Protesti u BiH - Bosansko proljece

hocu ja da dijelim

#326 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hocu ja da dijelim »

Nisam pristalica teorije zavjera ali se sad već ozbiljno pitam da ne stoji šejtan Dodik glavom i bradom iza ovih demonstracija i slatko nam se smije?! Kao što već rekoh, ubuduće prvo ispeci pa demonstriraj. Izgleda da mnogi vjeruju da su rođeni za visoke politike ali im samo nedostaje šansa i zato se dešavaju ovakvi autogolovi. A ako se ja pojavim na narednim demonstracijama, nosiću transparent BRKANE, KRKANE, ŠTA NAM TO URADI!
semirizsvemira

#327 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by semirizsvemira »

Glupost je priznavanje etinteta optuziti Aliju za to . Sta je mogao kada je 300 hiljada vojnosposobnih napustilo zemlju . kada nismo imali nista i kada je Zapad vec pripremio sporazum prvo kontaktirajuci Tudjmana i Slobu . Kad su oni pristali to je bila gotova stvar . Zaustavili su oslobadjanje BL i Prijedora . Na cijoj je Zapad bio strani . Pa svakoj budali je bilo jasno da su bili na strani okupatora sa jedne i druge strane . Bile su dvije opcije : ili nastaviti rat koji nismo mogli dobiti jer BL i Prijedor i Doboj moraju po Zapadu pripasti Srbima ili potpisati sporazum . Mogu zamisliti naslova u novinama da je Alija napustio potpisivanje . Te hoce islamsku BiH , zlocinac i fundamentalista , te koljac te terorista itd - Zato ne baljezgajte , lahko je biti general poslije bitke
lazni liberal

#328 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by lazni liberal »

semirizsvemira wrote:Glupost je priznavanje etinteta optuziti Aliju za to . Sta je mogao kada je 300 hiljada vojnosposobnih napustilo zemlju . kada nismo imali nista i kada je Zapad vec pripremio sporazum prvo kontaktirajuci Tudjmana i Slobu . Kad su oni pristali to je bila gotova stvar . Zaustavili su oslobadjanje BL i Prijedora . Na cijoj je Zapad bio strani . Pa svakoj budali je bilo jasno da su bili na strani okupatora sa jedne i druge strane . Bile su dvije opcije : ili nastaviti rat koji nismo mogli dobiti jer BL i Prijedor i Doboj moraju po Zapadu pripasti Srbima ili potpisati sporazum . Mogu zamisliti naslova u novinama da je Alija napustio potpisivanje . Te hoce islamsku BiH , zlocinac i fundamentalista , te koljac te terorista itd - Zato ne baljezgajte , lahko je biti general poslije bitke
:thumbup:
gorgonzola

#329 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by gorgonzola »

Hrulj wrote:
gorgonzola wrote:
Hrulj wrote:Daje PRIVID ( ako ništa ) kako su svi gradjani BiH jedinstveni u zahtjevima ( neupućenim promatračima )
Dakle direktno negira zalopojke gospodje Pandurević i ostalih o ugrozenosti i napadu na institucije RS.Ako se zena slobodno seta s tim transparentom u hrpi demonstranata, kako je Pandurevićka onda ugrozena a i ostali Srbi ?
Multietetničnost Sarajeva je neupitna ovim transparentom ma kako se drugi oglašavali da su ugrozeni ili da su demonstracije ustvari sa velikim nacionalnim predznakom. :mrgreen:
pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu
Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.

tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?[/quote]

Da mi je vidjeti kada ce srbi u BL na protestu donjeti I <3 Handzad division ili I <3 Ante Pavelic/NDH ili nesto slicno
Glupi smo mi Bosnjaci ljudi..[/quote]

glup ti je presjednik bio pa je priznao zlocine i etnicko ciscenje. i k tome im dao republiku.[/quote]

Alternativa je bila da se uzme banja luka i da u ocima svijeta ispadne da smo protjerali srbe. A da ne spominjem prijetnje natoa da ce nas bombardovati uzmemo li banja luku.[/quote]

alternativa je bila da ne stavi potpis na ime r smrtska. bilo kakvo ime ali ne republika i ne smrtska.ali deduka je jedno mislio prijepodne drugo poslijepodne. bolje da nije nikako mislio.
dudlov

