"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#3501 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Stipu ga danas. Vidiš da jeni bardo :-)
energy star

#3502 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Hafis wrote:Stipu ga danas. Vidiš da jeni bardo :-)
Jedno od mojih omiljenijih 'oružja'. Mislim na ovaj post gore. Poslije njega ne javljaju se po 5 dana

:D :D :D
sanjin_1

#3503 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote: Super..nek vam je sa srećom...samo nemojte opet cmizdrit o onome 17 podjeljeno sa 3 :izet:
Treći entitet nije opcija ni pod razno. To vam je jasno stavljeno do znanja i to je razlog one Čovketove tužne konjske face.

Ukratko, rečeno mu je ono što ja vama govorim ima najmanje pet godina.
Ili da se poslužim vašim omiljenim izvorom informacija, pukla priĆa de ćete se nakon ovih izbora morat izvući iz Dodikovog prkna pa pravac na Bakirovu "praktorijadu". :mrgreen:
Uglavnom, od onolikog podvriskivanja o "treČem samo što nije" osta nadanje da će se kantoni konsultovati po pitanju obrazovanja kad se jednom poDŽe razgovarati o ulasku u EU.....eeeehhhh pameti. A mogli ste lijepo biti "svoji na svojih 8 % kamenjara"..ali zinula guzica za tuđim pa sad nećeš ni to.
što se tiče dodikovog prkna vi ste mislili da izvlačenjem iz istog....

-Trebinje, 1991. sastojalo od 25% Bošnjaka u njemu, dobro situiranih sa velikim imanjima.
Danas: Zero, nula , ništa
- Nevesinje, 1991. također 25%, također danas zero!
- Gacko, živjelo prije rata 40% Bošnjaka, danas, zero!
-Kalinovik, također 40% , također zero!
-Foča, 60% Bošnjaka, danas 10-15 %
-Čajniče , nekad 50% Bošnjaka, danas 5%
-Rudo , prije rata 30%, danas 3 %
-Pale, 30%, danas 3%
-Sokolac, prije rata 30% Bošnjaka, danas 3%
-Rogatica, 60 % Bošnjaka, danas 5%
- Višegrad, 70% Bošnjaka, danas 7%
-Han Pijesak , 40 % Bošnjaka , danas 3%
-Vlasenica, 60% Bošnjaka, danas 5%
- Srebrenica, 75% Bošnjaka, danas 35%
- Bratunac, 65%, danas 10 %
-Zvornik, 60%, danas 5%
-Lopare, 40%, danas 10%
-Ugljkevik, 40%, danas 5%
-Bijeljina, 30%, danas 5%
-Doboj, 40%, danas 10%
-Prijedor 45%, danas 10%

...ćete stvoriti na ostatku Bošnjakiju.
Ali ste se zajebali malo!
Šta želiš reći sa ovim podatcima? Da su Bošnjaci etnički očišćeni iz pojedinih djelova Bosne i Hercegovine?
Pa šta bi trebalo uraditi? Kao pandan ovim tvojim glupostima staviti procenat Hrvata u Posavini? ili Škabrnju? ili Vukovar?
I to vam ne smeta da se zlotvoru vlastitog naroda onako hinjski ne izvlačite iz dupeta....
Ali šta se može, to je vaš izbor...kad vam ratni zločinci iz HVO-a mogu biti heroji naroda a etnički vas očistili iz skoro kompletne srednje Bosne, što vas onda čudi što Bošnjaci ne žele sa vama?
Eto vas brate tamo u tih 8 % kamenjara (ili čuveni "Pojas HaZe") pa diplajte dok vam gubice ne fisnu.
obraz DŽon..i onda se čudite što ste vječno "donji"...niko bola ne voli politički garibluk.
sanjin_1

#3504 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

nek si ti dobro..kme..kmeeeee..zle balije jope nedaju erveg-bosnu...kmeeeee DodiKe heeeeeeljp..
energy star

#3505 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote:
energy star wrote:
što se tiče dodikovog prkna vi ste mislili da izvlačenjem iz istog....

