Ali koje radne kad posla NEMA, i ako ga ima nece da prijave radnika ili ga prijave na 300km a 300 u kesu itd...samo da gazda vozi Q7 za godinu i da odmah u prvoj gidni uzme milion maraka
PROTESTI SE OTELI KONTROLI
-
Luisa
#576 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
""""Ja smatram da bi socijalne programe trebalo pretvoriti u radne.""""
Ali koje radne kad posla NEMA, i ako ga ima nece da prijave radnika ili ga prijave na 300km a 300 u kesu itd...samo da gazda vozi Q7 za godinu i da odmah u prvoj gidni uzme milion maraka

-
*mima*
#577 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Luisa wrote:""""Ja smatram da bi socijalne programe trebalo pretvoriti u radne.""""
Ali koje radne kad posla NEMA, i ako ga ima nece da prijave radnika ili ga prijave na 300km a 300 u kesu itd...samo da gazda vozi Q7 za godinu i da odmah u prvoj gidni uzme milion maraka![]()
O cemu ti pises?
-
pshhh
#578 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Nazalost tako je, sasvim si upravu ...O'zone wrote:Kompletna ova zbrka počela je odmah nakon rata kad su obečane i počele se dodjeljivati razne novčane nadoknade za sve kategorije boračkih populacija, ono što je trebalo ljudima obečati i izvršitit jeste otvaranje novih radnih mjesta te hjihovo zapošljavanje a samo najgorima stardalnicima i invalidima podjeliti određene nadoknade jer nisu u mogućnosti da rade.
Dosta ljudi nisu u stanju da nađu i dobiju posao zato što su borci-invalidi jer ih niko neće i na kraju se oslanjaju na novac koji dobijaju iz budžeta. Svi ste se nadovezali nekolicine ljudi koji imaju 2-3000 KM ukupnih primanja a niko ne spominje ljude koji nemaju toliko moja dva brata su invalidi jedan od njih amputirac (nema stopala) i ima 60% invalidnosti, nezaposlen je ima dvoje djece i inavalidninu od cca 320 KM još jedan član porodice 100% invalid (pogođen u glavu snajperskim hicem na liniji-čudom preživio) ne može se sam obući, obuti niti jesti više patnja nego život i ima za to primanja nešto preko 1000 KM. Ako se uvodi cenzus za borce trebao je mudri Premijer prvo reči hajmo uvesti cenzus za nas političare, minstre i vladine službenike koji jedemo više od pola budžeta godišnje i to je bilo tako fer i jednostavno riješenje.
Ne mogu da svatim da 90% Vas koji pljuju po vladi i njihovim primanjima pozivaju na revoluciju na svakoj drugoj temi, rušenje, paljenje, riješavanje bande na vlasti po kratkom postupku, sada kada to krene kada ljudi izađu na ulice pišate po tome kao ko stigne.
Dok su jučer padale krvave glave ja sam imao priliku da razgovaram sa jednim uposlenikom iz Federalne vlade koji se vozao naokolo u službenom vozilu sa vozačem i komentarišući događanja oko zgrade vlade kaže da su svi došli u sportskoj odjeći(i on je bio u tenama frmerkama i majci) da bi mogli da bježe ako "banda" nagrne te da se lakše uklope u masu a Mustafa je namjerno otišao u Goražde jer ne želi sa njima uopšte da razgovara i sve to na kraju začinivši riječima koje su mi inače zgadile jučerašnji dan " Ma šta hoće oni ? mogu gore zjalati sto godina ništa nam ne mogu" E to je ono što je tužno mi samo zjalamo i ništa im ne možemo a oni koji mogu su paraziti. Tužno.
-
Patriota_TZ
#579 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
Od mirnih demonstracija i protestnih šetnji nema nista, i nigdje u svijetu nijedan narod nije promjenio nista mirnim demonstracijama.
Nije vise ni bitno da li su borci izmanipulisani,niti je bitno ko stoji iza nereda,bitno je da
se nesto mora desiti.Ovakvo stanje postaje nemoguce.
zalosno je sto se borcima nije prikljucilo barem 5.000 Sarajlija, npr. studenata koji za mene predstavljaju
najvece p..ke u ovoj drzavi(i sam spadam u studentsku populaciju-nazalost
) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!
Uhljupi i kriminalci nam kroje drzavu, i nalaze se u svim porama drustva, a narod shuti!
