Ma samo da se uslikaju pored Ajfelove kule,"insomnia78"]
Pa sto to pola repke muslimana ne pobjeze u saudiju da budu sa svojima nego dodje u cafirsku i pred finansijskim raspadom francusku
Protesti u ARABIJI!
- fatamorgana
#76 Re: Protesti u ARABIJI!
- insomnia78
#77 Re: Protesti u ARABIJI!
Ne mozes porediti to sa Hrvatskom.
Ipak ovi smatraju Hrvatsku domovinom i ne osjecaju se bosancima.
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
Last edited by insomnia78 on 15/07/2012 19:14, edited 1 time in total.
- Chisum
#78 Re: Protesti u ARABIJI!
Koja patetika na temi o necemu sto bi, da smo iole normalni, bila samo za smijeh....
Nego, koji ce rezim doci ako se, kojim slucajem, i zbace ovi zatucani indijanci sa cela Saudije? NE vjerujem da ima vecih indijanaca od njih. Mislim, skoro sam pa siguran.
- forest gump
#79 Re: Protesti u ARABIJI!
Chisum wrote:![]()
![]()
![]()
Koja patetika na temi o necemu sto bi, da smo iole normalni, bila samo za smijeh....
Nego, koji ce rezim doci ako se, kojim slucajem, i zbace ovi zatucani indijanci sa cela Saudije? NE vjerujem da ima vecih indijanaca od njih. Mislim, skoro sam pa siguran.
Misliš da su ovi naši manji indijanci?
- Tkd
#80 Re: Protesti u ARABIJI!
insomnia78 wrote:Ne mozes porediti to sa Hrvatskom.
s' moje sokocalo
Pa i ovi pjevaju Francusku himnu i oni se osjećaju tako.
Vidim da ovdje također vlada mentalitet bošnje , pričaj o stvarima o kojima nemaš pojma. Možemo sada i raspravljati šta je taj kralj Fahd dao BiH.
Šeriatsko je pravo u S.A, tako da se prvo upoznajte s tim, pa možemo ulaziti u dublju diskusiju. Najlakše je optuživati, kritizirati nešto bez argumenata.
- Chisum
#81 Re: Protesti u ARABIJI!
Zar mi na ovom svijetu sluzimo kao neka referantna tacka, necemu i nekome?forest gump wrote:Chisum wrote:![]()
![]()
![]()
Misliš da su ovi naši manji indijanci?
Mada, i ovakvi kakvi smo, jadni, bijedni i nebitni, za ove smo saudijske pecinske ljude i njihove zakone i propise, svjetlosnu godinu ispred... Jos da ne nadjose naftu, na sta bi sve to licilo....
- Tkd
#82 Re: Protesti u ARABIJI!
Ti to ozbiljno ?
- forest gump
#83 Re: Protesti u ARABIJI!
Ne znam. Kod nas kriminalci imaju pravo na godišnji odmor... Razmisli još jednom.Chisum wrote:Zar mi na ovom svijetu sluzimo kao neka referantna tacka, necemu i nekome?forest gump wrote:Chisum wrote:![]()
![]()
![]()
Misliš da su ovi naši manji indijanci?![]()
Mada, i ovakvi kakvi smo, jadni, bijedni i nebitni, za ove smo saudijske pecinske ljude i njihove zakone i propise, svjetlosnu godinu ispred... Jos da ne nadjose naftu, na sta bi sve to licilo....
- insomnia78
#84 Re: Protesti u ARABIJI!
Ne nepjevaju francusku himnu i inace oni uvijek u prvi plan isticu to sto su arapi al lakse je zivjeti u cafirskoj francuskoj i srati protiv iste nego u serijatu.Tkd wrote:insomnia78 wrote:Ne mozes porediti to sa Hrvatskom.
s' moje sokocalo
Pa i ovi pjevaju Francusku himnu i oni se osjećaju tako.
Vidim da ovdje također vlada mentalitet bošnje , pričaj o stvarima o kojima nemaš pojma. Možemo sada i raspravljati šta je taj kralj Fahd dao BiH.
Šeriatsko je pravo u S.A, tako da se prvo upoznajte s tim, pa možemo ulaziti u dublju diskusiju. Najlakše je optuživati, kritizirati nešto bez argumenata.
I nema to veze da sportistima, nego zasto i ostali svaki dan rizikuju sve da bi se docepali cafirskih zemalja a niko se ne otima da pobjegne u serijatsku SA iako je tamo med i mlijeko?
s' moje sokocalo
- muhafuca
#85 Re: Protesti u ARABIJI!
