Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
-
Patriotska_Liga
#2001 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa u normalnoj državi pored zastave pokrajine/entiteta/republike/teritorije ili bilo koje zavisne političke jedinice uvijek stoji državna zastava čije je ta jedinica dio. Pošto nije ispoštoavno to krovno pravilo onda se naravno otvara prostor za priču šta ako ima ova a nema ona zastava.
- GeeTnT
#2002 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Veliki je niz "neispostovanih" pravila u entitetu, a nije ni Hr puno bolja po tom pitanju osim sto u tom susretu igra sa bijelim figurama...Patriotska_Liga wrote:Pa u normalnoj državi pored zastave pokrajine/entiteta/republike/teritorije ili bilo koje zavisne političke jedinice uvijek stoji državna zastava čije je ta jedinica dio. Pošto nije ispoštoavno to krovno pravilo onda se naravno otvara prostor za priču šta ako ima ova a nema ona zastava.
-
Patriotska_Liga
#2003 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Naravno da je veliki niz. Tu se ne poštuju ni ljudska prava a kamo li tamo neki protokol o tamo nekoj muslimanskoj varta zastavi.GeeTnT wrote:Veliki je niz "neispostovanih" pravila u entitetu, a nije ni Hr puno bolja po tom pitanju osim sto u tom susretu igra sa bijelim figurama...Patriotska_Liga wrote:Pa u normalnoj državi pored zastave pokrajine/entiteta/republike/teritorije ili bilo koje zavisne političke jedinice uvijek stoji državna zastava čije je ta jedinica dio. Pošto nije ispoštoavno to krovno pravilo onda se naravno otvara prostor za priču šta ako ima ova a nema ona zastava.
Reiner to gleda iz svoje perspektive, mi iz svoje.
- Connaisseur Karlin
#2004 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Postavljanje zastave drzave koju predstavlja gost na Sjednici je generalno poznata pojava u svijetu. Da li je bila postavljena zastava BiH? Naslucujem da nije!Chmoljo wrote:da..._BataZiv_0809 wrote:Pa jos bi gora bila situacija sa istaknutom zastavom RH. U simbolickom smislu naravno.
ili kako jeste, ili zastave BiH i RH...
- Danguba
#2005 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Neka je Rajner dobio pljusku. 
- vivaldi
#2006 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
s malim firmama postoji kvaka jer one orbitiraju oko velikih kompleksa, a cim dodje gigant, za njim stizu i koperanti jer se u cilju usteda proizvodnja so vise lokalizira. bez velikih kompleksa, male firme su ko sumska jagode. tu i tamo poneka uspije, ali malo i nedovoljno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Problem ove konstatacije je što se ovo nikada, pazi NIKADA, neće desiti da Samsung ili bilo koja druga multinacionalna kompanija investira u BiH, ne samo u BiH već ni u Srbiju ni u Hrvatsku pa ni puno ozbiljnije zemlje. Jednostavno trendovi ulaganja zadnje dvije-tri decenije su drugačiji i čekati na multinacionalne kompanije da investiraju u BiH po 250 miliona nečega je utopija. Po meni mnogo je bolje raditi na malim ulaganjima, otvaranju malih proizvodnih pogona iz mnogo razloga kao što se sada dešava sa Turcima. Ne kažem da tu među jima nema mešetara koji pokušavaju na brzinu zaraditi ali ima i ozbiljnih investitora. Jedan od najznačajnijih argumenata moje tvrdnje je taj kada Samsung ili bilo koja velika multinacionalna kompanija padne sa sobom povuče cijelu privredu jedne zemlje ili regije. Onako kada imaš stotine hiljada malih proizvodnih pogona i fabrika mala vjerovatnoća je da će svi u istom trenutku izgubiti tržište i konkurentnost. Redudancija je ključna riječ i ne treba se bazirati samo na te velike, mnogo bitnije malim privrednicima i ulagačima dati prednost i mogućnost. Pa valjda znamo da većinski dio zapadne ekonomije upravo leži na tim malim i srednje velikim firmama i proizvodnji. Eto tu ja vidim da je F.BiH u blagoj prednosti ali imaš pravo da to nije ni blizu dovoljno.
ali problemsa kojima se suocava vecina zemalja je naravno kako dovesti nekog velikog.
izbori 2014.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisam znao da Derventa ima isti broj stanovnika kao Goražde, podaci govore da opština Derventa ima oko 56.000 stanovnika (podatak 2013) a Goražde općina isto podatak iz 2013. godine oko 22.000 stanovnika.

