PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
letacina

#501 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by letacina »

glasnik wrote:
letacina wrote: Medijskog reketaša, hulju koja ne poznaje nikakve granice kako bi došla do svog cilja i poslovnog partnera Miroslava Miškovića nazivam huljom... Ma kako li se samo usuđujem.. :mrgreen:

jaki ste mi vi Fahrini... mnogo ste jaki :mrgreen:
Niko ko ne misli kao ti ne valja? Ako ti pripadas nekom taboru, ja ne pripadam niti sam se tako deklarisao. Gnusam se ljudi sa predrasudama prema svemu i svakome, ksenobofima, neznalicama i ljudima bez manira koji se ne libe koristiti najtezim rjecima, pri tome se pozivajuci na nekakvu kulturu. Upravo takvim najlakse i manipulisu ovi gmazovi na vlasti.

Ti niti si jak, niti si zanimljiv.

Dobro, napisao si 3 rečenice u kojima si rekao NIŠTA! Što se tiče mene nisi se morao truditi, jednako bi bilo ništa i da nisi odgovarao. :mrgreen:

Fahro ne valja jer ne misli kao ja, tako je! :mrgreen: :run: :lol:
glasnik

#502 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

letacina wrote: To što se neko borio u ratu mu je bila dužnost, ne usluga koju je činio državi. Je li sad zbog toga što se neko borio u ratu čitav život treba parazitirati na socijalnom primanju koje mu finansira ova šačica ljudi koji rade. Je li možda očekuju da i njihovi unuci primaju tu nadoknadu? Neko ko je sposoban rušiti zgradu, u stanju je i lopate se uhvatiti.

A ko glasa te neradnike koji sjede u skupim kožnim foteljama? Je li vanzenaljci ili je upravo "boračka populacija" jedan od najvjernijih zaokruživača stranke zelenih. Ali ne onih ekoloških.. :mrgreen:
Duznost je izgleda bila samo nekima, a drugima jok? Da su neke stvari kako treba, na ulicama bi bili danas drugi ljudi - a ne oni sto su se borili kad je bilo najpotrebnije ovoj drzavi. Oni bi radili, a ovi bi im se izvinjavali sto nisu bili rame uz rame kad je trebalo da se odbrani, pa onda oslobodi Domovina. U puno zemalja normalno je ako nisi obavio svoju obavezu (sluzenje vojnog roka, a da ne kazem odbrana drzave kad je to trebalo) - gubis i prava. Kod nas je obratno. Oni koji se uglavnom nisu borili imaju sva prava, a ovi koji su je odbranili se nazivaju stranom u sukobu naroda i parazitima? :shock: Ako si Turcin i zivis izvan Turske imas obavezu ili da sluzis vojsku, ili da platis desetine hiljada eura odstete. Da su se neke stvari postavile navrijeme na svoje mjesto, ne bi nam se danas u lice smijali oni sto su nas ubijali, nego bi sa strahom cekali ko je sljedeci od njih u zatvoru. Ovako ponizavanje se nastavlja, ponajvise zahvaljujuci nesposobnim laktarosima.

Glasa 40-50 posto neanimiranih glasaca. Imas los smisao za humor. Ako si pratio prenose, cuo si jako puno psovki upucenih upravo na te koje pominjes. Neki koji su danas samo stranke predstavljali su svojevremeno nacionalne pokrete, ali za tebe su to Potemkinova sela.
glasnik

#503 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

letacina wrote: Dobro, napisao si 3 rečenice u kojima si rekao NIŠTA! Što se tiče mene nisi se morao truditi, jednako bi bilo ništa i da nisi odgovarao. :mrgreen:

Brojati jos nisi naucio? Tebi se nema na sta odgovoriti, jer sve sto si ti rekao je samo uvreda na tudji racun - u koju si pokusao ukljuciti i mene.

Znam ja, puno je takvih nazalost - i previse. Govorio im, ne govorio - oni isti.

Tu samo neke druge metode pomazu. Odgoj se uci kuci. Na ulici ne.

