Protesti u ARABIJI!

veleno

#51 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by veleno »

Ubejde wrote:
Saudijska Arabija je jedna zemlja koja je znacajna za muslimane. To je zemlja Muhammeda s.a.v.s. i to je zemlja koja je blagoslovljena
Meka i Medina su stoljećima bili središte islamske civilizacije,a evo šta danas Saudijci rade od Meke...

http://www.jutarnji.hr/kuca-muhamedove- ... wc/980835/
Last edited by veleno on 15/07/2012 16:23, edited 1 time in total.
forest gump

#52 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

insomnia78 wrote:Ma jok ba, stvarno on misli ovo

s' moje sokocalo

Jok ba ti:) Znam ga sa drugog foruma.
muhafuca

#53 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by muhafuca »

Ubejde wrote:Saudijski student otkrio dva nova gena koja se odnose na rak dojke

Saudijski stipendist student je postigao novi naucni orijentir nakon sto su oktrivena dva nova gena koji imaju bliske veze sa rakom dojke. Dr. Hani Chaudhry student je poslao Kralj Abdulaziz u Univerzitet u Oksforodu, da sprovede svoju studiju za dvije godine koristeci sljedece generacije sekvenciranja (NGS), tehnike za dekodiranje i identificiranje genetike celije raka. Saudijski studenti proucavaju aktivnost gena u vise od 120 slucajeva raka dojke na Univerzitetu u Oksfordskoj bolnici. Na osnovu studija, student je otkrio vise od 72 gena koji nisu bila poznata ranije. Dviuje su bile predmet iscrpnih testova koji ce nadamo se igrati vodecu ulogu u zaustavljanju rasta celija raka. Aktivnosti dva gena su pokazala u vise od 260 slucajeva oboljelih od raka dojke. Ovo se moze korstiti kao indikator za ranu dijagnostiku raka. Chaudhry trenutno registrira svoje naucno dostignuce u organizaciji ljudskog genoma (HUGO), ciji ce referenti biti pod nazivom Univerzitet Kralj Abdulaziz (KAU). HUGO je medjunarodna organizacija ukljucenih naucnika u ljudskoj genetici. To je povecalo svoju bazu clanstva od preko 1.200 clanova i igra vaznu ulogu iza scene u Prijektu ljudskog genoma. U medjuvremenu visoki istrazivaci su na Univerzitetu Oksford ocjenili Chaudhry sa visokom ocjenom za postizanje ovog naucnog orijentira.

Arabnews

Ovo je dokaz da Saudijci nisu glupi i da se oni skoluju u svim poznatim Univerzitetima i Saudijski Univerziteti su jaki i dobro oprijemljeni. Zato, ostavite se te propgande koja ruzi sve muslimane koji zele samo da se klanjaju Allahu.
Jes ti procitao svoj clanak - nije u Saudiji napravio otkrice vec na Oxfordu
da je ostao u Saudiji najvece bi mu dostignuce bilo kolku je špuru na driftu ostavio
(ovi koji su bili dole znaju da je najveca zanimacija Saudijske omladine drift
oliti przenje guma na vrucem asfaltu ili sta vec , nisam bas najupuceniji
u ove tradicionalne Islamske sportove koji se gaje u Saudiji pa mi halalite
ako je koji termin pogresan)

Drugo - niko nije reko da su Saudijci glupi - da im kralj da vise slobode, obrazovanja,...
potencira nauku svasta bi oni uz onoliko bogatsvo izmislili - siguran sam u to
Al ko svaka diktatura Saudijska elita zna da kad pocnes potencirat obrazovanje
gradis strukturu mislecih ljudi koji ti prije ili kasnije predstavljaju prijetnju
Ubejde

#54 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Ubejde »