-
155_mm
#2007 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
ovo mi je drago za zeljeznice jer su osnova industrijskog razvoja. a da su propale kao sto je izgledalo prije nekoliko godina mogli bi u BiH svi preci na uzgoj malina i koza.BHCluster wrote:Željeznice FBiH izmirile 60 miliona naslijeđenih obaveza
i nije mi jasno da nema nikakvih najava da se tuzlanska regija izvuce iz one saobracajne izolacije sa jednom elektrificiranom prugom do zeljeznickog koridora 5c. idealan prikljucak bi bio negdje izmedju maglaja i zavidovica. inace ce propasti i ono malo teske industrije u tuzlanskom kantonu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2008 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Sve ima svoje prednosti i mane, rekao sam ti da je redudancija najbolja. Bolje imati više srednje velikih i malih firmi nego jednog giganta pa kada on propadne za njim propadaju i ti koperanti.vivaldi wrote:s malim firmama postoji kvaka jer one orbitiraju oko velikih kompleksa, a cim dodje gigant, za njim stizu i koperanti jer se u cilju usteda proizvodnja so vise lokalizira. bez velikih kompleksa, male firme su ko sumska jagode. tu i tamo poneka uspije, ali malo i nedovoljno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Problem ove konstatacije je što se ovo nikada, pazi NIKADA, neće desiti da Samsung ili bilo koja druga multinacionalna kompanija investira u BiH, ne samo u BiH već ni u Srbiju ni u Hrvatsku pa ni puno ozbiljnije zemlje. Jednostavno trendovi ulaganja zadnje dvije-tri decenije su drugačiji i čekati na multinacionalne kompanije da investiraju u BiH po 250 miliona nečega je utopija. Po meni mnogo je bolje raditi na malim ulaganjima, otvaranju malih proizvodnih pogona iz mnogo razloga kao što se sada dešava sa Turcima. Ne kažem da tu među jima nema mešetara koji pokušavaju na brzinu zaraditi ali ima i ozbiljnih investitora. Jedan od najznačajnijih argumenata moje tvrdnje je taj kada Samsung ili bilo koja velika multinacionalna kompanija padne sa sobom povuče cijelu privredu jedne zemlje ili regije. Onako kada imaš stotine hiljada malih proizvodnih pogona i fabrika mala vjerovatnoća je da će svi u istom trenutku izgubiti tržište i konkurentnost. Redudancija je ključna riječ i ne treba se bazirati samo na te velike, mnogo bitnije malim privrednicima i ulagačima dati prednost i mogućnost. Pa valjda znamo da većinski dio zapadne ekonomije upravo leži na tim malim i srednje velikim firmama i proizvodnji. Eto tu ja vidim da je F.BiH u blagoj prednosti ali imaš pravo da to nije ni blizu dovoljno.
ali problemsa kojima se suocava vecina zemalja je naravno kako dovesti nekog velikog.
Ja sam citirao podatke opština ne samo gradova jer firme su na teritoriji cijele opštine a ne samo grada Derventa i Goražde i cijela opština doprinosi radu i razvoju. Dakle ipak Derventa ima više nego duplo stanovnika 56000 na prema 22.000.vivaldi wrote:izbori 2014.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisam znao da Derventa ima isti broj stanovnika kao Goražde, podaci govore da opština Derventa ima oko 56.000 stanovnika (podatak 2013) a Goražde općina isto podatak iz 2013. godine oko 22.000 stanovnika.
-
prog321
#2009 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Nije to jedina greska. Lik vas je ispreskakao sa izmisljenim ciframa. 