Kako li tvoj stav doprinosi temi ili rjesenju ovog fenomena od danas za koji i pozvani ljudi iz nauke (sociolozi) kazu da je samo pocetak opsteg izraza nezadovoljstva?
glasnik

#504 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

Kapisla wrote:u ovoj državi se ne zna šta je gore i pokvarenije a i primitivnije.....NAROD ILI NARODNA VLAST
Zar narod moze biti pokvaren? :shock: Sto ljudi, sto cudi i neizreciva glupost.
letacina

#505 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by letacina »

glasnik wrote:
letacina wrote: To što se neko borio u ratu mu je bila dužnost, ne usluga koju je činio državi. Je li sad zbog toga što se neko borio u ratu čitav život treba parazitirati na socijalnom primanju koje mu finansira ova šačica ljudi koji rade. Je li možda očekuju da i njihovi unuci primaju tu nadoknadu? Neko ko je sposoban rušiti zgradu, u stanju je i lopate se uhvatiti.

A ko glasa te neradnike koji sjede u skupim kožnim foteljama? Je li vanzenaljci ili je upravo "boračka populacija" jedan od najvjernijih zaokruživača stranke zelenih. Ali ne onih ekoloških.. :mrgreen:
Duznost je izgleda bila samo nekima, a drugima jok? Da su neke stvari kako treba, na ulicama bi bili danas drugi ljudi - a ne oni sto su se borili kad je bilo najpotrebnije ovoj drzavi. Oni bi radili, a ovi bi im se izvinjavali sto nisu bili rame uz rame kad je trebalo da se odbrani, pa onda oslobodi Domovina. U puno zemalja normalno je ako nisi obavio svoju obavezu (sluzenje vojnog roka, a da ne kazem odbrana drzave kad je to trebalo) - gubis i prava. Kod nas je obratno. Oni koji se uglavnom nisu borili imaju sva prava, a ovi koji su je odbranili se nazivaju stranom u sukobu naroda i parazitima? :shock: Ako si Turcin i zivis izvan Turske imas obavezu ili da sluzis vojsku, ili da platis desetine hiljada eura odstete. Da su se neke stvari postavile navrijeme na svoje mjesto, ne bi nam se danas u lice smijali oni sto su nas ubijali, nego bi sa strahom cekali ko je sljedeci od njih u zatvoru. Ovako ponizavanje se nastavlja, ponajvise zahvaljujuci nesposobnim laktarosima.

Glasa 40-50 posto neanimiranih glasaca. Imas los smisao za humor. Ako si pratio prenose, cuo si jako puno psovki upucenih upravo na te koje pominjes. Neki koji su danas samo stranke predstavljali su svojevremeno nacionalne pokrete, ali za tebe su to Potemkinova sela.
U to da sam čuo puno psovki danas ne moraš ni sumnjati. :D
Ma jašta, niko nije glasao za vladajuću koaliciju. Došli Aboridžani pa ih zaokruživali. :mrgreen:

Borci obespravljeni. Ok, kako?
Primati nadoknadu zato što si bio borac je besmisleno i vrlo štetno i opterećavajuće za sve građane Federacije. Za kategorije poput nezaposlenih, invalida, nesposobnih za rad i drugih u svim normalnim državama postoje socijalna izdavanja, ali primati naknadu iz budžeta samo zato što si bio borac i očekivati da živiš na tome do kraja života dok neko drugi radi je malo bezobrazno. ;-) . Napominjem, ako je neko nezaposlen, za njega u svim normalnim državama postoji socijalna pomoć.

Borcima treba pomoći tako što će se pokrenuti privreda, programi zapošljavanja, pomoću kojih bi se i ti borci zaposlili.
Ali čemu to kad je SDA nekad davno obećala i usvojila zakon kojeg nije mogla ispuniti jer valjalo je pobijediti na izborima. ;-)
letacina

#506 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by letacina »

glasnik wrote:
letacina wrote: Dobro, napisao si 3 rečenice u kojima si rekao NIŠTA! Što se tiče mene nisi se morao truditi, jednako bi bilo ništa i da nisi odgovarao. :mrgreen:

Brojati jos nisi naucio? Tebi se nema na sta odgovoriti, jer sve sto si ti rekao je samo uvreda na tudji racun - u koju si pokusao ukljuciti i mene.