Ne znam kako se dovde doslo - teza je da su i zapad i Saudija (oliti elita koja je vodi)Tkd wrote:insomnia78 wrote:Da a pogledaj Francusku sada i pogledaj taj pametni narodTkd wrote:Tako je glup narod da je on naučio Evropu od pismenosti do matematike. Pogledaj primjer Francuske. Ljudi kraljice, kraljevi, a tona šminke ovo-ono, a nisu se kupali. Hiho moderno civilizacijo.
s' moje sokocalo
Šta je sada s Francuskom ?
Pa ljudima igraju pola Alžiraca i sličnih, pola repke im je muslimanska. Život u Arabiji je na visokoj razini, kriminal minimalan, a kakav je to u Francuskoj. Prijeti li Saudijskoj Arabiji finacijski krah ili Francuskoj ?
Ne pričaj o nečemu što nemaš pojma. Sigurno je S.A počela 100 ratova, ubila na milione nevinih ljudi a ne ove demokratske zemlje koji su stvarali svoje kolonije u novom vijeku, te sada prosipaju neku demokratiju.
Što im to smeta familija i kralj ? Ljudi moji, poneki su toliko naivni, hahaha. Pa šta im fali, hajde neka mi to neko objasni.
koju oni pdrzavaju isti sljam samo drugacije
upakovan -
@[Što im to smeta familija i kralj ?]
smeta sto slijepo vode politiku zapada na razjedinjavanju muslimana pomazu ih
gdje god njima pashe (Sirija Libija Bahrein) a sute ko zadnje ..... tamo gdje njima ne pase (Izrael)
Gadafi diktator bio a Kralj Abdulah demokrata?
@[Sigurno je S.A počela 100 ratova]
Aktivno je ucestvovala i u Libiji a i u Siriji ucestvuju
I oni i Qatar -
a i koji ce rat to oni sami pokrenut kad pistolja svog nemaju
tolko su radili na unapredjenu svoje Islamske zemlje (sto Islam nalaze)
da bi ih sutra da im nije Amerike svaka trecerazredna vojna sila pregazila u deset dana
A polako dok odigraju svoju ulogu trenutnu i kad se sve smiri
doce i oni na red - pa kad se i Ameri i Izrael na njih okrenu
hvatace se za glave i kontat "A sta sad"
Dodje Sejtan po svoje
- Chisum
#86 Re: Protesti u ARABIJI!
forest gump wrote:
Ne znam. Kod nas kriminalci imaju pravo na godišnji odmor... Razmisli još jednom.
Da, ali mi, barem mi normalni ljudi, ovo nazivamo anomalijama drustva i upravo zato pitam da li smo mi nekome ili necemu referantni primjeri...
Medjutim, i opet uzimam u obzir one koji u tvom primjeru vide anomalije jednog drustva i sramotu, nama na cast, opet, upoznavsi i Arape, a i nas same, jer dovoljno sam svijeta vidio u ovih svojih cetrdeset i kusur godina - ne da tvrdim da smo svjetlosnu godinu ispred onih koji vjesaju i kamenuju "za preljubu", zenama ukidaju sva moguca prava, redaju stvari kao u srednjem vijeku, a 'vamo se pederisu s autima od milion dolara i slicnim glupostima - nego znam.
Zato pitam jos jednom:
Ko bi mogao zamijeniti ove komicne americke marionete (koji ovako primitivni i zadrti samo jos Amerima odgovaraju), ukoliko zaista padnu s vlasti? Ko bi mogao, u drustvu, politicki potpuno nezrelom i nerazvijenom, koje prakticno i ne poznaje nista drugo osim vladavinu kakva je sada?
Last edited by Chisum on 15/07/2012 19:42, edited 5 times in total.
- Ubejde
#87 Re: Protesti u ARABIJI!
Mislim da Siije u Saudijskoj Arabiji nisu definirale problem i nisu navele sto im smeta. Oni su se pdogli na demonstracije bas kao Siiije u Bahreinu kje su nacinile puno stete Bahreinskoj vladi i ekonomiji. Nije stvar samo u tome da ustanes i demonstriras. Mora se navesti razlog sto smeta toj jednoj zajednici. I kako to da samo njima nesto smeta a vecini gradjana ne smeta. Da li je to normalno da Saudijska Arabija ne izgradjuje jedan dio svoje zemlje? Mislim da to nije istina i da Saudijska Arabija gradi cijelu zemlju kao jedno lijepo staniste za sve gradjane Saudijske Arabije. Postujem svakog muslimana i Siije su muslimani bez obzira da li to neko negirao. Ali ne moze se rusiti jedna zemlja kao sto je to Saudijska Arabija samo zato sto je to Sunnijska zemlja i sto je prava Islamska drzava. Ja sam naveo da Saudijska Arabija treba dati sva prava Siijskoj manjini pa cak i da se ode u Tehran i napravi neki sporazum koji bir ijesio Sunnijsko-Siiijske odnose. Ono sto dobiju Siije u Saudijskoj Arabiji dobitce i Iranske Sunnije kojih ima 20% u Iranu.