- vivaldi
#2010 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
pa slazem se, jaja nikada ne treba drzati u jednoj korpi, ali cifre koja sam ja naveo zapravo i jesu srednje firme. problem je samo sto su nam proteklih 20 godina toliko spali kriteriji pa nam uvaljuju 5-10 miliona ko neku investiciju pa 100 miliona maraka zvuci impozantno sto je smjesno. upravo zato sto su nam dosadasnje investicije u rangu neke "vile" i jesmo tu gdje jesmo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve ima svoje prednosti i mane, rekao sam ti da je redudancija najbolja. Bolje imati više srednje velikih i malih firmi nego jednog giganta pa kada on propadne za njim propadaju i ti koperanti.
ne znam sto tebi ovo treba jer te ne pamtim ko provokatora (to sto se mozda ne slazemo oko nekih stvari i jeste smisao diskusije) a ovdje u jednoj recenici mi uvaljujes nekoliko muda pod bubrege pogotovo jer znas da ne pisem napamet.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam citirao podatke opština ne samo gradova jer firme su na teritoriji cijele opštine a ne samo grada Derventa i Goražde i cijela opština doprinosi radu i razvoju. Dakle ipak Derventa ima više nego duplo stanovnika 56000 na prema 22.000.
- prva stvar, podaci koje sam stavio su sa izborne stranice i jesu podaci za opstine
- druga stvar, derventa uopste nema status grada
- treca stvar, 56.000 nije podatak iz 2013. vec iz 1991.
- cetvrta stvar, 2013. smo imali Popis, a preliminarne rezultate imas na strani drzaven agencije za staistitsik, tacno tamo gdje si pod "G" nasao ove 22.000 za gorazde, ali si iz nekog misterizonog razloga preskocio slovo "D", a tamo pise da derventa ima 30.000.
ja sam prekljuce napisao ovo
a evo ako treba i ilustracije koja potvrdjuje sve sto sam napisao. BPK 25.000 jer ima 3 hiljade u onoj Praci i federalnim palama i derventa 30.000. sveukupno nemaju 56.000 koliko si ti napisaovivaldi wrote: gorazde ima godisnje 100 miliona uvoza i 135 izvoza. derventa ima isti broj stanovnika ko gorazde, isti broj zaposlenih i 215 miliona uvoza i 240 miliona izvoza. ako je po tim standrardima gorazde cudo, onda je i derventa.

ali stvarno vise nemam namjeru da naprdjujem oko gluposti jer ovo uopste i nije bila poenta mog posta vec samo primjer da se probiranjem odredjenih podataka moze obmanjivati, da bi se dokazalo nesto sto nema pokrica u stvarnosti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2011 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ma niđe veze ti je priča, podatak sam našao na Wikipediji.vivaldi wrote:pa slazem se, jaja nikada ne treba drzati u jednoj korpi, ali cifre koja sam ja naveo zapravo i jesu srednje firme. problem je samo sto su nam proteklih 20 godina toliko spali kriteriji pa nam uvaljuju 5-10 miliona ko neku investiciju pa 100 miliona maraka zvuci impozantno sto je smjesno. upravo zato sto su nam dosadasnje investicije u rangu neke "vile" i jesmo tu gdje jesmo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve ima svoje prednosti i mane, rekao sam ti da je redudancija najbolja. Bolje imati više srednje velikih i malih firmi nego jednog giganta pa kada on propadne za njim propadaju i ti koperanti.
ne znam sto tebi ovo treba jer te ne pamtim ko provokatora (to sto se mozda ne slazemo oko nekih stvari i jeste smisao diskusije) a ovdje u jednoj recenici mi uvaljujes nekoliko muda pod bubrege pogotovo jer znas da ne pisem napamet.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam citirao podatke opština ne samo gradova jer firme su na teritoriji cijele opštine a ne samo grada Derventa i Goražde i cijela opština doprinosi radu i razvoju. Dakle ipak Derventa ima više nego duplo stanovnika 56000 na prema 22.000.
- prva stvar, podaci koje sam stavio su sa izborne stranice i jesu podaci za opstine
- druga stvar, derventa uopste nema status grada
- treca stvar, 56.000 nije podatak iz 2013. vec iz 1991.