Znam ja, puno je takvih nazalost - i previse. Govorio im, ne govorio - oni isti.

Tu samo neke druge metode pomazu. Odgoj se uci kuci. Na ulici ne.
Kako li tvoj stav doprinosi temi ili rjesenju ovog fenomena od danas za koji i pozvani ljudi iz nauke (sociolozi) kazu da je samo pocetak opsteg izraza nezadovoljstva?
Tako je! Odgoj se uči u kući. A na ulicu Fahro izvodi "borce" od 15 godina da demoliraju grad. :lol:
HORN1

#507 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HORN1 »

WELCOME TO BIH![/quote]

Nazivati nekog kurvinim sinom i omalovazavati citave skupine ljudi, a pri tome druge nazivati divljacima? :shock:

Da se ja pitam, mnogi bi ovdje bili manji od makovog zrna i placali bi skolovanje djece onih koji su se izborili za ovu drzavu koja nije nefunkcionalna zahvaljujuci njima, nego neradnicima koji su zasjeli u skupe kozne fotelje i uredjuju kancelarije stilskim namjestajem kao ona ljankase Palavra - a sve se nema para.[/quote]

Slažem se sa tobom. Uglavnom nisu borci krivi zbog pogrešnog rada političara, ali su krivi što takav rad trpe i što ga ne sankcioniraju, ako su mogli da se bore ginu bivaju ranjeni i da se opet bore da bi odbranili narod i državu nisu to radili da bi ih drugi svojim smicalicama doveli na prosijački štap.
Trebali su borci posle rata uvesti neko boračko tijelo koje bi nadziralo rad političara i na vrijeme odstranjivali korumpirane, kriminalne i nesposobne. Pa u svakoj normalnoj organizaciji se poduzimaju mjere protiv gubitaka i škarta ali kod nas se je u ratu dozvolilo da komandni kadar upravlja bez obzira na štetu i nastavak tog je da i političari rade svakakve glupost bez da razmišljaju o posljedicama po narod i državu, važno im je da se nezamjere drugim političarima i za njih sve će biti u redu mogu nastaviti sa pljačkom naroda jer je i pljačka kad uzimaš platu a neradiš za šta si plaćen. Pa moji dragi borci ako se neizborite da se u državi moraju donijeti nekakva pravila i po njima se postupati nema nikakve budućnosti za vaša pokoljenja. Možete se vi sad izboriti za koju crkvicu da preživite nadajući se sutra boljem ali vjerujte to bolje bez vaše stvarne borbe sigurno neće doći.
A potpuno je neispravno da se borite za preživljavanje nemisleći o vašoj budućnosti i vaše djece.
Zato treba zahtijevati da se omogući stvaranje radnih mjesta za sve borce i njihove famelije a naravno i svim ostalim građanima u ovoj državi. Borci trebaju umjesto boračkih udruženja zahtijevati od vlasti da naprave slobodne firme ili da donesu zakone i omoguće borcima da ih oni sami naprave a koje neće plaćati nikakve poreze i dađbine već će sva sredstva biti usmjerena u razvoj preduzeća i za plate zaposlenih koje nebi mogle biti iznad određenog prosjeka u državi. A stvorene firme bi bile vlasništvo svih zaposlenih i opet do određenog limita koji nebi mogao ići preko nekog prosjeka koji bi bio vezan za situaciju u državi.
Bez pravog riješenja svi mi i naša pokoljenja pretvorićemo se u moderne robove koji zavise od bog zna koga i moći će uvijek odlućivati kako će kome biti bez obzira na njegove psihičke i fizičke sposobnosti kao i njegovu želju da pošteno radi.
Još da kažem da će neki izaći sa argumentima da se nemože dozvoliti borcima stvaranje takvih preduzeća, jer kako će se puniti buđet, e pa treba ih pitati kako sad kad nezaposleni borci koji nerade i neproizvode pune buđet, pa samo ga prazne, a stvarajući boračke firme nešto bi se proizvodilo i to se nebi trebalo uvoziti i samim tim bi sredstva koja se sad izdvajaju za uvoz stajala u državi i preko potrošnje bi se mogla sliti u buđet, dok u drugom slučaju jednom kad izađu van nema ni feninga u buđet. Imamo toliko dobre zemlje i ostalih resursa kao i veoma mnogo slobodnih sazi koje smo voljni pretvoriti u radne ali moramo se izboriti za uslove u kojima čemo od svog rada moći živjeti nečekajući ničiju milostinju, ja lično sam bio borac od prvog do zadnjeg dana rata, nisam do sad od države tražio ništa iako sam triputa ranjavan, uslijed tog bio paralizovan ispod pojasa i imam nekih posljedica ali nisam se borio ni za kakav novac već za narod i opstanak. Nadam se da me neće ova vlast primorati da i ja krenem stopama ostalih boraca i tražim da naplatim borbu i pretrpljeno i izgubljeno u toj borbi. Jer opet to naplaćujem od onog naroda za čiji sam se opstanak borio i žao bi mi bilo da nešto što sam svojevoljno dao sad naplaćujem.
HORN1