To nije tacno jer odmah se vidjeti da pricate iz iskustva sa komunistickim zemljama i iz iskustva sa Africkim zemljama sa juga. To nije to. Vi jos niste shvtaili znacaj Islama medju muslimanima. Nama muslimanima je cilj da mi mozemo klanjati i da mozemo imati Islamske skole jer vi stalno potencirate da su muslimani nepismeni i da su glupi a ne znate da su Islamske skole svijeta jake i da se tamo uci ono sto je vazno za svaku osobu. Vi mislite da je svim Zapadnjacima dostupno ucenje o svemiru i drugim naukama? Ne, nego u Zapadnjackim skolama se uci ono sto je osnovno da ne bi ostao glup. U Islamskim zemljama je obrazovanje dobro i veoma jako tako da svaki musliman mora znati barem polovinu knjige Kur'ana. Ipak to je nauka i mislim da je to nesto znacajno za muslimane. Inace, nemojte staln o poteicnirati kako su muslimani zaostali jer izgleda znacaj vas eideologije na ovom foprumu je predstavljanje muslimana zaostalom grupacijom i blacenje Amerike i podizanje u Nebesa komunizam i Totovu Jugoslaviju. Barem sam ja tako razumio ovaj forum. Ipak vi vasim stavovima ne pokazujete naprendo misljenje nego neko staro komunisticko retrogradno misljenje. Vama je cilj da se u Bosni "hvata" svako sa svakim bez ozbira na naciju.
Last edited by Ubejde on 15/07/2012 17:18, edited 1 time in total.
Tkd

#55 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Tkd »

Tako je glup narod da je on naučio Evropu od pismenosti do matematike. Pogledaj primjer Francuske. Ljudi kraljice, kraljevi, a tona šminke ovo-ono, a nisu se kupali. Hiho moderno civilizacijo.
forest gump

#56 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

Ubejde wrote:To nije tacno jer odmah se vidjeti da pricate iz iskustva sa komunistickim zemljama i iz iskustva sa Africkim zemljama sa juga. To nije to. Vi jos niste shvtaili znacaj Islama medju muslimanima. Nama muslimanima je cilj da mi mozemo klanjati i da mozemo imati Islamske skole jer vi stalno potencirate da su muslimani nepismeni i da su glupi a ne znate da su Islamske skole svijeta jake i da se tamo uci ono sto je vazno za svaku osobu. Vi mislite da je svim Zapadnjacima dostupno ucenje o svemiru i drugim naukama? Ne, nego u Zapadnjackim skolama se uci ono sto je osnovno da ne bi ostao glup. U Islamskim zemljama je obrazovanje dobro i veoma jako tako da svaki musliman mora znati barem polovinu knjige Kur'ana. Ipak to je nauka i mislim da je to nesto znacajno za muslimane. Inace, nemojte staln o poteicnirati kako su muslimani zaostali jer izgleda znacaj vas eideologije na ovom foprumu je predstavljanje muslimana zaostalom grupacijom i blacenje Amerike i podizanje u Nebesa komunizam i Totovu Jugoslaviju. Barem sam ja tako razumio ovaj forum. Ipak vi vasim stavovima ne pokazujete naprendo misljenje nego neko staro komunisticko retrogradno misljenje. Vama je cilj da se u Bosni "hvata" svako sa svakim bez ozbira na naciju.
Image
Ubejde

#57 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Ubejde »

Tkd wrote:Tako je glup narod da je on naučio Evropu od pismenosti do matematike. Pogledaj primjer Francuske. Ljudi kraljice, kraljevi, a tona šminke ovo-ono, a nisu se kupali. Hiho moderno civilizacijo.
Naravno.
klixo

#58 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by klixo »

"Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te Bog". Werner Heisenberg
muhafuca

#59 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by muhafuca »

forest gump wrote:
Ubejde wrote:To nije tacno jer odmah se vidjeti da pricate iz iskustva sa komunistickim zemljama i iz iskustva sa Africkim zemljama sa juga. To nije to. Vi jos niste shvtaili znacaj Islama medju muslimanima. Nama muslimanima je cilj da mi mozemo klanjati i da mozemo imati Islamske skole jer vi stalno potencirate da su muslimani nepismeni i da su glupi a ne znate da su Islamske skole svijeta jake i da se tamo uci ono sto je vazno za svaku osobu. Vi mislite da je svim Zapadnjacima dostupno ucenje o svemiru i drugim naukama? Ne, nego u Zapadnjackim skolama se uci ono sto je osnovno da ne bi ostao glup. U Islamskim zemljama je obrazovanje dobro i veoma jako tako da svaki musliman mora znati barem polovinu knjige Kur'ana. Ipak to je nauka i mislim da je to nesto znacajno za muslimane. Inace, nemojte staln o poteicnirati kako su muslimani zaostali jer izgleda znacaj vas eideologije na ovom foprumu je predstavljanje muslimana zaostalom grupacijom i blacenje Amerike i podizanje u Nebesa komunizam i Totovu Jugoslaviju. Barem sam ja tako razumio ovaj forum. Ipak vi vasim stavovima ne pokazujete naprendo misljenje nego neko staro komunisticko retrogradno misljenje. Vama je cilj da se u Bosni "hvata" svako sa svakim bez ozbira na naciju.
Image
LOL - ma valja samo tako - neko rece da je troll - ja jos nisam siguran jel il nije
al ne mogu da vjerujem da neko moze ovoliko nebuloza istrest
u tako kratkom vremenu