- cetvrta stvar, 2013. smo imali Popis, a preliminarne rezultate imas na strani drzaven agencije za staistitsik, tacno tamo gdje si pod "G" nasao ove 22.000 za gorazde, ali si iz nekog misterizonog razloga preskocio slovo "D", a tamo pise da derventa ima 30.000.
ja sam prekljuce napisao ovo
a evo ako treba i ilustracije koja potvrdjuje sve sto sam napisao. BPK 25.000 jer ima 3 hiljade u onoj Praci i federalnim palama i derventa 30.000. sveukupno nemaju 56.000 koliko si ti napisaovivaldi wrote: gorazde ima godisnje 100 miliona uvoza i 135 izvoza. derventa ima isti broj stanovnika ko gorazde, isti broj zaposlenih i 215 miliona uvoza i 240 miliona izvoza. ako je po tim standrardima gorazde cudo, onda je i derventa.
ali stvarno vise nemam namjeru da naprdjujem oko gluposti jer ovo uopste i nije bila poenta mog posta vec samo primjer da se probiranjem odredjenih podataka moze obmanjivati, da bi se dokazalo nesto sto nema pokrica u stvarnosti.
- vivaldi
#2012 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
sta je tacno nidje veze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma niđe veze ti je priča, podatak sam našao na Wikipediji.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_1991.
ovdje si mogao naci 56 hiljada, ali 22 nisi sigurno
-
prog321
#2013 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Stvarno te ne zelim komentirati ali ne mogu ignorisati tolike gluposti.
Na oficijalnoj stranici grada Derventa piše preko 46 hiljada stanovnika.
Ali eto, neka je kao sto kazes preko 30 hiljada to je opet za skoro trećinu vise od 22 hiljade u Gorazdu. Znaci, nije isto.
Kazes Derventa ima oko 240 miliona uvoza i izvoza dok je u Gorazdu oko 130 milijuna. To samo znaci da Derventa uvozi skuplji materijal i prodaju ga skuplje vjerovatno zbog vise stanovnika pa imaju veći volumen. Ali cak i da imaju isti broj stanovnika to nije nikakav ekonomski pokazatelj.
Gleda se procentualna pokrivenost uvoza sa izvozom. U Derventi on je nepunih 112 % dok je u Gorazdu preko 133% . Znači u Goraždu je bolje.
Je li sada jasno?
Prestani prosipat neukim ljudima iskrivljene interpretacije opstih podataka.
Na kraju krajeva Derventa i Gorazde su svjetli primjerci ekonomske aktivnosti. Da je svaki grad u pc kao Derventa taj blentitet bi imao šta pokazati.
Na oficijalnoj stranici grada Derventa piše preko 46 hiljada stanovnika.
Ali eto, neka je kao sto kazes preko 30 hiljada to je opet za skoro trećinu vise od 22 hiljade u Gorazdu. Znaci, nije isto.
Kazes Derventa ima oko 240 miliona uvoza i izvoza dok je u Gorazdu oko 130 milijuna. To samo znaci da Derventa uvozi skuplji materijal i prodaju ga skuplje vjerovatno zbog vise stanovnika pa imaju veći volumen. Ali cak i da imaju isti broj stanovnika to nije nikakav ekonomski pokazatelj.
Gleda se procentualna pokrivenost uvoza sa izvozom. U Derventi on je nepunih 112 % dok je u Gorazdu preko 133% . Znači u Goraždu je bolje.
Je li sada jasno?
Prestani prosipat neukim ljudima iskrivljene interpretacije opstih podataka.
Na kraju krajeva Derventa i Gorazde su svjetli primjerci ekonomske aktivnosti. Da je svaki grad u pc kao Derventa taj blentitet bi imao šta pokazati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2014 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa tvoje razmišljanje je niđe veze, izvođenje pogrešnih zaključaka, isto teorije zavjere. Ja nađem podatak na Wikipediji i ti mene sada ubjeđuješ da nisam mogao naći? Pa ja sam tebe smatrao ozbiljnijim forumašem, ti k'o kakav maksum.vivaldi wrote:sta je tacno nidje veze?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma niđe veze ti je priča, podatak sam našao na Wikipediji.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_1991.
