Pripadam skupini koja je protiv promocije homoseksualizma kao pozitivne vrijednosti, što se kroz neka moja pisanja moglo i vidjeti. Međutim, moram priznati da sam se iznenadio današnjom posjetom, jer sam očekivao više ljudi. Da se protest organizirao protiv nasilja, a ne ističući Queer raja bi možda i došla. Neki ovaj skup su vidjeli kao predizbornu podvalu (što i meni na to miriše). Ali sve u svemu nekako je ljudima sve mrsko!
Imamo tri skupine koje se mogu opisati na sljedeći način:
100 građana koji su za slobode i ljudska prava.
100 građana koji mlate i prepadaju gore navedene!
449 800 građana kojima je život izgleda dosadio, pa im je mrsko uključiti se u bilo kakvu društvenu aktivnost!!!
ps Među ovom trećom skupinom ima više od pola onih koje je danas Emir Obuća pravo obradovao!
Protesti u subotu, 4. oktobra!
- Compact
-
45cents
#177 Re: Protesti u subotu, 4. oktobra!
Compact wrote:Pripadam skupini koja je protiv promocije homoseksualizma kao pozitivne vrijednosti, što se kroz neka moja pisanja moglo i vidjeti. Međutim, moram priznati da sam se iznenadio današnjom posjetom, jer sam očekivao više ljudi. Da se protest organizirao protiv nasilja, a ne ističući Queer raja bi možda i došla. Neki ovaj skup su vidjeli kao predizbornu podvalu (što i meni na to miriše). Ali sve u svemu nekako je ljudima sve mrsko!
449 800 građana kojima je život izgleda dosadio, pa im je mrsko uključiti se u bilo kakvu društvenu aktivnost!!!
ps Među ovom trećom skupinom ima više od pola onih koje je danas Emir Obuća pravo obradovao!
a) Ni meni se ne sviđa promocija homoseksualizma, kao ni promocija hereseksualizma, prodaja sex-a, prodaja žena, prodaja Države, ne sviđa mi se prodaja Vjere, ne sviđa mi se javna manifestacija Vjere/Religije u bilo koje svrhe, ne sviđa mi se korištenje Vjere/Religije za skupljanje karijernih bodova, ne sviđa mi se štošta, ali šta ću, moramo se boriti (svako na svoj način); Na stranu šta mi volimo, a šta ne volimo, BiH bi trebala biti pravna država sa vladavinom prava. Slobode su slobode, a prava su prava - ako želimo pripadati Europi, osim geografskih odrednica, moramo poštivati europske konvencije i civilizacijsko nsalijeđe; Ovdje namjeno ne govorim od Bliskoistočnoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama, već o europskim pravnim normama i dokumentima (ako griješim, odmah me ispravi)
b) Država BiH je sekularna država - sve dok ona kao takva bude po Ustavu, ja ću živjeti u njoj. Onog časa kada postane vjerska država, ja se selim, ima boljih mjesta za živjeti; Problem koji se polako kristališe (a ni ja ne žurim) leži u tome što se baca šuplja da je BiH 11 mjeseci sekularna država, a za vrijeme Ramazana, BiH ili barem Kanton Satajevo imaju odlike vjerske države; Još se ne zna na šta će te dileme izaći, ali ćemo ubrzo saznati da li će miljenik Stranke, Ivo Miro Purivatra pomjeriti SFF narednog ljeta zbog Ramazana i koju će šuplju valjutnuti tim povodom.... (nema nam pomoći, moramo sjediti i čekati na njegov potez);
c) što se tiče 450.000 insana koji se nikako ne izjašnjavaju - radi se o defektu (kao što postoji gumidefekt, tako postoji demokratski defekt); Stranka ih održava u lažnom socijalizmu, međutim čim presuši sehara (budžet), bićeš iznenađen kapitalističkim promišljanjem...
Nego, što ne reče malo jasnije, da li si Ti onaj +1, tj. 450.001-vi?
