PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#601 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:Ovaj pokušaj da se skrene sa teme i priča preusmjeri na tobožnji sukob Sarajeva i Tuzle je jadan. Podsjeća me na spinove jednog dnevnog lista koji se voli busati svojim velikim tiražem.
sukob tuzle i sarajeva postoji, ako pitas horde zla i fukare...

ako se neko moze poistovjecivati s likovima koji u ustima imaju vise tramala nego zuba i padati na njihove mahalske furke, to je njegov problem... :D
*mima*

#602 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

Jel Meho bio jucer na protestima?
Patriota_TZ

#603 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Patriota_TZ »

parkaš wrote:
Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!

Od mirnih demonstracija i protestnih šetnji nema nista, i nigdje u svijetu nijedan narod nije promjenio nista mirnim demonstracijama.
Nije vise ni bitno da li su borci izmanipulisani,niti je bitno ko stoji iza nereda,bitno je da
se nesto mora desiti.Ovakvo stanje postaje nemoguce.

zalosno je sto se borcima nije prikljucilo barem 5.000 Sarajlija, npr. studenata koji za mene predstavljaju
najvece p..ke u ovoj drzavi(i sam spadam u studentsku populaciju-nazalost :x ) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!

Uhljupi i kriminalci nam kroje drzavu, i nalaze se u svim porama drustva, a narod shuti!

Zbog toga potpunu podrsku dajem najvecim herojima ove zemlje,tj borcima, a nama se nadati da cemo doci tobe
i jednom za sva vremena pohapsiti ili barem udaljiti ove kriminalce koji nam vode drzavu!

Poz iz Tuzle!

Kakve veze imaju kafici i ispijaci kafe?
Sto se nije i tuzla i sarajevo diglo svaki put kad ministri i poslanici dizu sebi naknade? Pa novi zakon o penzijama za poslanike FBIH? Sta to ti sad fol iz tuzle pozivas na linc? Narodu je dosta svega ima vec dugo ali ustane samo kad se neko pojavi s petobankom i kaze mu za koga navija i koga gadja...
nazalost al je tako.

Imaju veze itekako!
Jucer dok sam slusao program na radiju koji je vodio Mimo,javlja se covjek koji izgleda radi negdje na Bašcarsiji i galami na telefon kako jedva ceka da zavsri smjenu na poslu da bi se prikljucio borcima....i onda govori Mimi kako je moguce da ovoliki broj omladine seta Bašcarsijom dok se na kilometar od njih vodi mali rat izmedju policije i ljudi koji su ginuli za tu omladinu!

O tome ti pricam,i opet kazem ne napadam Sarajevo, vec dok se svi ne ujedinimo bice nam samo gora situacija....ali je cinjenica da se za promjene mora krenuti iz Sarajeva!
poz iz Tuzle!
kockica_kockica

#604 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by kockica_kockica »

muha_sa wrote:kockice kockice :-) nisi izašla na izbore :? nemaš za koga glasat :?
samim tim si glasala za ove-----apelujem ovim putem i molim te da u oktobru obaviš svoju gradjansku dužnost.

muha muha ... jos uvijek se nema za koga glasati... ali da ne bi bilo da sam glasala pasivno za ove neradnike i leziljebovice izaci cu, pod cijenu da se samo potpisem, i listic bezze iskrizam :oops:
parkaš

#605 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by parkaš »

hrasno38 wrote:
Mr. Meho wrote:
parkaš wrote:E upravo to! Ne dotice me nesto puno ova tematika inace ali slazem se za invalide porodice poginulih.....Borci? Sta treba naplatiti svoj patriotizam i od njega zivjeti? Treba zasukati rukave i pokusati sebi zaraditi. A i malo li je 2000 mjesecno pa neka su i ukupna primanja....
Cuj naplatiti patriotizam! Boze sacuvaj. Nek te je stid sta pricas! Ti ljudi su ti omogucili da sad mozes baljezgat po internetu. Oni su se borili za ovu zemlju, za svoj narod, za svoju porodicu. Nakon rata je drzava morala da im pomogne da se zaposle, da obezbijede svoju egzistenciju. Oni bi najsretniji bili da mogu zaraditi svoju marku, draza bi im bila od ministarskih plata. Ali ostavljeni su na cjedilu. Ko ce onako iz cista mira zaposliti nekog tamo bivseg borca koji je 4 godine samo drzao pusku u ruci, jos je mozda ranjavan i nesposoban za neku vrstu posla, mozda ima PTSP, mozda su mu najbolje godine prosle u rovu...