ovdje si mogao naci 56 hiljada, ali 22 nisi sigurno
https://hr.wikipedia.org/wiki/Derventa
https://bs.wikipedia.org/wiki/Gora%C5%BEde
-
Drvenija87
- vivaldi
#2016 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
u ovom linku koji si mi sam postavio sam sebe demantujesDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa tvoje razmišljanje je niđe veze, izvođenje pogrešnih zaključaka, isto teorije zavjere. Ja nađem podatak na Wikipediji i ti mene sada ubjeđuješ da nisam mogao naći? Pa ja sam tebe smatrao ozbiljnijim forumašem, ti k'o kakav maksum. Eto opet razmišljaš i zaključuješ niđe veze.https://hr.wikipedia.org/wiki/Derventa
Na prostoru površine 517 km² u 56 sela i gradu Derventi, prije rata živjelo je 56.489 stanovnika.
ali ti moram nesto priznati. nakon sto sam drugi dan vidio da se uopste ne obazires na cinjenice, jedini razlog zasto vec 4 dan ulazim u besmislenu pricu o usranoj derventi je samo bio mali forumski experiment koliko se zapravo niko ni na forumu ni u real life-u ne osvrce na arguemnte.
svi vjeruju u ono zele da vjeruju i cuju ono sto zele da cuju. bog otac to ne moze promjeniti niti ce ikad promjeniti.
ti vec cetvrti dan, iz dana u dan, ne odustajes od tih 56.000 iako si poslije samo 30 sekundi guglanja jos prvi dan provjerio da sam u pravu.
ali sad mi se stvarno vise neda.
nema ljutnje, nek te sreca prati
- Drvosjeca iz Dejcica
#2017 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
vivaldi wrote:u ovom linku koji si mi sam postavio sam sebe demantujesDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa tvoje razmišljanje je niđe veze, izvođenje pogrešnih zaključaka, isto teorije zavjere. Ja nađem podatak na Wikipediji i ti mene sada ubjeđuješ da nisam mogao naći? Pa ja sam tebe smatrao ozbiljnijim forumašem, ti k'o kakav maksum. Eto opet razmišljaš i zaključuješ niđe veze.https://hr.wikipedia.org/wiki/Derventa
Na prostoru površine 517 km² u 56 sela i gradu Derventi, prije rata živjelo je 56.489 stanovnika.
ali ti moram nesto priznati. nakon sto sam drugi dan vidio da se uopste ne obazires na cinjenice, jedini razlog zasto vec 4 dan ulazim u besmislenu pricu o usranoj derventi je samo bio mali forumski experiment koliko se zapravo niko ni na forumu ni u real life-u ne osvrce na arguemnte.
svi vjeruju u ono zele da vjeruju i cuju ono sto zele da cuju. bog otac to ne moze promjeniti niti ce ikad promjeniti.
ti vec cetvrti dan, iz dana u dan, ne odustajes od tih 56.000 iako si poslije samo 30 sekundi guglanja jos prvi dan provjerio da sam u pravu.
ali sad mi se stvarno vise neda.
nema ljutnje, nek te sreca prati
Opet lupaš jer ja čak nigdje nisam tvrdio da ta informacija koju sam prvobitno postavio je tačna ali mi je fascinanto tvoje djetinjasto glupiranje i dokazivanje nečega što ne sporim. Ako bolje pogledaš na datom linku za Derventu stoji Stanovništvo (2013.)56489 pa sam odatle i pokupio taj podatak.
Ali evo da te citiram oko dijela zbog kojeg se sporimo...
Kako god da bilo evo dokazali smo da ni ti nisu u pravu. Kolega te osporio argumentovano za uvoz/izvoz a i zvanični podaci za Derventu pokazuju da ipak ima više stanovništva od Goražda i terotorijalno je dosta veća opština od Goražda.gorazde ima godisnje 100 miliona uvoza i 135 izvoza. derventa ima isti broj stanovnika ko gorazde, isti broj zaposlenih i 215 miliona uvoza i 240 miliona izvoza. ako je po tim standrardima gorazde cudo, onda je i derventa. kotor varos ima vecu zaposlenost nego prije rata, prnjavor ima 3 puta veci izvoz od uvoza, ali je sve to kurac!!!