Zbog toga potpunu podrsku dajem najvecim herojima ove zemlje,tj borcima, a nama se nadati da cemo doci tobe
i jednom za sva vremena pohapsiti ili barem udaljiti ove kriminalce koji nam vode drzavu!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
Od mirnih demonstracija i protestnih šetnji nema nista, i nigdje u svijetu nijedan narod nije promjenio nista mirnim demonstracijama.
Nije vise ni bitno da li su borci izmanipulisani,niti je bitno ko stoji iza nereda,bitno je da
zalosno je sto se borcima nije prikljucilo barem 5.000 Sarajlija, npr. studenata koji za mene predstavljaju
Uhljupi i kriminalci nam kroje drzavu, i nalaze se u svim porama drustva, a narod shuti!
Zbog toga potpunu podrsku dajem najvecim herojima ove zemlje,tj borcima, a nama se nadati da cemo doci tobe
i jednom za sva vremena pohapsiti ili barem udaljiti ove kriminalce koji nam vode drzavu!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
Last edited by Patriota_TZ on 22/04/2010 11:16, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#580 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
U kojem dijelu nisam u pravu?Luisa wrote:Corto Maltese wrote:Upravo tako. Bože nas sačuvaj od tih što pokušavaju naplatiti patriotizam.Mr. Meho wrote: Cuj naplatiti patriotizam! Boze sacuvaj.
Nije joj puno. Upravo zbog toga veća ljaga pada na Rađu, Patkovića, Karića i ostale, zdrave, i radno sposobne. Jer, krijući se iza te majke i ostalih kojima je pomoć zaista potrebna, traže sebi šićara. Sram ih i stid bilo! Fuj!Mr. Meho wrote: I ti ces nekom govoriti koliko mu je puno ili nije. Jel puno majci sehida kojoj su recimo preostala 2 sina invalidi, koji imaju jos zene i 5 djece i svi zive u oronuloj kucici. Za njih 10 je puno 2.000 jelde? Sram te i stid bilo! Fuj!
Nisi u pravu, svakom treba dodijeliti po kriterijumu koji ga pripada, zao mi je majke i djeteta smatram da vlada treba imati socijalni porgram za invalide, eh sad jeli on boracki, non-ratni, staracki and itd invalid, i to stoji.
1. Da među demonstrantima nije bilo onih koji pokušavaju naplatiti patriotizam?
2. Da najglasniji i najočitiji primjeri takvih nisu Rađo, Karić, Patković...
3. Da imenovani nisu radno sposobni, dobro potkoženi, i relativno jeftino prodani?
4. Da njihovo šićarenje nije bacanje ljage i nanošenje štete onima kojima je pomoć zaista potrebna?
-
Mr. Meho
#581 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ok. Ja cu onda reci da tebe predstavlja Haris Silajdzic. Slazes se? On je na celu ove drzave, samim tim si i ti isti kao on.Corto Maltese wrote:Reprezentovati= PredstavljatiMr. Meho wrote:Ti si mozda imao srecu pa si se snasao poslije rata, ali hiljade ih nisu bili te srece. Nisu svi u Sarajevu, ima ih u mjestima gdje je sve poruseno, koji su ostali bez igdje icega. Umjesto takvih ti ces radije kao reprezent boracke populacije prikazati jedan promil koji uopste nije reprezentativan.
Nisam ih ja odabrao za reprezente nego oni koji su ih postavili i izabrali na funkcije koje obavljaju. Kada neko drugi bude predstavljao te grupe i organizacije, pričaćemo o njima. Do tada- da, Rađo predstavlja dobitnike priznanja; da, Karić predstavlja demobilisane, i - da, Kituša predstavlja porodice šehida i poginulih boraca. Kroz priču o njima se dolazi do prave istine o jučerašnjim događajima, kao i o organizatorima.
-
Luisa
#582 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Znas li ti koliko ljudi prezivljava i sa manjom platom i ne traze ni od kog nista?
Sta mi hoces reci, ne znam i ne interesuje me, i necu da znam, jer drzava je ta koja treba napraviti realan mjesecni elaborat prezivljavanja jedne familije, a ne ko mahalske kokosi raspravljati koliko se moze prezivjeti sa i kako nas narod toboze prezivljava i nista ne traze...
Koja zabluda i ne znanje -:))) halo ba ovo je 21 vijek...