#508 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HORN1 »

Kao ovdje amnestira vlast? Niko. Njihova politika i jeste dovela do ovoga.

Ali kada neko izmanipulisan od miškovićevog havera tornjaka krene rušiti grad jer je Vladi Fedracije koja je pred bankrotom jedina opcija ostala da skreše izdvajanja iz budžeta, to nije nešto vrijedno ni hvale ni poštovanja nego je za svaku osudu. ;-)[/quote]

Pa šta ako je pred bankrotom nisu borci krivi za to već vlast, a moji drugovi iz borbe takođe nisu što nemogu zaraditi svojim poštenim radom jer nemaju deset hiljada eura da plate posao u naprimjer telekomu ili da zarade samostalno zbog nemogućnosti da u ovoj državi uz ovakvu korupciju vlasti bilo kakav posao pokrenu i pošteno obavljaju.
Jednostavno shvatite da je stanje ovakvo i biće sve gore i gore ako vlast ostane korumpirana i ako bude porezima i raznim nametima gušila jedne tako da nametne nemoguće za poslovanje u ovoj državi a sve sa ciljem da bi se moralo davati mito inače pošteno radeći obavezno propadaš a neki koji prihvataju takvu igru daju mito i sve ostale dađbine (punjenje buđeta) su zaboravljene.[quote][/quote]
glasnik

#509 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

letacina wrote: U to da sam čuo puno psovki danas ne moraš ni sumnjati. :D
Ma jašta, niko nije glasao za vladajuću koaliciju. Došli Aboridžani pa ih zaokruživali. :mrgreen:

Borci obespravljeni. Ok, kako?
Primati nadoknadu zato što si bio borac je besmisleno i vrlo štetno i opterećavajuće za sve građane Federacije. Za kategorije poput nezaposlenih, invalida, nesposobnih za rad i drugih u svim normalnim državama postoje socijalna izdavanja, ali primati naknadu iz budžeta samo zato što si bio borac i očekivati da živiš na tome do kraja života dok neko drugi radi je malo bezobrazno. ;-) . Napominjem, ako je neko nezaposlen, za njega u svim normalnim državama postoji socijalna pomoć.