http://www.statistika.ba/?show=2&id=1446
Derventa 30.177 vs Goražde 22.080
- vivaldi
#2018 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
naravno da sam u pravu jer ovo uopste nije bila sustina mog prvog posta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god da bilo evo dokazali smo da ni ti nisu u pravu. Kolega te osporio argumentovano za uvoz/izvoz a i zvanični podaci za Derventu pokazuju da ipak ima više stanovništva od Goražda i terotorijalno je dosta veća opština od Goražda.http://www.statistika.ba/?show=2&id=1446Derventa 30.177 vs Goražde 22.080
Ja nigdje, nigdje, nigdje nijednom nisam napisao da je neko bolji ili gori vec sam napisao ako su jedni sa 100 i 135 onda su cudo i ovi sa 215 i 240.
jebote nisi retardiran. ja nigdje nisam spominjao zlatnu i srebrenu medalju.
procitaj jos jednom
[/quote]vivaldi wrote: gorazde ima godisnje 100 miliona uvoza i 135 izvoza. derventa ima isti broj stanovnika ko gorazde, isti broj zaposlenih i 215 miliona uvoza i 240 miliona izvoza. ako je po tim standrardima gorazde cudo, onda je i derventa.
derventa 30 hiljada, bpk 25 hiljada, ako su jedni cudo, onda su i drugi cudo, sta tu nije jasno jebemu majku?
sta ti hoces da kazes?
gorazde je gigant, a derventa karina? jel to?
ok, eto dogovorli smo se.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2019 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ma iskreno boli me kita za Derventu, Derventa nije bila uništena ni 0,002% kao Goražde pa ukalkuliši i to. Taj četnički vilajent u tom smisli ne interesuje.vivaldi wrote:naravno da sam u pravu jer ovo uopste nije bila sustina mog prvog posta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god da bilo evo dokazali smo da ni ti nisu u pravu. Kolega te osporio argumentovano za uvoz/izvoz a i zvanični podaci za Derventu pokazuju da ipak ima više stanovništva od Goražda i terotorijalno je dosta veća opština od Goražda.http://www.statistika.ba/?show=2&id=1446Derventa 30.177 vs Goražde 22.080
Ja nigdje, nigdje, nigdje nijednom nisam napisao da je neko bolji ili gori vec sam napisao ako su jedni sa 100 i 135 onda su cudo i ovi sa 215 i 240.
jebote nisi retardiran. ja nigdje nisam spominjao zlatnu i srebrenu medalju.
procitaj jos jednom
derventa 30 hiljada, bpk 25 hiljada, ako su jedni cudo, onda su i drugi cudo, sta tu nije jasno jebemu majku?vivaldi wrote: gorazde ima godisnje 100 miliona uvoza i 135 izvoza. derventa ima isti broj stanovnika ko gorazde, isti broj zaposlenih i 215 miliona uvoza i 240 miliona izvoza. ako je po tim standrardima gorazde cudo, onda je i derventa.
sta ti hoces da kazes?
gorazde je gigant, a derventa karina? jel to?
ok, eto dogovorli smo se.
- vivaldi
#2020 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Arnes Grbešić
04.05.2014
Da je Derventa nakon ratova na području bivše Jugoslavije bila najrazrušenije područje poslije Vukovara, u uređenom centru grada danas nije moguće primijetiti, ali jeste po brojnim ruševinama pored glavne bosanskohercegovačke saobraćajnice, puta M-17, te u okolnim selima gdje su pretežno živjeli Dervenćani hrvatske nacionalnosti, kojih gotovo danas da i nema u Derventi. Ratnu prošlost u gradu koji su tokom rata kontrolisale prvo hrvatske, a potom srpske snage, teško će biti zajednički opisati.
http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 70357.html
04.05.2014
Da je Derventa nakon ratova na području bivše Jugoslavije bila najrazrušenije područje poslije Vukovara, u uređenom centru grada danas nije moguće primijetiti, ali jeste po brojnim ruševinama pored glavne bosanskohercegovačke saobraćajnice, puta M-17, te u okolnim selima gdje su pretežno živjeli Dervenćani hrvatske nacionalnosti, kojih gotovo danas da i nema u Derventi. Ratnu prošlost u gradu koji su tokom rata kontrolisale prvo hrvatske, a potom srpske snage, teško će biti zajednički opisati.
- sinuhe
- Drvosjeca iz Dejcica
#2022 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ni blizu kao Goražde...ta tri-četiri mjeseca rata u Derventi su ništa prema opsadi Goražda 4 godine.vivaldi wrote:Arnes Grbešić
04.05.2014