-
*mima*
#583 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
najvece p..ke u ovoj drzavi(i sam spadam u studentsku populaciju-nazalost) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!
i jednom za sva vremena udaljiti i pohapsiti kriminalce koji nam vode drzavu!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
A po Tuzli niko ne ispija kafe? Najbitnije da ste dosli u Sarajevo da ga zapalite.....kao sto ste i govorili iz mase.
-
sarajevo63
#584 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Posla IMA, a moglo bi ga BITI VIŠE kad ne bi htjeli samo socijalne programe.Luisa wrote:""""Ja smatram da bi socijalne programe trebalo pretvoriti u radne.""""
Ali koje radne kad posla NEMA, i ako ga ima nece da prijave radnika ili ga prijave na 300km a 300 u kesu itd...samo da gazda vozi Q7 za godinu i da odmah u prvoj gidni uzme milion maraka![]()
Bosna se da voliti, ne lokalno, no globalno.*mima* wrote:Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
najvece p..ke u ovoj drzavi(i sam spadam u studentsku populaciju-nazalost) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
A po Tuzli niko ne ispija kafe? Najbitnije da ste dosli u Sarajevo da ga zapalite.....kao sto ste i govorili iz mase.
Luisa, piše se NEZnanje
Last edited by sarajevo63 on 22/04/2010 11:23, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#585 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
jest, et mi iz tuzle smo poznati po paljenju sarajeva...*mima* wrote:Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
patriota, borci juce nisu trazili ni prijevremene izbore, niti su trazili smjenu vlasti, niti su govorili narodu da glasaju za druge na izborima... nisu se plaho bunili ni kad je ta ista vlast udvostrucila plate u javnom sektoru nakon uvodjenja pdv-a, pa nije ostalo para ni za njih ni za privredu... izasli su tamo da bi se borili za interese 1% boracke populacije i zato im se niko nije pridruzio, osim grupe maloljetnika koja je krala monitore iz zgrade vlade...
-
pshhh
#586 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Hajde budi iskren i reci, zar za ovakvo stanje boracke populacije nisu krivi predstavnici borackih populacija koji od svega najvise prvo gledaju svoj licni sitno sicarski interes?Mr. Meho wrote: Ok. Ja cu onda reci da tebe predstavlja Haris Silajdzic. Slazes se? On je na celu ove drzave, samim tim si i ti isti kao on.
Ko njih bira i kako se isti postavljaju na te funkcije?
- parkaš
#587 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
[quote="Patriota_TZ"]Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
) ili masa furača koji su ispijali kafe po SA kaficima,dok su ljudi koji su im omogucili da slobodno sjede po kaficima po citav dan i ispijaju kafe nakon svega sto su uradili u ratu za odbranu naseg naroda, danas nakon 15 godina se opet moraju boriti za svoja prava!
Poz iz Tuzle!
Kakve veze imaju kafici i ispijaci kafe?
Sto se nije i tuzla i sarajevo diglo svaki put kad ministri i poslanici dizu sebi naknade? Pa novi zakon o penzijama za poslanike FBIH? Sta to ti sad fol iz tuzle pozivas na linc? Narodu je dosta svega ima vec dugo ali ustane samo kad se neko pojavi s petobankom i kaze mu za koga navija i koga gadja...
nazalost al je tako.
Poz iz Tuzle!
Kakve veze imaju kafici i ispijaci kafe?
Sto se nije i tuzla i sarajevo diglo svaki put kad ministri i poslanici dizu sebi naknade? Pa novi zakon o penzijama za poslanike FBIH? Sta to ti sad fol iz tuzle pozivas na linc? Narodu je dosta svega ima vec dugo ali ustane samo kad se neko pojavi s petobankom i kaze mu za koga navija i koga gadja...
nazalost al je tako.
Last edited by parkaš on 22/04/2010 11:24, edited 1 time in total.
-
*mima*
#588 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ja znam sta sam vidjela i sta sam cula........mogu samo da kazem......fuj....strasno.