I ti ces nekom govoriti koliko mu je puno ili nije. Jel puno majci sehida kojoj su recimo preostala 2 sina invalidi, koji imaju jos zene i 5 djece i svi zive u oronuloj kucici. Za njih 10 je puno 2.000 jelde? Niti se mogu zaposliti niti si mogu kupiti proteze, niti mogu skolovati djecu, da Bog da da ih i prehrane. I opet, borci su to sami od sebe predlozili, dali nesebicno od sebe, kao sto su i od prvog dana stali u odbranu ove zemlje. I umjesto da sva ta silna drzavna administracija podnese isti teret, oni su se samo "kulturno" izvukli i opet ostavili borce na cjedilu.

A ti i slicni poltroni cete ih nastaviti pljuvati i nazivati svakakvim imenima. Sram te i stid bilo! Fuj!
Ovdje je samo doslo do brkanja odredjenih stvari i do toga sta je u stvari prava istina jucerasnjih protesta. Niko sa imalo pameti ne bi trebao da spori prava boraca i porodica poginulih boraca i tu ni sam Mujezinovic nije nista sporio. Evo ja sam bio od prvog dana u Armiji, tri puta sam ranjen, mater mi je tesko ranjena i nemamo apsolutno nista. Nemamo doduse zato sto nismo htjeli da uzmemo jer ja sam ovdje napisao nekoliko puta da se nisam borio da bi to naplatio nego zato sto sam morao da branim svoju kucu i zato sto sam smatrao da je to najprirodnije i najnormalnije da branim svoju domovinu. Dakle imam puno pravo da pricam o ovoj temi i da formulisem svoje misljenje. A moje misljenje i moja saznanja su da je ono sinoc bila najobicnija manipulatorska farsa prije svega Radje a ko jos zna koga iz pozadine. Samo slijepac to nije mogao da vidi juce na federalnom dnevniku nakon izjava ostalih predstavnika borackih udruga. Ponovit cu Dzevad Radjo je bio kita marjanova od borca za razliku od njegovog oca i on ima najmanje prava da nesto protestvuje s obzirom na sve ono sto je izvukao iz rata kao prijeratna fukara. Stan iza socijalnog impozantne kvadrature, poslovni prostor koji se naravno ne vodi na njemu, sestra svoj stan itd. I naravno primanja koja su puno veca od 2000 KM po hiljadu osnova. E sad po kojem osnovu je on zasluzio da ima 2000 a onaj jadnik iz rovova 200-300 KM. Zasluzio je zato sto je bio guzni haver sa SDA vrhuskom kao i mnogi koji su omastili svoje guzove zahvaljujuci tome.
Sto se tice samih protesta ako ih organizujes onda moras i biti na njima i rukovoditi njima a ne dozvoliti da ti uljecu razuzdani balavci i kamenuju zgradu cije ce popravke opet morati da plate gradjani ovoga grada. Dakle u globalu gledajuci sve te udruge dobro skrivaju one koji su se obogatili na osnovu rata a ovdje nesto palamude o pravima boraca. Pa gdje na svijetu ima da borac dobije auto, pa ga proda pa onda opet dobije auto!!!!! Ima i masa slucajeva sa dobijenim stanovima gdje su vrlo brzo prodati jer naravno imaju rezervni polozaji za stanovanje. Iz moje jedinice na Trgu ono sto ja znam moji suborci su dobili po jedno veliko mudo marijanovo jer naravno kao i u ratu Trg Heroja je bio crna rupa. Ali zato nacelnik opstine je otvorio lanac marketa. Geberali iako su penzionisani sa ogromnim penzijama ili su u upravnim odborima ili su direktori (Ajnadzic). I naravno na kraju iako su ih 1000 puta zajebali ti isti borci i dalje na izborima zaokruzuju one sto su im obecali da ce jesti zlatnim kasikama.
Napisao sam u proslom postu zasto na pocetku mandata boracke udruge nisu sjeli sa vladom federacije i dali im ultimatum da u svom mandatu moraju pokrenuti 50 fabrika i u njima rijesiti trajno pitanje borackih primanja. Nisu zato sto su slijepi i nakon izbora sa dubokim uzdahom su konstatovali: nasi su opet dosli na vlast!!!!! Sto su svi pljuvali Bevandu kada je javno sve ovo rekao da ce se desiti??? Zato sto on ne spada pod nase!!!! Koliko je boraca recimo zaposleno na Olimpisjkom bazenu Otoka (samo banalni primjer)?????? Ali zato je tu svoje guzove uredno smjestio Mujo Gec i njegova ekipa. A Mujo Gec je vec odavno trebao da bude penzioner a covjek i nije sav svoj prema ljekarskim nalazima na osnovu kojih vjerovatno dobija PTSP naknadu.
Pusti Mr.Meho vise suplje price i obrisi te svoje zamagljene naocale pa ces vidjeti da nije sve crno bijelo.
Svaka cast!. Poslije tvog posta ne treba vise palamuditi. Kome nije jasno ovo nikad mu nista nece ni biti jasno....
:thumbup:
muha_sa