Saudijska Arabija je napravljena na temelju povjerenja Zapadne Europe i Islama. Saudijska Arabija je zemlja koja ima posebne odnose sa Velikom Britanijom. To je zemlja koja voli Britaniju. Ali vidite draga braco, Saudijskim muslimanima ne smeta to sto je Saudijska Arabija u savezu sa Britanijom nego nastoje da odrzavaju islam i da im islam bude sastavni dio zivota. To znaci da pakt sa Zapadnim svijetom ne znaci odricanje od vjere a pogotovu Islama. Zato Saudijska Arabija nastoji da bude pravi lider muslimana time sto ce graditi odnose sa Zapadnim svijetom i biti uvijek postovana od svih.
Postoji plan u kome bi sve Islamske zemlje mogle postati dijelom Americke interesne zone a to je moguce samo ako padne Iran. Tada bi Saudijska Arabija izasla pred Islamskim svijetom i sebe proglasila liderom muslimana. Tada bi slijedila revolucija u Turskim drzavama bivseg SSSRa. Ipak ja ne bih volio da padne Iran i ja dijelim Islamski svijet na one koji imaju savez sa Amerikom i na one koji imaju savez sa Rusijom a sve te zemlje moraju raditi za Islam kako bi svim muslimanima bilo dobro i prijatno zivjeti. Pakt sa nekom sueper silom je jedna realnost jer se tako siri Islam i tako se sprovodi Islamsko misionarstvo. ne bi valjalo kad bi se orkenula ledja Rusiji i kad nijedna Islamska zemlja ne bi bila sa Rusijom. Tada bi nestalo Islama iz Rusije. Zato nas cilj ne treba biti stvar konflikta i potpune neovisnosti nego mi muslimani moramo raditi kao Saudijska Arabija k oja ce raditi za dobro svih muslimana i utjecati na Ameriku da bude pazljivija prema muslimanima.
Saudijska Arabija je napravljena na temelju povjerenja Zapadne Europe i Islama. Saudijska Arabija je zemlja koja ima posebne odnose sa Velikom Britanijom. To je zemlja koja voli Britaniju. Ali vidite draga braco, Saudijskim muslimanima ne smeta to sto je Saudijska Arabija u savezu sa Britanijom nego nastoje da odrzavaju islam i da im islam bude sastavni dio zivota. To znaci da pakt sa Zapadnim svijetom ne znaci odricanje od vjere a pogotovu Islama. Zato Saudijska Arabija nastoji da bude pravi lider muslimana time sto ce graditi odnose sa Zapadnim svijetom i biti uvijek postovana od svih.
Postoji plan u kome bi sve Islamske zemlje mogle postati dijelom Americke interesne zone a to je moguce samo ako padne Iran. Tada bi Saudijska Arabija izasla pred Islamskim svijetom i sebe proglasila liderom muslimana. Tada bi slijedila revolucija u Turskim drzavama bivseg SSSRa. Ipak ja ne bih volio da padne Iran i ja dijelim Islamski svijet na one koji imaju savez sa Amerikom i na one koji imaju savez sa Rusijom a sve te zemlje moraju raditi za Islam kako bi svim muslimanima bilo dobro i prijatno zivjeti. Pakt sa nekom sueper silom je jedna realnost jer se tako siri Islam i tako se sprovodi Islamsko misionarstvo. ne bi valjalo kad bi se orkenula ledja Rusiji i kad nijedna Islamska zemlja ne bi bila sa Rusijom. Tada bi nestalo Islama iz Rusije. Zato nas cilj ne treba biti stvar konflikta i potpune neovisnosti nego mi muslimani moramo raditi kao Saudijska Arabija k oja ce raditi za dobro svih muslimana i utjecati na Ameriku da bude pazljivija prema muslimanima.
- forest gump
#88 Re: Protesti u ARABIJI!
Ubejde wrote:Mislim da Siije u Saudijskoj Arabiji nisu definirale problem i nisu navele sto im smeta. Oni su se pdogli na demonstracije bas kao Siiije u Bahreinu kje su nacinile puno stete Bahreinskoj vladi i ekonomiji. Nije stvar samo u tome da ustanes i demonstriras. Mora se navesti razlog sto smeta toj jednoj zajednici. I kako to da samo njima nesto smeta a vecini gradjana ne smeta. Da li je to normalno da Saudijska Arabija ne izgradjuje jedan dio svoje zemlje? Mislim da to nije istina i da Saudijska Arabija gradi cijelu zemlju kao jedno lijepo staniste za sve gradjane Saudijske Arabije. Postujem svakog muslimana i Siije su muslimani bez obzira da li to neko negirao. Ali ne moze se rusiti jedna zemlja kao sto je to Saudijska Arabija samo zato sto je to Sunnijska zemlja i sto je prava Islamska drzava. Ja sam naveo da Saudijska Arabija treba dati sva prava Siijskoj manjini pa cak i da se ode u Tehran i napravi neki sporazum koji bir ijesio Sunnijsko-Siiijske odnose. Ono sto dobiju Siije u Saudijskoj Arabiji dobitce i Iranske Sunnije kojih ima 20% u Iranu.