-
Mr. Meho
#589 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ljudi nemaju da jedu. Mnogi od vas to ne shvataju. Vjerujem da u Sarajevu uopste ne vidite tu bijedu po ovoj nasoj napacenoj drzavi. Lako je pricati zavaljen u fotelju, sa laptopom u krilu, u toplom domu, punog stomaka. Niste vi svjesni kako sve ljudi zive u ovoj drzavi...bosanski wrote:Ja ne kontam Meho jednu stvar. Što niste prije par godina kad su vas pokupovali pred izbore rekli, nećemo socijalu hoćemo posao i samo posao i svi ko jedan odbili onu crkavicu, radi obrazaMr. Meho wrote:Ma ti uopste ne kontas. Takvih ima u promilima. Vi baratate jednim podatkom, koji se odnosi na ukupna primanja i koji ce uticati i na porodice sehida i poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Ovih koji rade i primaju neke naknade pa sve ukupno prelazi 2.000 ima samo u promilima, ne mozete pljuvati po svim borcima i nazivati ih neradnicima, lezihljebovicima, parazitima i slicnim bljuvotinama zato sto se nisu mogli zaposliti i obezbijediti sebi i svojim porodicama egzistenciju. Ova drzava ima obavezu da tim ljudima obezbjedi ako nista dostojanstvo, da im da mogucnost zaposlenja, da im pomogne da sami sebi pomognu. Nece drzava propasti zbog boraca i njihovih primanja. Eto oni su prvi predlozili uvodjenje cenzusa, ali svima. Vlada je zauzvrat samo podigla sebi plate i njima uvela cenzus. Zar najcasniji dio ovog drustva treba iskljucivo da snosi teret ove krize? Zasto to ne bi uradili svi ostali po istom principu? Zasto samo borci?
Dakle jos jednom, ne bore se borci za ukidanje cenzusa vec za njegovo uvodjenje za sve budzetske korisnike! Sta je tu lose? Zar zbog toga zasluzuju ove pogrdne nazive? Zar im je to hvala?
- Corto Maltese
#590 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Tačno. Da budem do kraja precizan. Predstavljaju me Haris Silajdžić, Željko Komšić i Nebojša Radmanović, i rad predsjedništva za mene predstavlja veliku sramotu. oji prijatelji iz inostranstva me ponekad podjebavaju zbog toga. Češće me žale. Osim ruganja, ja, kao i ostali stanovnici BiH, trpe teške posljedice njihovog rada.Mr. Meho wrote: Ok. Ja cu onda reci da tebe predstavlja Haris Silajdzic. Slazes se? On je na celu ove drzave, samim tim si i ti isti kao on.
(nezadovoljnu) Boračku populaciju predstavljaju, između ostalih i trojica koje sam naveo. Zbog takvih, boračka populacija trpi ruganje i druge, teže, posljedice.
- energIs
#591 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
ne pricaj stvari o kojima ne znas... hvalaosa wrote:samo primjer da budale uvijek za belaja razlog nađu.....parkaš wrote:Pa malo im Fahrina petobankaosa wrote:samo jedan mali komentar, mirotvorci iz naviječke skupine mirotvornog imena horde zla ponovo jašu, tko0 ih je sada napao i isprovocirao....
- Alfons Kauders
#592 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
a sto bi se mi u tuzli dizali, nismo kite na viagri...parkaš wrote: Kakve veze imaju kafici i ispijaci kafe?
nazalost al je tako.
tuzla ne glasa za ove koji su na vlasti, nikad nije glasala i nikad nece glasati... glasa zato pola sarajeva, pola mostara i citava zenica... nek se tamo dizu...
-
Patriota_TZ
#593 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Nazalost i po TZ se ispijaju kafe, i nazalost i kod nas u TZ je bilo dosta protestnih setnji koje nisu dale nikakav rezultat!nemoj misliti da kritikujem samo Sarajlije,ali ipak Sarajevo je glavni grad i po meni ako ce se nesto mjenjati treba prvenstveno da se desava u Sarajevu!*mima* wrote:Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
Samo zamisli da je uz ove borce doslo jos 5.000 "obicnih" ljudi....sve bi se zatalasalo!
Ovako ispada da to negdje protestvuju neki ljudi i bas nas briga!
Kad vec shuti omladina,studenti i masa nezadovoljnih barem borci pokusavaju da urade nesto!
samo kazem da smo bogdom svi ko borci!
Smijesna ti je ta da se doslo u Sarajevo da bi se palilo......ne smijem grijesiti jer nisam bio tamo,ali ti tvrdim da tenzije koje postoje izmedju TZ-SA su prenapuhane i upravo dolaze sa raznoraznih foruma gdje svako moze pisati sta hoce!
svugdje ima budala ali oni su manjina i nemoj da te pojedinacni komentari dovode u zabludu kako Tuzla mrzi Sarajevo!