Ko da smo sa marsa pali pa da neznamo sta se u svijetu desava
a on nam govori budite coravi kod ociju
i gluhi kod usiju pa cu vam ja objasnit sta je i kako je :-)
Ubejde

#60 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Ubejde »

Cekajte malo. Ako je ovaj forum demokratski forum ondase spremite i za drugacija misljenja. Ne mozete da sada djelujete tako ako naidjete na nekoga ko ima drugacije misljenje da ga sada potcjenjujete. Ja vodim politiku sa Islamskog stanovista i to vam otvoreno kazem. Nisdam za konflikt sa Amerikom i osudjujem sve teroristicke grupacije Al Kaide. od njih su Talibani, Boko Haram, Al Shabab i oni teroristi iz Azaawda zaboravio sam im ime.

Ja sam za politiku koju vodi Saudijska Arabija i koju vode Turske bivseg SSSRa. Naime, nisam protiv tih drzava koje vide same sebe u okviru Ruske interesne zone jer ipak nama muslimanima je potrijeban misionarski front ka Rusiji jer u Ruysiji ima skoro 20 miliona muslimana.
tek toliko da vam kazem jer necu skretati sa teme jer tema nije Rusija nego Saudijska Arabija.
forest gump

#61 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

Ubejde wrote:Cekajte malo. Ako je ovaj forum demokratski forum ondase spremite i za drugacija misljenja. Ne mozete da sada djelujete tako ako naidjete na nekoga ko ima drugacije misljenje da ga sada potcjenjujete. Ja vodim politiku sa Islamskog stanovista i to vam otvoreno kazem. Nisdam za konflikt sa Amerikom i osudjujem sve teroristicke grupacije Al Kaide. od njih su Talibani, Boko Haram, Al Shabab i oni teroristi iz Azaawda zaboravio sam im ime.

Ja sam za politiku koju vodi Saudijska Arabija i koju vode Turske bivseg SSSRa. Naime, nisam protiv tih drzava koje vide same sebe u okviru Ruske interesne zone jer ipak nama muslimanima je potrijeban misionarski front ka Rusiji jer u Ruysiji ima skoro 20 miliona muslimana.
tek toliko da vam kazem jer necu skretati sa teme jer tema nije Rusija nego Saudijska Arabija.

Ali problem je što su tvoji postovi nesuvisli i puni gluposti. Tvoji postovi vrijeđaju zdrav razum, bez obzira da li je pitanju vjernik, ateista, komunista, aktivista green peace-a. Da li ti je to jasno?
insomnia78

#62 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by insomnia78 »

E sad i ja mislim da se zajebava

s' moje sokocalo
insomnia78

#63 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by insomnia78 »

Tkd wrote:Tako je glup narod da je on naučio Evropu od pismenosti do matematike. Pogledaj primjer Francuske. Ljudi kraljice, kraljevi, a tona šminke ovo-ono, a nisu se kupali. Hiho moderno civilizacijo.
Da a pogledaj Francusku sada i pogledaj taj pametni narod

s' moje sokocalo
Ubejde

#64 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Ubejde »

forest gump wrote:
Ubejde wrote:Cekajte malo. Ako je ovaj forum demokratski forum ondase spremite i za drugacija misljenja. Ne mozete da sada djelujete tako ako naidjete na nekoga ko ima drugacije misljenje da ga sada potcjenjujete. Ja vodim politiku sa Islamskog stanovista i to vam otvoreno kazem. Nisdam za konflikt sa Amerikom i osudjujem sve teroristicke grupacije Al Kaide. od njih su Talibani, Boko Haram, Al Shabab i oni teroristi iz Azaawda zaboravio sam im ime.

Ali problem je što su tvoji postovi nesuvisli i puni gluposti. Tvoji postovi vrijeđaju zdrav razum, bez obzira da li je pitanju vjernik, ateista, komunista, aktivista green peace-a. Da li ti je to jasno?