#330 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by dudlov »

Hrulj wrote:
gorgonzola wrote:
Hrulj wrote:Daje PRIVID ( ako ništa ) kako su svi gradjani BiH jedinstveni u zahtjevima ( neupućenim promatračima )
Dakle direktno negira zalopojke gospodje Pandurević i ostalih o ugrozenosti i napadu na institucije RS.Ako se zena slobodno seta s tim transparentom u hrpi demonstranata, kako je Pandurevićka onda ugrozena a i ostali Srbi ?
Multietetničnost Sarajeva je neupitna ovim transparentom ma kako se drugi oglašavali da su ugrozeni ili da su demonstracije ustvari sa velikim nacionalnim predznakom. :mrgreen:
pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu
Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.

tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?[/quote]

Da mi je vidjeti kada ce srbi u BL na protestu donjeti I <3 Handzad division ili I <3 Ante Pavelic/NDH ili nesto slicno
Glupi smo mi Bosnjaci ljudi..[/quote]

glup ti je presjednik bio pa je priznao zlocine i etnicko ciscenje. i k tome im dao republiku.[/quote]

Alternativa je bila da se uzme banja luka i da u ocima svijeta ispadne da smo protjerali srbe. A da ne spominjem prijetnje natoa da ce nas bombardovati uzmemo li banja luku.[/quote]
Kakva Banja Luka. Jel ti znaš da je u vrijeme tih dešavanja bruka jedinica izašla iz Sarajeva, ne da napada, nego da sačuva osvojene položaje il sve ode do vraga. Raspitajte se malo kod ljudi koji su bili tamo.
akcid

#331 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

Očito je da su birokratski miševi izmigoljili glavom iz svojih kancelarijskih rupa i panično zacijukali, osjetivši opasnost i ugroženost..gubi se sigurnost pozicija njihovih dajdži, ujaka, stričeva, baba i tata, mnogi zaključuju da su džaba dali 10 i 20 hiljada maraka za posao koji će ubrzo izgubiti i još zbog toga besplatno tucati kamen po Igmanu ili izljevati željezo Indijcima :D

Ništa ne brinite, hoćete, vrijeme vam se polako primiče. Đavo je došao po svoje, doći će i građani BiH po svoje :D
dustaban

#332 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by dustaban »

Nikakvim zastavama i obiljezjima ovdje nije mjesto osim ovima
Image
Image

Svaka cast kreatorima ovih identiteta
VjecitiStudent

#333 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by VjecitiStudent »

kakavdanakneiskustvu wrote:
VjecitiStudent wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ne kažem da trebamo ratovati ali pokazivati ljubav prema dijelu države koji je napravljen na zločinu,genocidu,masovnim grobnicama,bujrum ko hoće i može,ja ne
Da je dedo svojevremeno bio pametan i odlucan ko sto nije, entitet bi sad nosio neko glupo neutralno ime poput FBiH i gomila animoziteta bi bila ublazena.
Administrativni dio ove zemlje u kojem se nalaze Prijedor, Foca, Visegrad, Rogatica, Srebrenica, ... mnogi u ovoj zemlji, i sa ove strane linije, i dalje osjecaju itekako svojim.

i ja sam jedan od tih,to je moja država,ali ne volim taj naziv tog dijela države
Za sve prituzbe, prava adresa je SDA, ulica Mehmeda Spahe br. 10 - cesto se vole hvaliti da su politicki nasljednici dedinog lika i djela, pa mozda budu mogli nesto tu objasniti.
melac

#334 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by melac »

dustaban wrote:Nikakvim zastavama i obiljezjima ovdje nije mjesto osim ovima
Image
Image

Svaka cast kreatorima ovih identiteta
Potpisujem.

Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
kakavdanakneiskustvu

#335 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
VjecitiStudent wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ne kažem da trebamo ratovati ali pokazivati ljubav prema dijelu države koji je napravljen na zločinu,genocidu,masovnim grobnicama,bujrum ko hoće i može,ja ne
Da je dedo svojevremeno bio pametan i odlucan ko sto nije, entitet bi sad nosio neko glupo neutralno ime poput FBiH i gomila animoziteta bi bila ublazena.
Administrativni dio ove zemlje u kojem se nalaze Prijedor, Foca, Visegrad, Rogatica, Srebrenica, ... mnogi u ovoj zemlji, i sa ove strane linije, i dalje osjecaju itekako svojim.

i ja sam jedan od tih,to je moja država,ali ne volim taj naziv tog dijela države
Za sve prituzbe, prava adresa je SDA, ulica Mehmeda Spahe br. 10 - cesto se vole hvaliti da su politicki nasljednici dedinog lika i djela, pa mozda budu mogli nesto tu objasniti.[/quote]

ne mislim se nikome žaliti ali imam pravo reći da ne volim taj naziv i da je bolesno hvaliti se ljubavlju prema RS u sred sarajeva
lazni liberal

#336 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by lazni liberal »

XXS wrote:
vatrogasac wrote:
VjecitiStudent wrote: Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.
Koje su mu opcije ostale? Produžiti opsadu Sarajeva još jednu godinu, a Ameri mu nisu dali da ABiH napadne Banja Luku?
Opcije su mu bile 250 000 puta bolje nego kad je odbio Kutiljerov plan u proljece '92. i zapoceo rat.
Mani mi se te SDA-ovske suplje kako se bolje nije moglo.
Usao je u rat bez vojske i oruzija protiv 4. armije svijeta, a '95. nije mogao odbiti stvaranje RS iako je imao 250 000 naoruzanih vojnika.
Negdje se debelo zajebao, na pocetku ili na kraju?
Znaci nije kriv Milosevic za rat nego Alija :-) . Ko vas ne zna skupo bi vas platio
lazni liberal

#337 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by lazni liberal »

dudlov wrote:Za sve prituzbe, prava adresa je SDA, ulica Mehmeda Spahe br. 10 - cesto se vole hvaliti da su politicki nasljednici dedinog lika i djela, pa mozda budu mogli nesto tu objasniti.
Kakve veze ima Alija sa nazivom rs, majke ti? Dovedeni su ko telad u Dejton, zavrnute im ruke i potpisuj. Kakvo je zavrtanje bilo, dokaz je JMBG i slučaj Sejdić-Finci, koji su sitnica u odnosu na Dejtonsku prisilu.[/quote]
kakavdanakneiskustvu

#338 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

XXS wrote:
vatrogasac wrote:
VjecitiStudent wrote: Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.
Koje su mu opcije ostale? Produžiti opsadu Sarajeva još jednu godinu, a Ameri mu nisu dali da ABiH napadne Banja Luku?
Opcije su mu bile 250 000 puta bolje nego kad je odbio Kutiljerov plan u proljece '92. i zapoceo rat.
Mani mi se te SDA-ovske suplje kako se bolje nije moglo.
Usao je u rat bez vojske i oruzija protiv 4. armije svijeta, a '95. nije mogao odbiti stvaranje RS iako je imao 250 000 naoruzanih vojnika.
Negdje se debelo zajebao, na pocetku ili na kraju?

odošmo totalno u off priču,ali te moram pitati,ko je to započeo rat?
dustaban

#339 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by dustaban »

Gospodo, sta mislite da prestanete malo srati, necete nam nista novo reci samo se vrtite u krug. Ovo nije ta tema, ovo je nesto drugacije. Ovo nema veze sa nama vec sa novim narastajima. Ovo je nesto sto se opisuje slikama...