- muha_sa
#594 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
špartam jam Bosnom i vidjeh neobradjene zemlje kolko hoŠ--pola EUrope bi se moglo hranit da se obradi i posije---hajmo se dic protiv vlade što ne stimuliše zemljoradnju,stocarstvo...................--što ne stimuliše povratak---neko je procerdo milijarde namjenjene za toMr. Meho wrote:Ljudi nemaju da jedu. Mnogi od vas to ne shvataju. Vjerujem da u Sarajevu uopste ne vidite tu bijedu po ovoj nasoj napacenoj drzavi. Lako je pricati zavaljen u fotelju, sa laptopom u krilu, u toplom domu, punog stomaka. Niste vi svjesni kako sve ljudi zive u ovoj drzavi...bosanski wrote:Ja ne kontam Meho jednu stvar. Što niste prije par godina kad su vas pokupovali pred izbore rekli, nećemo socijalu hoćemo posao i samo posao i svi ko jedan odbili onu crkavicu, radi obrazaMr. Meho wrote:Ma ti uopste ne kontas. Takvih ima u promilima. Vi baratate jednim podatkom, koji se odnosi na ukupna primanja i koji ce uticati i na porodice sehida i poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Ovih koji rade i primaju neke naknade pa sve ukupno prelazi 2.000 ima samo u promilima, ne mozete pljuvati po svim borcima i nazivati ih neradnicima, lezihljebovicima, parazitima i slicnim bljuvotinama zato sto se nisu mogli zaposliti i obezbijediti sebi i svojim porodicama egzistenciju. Ova drzava ima obavezu da tim ljudima obezbjedi ako nista dostojanstvo, da im da mogucnost zaposlenja, da im pomogne da sami sebi pomognu. Nece drzava propasti zbog boraca i njihovih primanja. Eto oni su prvi predlozili uvodjenje cenzusa, ali svima. Vlada je zauzvrat samo podigla sebi plate i njima uvela cenzus. Zar najcasniji dio ovog drustva treba iskljucivo da snosi teret ove krize? Zasto to ne bi uradili svi ostali po istom principu? Zasto samo borci?
Dakle jos jednom, ne bore se borci za ukidanje cenzusa vec za njegovo uvodjenje za sve budzetske korisnike! Sta je tu lose? Zar zbog toga zasluzuju ove pogrdne nazive? Zar im je to hvala?
-
Margita81
#595 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Patriota_TZ wrote:Moralo je negdje puknut....narodu je vise dosta svega!
Poz iz Tuzle!
VOLIM TE BOSNO
- kockica_kockica
#596 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Od juce razmisljam sto da napisem. Zao mi je boraca inavalida itd koji imaju one mizerne naknade i od njih zive, a nisu u mogucnosti da rade... ovdje mislim na onaj dio populacije koji je nesposoban zbog ranjavanja u ratu da sam sebi zaradi kruh svagdanji...
Vladu svakako ne volim, niti me ona zanima, nisam je birala niti sam na te izbore izasla.. mozda je i to pogresno ali iskreno i ruku na srce nemas za koga glasati ko ce ti donijeti neko dobro, jer se sve isti ljudi ljeziljebovici preljevaju iz jedne stranke u drugu, zasmrde u jednoj i onda pokusavaju lijepim rijecima i parfemima svoj smrad oprati u drugoj...
A onda gledam snimke od juce i lijepo mi neka jeza niz kicmu prodje... Pokusavam ono demoliranje zgrade kao objekta opravdati, i ne mogu... ne mogu opravdati onog momka sa duksericom i kapuljacom i njegov bijes i bacanje kamenja i demoliranje zgrade... ne mogu to opravdati nicim... to nije rusenje vlade, to je demoliranje jedne zgrade, zajednicke imovine, koju izgradismo ja, ti peti i deseti mukotrpnim radom.... i mi cemo opet iz naseg dzepa izdvojiti novac da se popravi ucinjena steta... momak sa snimke sa kapuljacom sigurno nece, jer pretpostavljam nigdje ne radi...
Vladu svakako ne volim, niti me ona zanima, nisam je birala niti sam na te izbore izasla.. mozda je i to pogresno ali iskreno i ruku na srce nemas za koga glasati ko ce ti donijeti neko dobro, jer se sve isti ljudi ljeziljebovici preljevaju iz jedne stranke u drugu, zasmrde u jednoj i onda pokusavaju lijepim rijecima i parfemima svoj smrad oprati u drugoj...
