hamza_sa wrote:
Ovo, po ko zna koji put pisem na forumu. Ja sam RVI 60% i za vrijeme agresije sam ranjavan 5 puta. Na ime toga imam jedinstvena primanja u visini od 145 KM. Lijekovi koje trosim za ublazavanje posljedica od ranjavanja kostaju me mjesecno 172 KM. Otac mi je poginuo kao pripadnik Armije RBiH, ali na ime toga niti ja niti ko iz moje porodice ostvaruje bilo kakva prava. Nemam stan, niti auto, podstanar sam od zavrsetka agresije.
Jedino sto trazim od vlade jeste da mi ne dira primanja koja ostvarujem na ime ranjavanja i da mi ista budu uskladjenja sa rastom cijena lijekova jer ova invalidnina u visin od 145 KM ne mogu da mi to pokriju.
Vlada ne zeli to!
Neko brani jucerasnji vandalizam, kao oni su patriote koji su omogucili da danas zivimo u drzavi u kojoj danas zivimo.
Gdje sam tu ja i stotine hiljada ostalih patriota koji odbranise ovu zemlju ?? Eto zahvaljujuci ISKLJUCIVO i SAMO onim ucesnicima jucerasnjih demonstracija, mozemo zahvaliti sto danas uzivamo u slobodi !!
Juce nevidjeh bas puno invalida i onih ograniceno sposobnih ??!!
Oni koji mogu da ruse, da se tuku sa policijom ( a takvih je bilo bar pola ), znaci da su radon sposobni.
Necuh juce ni jednog, a bilo je masa njih koji bi mogli volu rep iscupati, da traze od vlade da im omoguci ono OSNOVNO LJUDSKO PRAVO – PRAVO NA RAD, koji bi im donio i omogucio zivot dostojan covjeka.
Najveci broj tih ‘’invalida’’ ( naravno ne svi, uz zdusno pstovanje onih koji to zaista jesu ) ,napravila je ova vlast onoga casa kada im je omogucila da kupovinom njihovih glasova, a za rad stranackih interesa postanu socijalni korisnici iz drzavnog budzeta. Ponavljam, uz zdusno postovanje onih kojima je ta pomoc zaista potrebna i koji na to imaju PRAVO, podjednak je broj i onih koji su to ‘’pravo’’ dobili na nelegalan stecen nacin. Upravo ti i takvi onemogucavaju da ti umjesto zasluzene inalidnine od 145 KM, imas invalidninu bar recimo duplo vecu.
Sada racuni dolaze na naplatu !! Bankrot Federacije, a ljude naucili na nerad.
Burazeru moj, 109. 000 korisnika budzeta – pa kolika nam je tek bila ukupna oruzana sila Armije Bosne i Hercegovine ?? Nesto mi se u preiodu 1992 – 95. nije cinilo da nas bas toliko ima. A tebi ??