Image

Fakat se moze naci prejakih slika napravljenih ovih dana.
Corto Maltese

#340 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

Ovo neki pokušaji da se priča skrene sa odgovornost sa SDP za JMBG krizu? Neće moći:
Corto Maltese wrote: Dakle, pitanje za ministre Lagumdžiju, Hadžića i Radončića: "Gospodo, pitam vas kao ministre i kao Bošnjake- zašto ste odobrili da sva djeca u našoj domovini u sljedećih 6 mjeseci dobijaju matične brojeve po formatu koji je predložen iz RS?"
Drugo pitanje je samo za gospodu Lagumdžiju i Hadžića: "A zašto djeca koja se rode nakon tih 6 mjeseci neće dobijati isti taj broj. "
Pošto ne može i jedno i drugo biti ispravno, zanima me kada ste se zajebali. Na VM ili na Parlamentarnoj Skupštini BiH? I čemu služi ova segragacija po vremenu rođenja?
Corto Maltese

#341 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

Ovo neki pokušaji da se priča skrene sa odgovornost sa SDP za JMBG krizu? Neće moći:
Corto Maltese wrote: Dakle, pitanje za ministre Lagumdžiju, Hadžića i Radončića: "Gospodo, pitam vas kao ministre i kao Bošnjake- zašto ste odobrili da sva djeca u našoj domovini u sljedećih 6 mjeseci dobijaju matične brojeve po formatu koji je predložen iz RS?"
Drugo pitanje je samo za gospodu Lagumdžiju i Hadžića: "A zašto djeca koja se rode nakon tih 6 mjeseci neće dobijati isti taj broj. "
Pošto ne može i jedno i drugo biti ispravno, zanima me kada ste se zajebali. Na VM ili na Parlamentarnoj Skupštini BiH?
akcid

#342 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

Corto Maltese wrote:Dakle, pitanje za ministre Lagumdžiju, Hadžića i Radončića: "Gospodo, pitam vas kao ministre i kao Bošnjake- zašto ste odobrili da sva djeca u našoj domovini u sljedećih 6 mjeseci dobijaju matične brojeve po formatu koji je predložen iz RS?"
Pošto ne može i jedno i drugo biti ispravno, zanima me kada ste se zajebali. Na VM ili na Parlamentarnoj Skupštini BiH?

@Corto, šta znači novorođenim bebama broj registracionog područja (RR) koji im se daje iz općina koja pripadaju različitim entitetima?

Kakva je razlika između brojeva prije i sada?
Corto Maltese

#343 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

akcid wrote:
Corto Maltese wrote:Dakle, pitanje za ministre Lagumdžiju, Hadžića i Radončića: "Gospodo, pitam vas kao ministre i kao Bošnjake- zašto ste odobrili da sva djeca u našoj domovini u sljedećih 6 mjeseci dobijaju matične brojeve po formatu koji je predložen iz RS?"

@Corto, šta znači novorođenim bebama broj registracionog područja (RR) koji im se daje iz općina koja pripadaju različitim entitetima?

Kakva je razlika između brojeva prije i sada?
Bebama ne znači ništa, bebe se ne razumiju u brojeve. :)
Meni također ne znači mnogo, mada se razumijem u brojeve.
Pitanje je šta znači predstavnicima političke partije koji su u srijedu odlučili da je to rješenje OK i progurali ga na Vijeću Ministara, dok su u četvrtak ujutro odlučili da rješenje nije OK i pred skupštinu izašli sa protuprijedlogom.
Neka nas prosvijetle i kažu čemu ta promjena stava u manje od 24 sata, i čemu služi izazivanje JMBG krize?
Corto Maltese

#344 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

LaBomba wrote:
Zato sto oni rade sve kako bi genocidna stekla sve oblike drzave. Na to neku upozoravaju godinama, pa ja neznam sta vise treba da urade da pokazu kako su oni srpski igraci.
Jesu li srpski igrači bili dok su usvajili privremenu odluku, ili sada, kada blokiraju zakon o JMBG?
Corto Maltese

#345 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Corto Maltese »

LaBomba wrote:
Zato sto oni rade sve kako bi genocidna stekla sve oblike drzave. Na to neku upozoravaju godinama, pa ja neznam sta vise treba da urade da pokazu kako su oni srpski igraci.
Na žalost, tvoj odgovor sadrži previše nelogičnosti, moram dalje tragati za pravim odgovorom o razlozima nedosljednog ponašanja SDP u dosljednom izazivanju JMBG krize.
Danguba