-Trebinje, 1991. sastojalo od 25% Bošnjaka u njemu, dobro situiranih sa velikim imanjima.
Danas: Zero, nula , ništa
- Nevesinje, 1991. također 25%, također danas zero!
- Gacko, živjelo prije rata 40% Bošnjaka, danas, zero!
-Kalinovik, također 40% , također zero!
-Foča, 60% Bošnjaka, danas 10-15 %
-Čajniče , nekad 50% Bošnjaka, danas 5%
-Rudo , prije rata 30%, danas 3 %
-Pale, 30%, danas 3%
-Sokolac, prije rata 30% Bošnjaka, danas 3%
-Rogatica, 60 % Bošnjaka, danas 5%
- Višegrad, 70% Bošnjaka, danas 7%
-Han Pijesak , 40 % Bošnjaka , danas 3%
-Vlasenica, 60% Bošnjaka, danas 5%
- Srebrenica, 75% Bošnjaka, danas 35%
- Bratunac, 65%, danas 10 %
-Zvornik, 60%, danas 5%
-Lopare, 40%, danas 10%
-Ugljkevik, 40%, danas 5%
-Bijeljina, 30%, danas 5%
-Doboj, 40%, danas 10%
-Prijedor 45%, danas 10%

...ćete stvoriti na ostatku Bošnjakiju.
Ali ste se zajebali malo!
Šta želiš reći sa ovim podatcima? Da su Bošnjaci etnički očišćeni iz pojedinih djelova Bosne i Hercegovine?
Pa šta bi trebalo uraditi? Kao pandan ovim tvojim glupostima staviti procenat Hrvata u Posavini? ili Škabrnju? ili Vukovar?
I to vam ne smeta da se zlotvoru vlastitog naroda onako hinjski ne izvlačite iz dupeta....
Ali šta se može, to je vaš izbor...kad vam ratni zločinci iz HVO-a mogu biti heroji naroda a etnički vas očistili iz skoro kompletne srednje Bosne, što vas onda čudi što Bošnjaci ne žele sa vama?
Eto vas brate tamo u tih 8 % kamenjara (ili čuveni "Pojas HaZe") pa diplajte dok vam gubice ne fisnu.
obraz DŽon..i onda se čudite što ste vječno "donji"...niko bola ne voli politički garibluk.
Hopla, hopla, kako se to prefirgano hoće zamijeniti teza.
Dakle stalno se ovdje povlači 'očišćeni ste iz BiH, očistio vas ovaj, onaj, franjo, tuta, štela, mate, i prema tome šta imate dipliti o bilo kakvim pravima'.

I onda kad se crno na bijelo lijepo i čisto pokaže da su i bošnjaci očišćeni i to sa 70% BiH-a , e onda 'zlotvor onaj, zlotvor ovaj'.

dakle krucijalno pitanje, majka svih pitanja: Kako netko koga nema na čak 70% BiH može polagati pravo na tu istu BIH
sanjin_1

#3506 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Jedno od mojih omiljenijih 'oružja'. Mislim na ovaj post gore. Poslije njega ne javljaju se po 5 dana

:D :D :D
Ako ti podatke o etničkom čišćnju smatraš "oružjem" nije ni čudo što su vas definisali ko političke garibe bez vizije i bez budućnosti..

Čuj ne javljaju se 5 dana :lol: :lol: ...halavniče ne hrani svakog ćaćina peMzija iz "švabije" ko tebe.

Ima nas koji i radimo i to na puno odgovornijim stvarima od forumskog naprdivanja....vi mi doDŽete ko razonda u dokonici, kad mi dosadi da vas handrim u pravom životu onda malo naletim na forum da vas "propitam", podjelim vam ocjene, i pošaljem na popravni ..
Vego, jeli istina da će vam Dodik ukinuti onaj "erceg-srpski" forum ? Neki dan Ićko Šušnjar samo što ne plače..ja mislio jopet ga maDŽoriziralo kad ono jok. Kare Ićko dobri mešĆini nema više para iz Banja Luke..Ako treba da vam uletim 5 kerima za mjeseĆnu domenu nije problem. A i Smiljanić je vazda biJo drug.
energy star

#3507 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

JaErdogan wrote:Sve je to tacno moj energy star.

Ali zato su hrvati unisteni u bih kao narod.
to što ti vidiš sa svog brda ne znači da je tako i na mom brdu
energy star

#3508 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

dupli
Last edited by energy star on 13/09/2014 16:29, edited 1 time in total.
parapet

#3509 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote:
sanjin_1 wrote:Kad će treČi? :zid:
Kad će 100% Bosne?