I vasi isto postovi vrijedjaju zdrav razum. Prije bih rekao da ne znate sto hocete jer vam se ne svidjaju ni muslimani ni Amerikanci. Eeee sta radi zal za Titom... Morate da shvatite da nema vise Titovog. :-D
forest gump

#65 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

Ubejde wrote:
forest gump wrote:

I vasi isto postovi vrijedjaju zdrav razum. Prije bih rekao da ne znate sto hocete jer vam se ne svidjaju ni muslimani ni Amerikanci. Eeee sta radi zal za Titom... Morate da shvatite da nema vise Titovog. :-D
Ko mi pasha?? Ja sam musliman, vjernik. Ti svojim pisanjem samo nanosiš štetu muslimanima i blatiš islam.(namjerno i ili nenamjerno)

Razmisli malo o ovome što ti govorim.
Ubejde

#66 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Ubejde »

Nista se ti ne brini o meni. Znam da imam puno zavidnika koji bi da me sruse. Iz tvojih rijeci izlazi ljubomora.
kiky

#67 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by kiky »

volio bih da se i u arabiji digne narod i skine kralja i familiju sa vlasti ...
režim u arabiji je jedan od najgorih na svijetu ...
forest gump

#68 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

Ubejde wrote:Nista se ti ne brini o meni. Znam da imam puno zavidnika koji bi da me sruse. Iz tvojih rijeci izlazi ljubomora.

Da te sruše? A šta si ti ufurao da si mesija?
forest gump

#69 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

kiky wrote:volio bih da se i u arabiji digne narod i skine kralja i familiju sa vlasti ...

Ništa gori od američkog.
klixo

#70 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by klixo »

forest gump wrote:
kiky wrote:volio bih da se i u arabiji digne narod i skine kralja i familiju sa vlasti ...

Ništa gori od američkog.
:thumbup:
forest gump

#71 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by forest gump »

klixo wrote:
forest gump wrote:

Ništa gori od američkog.
:thumbup:
Što znači da je užasan.
kiky

#72 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by kiky »

forest gump wrote:

Ništa gori od američkog.
o amerčkoj vladi će mo na temi o američkoj vladi ...
kralj fahd i familija su najgori svjetski šljam ...
Tkd

#73 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Tkd »

insomnia78 wrote:

s' moje sokocalo

Šta je sada s Francuskom ?

Pa ljudima igraju pola Alžiraca i sličnih, pola repke im je muslimanska. Život u Arabiji je na visokoj razini, kriminal minimalan, a kakav je to u Francuskoj. Prijeti li Saudijskoj Arabiji finacijski krah ili Francuskoj ?

Ne pričaj o nečemu što nemaš pojma. Sigurno je S.A počela 100 ratova, ubila na milione nevinih ljudi a ne ove demokratske zemlje koji su stvarali svoje kolonije u novom vijeku, te sada prosipaju neku demokratiju.

Što im to smeta familija i kralj ? Ljudi moji, poneki su toliko naivni, hahaha. Pa šta im fali, hajde neka mi to neko objasni.
insomnia78

#74 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by insomnia78 »

Tkd wrote:
insomnia78 wrote:

s' moje sokocalo

Šta je sada s Francuskom ?

Pa ljudima igraju pola Alžiraca i sličnih, pola repke im je muslimanska. Život u Arabiji je na visokoj razini, kriminal minimalan, a kakav je to u Francuskoj. Prijeti li Saudijskoj Arabiji finacijski krah ili Francuskoj ?

Ne pričaj o nečemu što nemaš pojma. Sigurno je S.A počela 100 ratova, ubila na milione nevinih ljudi a ne ove demokratske zemlje koji su stvarali svoje kolonije u novom vijeku, te sada prosipaju neku demokratiju.

Što im to smeta familija i kralj ? Ljudi moji, poneki su toliko naivni, hahaha. Pa šta im fali, hajde neka mi to neko objasni.
Pa sto to pola repke muslimana ne pobjeze u saudiju da budu sa svojima nego dodje u cafirsku i pred finansijskim raspadom francusku

s' moje sokocalo
Tkd

#75 Re: Protesti u ARABIJI!

Post by Tkd »

Isto zato što pola ekipe u Hrvatskoj dolazi iz BiH, što im teniseri dolaze iz BiH itd. Sport , fudbal, posebna priča. Ne ulažu u taj sport toliko, već kupuju klubove kao na menedžeru u Engleskoj gdje mogu imati određenu dobit.
Post Reply