Borcima treba pomoći tako što će se pokrenuti privreda, programi zapošljavanja, pomoću kojih bi se i ti borci zaposlili.
Ali čemu to kad je SDA nekad davno obećala i usvojila zakon kojeg nije mogla ispuniti jer valjalo je pobijediti na izborima. ;-)
Ti kao da zivis u paralelnom univerzumu? Niko se osim boraca nije bunio? Koliko je na dnevnoj bazi strajkova, strajkova gladju, obustava saobracaja? Sta bi sa TAT-om koji je svojevremeno bio gigant? Krivaja Zavidovici? Primjera milion. Prije neku vece bio je mali prilog samo o desetinama fabrika sto su unistene u Tuzlanskoj regiji. Kakvi gradjani Federacije? Treba rastjerati i raspustit tu bagru pod nazivom Federacija. Ovi bi da ukidaju RS, a veci im je problem da ukinu rulju sto "radi" u organima FBiH. Deset nivoa vlasti. Podigli namete privatnicima do te mjere, da sve sto zarade - pola moraju drzavi dati. Malo je vise uopste firmi koje su likvidne. Pa to nije bilo ni za Otomana. Svi smo mi nezaposleni ili ako radimo placeni ispod svake mjere. Iskoristavaju nas domaci ili bjelosvjetski hostapleri (korporacije i monopolske kompanije).

Evo dacu ti ja 300 KM, pa ti zivi od toga i na tome samo planiraj buducnost. Daj ne provaljuj se zivota ti. Ovdje svega 20-tak posto ljudi privredjuje - pravi nesto - nove vrijednosti (kao rudari i malo metalaca npr. a svi ostali samo im piju krv) i zive na njihovoj grbaci. Ovi sto tuse bjelosvjetske proizovode misle da nam cine uslugu time sto prodaju neki proizvod i ostave 20-tak posto za dadzbine - ako su naravno placene plus njihova crkavica - a direktno i nepovratno iznesu iz drzave ostalih 80 posto.

Po ovome sto pises - izgleda da je vecina ovih ljudi spremna da proda svoje dostojanstvo za tih pi*ljivih 300 KM koje dobijaju ovi uhljupi iz vlasti kao topli obrok. Stvarno...
HORN1

#510 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HORN1 »

Izvinjavam se na uređenju postova novi sam na ovom forumu pa neznam tačno kako funkcioniše.[quote][/quote]
HarnagaHarnaga

#511 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HarnagaHarnaga »

Kao ovdje amnestira vlast? Niko. Njihova politika i jeste dovela do ovoga.

Ali kada neko izmanipulisan od miškovićevog havera tornjaka krene rušiti grad jer je Vladi Fedracije koja je pred bankrotom jedina opcija ostala da skreše izdvajanja iz budžeta, to nije nešto vrijedno ni hvale ni poštovanja nego je za svaku osudu. ;-)

Pa šta ako je pred bankrotom nisu borci krivi za to već vlast, a moji drugovi iz borbe takođe nisu što nemogu zaraditi svojim poštenim radom jer nemaju deset hiljada eura da plate posao u naprimjer telekomu ili da zarade samostalno zbog nemogućnosti da u ovoj državi uz ovakvu korupciju vlasti bilo kakav posao pokrenu i pošteno obavljaju.
Jednostavno shvatite da je stanje ovakvo i biće sve gore i gore ako vlast ostane korumpirana i ako bude porezima i raznim nametima gušila jedne tako da nametne nemoguće za poslovanje u ovoj državi a sve sa ciljem da bi se moralo davati mito inače pošteno radeći obavezno propadaš a neki koji prihvataju takvu igru daju mito i sve ostale dađbine (punjenje buđeta) su zaboravljene.
Kako si ovo gore napisao ne kontam sta je citirano a sta je tvoje misljenje... sve u svemu, mislim da se previse rabi rijec "borac". Kakvi smo muljatori, vjerujem da je ko je god htio izvadio potvrdu o pripadnosti jedinici...pa smo svi borci i cekamo penziju (licno znam bezbroj primjera). A ko ce raditi bolan? Ko ce obezbjediti penzije i dodatke onima kojima stvarno trebaju: invalidima, sirocadi, nemocnima...Ovo danas sto je bacalo kamenje ja bi sve odrezo po 5 godina stroge robije.
softly

#512 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by softly »

Ja nesto ne cujem da iko od ovih borackih organizacija (koliko ih to samo ima?), dakle ne cujem da iko trazi OBJAVLJIVANJE SPISKA korisnika borackih penzija.