Oće bit dosta ovih 23%?
Dosta valahi bilahi i ovih 23 %. Bitno je da ti nemaš više od 8 % kamenjara.
Neka te tamo medju tvojim šljivama i maglom
energy star

#3510 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote: kad mi dosadi da vas handrim u pravom životu onda malo naletim na forum da vas "propitam", podjelim vam ocjene, i pošaljem na popravni ..
.
evo u uho se pretvorismo da čujemo na koji način nas handriš u pravom životu!!!
parapet

#3511 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote:
sanjin_1 wrote: :lol: :lol: :lol:
Pa niste vrijedni smijeha. Za smijeh je potreban humor a vi to nemate. Na vaše kmečanje odgovara se usiljenim "osmijehom" ili kreveljenjem..znaš kad me neko pođe gnjaviti glupim pričama a ja nemam kućnog odgoja da mu kažem da je glupander i idiot...ja mu se onda "nakreveljim" nadajući se da će smotanko sam skontati koliki je idiot.
Ah da, ti svaku pricu pretvoris u pandan onoga "Srbin ih je na kraju sve nadmudrio" pa makar se momci izredali do iznemoglosti.

"Srbin ih je na kraju sve nadmudrio", mozete se zvati kako hocete ali krv nije voda
Nisam vam ja kriv što ste panglu. Nije vam do mene. Nemojte se provaljivat pa vam se ja neću "kreveljiti"..
More li tako kumašine? More! Evo ruke :-D
Nemoguće je predvidjet šta trol smatra pod provaljivanjem.
Alfons Kauders

#3512 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
kakonako wrote:Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Hrvatski pravopis. Izgugletaj pa navrVi opet na drugi dio predavanja.
Mada ne sporim da su u srpskom i bosanskom jeztiku vjerojatno podaci, dodaci, zadaci....isto kao i projekAt :)
lingvisiĆar, ti se neki dan ubi pokusavajuci dokazati da se imena jezika pisu Velikim Slovom... na Hrvatskom, zapravo Hercegbosanskom, jer se na hrvatskom pisu malim

pa samo da vidim da to nije izbacen neki novi pravopis u medjuvremenu, ili si poceo pricati nekim drugim jezikom? mozda je sad to 'jezik hrvatskog naroda' da se slucajno ne zamjeris haveru Baji?

:nargila:
vee-jay

#3513 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
vee-jay wrote:
Vidis, tu i jeste problem -> za "hrvatsku kvotu" nije potrebno da se dolazi iz "hrvatske stranke". Zasto si Covic ne osigura i par tisuca bosnjackih ili srpskih glasova. Pa kako ce, kada ne govori o ekonomiji, bolnicama ili skolama, nego jedino zna trubiti o temama koje se nalaze u 15. stoljecu.

BiH Hrvatima Federacija uopće nije potrebna!

Dakle totalna destrukcija, uništenje, razgradnja Federacije je prioritet no1 BiH Hrvata!

Sa ovakvim bošnjačkim stavovima!
Pazi, ja znam da BiH Hrvatima Federacija uopce nije potrebna - nije im potrebna jer imaju svoju domovinu Hrvatsku.
A ako im je i pored te cinjenice cilj "totalna destrukcija, uništenje, razgradnja Federacije" i to je OK, dok su u okvirima zakona i dok ne uzmu puske u ruke.
vee-jay

#3514 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote: dakle krucijalno pitanje, majka svih pitanja: Kako netko koga nema na čak 70% BiH može polagati pravo na tu istu BIH
po ustavu.

btw. brojke koje postavljas su dokaz ogromnih zlocina i ili a) tvoje mladosti (pa da nisi primirisao rata pa nisi svjestan sta se iza tih brojki nalazi) ili b) tvoje gluposti (drago ti). sta god da je, ismijavanjem tudjih zrtava ismjavas svoje.
Hafis

#3515 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
kakonako wrote:Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Mada ne sporim da su u srpskom i bosanskom jeztiku vjerojatno podaci, dodaci, zadaci....isto kao i projekAt :)
lingvisiĆar, ti se neki dan ubi pokusavajuci dokazati da se imena jezika pisu Velikim Slovom... na Hrvatskom, zapravo Hercegbosanskom, jer se na hrvatskom pisu malim

pa samo da vidim da to nije izbacen neki novi pravopis u medjuvremenu, ili si poceo pricati nekim drugim jezikom? mozda je sad to 'jezik hrvatskog naroda' da se slucajno ne zamjeris haveru Baji?