- Compact
#178 Re: Protesti u subotu, 4. oktobra!
Ako me prijatelju pitaš jesam li sa strane, nisam! Tu sam se rodio prije 33 godine, iznad Željinog stadiona (naravno navijam za Sarajevo)! Ako me pitaš kojoj skupini od one tri pripadam, sigurno ne pripadam drugoj i trećoj. Naj bliže sam prvoj, samo što se baš u potpunosti ne uklapam zbog toga što ne podržavam homoseksualizam. Sutra su izbori, pa naka pobijedi bolji!
- zlatiborka
#179 Re: Protesti u subotu, 4. oktobra!
Nije valjda da se tako nesto sprema, sta ima veze SFF i mjesec posta Ramazan? Eto ja to nikako ne kontam. Pa zar BiH nije po Ustavu sekularna drzava,....ili....45cents wrote:a) Ni meni se ne sviđa promocija homoseksualizma, kao ni promocija hereseksualizma, prodaja sex-a, prodaja žena, prodaja Države, ne sviđa mi se prodaja Vjere, ne sviđa mi se javna manifestacija Vjere/Religije u bilo koje svrhe, ne sviđa mi se korištenje Vjere/Religije za skupljanje karijernih bodova, ne sviđa mi se štošta, ali šta ću, moramo se boriti (svako na svoj način); Na stranu šta mi volimo, a šta ne volimo, BiH bi trebala biti pravna država sa vladavinom prava. Slobode su slobode, a prava su prava - ako želimo pripadati Europi, osim geografskih odrednica, moramo poštivati europske konvencije i civilizacijsko nsalijeđe; Ovdje namjeno ne govorim od Bliskoistočnoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama, već o europskim pravnim normama i dokumentima (ako griješim, odmah me ispravi)Compact wrote:Pripadam skupini koja je protiv promocije homoseksualizma kao pozitivne vrijednosti, što se kroz neka moja pisanja moglo i vidjeti. Međutim, moram priznati da sam se iznenadio današnjom posjetom, jer sam očekivao više ljudi. Da se protest organizirao protiv nasilja, a ne ističući Queer raja bi možda i došla. Neki ovaj skup su vidjeli kao predizbornu podvalu (što i meni na to miriše). Ali sve u svemu nekako je ljudima sve mrsko!
b) Država BiH je sekularna država - sve dok ona kao takva bude po Ustavu, ja ću živjeti u njoj. Onog časa kada postane vjerska država, ja se selim, ima boljih mjesta za živjeti; Problem koji se polako kristališe (a ni ja ne žurim) leži u tome što se baca šuplja da je BiH 11 mjeseci sekularna država, a za vrijeme Ramazana, BiH ili barem Kanton Satajevo imaju odlike vjerske države; Još se ne zna na šta će te dileme izaći, ali ćemo ubrzo saznati da li će miljenik Stranke, Ivo Miro Purivatra pomjeriti SFF narednog ljeta zbog Ramazana i koju će šuplju valjutnuti tim povodom.... (nema nam pomoći, moramo sjediti i čekati na njegov potez);
c) što se tiče 450.000 insana koji se nikako ne izjašnjavaju - radi se o defektu (kao što postoji gumidefekt, tako postoji demokratski defekt); Stranka ih održava u lažnom socijalizmu, međutim čim presuši sehara (budžet), bićeš iznenađen kapitalističkim promišljanjem...
Nego, što ne reče malo jasnije, da li si Ti onaj +1, tj. 450.001-vi?
Molim nekog da mi to natenane pojasni jer sam glupa za takve stvari. Sve sa argumentima za i protiv....
-
45cents
#180 Re: Protesti u subotu, 4. oktobra!
# Compact
Malo si nešto preskočio, ili se nismo shvatili...