Sekunda je falila da dobijem napad epilepsije dok sam ovo čitao. A inače sam potpuno zdrav.
-
spori
#89 Re: Protesti u ARABIJI!
Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
Da se razumijemo, svako moze dobiti vizu, kupis prvi puta od sponzora, zatim placas svake godine za produzenje. Ponavljam, kome se svidja neka izvoli i zivi ovdje
Da se razumijemo, svako moze dobiti vizu, kupis prvi puta od sponzora, zatim placas svake godine za produzenje. Ponavljam, kome se svidja neka izvoli i zivi ovdje
Last edited by spori on 15/07/2012 19:44, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#90 Re: Protesti u ARABIJI!
Evo, nije tačno da baš svi bježe iz Arabije ....
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senad-ha ... /120715079
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senad-ha ... /120715079
- Ubejde
#91 Re: Protesti u ARABIJI!
E pa brate, KSA nije za homoseksualce. Ona je drzava za vjernike i samo za muslimane.spori wrote:Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
Last edited by Ubejde on 15/07/2012 19:46, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#92 Re: Protesti u ARABIJI!
A ubilo se i za vehabija,Ubejde wrote:E pa brate, KSA nije za homoseksulce. Ona je drzava za vjernike i samo za muslimane.spori wrote:Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
- insomnia78
#93 Re: Protesti u ARABIJI!
Ma kakvi ne znas ti.spori wrote:Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
Sad ce tebe ovaj nas dezurni ubjediti da u stvari ti ne znas i da si slijep kod ociju il mozda opsihiren.
I de nam zivota ti koju onako crticu zivota tamo iz prve ruke
Edit: k'o sto rekoh
s' moje sokocalo
- insomnia78
#94 Re: Protesti u ARABIJI!
Pa sto se ti ne pokupis i tamo u taj normalan muslimanski zivot?Ubejde wrote:E pa brate, KSA nije za homoseksualce. Ona je drzava za vjernike i samo za muslimane.spori wrote:Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
s' moje sokocalo
- Ubejde
#95 Re: Protesti u ARABIJI!
insomnia78 wrote:Pa sto se ti ne pokupis i tamo u taj normalan muslimanski zivot?Ubejde wrote:E pa brate, KSA nije za homoseksualce. Ona je drzava za vjernike i samo za muslimane.spori wrote:Ma nije mi jasno zasto ovo i citate. Trenutno sam u KSA (radim po svijetu - setnja), nigdje veze sa normalnim zivotom. Kao sto neki vec rekose, kome se svidje neka dodje i zivi u KSA.
s' moje sokocalo
Otici cu da obavim Hadz i da se nadisem muslimanskog zraka u Saudijskoj Arabiji. Inace mi muslimani imamo Saudijsku Arabiju kao uzor i mi primjenujemo obicaje koji su u Saudijskoj Arabiji. Inace, neces docekati da odemo svi u Saudijsku Arabiju i da ostavimo nasu zemlju pederima.
- Chisum
#96 Re: Protesti u ARABIJI!
Haveru, hvala sto me nasmija, gdje cuo i gdje ne cuo!
Bog si ove i naredne hefte!
-
neki
#97 Re: Protesti u ARABIJI!
Zbog ovakvih debila, koji ko fol predstavljaju islam, sam se davno prestao osjecat muslimanom
- forest gump
#98 Re: Protesti u ARABIJI!
Zbilja imaš jak karakter.neki wrote:Zbog ovakvih debila, koji ko fol predstavljaju islam, sam se davno prestao osjecat muslimanom
-
ice2cube
#99 Re: Protesti u ARABIJI!
Samo ne razumijem odakle ti na pamet "padose" pederi ??
Kakve veze to ima sa bilo cim sto mi ovdje pisemo ?
Protiv sam njih da se razumijemo, ali si nelogican.
I Saudijska Arabija je sve osim uzora za nas.
Mozda su prije bili zemlja za pozeljeti, kada su bili u usponu ali sada nedo Bog nikome, jadne zene tamo..
Mozda su prije bili zemlja za pozeljeti, kada su bili u usponu ali sada nedo Bog nikome, jadne zene tamo..
- Ubejde
#100 Re: Protesti u ARABIJI!
Molim te nemoj se brinuti o tudjim zenama. Gledaj svoju zenu, bolje ti je.ice2cube wrote:Samo ne razumijem odakle ti na pamet "padose" pederi ??