#606 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by muha_sa »

hrasno38 :thumbup:
imaš moj duboki naklon :-D --po hiljadu puta :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Patriota_TZ

#607 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Patriota_TZ »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote:Ovaj pokušaj da se skrene sa teme i priča preusmjeri na tobožnji sukob Sarajeva i Tuzle je jadan. Podsjeća me na spinove jednog dnevnog lista koji se voli busati svojim velikim tiražem.
sukob tuzle i sarajeva postoji, ako pitas horde zla i fukare...

ako se neko moze poistovjecivati s likovima koji u ustima imaju vise tramala nego zuba i padati na njihove mahalske furke, to je njegov problem... :D
:dance:
*mima*

#608 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

kockica_kockica wrote:
muha_sa wrote:kockice kockice :-) nisi izašla na izbore :? nemaš za koga glasat :?
samim tim si glasala za ove-----apelujem ovim putem i molim te da u oktobru obaviš svoju gradjansku dužnost.

muha muha ... jos uvijek se nema za koga glasati... ali da ne bi bilo da sam glasala pasivno za ove neradnike i leziljebovice izaci cu, pod cijenu da se samo potpisem, i listic bezze iskrizam :oops:

Pa to uradi svaki put....prekrizi listic ali izadji.
statix

#609 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by statix »

@hrasno38
Imam u familiji 2 ljiljana i kad tebe citam kao da njih slusam. :)
Last edited by statix on 22/04/2010 11:57, edited 1 time in total.
*mima*

#610 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

hrasno38 wrote:

Ovdje je samo doslo do brkanja odredjenih stvari i do toga sta je u stvari prava istina jucerasnjih protesta. Niko sa imalo pameti ne bi trebao da spori prava boraca i porodica poginulih boraca i tu ni sam Mujezinovic nije nista sporio. Evo ja sam bio od prvog dana u Armiji, tri puta sam ranjen, mater mi je tesko ranjena i nemamo apsolutno nista. Nemamo doduse zato sto nismo htjeli da uzmemo jer ja sam ovdje napisao nekoliko puta da se nisam borio da bi to naplatio nego zato sto sam morao da branim svoju kucu i zato sto sam smatrao da je to najprirodnije i najnormalnije da branim svoju domovinu. Dakle imam puno pravo da pricam o ovoj temi i da formulisem svoje misljenje. A moje misljenje i moja saznanja su da je ono sinoc bila najobicnija manipulatorska farsa prije svega Radje a ko jos zna koga iz pozadine. Samo slijepac to nije mogao da vidi juce na federalnom dnevniku nakon izjava ostalih predstavnika borackih udruga. Ponovit cu Dzevad Radjo je bio kita marjanova od borca za razliku od njegovog oca i on ima najmanje prava da nesto protestvuje s obzirom na sve ono sto je izvukao iz rata kao prijeratna fukara. Stan iza socijalnog impozantne kvadrature, poslovni prostor koji se naravno ne vodi na njemu, sestra svoj stan itd. I naravno primanja koja su puno veca od 2000 KM po hiljadu osnova. E sad po kojem osnovu je on zasluzio da ima 2000 a onaj jadnik iz rovova 200-300 KM. Zasluzio je zato sto je bio guzni haver sa SDA vrhuskom kao i mnogi koji su omastili svoje guzove zahvaljujuci tome.
Sto se tice samih protesta ako ih organizujes onda moras i biti na njima i rukovoditi njima a ne dozvoliti da ti uljecu razuzdani balavci i kamenuju zgradu cije ce popravke opet morati da plate gradjani ovoga grada. Dakle u globalu gledajuci sve te udruge dobro skrivaju one koji su se obogatili na osnovu rata a ovdje nesto palamude o pravima boraca. Pa gdje na svijetu ima da borac dobije auto, pa ga proda pa onda opet dobije auto!!!!! Ima i masa slucajeva sa dobijenim stanovima gdje su vrlo brzo prodati jer naravno imaju rezervni polozaji za stanovanje. Iz moje jedinice na Trgu ono sto ja znam moji suborci su dobili po jedno veliko mudo marijanovo jer naravno kao i u ratu Trg Heroja je bio crna rupa. Ali zato nacelnik opstine je otvorio lanac marketa. Geberali iako su penzionisani sa ogromnim penzijama ili su u upravnim odborima ili su direktori (Ajnadzic). I naravno na kraju iako su ih 1000 puta zajebali ti isti borci i dalje na izborima zaokruzuju one sto su im obecali da ce jesti zlatnim kasikama.
Napisao sam u proslom postu zasto na pocetku mandata boracke udruge nisu sjeli sa vladom federacije i dali im ultimatum da u svom mandatu moraju pokrenuti 50 fabrika i u njima rijesiti trajno pitanje borackih primanja. Nisu zato sto su slijepi i nakon izbora sa dubokim uzdahom su konstatovali: nasi su opet dosli na vlast!!!!! Sto su svi pljuvali Bevandu kada je javno sve ovo rekao da ce se desiti??? Zato sto on ne spada pod nase!!!! Koliko je boraca recimo zaposleno na Olimpisjkom bazenu Otoka (samo banalni primjer)?????? Ali zato je tu svoje guzove uredno smjestio Mujo Gec i njegova ekipa. A Mujo Gec je vec odavno trebao da bude penzioner a covjek i nije sav svoj prema ljekarskim nalazima na osnovu kojih vjerovatno dobija PTSP naknadu.
Pusti Mr.Meho vise suplje price i obrisi te svoje zamagljene naocale pa ces vidjeti da nije sve crno bijelo.

Image
Alfa_Ze

#611 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Alfa_Ze »

hamza_sa wrote: Ovo, po ko zna koji put pisem na forumu. Ja sam RVI 60% i za vrijeme agresije sam ranjavan 5 puta. Na ime toga imam jedinstvena primanja u visini od 145 KM. Lijekovi koje trosim za ublazavanje posljedica od ranjavanja kostaju me mjesecno 172 KM. Otac mi je poginuo kao pripadnik Armije RBiH, ali na ime toga niti ja niti ko iz moje porodice ostvaruje bilo kakva prava. Nemam stan, niti auto, podstanar sam od zavrsetka agresije.

Jedino sto trazim od vlade jeste da mi ne dira primanja koja ostvarujem na ime ranjavanja i da mi ista budu uskladjenja sa rastom cijena lijekova jer ova invalidnina u visin od 145 KM ne mogu da mi to pokriju.

Vlada ne zeli to!
Neko brani jucerasnji vandalizam, kao oni su patriote koji su omogucili da danas zivimo u drzavi u kojoj danas zivimo. Gdje sam tu ja i stotine hiljada ostalih patriota koji odbranise ovu zemlju ?? Eto zahvaljujuci ISKLJUCIVO i SAMO onim ucesnicima jucerasnjih demonstracija, mozemo zahvaliti sto danas uzivamo u slobodi !!

Juce nevidjeh bas puno invalida i onih ograniceno sposobnih ??!!
Oni koji mogu da ruse, da se tuku sa policijom ( a takvih je bilo bar pola ), znaci da su radon sposobni. Necuh juce ni jednog, a bilo je masa njih koji bi mogli volu rep iscupati, da traze od vlade da im omoguci ono OSNOVNO LJUDSKO PRAVO – PRAVO NA RAD, koji bi im donio i omogucio zivot dostojan covjeka.
Najveci broj tih ‘’invalida’’ ( naravno ne svi, uz zdusno pstovanje onih koji to zaista jesu ) ,napravila je ova vlast onoga casa kada im je omogucila da kupovinom njihovih glasova, a za rad stranackih interesa postanu socijalni korisnici iz drzavnog budzeta. Ponavljam, uz zdusno postovanje onih kojima je ta pomoc zaista potrebna i koji na to imaju PRAVO, podjednak je broj i onih koji su to ‘’pravo’’ dobili na nelegalan stecen nacin. Upravo ti i takvi onemogucavaju da ti umjesto zasluzene inalidnine od 145 KM, imas invalidninu bar recimo duplo vecu.