- mi ne podržavamo homoseksualizam, mislim nije nam to svrha i cilj; mi podržavamo ljudske slobode primjerene modernom civilizacijskom ustroju (ja se jesam na Forumu izjasnio kao PEDER, ali ja isključivo podržavama slobodu izražavanja, slobodu opredjeljenja, slobodu odlaska (iz ove države), slobodu povratka u majčicu državu itd. Iskreno, ja nisam ni znao za ovaj festival dok ga Vehabije nisu počele reklamirati...
- ovdje nestaje kisika (i slobode) iz dana u dan...ako šta ne promijenimo (namjerno nisam napisao "ako se šta ne promjeni"), biće opet "viva jednoumlje" i to su u pitanju mjeseci, više nego godine...
-
Malo si nešto preskočio, ili se nismo shvatili...
- mi ne podržavamo homoseksualizam, mislim nije nam to svrha i cilj; mi podržavamo ljudske slobode primjerene modernom civilizacijskom ustroju (ja se jesam na Forumu izjasnio kao PEDER, ali ja isključivo podržavama slobodu izražavanja, slobodu opredjeljenja, slobodu odlaska (iz ove države), slobodu povratka u majčicu državu itd. Iskreno, ja nisam ni znao za ovaj festival dok ga Vehabije nisu počele reklamirati...
- ovdje nestaje kisika (i slobode) iz dana u dan...ako šta ne promijenimo (namjerno nisam napisao "ako se šta ne promjeni"), biće opet "viva jednoumlje" i to su u pitanju mjeseci, više nego godine...
-
-
Edin 24,5
#181 Re: Protesti u subotu, 4. oktobra!
Izgleda da nekim ljudima se mora ponavljati kao papagaj.
Jedno je nesto ne podrzavati, biti protiv necega, a drugo je sprovoditi nasilje nad onima koje ne podrzavas i protiv kojih si, kao sto je bio slucaj kod nasilja u noci 24.09.2008., a koje je u formi brutalnih video-klipova i najmracnijih prijetnji nekim ljudima nastavljeno i nakon toga uz precutno odobravanje veceg dijela ljudi i javnosti.
Vezano za danasnji protest, odazvalo mu se stotinjak, a ne 38 ljudi kako je to objavila jedna tv stanica u svojoj informativnoj emisiji, da je vrijeme bilo ljepse i protest zvucnije najavljivan sigurno bi bilo i vise ljudi, a broj ljudi koji se danas okupio je tu negdje kao i broj ljudi koji su protestvovali "protiv homoseksualizma" na sebi svojstven nacin prije desetak dana ispred ALU, a svi znamo s kojom je medijskom pompom ta "Sodoma i Gomora u noci Lejlet'l Kadra" bila sedmicama najavljivana.
Hvala svim gradjanima koji su se okupili danas ispred Katedrale.
Jedno je nesto ne podrzavati, biti protiv necega, a drugo je sprovoditi nasilje nad onima koje ne podrzavas i protiv kojih si, kao sto je bio slucaj kod nasilja u noci 24.09.2008., a koje je u formi brutalnih video-klipova i najmracnijih prijetnji nekim ljudima nastavljeno i nakon toga uz precutno odobravanje veceg dijela ljudi i javnosti.
Vezano za danasnji protest, odazvalo mu se stotinjak, a ne 38 ljudi kako je to objavila jedna tv stanica u svojoj informativnoj emisiji, da je vrijeme bilo ljepse i protest zvucnije najavljivan sigurno bi bilo i vise ljudi, a broj ljudi koji se danas okupio je tu negdje kao i broj ljudi koji su protestvovali "protiv homoseksualizma" na sebi svojstven nacin prije desetak dana ispred ALU, a svi znamo s kojom je medijskom pompom ta "Sodoma i Gomora u noci Lejlet'l Kadra" bila sedmicama najavljivana.
Hvala svim gradjanima koji su se okupili danas ispred Katedrale.
Last edited by Edin 24,5 on 05/10/2008 00:25, edited 1 time in total.