A onda gledam snimke od juce i lijepo mi neka jeza niz kicmu prodje... Pokusavam ono demoliranje zgrade kao objekta opravdati, i ne mogu... ne mogu opravdati onog momka sa duksericom i kapuljacom i njegov bijes i bacanje kamenja i demoliranje zgrade... ne mogu to opravdati nicim... to nije rusenje vlade, to je demoliranje jedne zgrade, zajednicke imovine, koju izgradismo ja, ti peti i deseti mukotrpnim radom.... i mi cemo opet iz naseg dzepa izdvojiti novac da se popravi ucinjena steta... momak sa snimke sa kapuljacom sigurno nece, jer pretpostavljam nigdje ne radi...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#597 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ovdje je samo doslo do brkanja odredjenih stvari i do toga sta je u stvari prava istina jucerasnjih protesta. Niko sa imalo pameti ne bi trebao da spori prava boraca i porodica poginulih boraca i tu ni sam Mujezinovic nije nista sporio. Evo ja sam bio od prvog dana u Armiji, tri puta sam ranjen, mater mi je tesko ranjena i nemamo apsolutno nista. Nemamo doduse zato sto nismo htjeli da uzmemo jer ja sam ovdje napisao nekoliko puta da se nisam borio da bi to naplatio nego zato sto sam morao da branim svoju kucu i zato sto sam smatrao da je to najprirodnije i najnormalnije da branim svoju domovinu. Dakle imam puno pravo da pricam o ovoj temi i da formulisem svoje misljenje. A moje misljenje i moja saznanja su da je ono sinoc bila najobicnija manipulatorska farsa prije svega Radje a ko jos zna koga iz pozadine. Samo slijepac to nije mogao da vidi juce na federalnom dnevniku nakon izjava ostalih predstavnika borackih udruga. Ponovit cu Dzevad Radjo je bio kita marjanova od borca za razliku od njegovog oca i on ima najmanje prava da nesto protestvuje s obzirom na sve ono sto je izvukao iz rata kao prijeratna fukara. Stan iza socijalnog impozantne kvadrature, poslovni prostor koji se naravno ne vodi na njemu, sestra svoj stan itd. I naravno primanja koja su puno veca od 2000 KM po hiljadu osnova. E sad po kojem osnovu je on zasluzio da ima 2000 a onaj jadnik iz rovova 200-300 KM. Zasluzio je zato sto je bio guzni haver sa SDA vrhuskom kao i mnogi koji su omastili svoje guzove zahvaljujuci tome.Mr. Meho wrote:Cuj naplatiti patriotizam! Boze sacuvaj. Nek te je stid sta pricas! Ti ljudi su ti omogucili da sad mozes baljezgat po internetu. Oni su se borili za ovu zemlju, za svoj narod, za svoju porodicu. Nakon rata je drzava morala da im pomogne da se zaposle, da obezbijede svoju egzistenciju. Oni bi najsretniji bili da mogu zaraditi svoju marku, draza bi im bila od ministarskih plata. Ali ostavljeni su na cjedilu. Ko ce onako iz cista mira zaposliti nekog tamo bivseg borca koji je 4 godine samo drzao pusku u ruci, jos je mozda ranjavan i nesposoban za neku vrstu posla, mozda ima PTSP, mozda su mu najbolje godine prosle u rovu...parkaš wrote:E upravo to! Ne dotice me nesto puno ova tematika inace ali slazem se za invalide porodice poginulih.....Borci? Sta treba naplatiti svoj patriotizam i od njega zivjeti? Treba zasukati rukave i pokusati sebi zaraditi. A i malo li je 2000 mjesecno pa neka su i ukupna primanja....
I ti ces nekom govoriti koliko mu je puno ili nije. Jel puno majci sehida kojoj su recimo preostala 2 sina invalidi, koji imaju jos zene i 5 djece i svi zive u oronuloj kucici. Za njih 10 je puno 2.000 jelde? Niti se mogu zaposliti niti si mogu kupiti proteze, niti mogu skolovati djecu, da Bog da da ih i prehrane. I opet, borci su to sami od sebe predlozili, dali nesebicno od sebe, kao sto su i od prvog dana stali u odbranu ove zemlje. I umjesto da sva ta silna drzavna administracija podnese isti teret, oni su se samo "kulturno" izvukli i opet ostavili borce na cjedilu.
