa bude svega :D
bez_ideje

#83 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by bez_ideje »

Jes jes......doduse,sako i sat su bili isto parekselans :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#84 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by alibaba_i_30_godina »

Sarajevski_Marlboro wrote:Ja i zaboravila da se ide na ekskurziju u cetvrtom razredu.
Eki to.
Mi smo ove godine prva poslijeratna bez ex.
:-) :D
E pa mi smo trebali biti bez mature al' smo sami sebi organizovali. :lol:
venus doom wrote:@neydan ne sumnjam ja da je ona bila dobra prema vama, jos vam razredna bila, al' ja tu zenu ne mogu da smislim ocima fkt... a kod nje apsolutno nista nisam naucila, bolje sam hemiju znala u osnovnoj skoli... a za maturski da temu o kojoj pojma nema, pa da bar kaze odakle literaturu da nadjes nesto, ma nista to, mozes napisati sta hoces ona veze ne bi imala hahahhaa... a za suadu :thumbup:
Suki mi je bila razredna u trecem i cetvrtom razredu. :mrgreen: :mrgreen:

A Filipovicka je najjaca sa svojim tekicama i kvisko i kvisko + :lol: :lol:
frfi.

#85 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by frfi. »

ooooj kod kviska sam dobila svog prvog i posljednjeg keca u te 4 godine :D poslije mi je bila draga, kad odoh na matematicki smjer :D sjecam se jednom tema na odjeljenskoj nesto u vezi muzike, kao sta slusamo, i neko je napisao 50 cent, kad cita kvisko: "muzika:pedeset centi" :lol: :lol: mi popadali :lol: :lol:
al historiju nisam voljela uciti nikako, pogotovo one dvomjesecne provjere, kad se moralo nauciti i po 30 stranica cak :lol: :lol: sad kad skontam 30 stranica mi bilo puno...tugo moja :D
melkicka je kraljica samo takva, uvijek sam je voljela, a zbog pravopisa pogotovo :D i dan danas se sjecam, prvi pravopisni test kod nje, i ja napisala Pipin mali(valjda kontala "mali" mora malim :lol: ), naravno trebalo je oboje velikim pocetnim i zbog tog cvrku dobijem, a za taj isti test od 30 ucenika 20 jedinica :-) cirkus :-)
jednom trebali imati test kod melke, i svi napisali na papire neke poruke tipa"profesorice mi vas volimo" "nemojte danas" "vi ste nama najdrazi" (*Vi Vas :D ) i kad je dosla odvali se smijati i ne da nam test taj dan :D kraljica :D
Last edited by frfi. on 04/09/2010 03:29, edited 1 time in total.
burek_in_space

#86 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by burek_in_space »

Sarajevski_Marlboro wrote: Ja sam cula da je pusio travu s djecom iz 2.gimnazije.
haahhahhaha,i da je tamo otkaz dobio.
Ko ce mu ga znat..
Samo da ovo potvrdim. :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#87 Re: Prva gimnazija Sarajevo

burek_in_space wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote: Ja sam cula da je pusio travu s djecom iz 2.gimnazije.
Ko ce mu ga znat..
A jel' neko zna sta je sad sa njim, gdje radi covjek? Bio je ok, raja. :mrgreen: :mrgreen:

(kao sto se vidi iz prethodnih postova) :mrgreen:
chengaba

#88 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by chengaba »

NeyDan wrote:
burek_in_space wrote:
Ko ce mu ga znat..
A jel' neko zna sta je sad sa njim, gdje radi covjek? Bio je ok, raja. :mrgreen: :mrgreen:

(kao sto se vidi iz prethodnih postova) :mrgreen:
Čuo sam i ja isto za ovo... :D
Vidio sam ga neki dan, prolazi pored Alipašine džamije, vjerovatno išao klanjati šta li...
ljekar

#89 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by ljekar »

krle predaje sociologiju u prvoj gim
alibaba_i_30_godina

#90 Re: Prva gimnazija Sarajevo

ljekar wrote:krle predaje sociologiju u prvoj gim
A sta je sa Mensurom? :sad: :sad:
Sarajevski_Marlboro

#91 Re: Prva gimnazija Sarajevo

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:26, edited 1 time in total.
chengaba

#92 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by chengaba »

Sarajevski_Marlboro wrote:
NeyDan wrote:
Sociologiju predaje prof. Arijana a Mensur je na bolovanju,koliko ja znam.
Ove godine smo imali vise puta zamjene,zavrsili smo s nekim profesorom sa FF.
Nama je jednom mijenjao Mensu prof. Nezir iz Muzičke škole.
Koji lik. :lol: :thumbup:
nidokralj

#93 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by nidokralj »

meni je nezir predavao prvi razred u muzickoj sociologiju.koja je to sila od covjeka 8-) 8-)
Sarajevski_Marlboro

#94 Re: Prva gimnazija Sarajevo

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:26, edited 1 time in total.
venus doom