Hrvatski se piše velikim slovom jer je to brend... :) ...književno standardiziran jezik u kojem se veoma dobro zna što je ispravno a što ne. Ako ništa, može se provjeriti...ima literature mašala.
A ovo ostalo, tzv. jezici....ubijeđen, projekAt, afekAt, vazduh i vasiona, mehko, peterica, klapna (na brani) i dr....i treba da je malim slovom.

Nego rode, ovo me interesira: vi imate 100 000 nezaposlenih samo u toj Tuzli a prvi zagovaraš rahat patnju? Bit će da se dugoročno pouzdaješ u Caritas i Merhamet...ili gdje je kvaka?
energy star

#3516 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

vee-jay wrote:
energy star wrote: dakle krucijalno pitanje, majka svih pitanja: Kako netko koga nema na čak 70% BiH može polagati pravo na tu istu BIH
po ustavu.

btw. brojke koje postavljas su dokaz ogromnih zlocina i ili a) tvoje mladosti (pa da nisi primirisao rata pa nisi svjestan sta se iza tih brojki nalazi) ili b) tvoje gluposti (drago ti). sta god da je, ismijavanjem tudjih zrtava ismjavas svoje.

Brojke koje postavljam su uzvrat na brojke koje ovdje Bošnjaci non stop ponavljaju.
A to su 'manje od 400 000' , '300 000'.

Zašto su jedne brojke dokaz zločina a druge brojke nisu dokaz zločina?
Alfons Kauders

#3517 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Hrvatski se piše velikim slovom jer je to brend... :) ...književno standardiziran jezik u kojem se veoma dobro zna što je ispravno a što ne. Ako ništa, može se provjeriti...ima literature mašala.
A ovo ostalo, tzv. jezici....ubijeđen, projekAt, afekAt, vazduh i vasiona, mehko, peterica, klapna (na brani) i dr....i treba da je malim slovom.

Nego rode, ovo me interesira: vi imate 100 000 nezaposlenih samo u toj Tuzli a prvi zagovaraš rahat patnju? Bit će da se dugoročno pouzdaješ u Caritas i Merhamet...ili gdje je kvaka?
cijeli grad tuzla nema 98,000 stanovnika, cijela opstina ima manje od 130,000... tuzlanski kanton na 500,000 ljudi ima 98,000 nezaposlenih... fbih na 2.1 miliona ima ~360,000... dakle iznad prosjeka, ali neznatno, nista cudno za vece, gusce naseljene sredine sa tim industrijama (isto ti dodje u hrvatskoj, srbiji itd)... eee statistiĆar moj dragi...

ovaj jezik koji citiras mi nije poznat, osim ako ne mislis da su nadrealisti dokumentarac... a u zadnje vrijeme vidimo kome je do caritasa, sadake i prekogranicnog kmechanja... kako perecija zavrce subvencije za tlm/aluminij, ukida penzije mrtvacima bez OIBa i golobradim pukovnicima, tako je kmechanje sve glasnije i ucestalije

bice da je tuzla kriva i za te pizdarije, a ne neciji lopovluk i nezahvalnost prema hrvatskim poreskim obveznicima koji su na vas pola miliona u protekle dvije decenije skrsili milijarde kuniĆa i uposlili tisuČe tvojih zemljaka po dalmaciji i sire... sve to da bi zauzvrat dobili mepas, onaj empire state zvonik i covicevu vilu... i ljude koji vuku za rukav i govore 'dajte jos'... ne doktore moj, te pare ste sami skrsili misleci da pipa nikad nece presahnuti... a statisticki trendovi u proteklih 7-8 godina otkrivaju neke zanimljive pikanterije o ekonomskoj kuli od karata koju su te pare pokusale sazidati... more kula stajat i kad se vise ne zida, ali ne kad svako malo neko klepi koju kartu - onda ide u kurac

sto se mene tice, dugorocno se uzdam u ekonomsku logiku i nauku... a kao sto svi znamo vama doktorima ekonomija bas i ne ide od ruke... nego... ekonomski strucnjace moj vrli... nikako da mi ti i kolega energy pojasnite na koji nacin hrvati drze trecinu GDPa? :)
vee-jay

#3518 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
vee-jay wrote:
po ustavu.