Ja sam onako usput cuo za par imena - korisnika sto mi je podiglo tlak, odnosno sjebalo pritisak.

Yebo je mayku svako ko radi - radi za sebe i jos najmanje troje.
HarnagaHarnaga

#513 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HarnagaHarnaga »

HORN1 wrote:Izvinjavam se na uređenju postova novi sam na ovom forumu pa neznam tačno kako funkcioniše.
Kad hoces da citiras nekoga imas gore rijec "citiraj" kliknes na to i dobijes njegov post sitnim slovima (Quote). Onda ti ispod odgovoris sta hoces. Prosto.
glasnik

#514 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

softly wrote:Ja nesto ne cujem da iko od ovih borackih organizacija (koliko ih to samo ima?), dakle ne cujem da iko trazi OBJAVLJIVANJE SPISKA korisnika borackih penzija.

Ja sam onako usput cuo za par imena - korisnika sto mi je podiglo tlak, odnosno sjebalo pritisak.

Yebo je mayku svako ko radi - radi za sebe i jos najmanje troje.
Sigurno je da u gomili ljudi od preko 100 000 ljudi ima i onih koji su se tu uvukli. Ali "Vlada" jedino sto trenutno radi je da sve te obespravljene populacije penzionere okrece protiv boraca, invalide rata protiv civilnih, nezaposlene protiv zaposlenih, itd.

To nije posao borackih organizacija da imaju te spiskove, nego nadleznog ministarstva. Kod nas sto hiljada ministarstava, toliko da vise niko ne zna sta mu je posao - jer im se preplicu nadleznosti. Onda imate ono nase poznato vozanje od saltera do saltera ili od zgrade do zgrade, dok ili ne odustanete, ili ne popi*dite. Kome je nesto trebalo kod nas, zna o cemu se radi.
glasnik

#515 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

I onda kao slag procitas...

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100421106

Predsjednica Upravnog odbora BHRT-a Marija Putica izjavila je da se ukupan gubitak iz proteklih godina u poslovanju ove medijske kuće približio iznosu od 21 milion KM.

Kako samo uspjevaju? Da puste nekog totalno neobrazovanog ne bi uspio napraviti toliku stetu. Samo da se drzi one - ne barci nista. I tamo menadzeri dobijaju bezobrazno velike plate.

Ma jok, za sve su krivi ovi borci sto se bune.
Incub

#516 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Incub »

Narodu je ovaj javasluk prekipio,nemamo zastavu,himnu,drzave jos malo ostalo...
Vecini stanovnistva je drago radi ovih protesta,narod se budi jer je doslo 5 do 12, prvo sto nije bilo zrtava a drugo sto su zgradu izlupali.
Policija je mogla ovo rastjerati ali i njima sve jedno.
Ovi sto pisu kako je losa slika obisla svijet,pa vidite da Grcka gori po 2 mjeseca,Francuska ljudi pale vozila po ulicama da bi se iskazalo nezadovoljstvo.
Ne podrzavam nasilje ali sa ovakvom vlascu samo tako treba pokazati zube,makar ce razmisljati o buducim obecanjima. Okruzeni smo hostaplerima,ljudima koji ulaze u politiku da bi nakrali a ne da ucine nesto dobro. Mora se podvuci crta i sto prije krenemo ispocetka bice nam bolje.
Isto ovi sto kukaju kako ce se sad od nasih para nadoknaditi steta neka se mane amera price.
U nas je drzava pokradena tako da je ovo zanemarljivo.
Opet je dobro sto nije bilo zrtava a i premijer moze ostati u Gorazdu ionako nemamo hajra od njega,makar da lici na premijera pa hajde ostalo bi se zaboravilo.
glasnik

#517 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

Ma ovo su borci...