#95 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

frfi. wrote:ooooj kod kviska sam dobila svog prvog i posljednjeg keca u te 4 godine :D poslije mi je bila draga, kad odoh na matematicki smjer :D bila mi je razrednica prve 2 god, i sjecam se jednom tema na odjeljenskoj nesto u vezi muzike, kao sta slusamo, i neko je napisao 50 cent, kad cita kvisko: "muzika:pedeset centi" :lol: :lol: mi popadali :lol: :lol:
al historiju nisam voljela uciti nikako, pogotovo one dvomjesecne provjere, kad se moralo nauciti i po 30 stranica cak :lol: :lol: sad kad skontam 30 stranica mi bilo puno...tugo moja :D
melkicka je kraljica samo takva, uvijek sam je voljela, a zbog pravopisa pogotovo :D i dan danas se sjecam, prvi pravopisni test kod nje, i ja napisala Pipin mali(valjda kontala "mali" mora malim :lol: ), naravno trebalo je oboje velikim pocetnim i zbog tog cvrku dobijem, a za taj isti test od 30 ucenika 20 jedinica :-) cirkus :-)
jednom trebali imati test kod melke, i svi napisali na papire neke poruke tipa"profesorice mi vas volimo" "nemojte danas" "vi ste nama najdrazi" (*Vi Vas :D ) i kad je dosla odvali se smijati i ne da nam test taj dan :D kraljica :D
:thumbup:

ma kvisko je legendarna.. kod nas jednom zaboravila onaj svoj rokovnik, pa joj morali od kuce donositi, nista dnevnik ona vjeruje svom rokovnik i to je to :D :D :D

meni su i munira i melka predavale, a opet su gotivne svaka na svoj nacin... munira ima nesto specificno pa kad krenu njene price od kulina bana pa nadalje, njen pariz itd :D :D :D a opet melka legendarna, kad pocne da ispituje lektire carica... pita jednog momka jesi procitao lektiru kaze on jesam, kaze ona sigurno, on sigurno. onda ona njemu e hajde da mi to provjerimo, i sad on pun sebe slobodno profesorice... dobro se sjecam lektira prokleta avlija i sad ona njega pita ko je bio u zatvoru, koliko je bio, sta je bilo pored njega u celiji, sta je unio sa sobom, ma momak se skroz izgubio... kaze on pa prof ne morate tako u detalje, mi ostali oplakali... i naravno ona je zakljucila da on nije procitao, a sto je najzalosnije jedinu je tu i procitao... :D :D :D
venus doom

#96 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

a zna li iko gdje je sada pasha da li jos predaje njemacki?

uh ona je pravo znala biti zeznuta... al' onaj njen naglasak :D :D :D ( a meni je gotivna bila, kad se sjetim samo da je zena drzala dopunsku nastavu onima koji nisu "kontali" njemacki... dolazila samo radi njih da bi nesto naucili da isprave keceve)

mi smo uzivali na njenim casovima :D :D :D
chengaba

#97 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by chengaba »

venus doom wrote:a zna li iko gdje je sada pasha da li jos predaje njemacki?

uh ona je pravo znala biti zeznuta... al' onaj njen naglasak :D :D :D
"Ih habe ajne tišjort"
venus doom

#98 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by venus doom »

chengaba wrote:

uh ona je pravo znala biti zeznuta... al' onaj njen naglasak :D :D :D
"Ih habe ajne tišjort"
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

hahahaha :D :D :D razumijemo se :) :-D
alibaba_i_30_godina

#99 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Sarajevski_Marlboro wrote:
NeyDan wrote:
Sociologiju predaje prof. Arijana a Mensur je na bolovanju,koliko ja znam.
Ove godine smo imali vise puta zamjene,zavrsili smo s nekim profesorom sa FF.
Sto je Menso na bolovanju ... on je jako dobar covjek, uvijek mi je bilo zao sto niko ne vodi racuna o njemu i sto smo radili sta smo htjeli ... :sad: :D :D

Srecom u razredu smo imali jednu djevojku koja ga je pratila i pisala pa smo svi od nje kopirali svaki put teku kad smo trebali "odgovarati". :lol: :lol:

uh ona je pravo znala biti zeznuta... al' onaj njen naglasak :D :D :D ( a meni je gotivna bila, kad se sjetim samo da je zena drzala dopunsku nastavu onima koji nisu "kontali" njemacki... dolazila samo radi njih da bi nesto naucili da isprave keceve)

mi smo uzivali na njenim casovima :D :D :D
:lol: :lol: Ona je bila koma. Sjecam se da me stalno opominjala jer sam samo pricao, nisam je pratio jer sam svakako znao bolje od nje njemacki tako da i nije bilo potrebe. :mrgreen:

Imam njenu sliku kako spava u busu je uslikao kad smo isli u DE. :lol: :lol:
frfi.

#100 Re: Prva gimnazija Sarajevo

Post by frfi. »

pasha je imala samo takvih bisera, zapravo je najvise ona sama od sebe bila biser, po pojavi :-D kaze "hajde ti srednja klupa zadnji red kako se kazu bojice u boji", ali ono kroz nos sa svojim naglaskom i onom, u najmanju ruku, cudnom frizurom :-)
meni je melka dvije godine, zeljka dvije godine, tako da sam imala "potpun kurs bosnishe jezika" :D kod zeljke su lektire bile preprepredobre...
a engleski i amalija, njeni uvijek savrseni crveni nokti :) :-D i snjeza, pokoj joj dusi.... :(
Post Reply