#346 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Danguba »

Ima li gdje objavljena privremena odluka VM???
akcid

#347 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

akcid wrote:
Corto Maltese wrote:@Corto, šta znači novorođenim bebama broj registracionog područja (RR) koji im se daje iz općina koja pripadaju različitim entitetima?
Pitanje je šta znači predstavnicima političke partije koji su u srijedu odlučili da je to rješenje OK i progurali ga na Vijeću Ministara, dok su u četvrtak ujutro odlučili da rješenje nije OK i pred skupštinu izašli sa protuprijedlogom.
Neka nas prosvijetle i kažu čemu ta promjena stava u manje od 24 sata, i čemu služi izazivanje JMBG krize?
JMBG Kriza nije nastala u četvrtak, ona je nastala danom objave Odluke Ustavnog suda BiH o neusklađenosti člana 5. Zakona o JMB, tačnije - istekom odobrenog 6-mjesečnog roka u kojem su parlamentarci BiH MORALI donijeti Izmjene i dopune ovog zakona.

"Četvrtak" je posljedica. Četiri protekla mjeseca neaktivnosti i javašluka parlamentaraca su uzrok, a glavni krivac je Visoki predstavnik, jer nije iskoristio mandat i ovlasti i nametanjem uskladio član 5. Naravno, uz sličan javašluk Tužilaštva BiH, koji su se tek u četvrtak sjetili da imaju u ladicama prijavu Ustavnog suda BiH za obavezno neusklađivanje Zakona.

Ovo što ti na ovoj temi pokušavaš je razračunavanje sa SDP, tvoje osobno ili iz drugih razloga, svejedno. I ja smatram da je SDP sukrivac za kompletno stanje u državi s podjednakom odgovornošću i da i SDP u paketu sa svim političkim strankama koje participiraju vlast, mora odgovarati, odnosno - svi njihovi čelnici i istaknute osobe, ali SDP nije tema ove rasprave, niti je tema političko razračunavanje jednih protiv drugih.

I sam si svjestan da je tek na pomolu onaj mali embrion građanskog osvješćenja, njihovog buđenja iz apatije i letargije, prominjanje glave ispod debelih naslaga klero-etničkog mulja, zašto uvođenjem u tvoju raspravu sve vraćaš na početak, zašto se ne pridružiš građanima Sarajeva i BiH? Zašto i ti ne budeš dio "bosanskog proljeća"...
Last edited by akcid on 12/06/2013 22:34, edited 1 time in total.
hocu ja da dijelim

#348 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hocu ja da dijelim »

Corto Maltese wrote: Na žalost, tvoj odgovor sadrži previše nelogičnosti, moram dalje tragati za pravim odgovorom o razlozima nedosljednog ponašanja SDP u dosljednom izazivanju JMBG krize.
SDP je do sada bio dosljedan jedino u svojoj nedosljednosti. Da stvar bude gora, Zlaja je do sada bezbroj puta dokazao da je očajno netalentovan za politiku :( . Džaba je, Dodik je diplomirani politolog i očigledno je da mu Zlaja nije dorastao ma koliko se trudio.
akcid

#349 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

Danguba wrote:Ima li gdje objavljena privremena odluka VM???
:D

Problem će biti ako u njoj piše da se primjenjuje danom objavljivanja u Službenom glasniku BiH :-)
Danguba

#350 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Danguba »

akcid wrote:
Danguba wrote:Ima li gdje objavljena privremena odluka VM???
:D

Problem će biti ako u njoj piše da se primjenjuje danom objavljivanja u Službenom glasniku BiH :-)
pa evo @Corto Malteze pise da je po eresovim prijedlozima... :-)
Corto Maltese je napisao/la:Dakle, pitanje za ministre Lagumdžiju, Hadžića i Radončića: "Gospodo, pitam vas kao ministre i kao Bošnjake- zašto ste odobrili da sva djeca u našoj domovini u sljedećih 6 mjeseci dobijaju matične brojeve po formatu koji je predložen iz RS?"
sada mi nije jasno :? :roll:
Post Reply