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100421110

Na zakup stanova najviše troši Ministarstvo odbrane BiH, koje ima 3.010 ugovora o zakupu stanova za pripadnike Oružanih snaga BiH i u tu svrhu potroši 8.240.640 KM.
fizicko_lice

#518 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by fizicko_lice »

Ljudi, sve u svemu, ovo je pozitivno. I to zato jer se nesto pocelo desavati. Najgori je ovaj poslijeratni staus quo kada smo pri dnu, ali ne sasvim na dnu, i svi se pravimo da je to normalno ... mene je samo strah mase koja je nazalost vecinom neprosvijecena i primitivna i koja ce opet za*ebati i zaokruzivati ove sto im lazu i petljaju, a ne ljude koji se ne boje reci istinu, jer eto, istina boli ... takvih je malo, ali ih ipak ima ...
Isam

#519 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Isam »

Uopće nije bitno ko stoji iza ovih demonstracija ukoliko nam je svima zajedničko to da ova vlada treba pasti.Pa FTV je više štete nanijela ovoj vladi nego svo ono kamenje koje je jučer bačeno na onu zgradu, na gori način su ih izvrijeđali nego ijedna psovka koja je jučer upućena prema zgradi, i sada za one demonstrante tvrde da su necivilizirani? Po meni je mnogo pametnije da se zapitamo o stepenu iskrenosti i nezavisnosti tih medija nego tih protestanata, te se ispravnij eupitati ko to stoji iza FTV? I zbog čega u onolikom broju ne izađu na ulice oni koji smatraju da imaju časnijeg motiva da demonstriraju pred tom zgradom? Očigledno je da je ostalima dobo a da su njihove kritike vladi samo rezultat jednog dvoličnog mentaliteta koji godinama govori jedno a drugo glasa. Mislim da vićina onih koji smatraju da neka crna ruka stoji iza ovih demonstracija žele samo svoje neprisustvo a time kukavičluk i licemjerstvo amnestirati,... Demonstracije, pa i one nemirne, su sasvim normalna pojava i u "civiliziranim" zemljama te se stoga pustimo te izvještačenosti, i ne glumimo francuske sobarice u ovom slučaju....
Mr. Meho

#520 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Mr. Meho »

Ovo je stvarno degutantno citati vise. Na ovako bljutav i uvredljiv nacin pisati o borcima... nazivati ih lezihljebovicima, parazitima, krezavim... Strasno! Nek vam je na cast djeco! Aferim i administraciji kad to presutno odobrava.

Pozivam sve borce da bojkotuju ovu temu, nek balavurdija sama sa sobom baljezga. :run:
chuchumbamayumbe

#521 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by chuchumbamayumbe »

Avaz

Sead Numanović
Pobuna boraca protiv lopova!
Suzavac i "topovski udari" na borce logični su nastavak politike Sulejmana Tihića, koji je događaje u Dobrovoljačkoj u Sarajevu nazvao "zločinom"
22.04.2010. 07:10

Niko ko je jučer gledao scene protesta obespravljenih boraca pred zgradom Federalne vlade u Sarajevu, nije mogao ostati ravnodušan!

Na jednoj strani bili su borci koji samo traže ono što im prema zakonu pripada. Na drugoj strani je sada već do odvratnosti korumpirana i bahata vlast.

Iza vlasti je - na prvom mjestu - Stranka demokratske akcije Sulejmana Tihića, koja se nijednog momenta nije libila da svim sredstvima nasrne na borce!

Prvo ih je mjesecima ponižavala otkidajući im malo-pomalo od bijedne naknade koja je mnogima jedini izvor egzistencije, a onda im podmuko zarila nož u leđa. Dok su borcima skidali svaku marku koju su mogli, sebi su u federalnim institucijama namicali nove hiljade maraka nezasluženih primanja.

S prvim napadom na borce jučer ispred Federalne vlade, Tihićeva SDA survala se u političko blato!

Suzavac i "topovski udari" na bivše borce, branioce BiH, ipak jesu logični nastavak politike koja je događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada se grad branio od četnika, nazvala "zločinom", a prekaljene i proslavljene komandante Armije RBiH ekspresno razapinjala na stub srama ili još brže trpala iza rešetaka...