Brojke koje postavljam su uzvrat na brojke koje ovdje Bošnjaci non stop ponavljaju.
A to su 'manje od 400 000' , '300 000'.

Zašto su jedne brojke dokaz zločina a druge brojke nisu dokaz zločina?
Sve brojke koje se ticu rata su dokaz zlocina. Sve sto se nakon rata desava je trbuhom za kruhom.

Ja ne znam zasto ti postavljas te brojke i onda postavis smajli pored toga ali ti mogu reci, ja uvijek kada vidim da te brojke postavis mene bude sramota.
energy star

#3519 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

vee-jay wrote:
Sve brojke koje se ticu rata su dokaz zlocina. Sve sto se nakon rata desava je trbuhom za kruhom.

Ja ne znam zasto ti postavljas te brojke i onda postavis smajli pored toga ali ti mogu reci, ja uvijek kada vidim da te brojke postavis mene bude sramota.
ali zato svršavaš na 350 000 Hrvata protjeranih iz BiH u tijeku rata!

Koja podmuklost i cinizam!
vee-jay

#3520 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
vee-jay wrote:

nadji post u kojem ja "svrsavam na 350 000 Hrvata protjeranih iz BiH u tijeku rata"

ili, kao sto sam ti vec jednom rekao: ako nesto ne znas, onda ne otvaraj usta.
tandmand

#3521 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

SERGEJ LAVROV wrote:Ni Hrvati, ni Bošnjaci nemaju svoj entitet, imaju zajednički, ali pritom su dva državotvorna naroda uz treći, Srbe. Ta konstrukcija je umnogome odražavala historiju, ali i želju Evropljana da ne ostavlja muslimane, Bošnjake, same - kazao je Lavrov, a prenosi Itar-Tass.
Rusi otvoreno kazu sta EU o Bosnjacima misli potajno.
Dakle EU ne zeli 3. entitet jer ce Bosnjaci ostati sami.
Onaj ko lobira za 3. trebao bi da ih uvjeri suprotno, tj. da islam Bosnjaka nije nista nepozeljno ili opasno po Evropu. :D
Alfons Kauders

#3522 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

vee-jay wrote:
energy star wrote:
vee-jay wrote:

nadji post u kojem ja "svrsavam na 350 000 Hrvata protjeranih iz BiH u tijeku rata"

ma stipu dijete

takve doktor i kolege skoluju i odgajaju na sveucilistu i u segregiranim skolama... isprano mlado topovsko meso za stozernu stranku
energy star

#3523 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

vee-jay wrote:

Sa tim spiskom sam htio izraziti svoje čuđenje u vašu ogromnu uvjerenost o nadmoći nad BiH Hrvatima!

Nešto je tu kontradiktorno!
Ili podaci iz spiska ili ta vaša samouvjerenost!

Obadvoje zajedno nemere nikako!
Hafis

#3524 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: ovaj jezik koji citiras mi nije poznat, osim ako ne mislis da su nadrealisti dokumentarac... a u zadnje vrijeme vidimo kome je do caritasa, sadake i prekogranicnog kmechanja... kako perecija zavrce subvencije za tlm/aluminij, ukida penzije mrtvacima bez OIBa i golobradim pukovnicima, tako je kmechanje sve glasnije i ucestalije
Daj bolan nismo djeca. To možeš mladim Boss-ovcima prodavat,i ili na Ćasu historije na kakvom pikniku uz Panonsko more.
Pa valjda vidimo gdje se najviše kmeči... čak i bubrezi nude za 200 KM. A da ne govorimo o štrajkovima, bilo glađu - bilo solo.
Otvoriš TV - zna se uvijek gdje je socijalni lelek, vječito. Ne ide ti ta mantra. Ta veća vam je sala Narodne kuhinje nego u nas najveći svadbeni salon, a mada smo upravo na ovom terenu prvaci Balkana u toj glupoj natjecateljsjkoj disciplini tko će više svatova okupiti.
Da to konačno završimo.
Da vidim dalje....
Hafis

#3525 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Nema više ništa konkretno... :?
Post Reply