Sada racuni dolaze na naplatu !! Bankrot Federacije, a ljude naucili na nerad.
Burazeru moj, 109. 000 korisnika budzeta – pa kolika nam je tek bila ukupna oruzana sila Armije Bosne i Hercegovine ?? Nesto mi se u preiodu 1992 – 95. nije cinilo da nas bas toliko ima. A tebi ?? :? :? :?
Luisa

#612 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Luisa »

sarajevo63 wrote:
Luisa wrote:""""Ja smatram da bi socijalne programe trebalo pretvoriti u radne.""""

Ali koje radne kad posla NEMA, i ako ga ima nece da prijave radnika ili ga prijave na 300km a 300 u kesu itd...samo da gazda vozi Q7 za godinu i da odmah u prvoj gidni uzme milion maraka :x :x
Posla IMA, a moglo bi ga BITI VIŠE kad ne bi htjeli samo socijalne programe.
*mima* wrote:
Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!

Od mirnih demonstracija i protestnih šetnji nema nista, i nigdje u svijetu nijedan narod nije promjenio nista mirnim demonstracijama.
Nije vise ni bitno da li su borci izmanipulisani,niti je bitno ko stoji iza nereda,bitno je da
se nesto mora desiti.Ovakvo stanje postaje nemoguce.

zalosno je sto se borcima nije prikljucilo barem 5.000 Sarajlija, npr. studenata koji za mene predstavljaju
najvece p..ke u ovoj drzavi(i sam spadam u studentsku populaciju-nazalost :x ) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!

Uhljupi i kriminalci nam kroje drzavu, i nalaze se u svim porama drustva, a narod shuti!

Zbog toga potpunu podrsku dajem najvecim herojima ove zemlje,tj borcima, a nama se nadati da cemo doci tobe
i jednom za sva vremena udaljiti i pohapsiti kriminalce koji nam vode drzavu!

Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO :bih:

A po Tuzli niko ne ispija kafe? Najbitnije da ste dosli u Sarajevo da ga zapalite.....kao sto ste i govorili iz mase.
Bosna se da voliti, ne lokalno, no globalno.

Luisa, piše se NEZnanje

Ne ispravljaj me matereti, dugo sam vani a ne stidim se svog bosanskog...
*mima*

#613 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

Luisa wrote:

:run:
muha_sa

#614 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by muha_sa »

ne odoh vani samo da bih post od hrasno38.pocalio na prvu sljedecu str. :-D
još jednom---hrasno38.imaš moj duboki naklon :-D

hrasno38 je napisao/la:

Luisa

#615 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Luisa »

*mima* wrote:
Luisa wrote:

Ti malo kao da si caknuta :D :D
muha_sa

#616 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by muha_sa »

ne odoh vani samo da bih post koji je hrasno38.napiso pocalio na pocetak sljedece str :-D
hrasno38.--još jednom, imaš moj duboki naklon :-D

hrasno38 je napisao/la:

*mima*

#617 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by *mima* »

Luisa wrote:
*mima* wrote:
Luisa wrote:

Ti malo kao da si caknuta :D :D

Lijepo se ponasaj.
Corto Maltese

#618 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Corto Maltese »

Jebi ga Hrasno38, zatvori nam temu. Ne treba Mehi sve odjednom nego pomalo, pomalo...
nosara

#619 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by nosara »

kockica_kockica wrote:

Nije istina da se nema za koga glasati... Tako razmislja vecina bosanaca, a onda se ibrete sto zive u govnima...
Nemoj ti izlazit na izbore, to je tvoje pravo, ali moras bit svjesna da si djelimicno odgovorna za ovo stanje...
Nije Bosna Svica... Treba mijenjati vlast sve dok se ne odaberu najbolji...
Locked