A ti i slicni poltroni cete ih nastaviti pljuvati i nazivati svakakvim imenima. Sram te i stid bilo! Fuj!
Sto se tice samih protesta ako ih organizujes onda moras i biti na njima i rukovoditi njima a ne dozvoliti da ti uljecu razuzdani balavci i kamenuju zgradu cije ce popravke opet morati da plate gradjani ovoga grada. Dakle u globalu gledajuci sve te udruge dobro skrivaju one koji su se obogatili na osnovu rata a ovdje nesto palamude o pravima boraca. Pa gdje na svijetu ima da borac dobije auto, pa ga proda pa onda opet dobije auto!!!!! Ima i masa slucajeva sa dobijenim stanovima gdje su vrlo brzo prodati jer naravno imaju rezervni polozaji za stanovanje. Iz moje jedinice na Trgu ono sto ja znam moji suborci su dobili po jedno veliko mudo marijanovo jer naravno kao i u ratu Trg Heroja je bio crna rupa. Ali zato nacelnik opstine je otvorio lanac marketa. Geberali iako su penzionisani sa ogromnim penzijama ili su u upravnim odborima ili su direktori (Ajnadzic). I naravno na kraju iako su ih 1000 puta zajebali ti isti borci i dalje na izborima zaokruzuju one sto su im obecali da ce jesti zlatnim kasikama.
Napisao sam u proslom postu zasto na pocetku mandata boracke udruge nisu sjeli sa vladom federacije i dali im ultimatum da u svom mandatu moraju pokrenuti 50 fabrika i u njima rijesiti trajno pitanje borackih primanja. Nisu zato sto su slijepi i nakon izbora sa dubokim uzdahom su konstatovali: nasi su opet dosli na vlast!!!!! Sto su svi pljuvali Bevandu kada je javno sve ovo rekao da ce se desiti??? Zato sto on ne spada pod nase!!!! Koliko je boraca recimo zaposleno na Olimpisjkom bazenu Otoka (samo banalni primjer)?????? Ali zato je tu svoje guzove uredno smjestio Mujo Gec i njegova ekipa. A Mujo Gec je vec odavno trebao da bude penzioner a covjek i nije sav svoj prema ljekarskim nalazima na osnovu kojih vjerovatno dobija PTSP naknadu.
Pusti Mr.Meho vise suplje price i obrisi te svoje zamagljene naocale pa ces vidjeti da nije sve crno bijelo.
- Corto Maltese
#598 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Ovaj pokušaj da se skrene sa teme i priča preusmjeri na tobožnji sukob Sarajeva i Tuzle je jadan. Podsjeća me na spinove jednog dnevnog lista koji se voli busati svojim velikim tiražem.
- muha_sa
#599 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
kockice kockice
nisi izašla na izbore
nemaš za koga glasat
samim tim si glasala za ove-----apelujem ovim putem i molim te da u oktobru obaviš svoju gradjansku dužnost.
samim tim si glasala za ove-----apelujem ovim putem i molim te da u oktobru obaviš svoju gradjansku dužnost.
-
Mr. Meho
#600 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI
Jah, eno jadnici protestvovali 2 godine. Boraca medju njima koliko hoces. Sta su postigli mirnim protestima? Ono sto su proizveli morali su bacit, jer drzava stiti proizvodjace iz inostranstva.muha_sa wrote:špartam jam Bosnom i vidjeh neobradjene zemlje kolko hoŠ--pola EUrope bi se moglo hranit da se obradi i posije---hajmo se dic protiv vlade što ne stimuliše zemljoradnju,stocarstvo...................--što ne stimuliše povratak---neko je procerdo milijarde namjenjene za toMr. Meho wrote:Ljudi nemaju da jedu. Mnogi od vas to ne shvataju. Vjerujem da u Sarajevu uopste ne vidite tu bijedu po ovoj nasoj napacenoj drzavi. Lako je pricati zavaljen u fotelju, sa laptopom u krilu, u toplom domu, punog stomaka. Niste vi svjesni kako sve ljudi zive u ovoj drzavi...bosanski wrote:Ja ne kontam Meho jednu stvar. Što niste prije par godina kad su vas pokupovali pred izbore rekli, nećemo socijalu hoćemo posao i samo posao i svi ko jedan odbili onu crkavicu, radi obrazanadam se da ce uskoro izac sve crno na bjelo.