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/kome ... tiv-lopova
Corto Maltese

#522 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Corto Maltese »

chuchumbamayumbe wrote:Avaz

Sead Numanović
Suzavac i "topovski udari" na borce logični su nastavak politike Sulejmana Tihića, koji je događaje u Dobrovoljačkoj u Sarajevu nazvao "zločinom"

Niko ko je jučer gledao scene protesta obespravljenih boraca pred zgradom Federalne vlade u Sarajevu, nije mogao ostati ravnodušan!

Na jednoj strani bili su borci koji samo traže ono što im prema zakonu pripada. Na drugoj strani je sada već do odvratnosti korumpirana i bahata vlast.

Iza vlasti je - na prvom mjestu - Stranka demokratske akcije Sulejmana Tihića, koja se nijednog momenta nije libila da svim sredstvima nasrne na borce!

Prvo ih je mjesecima ponižavala otkidajući im malo-pomalo od bijedne naknade koja je mnogima jedini izvor egzistencije, a onda im podmuko zarila nož u leđa. Dok su borcima skidali svaku marku koju su mogli, sebi su u federalnim institucijama namicali nove hiljade maraka nezasluženih primanja.

S prvim napadom na borce jučer ispred Federalne vlade, Tihićeva SDA survala se u političko blato!

Suzavac i "topovski udari" na bivše borce, branioce BiH, ipak jesu logični nastavak politike koja je događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada se grad branio od četnika, nazvala "zločinom", a prekaljene i proslavljene komandante Armije RBiH ekspresno razapinjala na stub srama ili još brže trpala iza rešetaka...

Pošteno od Avaza. Sad barem ne moramo nagađati ko stoji iza protesta.
Control panel

#523 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Control panel »

sarajlija_ba wrote:Ne sjećam se koje je to godine bilo. Čini mi se negdje 2003-2004 kada je ispred Parlamenta na Marin dvoru izašao Lagumdžija i držao govor. Narod nezadovoljan njegovim govorom počeo ga je gađati flašama od vode, sokova, novinama itd.
Lagumdžija je rekao više za sebe, ali se čulo na mikrofonu, "ovakvi su me gađali i u Banjaluci" (misleći valjda na četnike koji su gađali naše prilikom otvaranja Ferhadije).
Znači, mi i četnici smo isti za njega.
Taj dan on je nestao za mene kao političar i čovjek.

To mi se kasnije samo potvrdilo u slučaju alžirske grupe a nakon toga i prodajom oružja Izraelu o čemu su brujale sve arapske novine. Danas se ljudi čude zašto arapi neće da ulažu u Bosnu. Neće zbog te prodaje oružja Izraelu jer su arapi slali pare da mi kupimo oružje a mi ga poslije prodajemo njihovim neprijateljima.
mislio je na huligane. a ne na cetnike. i nije izjednacio borce ARBIH nego huligane. ne znam otkud i pomisao da u AR BiH budu cetnici!!!???
pola jucer ljudi koji su tamo bili sto je i kamera snimila vidjelo se da im je jedini cilj da nesto sruse. i to sto kazes za zalju su sve konstrukcije istih tih za koje su ti borci glasali. jer da je bilo imalo istine u tome zar ti ne mislis da u 8godisnjoj vlasti SDA i SBIH oni njega nebi smjestili u zatvor. bi i te kako. ali i oni sami znaju da zlaja nije kriv. radis sto ti ameri kazu ili ako hoces narede.
a svako od nas ima prvao da vjeruje u sta hoce pa i ti. ali moj ti je savjet nemoj bas sve vjerovati sto procitas i cujes.
sarajevo63

#524 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sarajevo63 »

Corto Maltese wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Avaz

Sead Numanović

Pošteno od Avaza. Sad barem ne moramo nagađati ko stoji iza protesta.
Pošteno. Sad znamo ko će nas prosvijetliti.
HAVANA

#525 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by HAVANA »

Image
Locked