@mba wrote:505sCrtom wrote:beautyfool wrote:Slazem se @mba, nazalost nasa procedura za otvaranje firmi je uzasno komplikovana a vjerovatno da bi otvorili nesto morali bi podmititi hiljadu vrata i opet cekati sto godina dok bi se oni pomakli iz fotelja...mislim ko jos ima zivaca ulagati kod nas ?

pa kad vidis koliko se nasih ljudi naguzi na sta god da smrdi na tursko, onda i nije ni cudo sto nas postuju toliko. ko se sam spusti na kmetovskopodanicki nivo, i ne zasluzuje da ga se tretira drugacije.
sto se tice ulaganja. ulagali bi oni, ne bi njima smetala korupcija. dapace. ali kada nekog mozes kupiti za sicu, zasto nuditi vise.
sta misli sa tim, "kupiti" pa i nisu nest police u nasim marletima popunjene turskim proizvodima ako na to ciljas!
onda smo svi robovi srba i hrvata, sudeci po policama po trgovinama!
hehehehe. ne. ne toliko prosto. ono sto sam ja mislio je, i dacu ti jednostavan primjer, ako imas dvije cure u komsiluku. jedna je ludo zaljubljena u tebe, i ti to znas. a druga te ne ferma ni 5%. a ti bi isaretio sa obje. kojoj od ove dvije moras pokloniti vise paznje, vremena, koju moras vise impresionirati da bi je osvojio? e na to sam mislio. jedna je vec skinula gace i naguzila se. znaci, moje je samo da otkopcam slic. za ovo drugu cemo jos vidjeti. mozda joj moram kupiti kakav poklon, izvesti je na veceru, sta ja znam. inace nista od posla.
sad, cime je tebe turska toliko impresionirala? koliko se sjecam, za vrijeme rata u bosni je bilo ruskih dobrovoljaca, grckih, arapskih, ali turke nesto ne vidjoh. kada je u pitanju poslijeratni period, cime su nas turci toliko zadivili da smo im skinuli gace tako brzo? turska je samo jedna zemlja. mozda imaju neki sentiment prema dijelu naseg stanovnistva, ali to nas nece nigdje dovesti. turci ce sa erdoganom uvijek imati osjecaj superiornosti prema nama. prvo, jer smo im to dozvolili, a drugo, istorijski oni jesu bili okupatori nase zemlje, koju su jednako tako i prodali hazburgovcima, kada je njima to bio interes. nisu nam dali nezavisnost, sto bi nama islo u prilog, npr.
znaci, neka su nam prijatelji, ako to zele biti. ali, njima njihovo, nama nase. ako zele ulagati, odlicno. dobrodosli kao i svi ostali. a ako nas zele kupiti sentimentom preko religije, a mi na to pristanemo, onda su nas kupili za sitne pare. haman, dzaba. a onda nismo nista bolje ni zasluzili. dobro zapamti, turci se osjecaju superiorno, zbog stare imperije koju su imali. ali mogu se osjecati superiorno samo prema onima koji dozvole da budu inferiorni naspram turaka.