Protesti protiv uvodjenja cirilice

PerverzMusharaf

#101 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by PerverzMusharaf »

hercegovac_pravi wrote:

Naravno da hoće. Ne znam zašto u takvo nešto očigledno uopšte sumnjaš. A razlika je ogromna u odnosu na 92-gu. Nema više "JHA", nadpolovična većina Bošnjaka sada postoji, posjedujemo institucije države koje će moći normalno funkcionisati i baviti se diplomatskim aktivnostima a da ne moraju prolaziti kroz tunele..itd..itd..

A demokratska fronta nioje konj..nigdje ih nisam vidio da se zalažu za ćirilicu u Vukovaru..
i u nacionalnim drzavama manjine imaju prava. stvaranje nacionalne drzave, a sto je jos upitno kad i ako ce se desit, uopste ne znaci obespravljivanje i protjerivanje manjina, ukidanje prava na pismo i sl.
Edin H.

#102 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

gost iz ZG wrote:
Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH ...
8) tako je !!!
odmah,isti čas, pravac Bruxelles - i sve im reci
Vjerovao ti ili ne i kazem barem britanskim politicarima sa kojim s vremena na vrijeme razgovaram zbog prirode posla kojim se bavim.

Ali umjesto to da svi rade kada dodju u priliku, kada vidim smiley-je na ovoj tvoj post mogu samo prokomentarisati da izgleda nismo bolje ni zasluzili.
dalmatinka

#103 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

Edin H. wrote:
gost iz ZG wrote:
Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH ...
8) tako je !!!
odmah,isti čas, pravac Bruxelles - i sve im reci
Vjerovao ti ili ne i kazem barem britanskim politicarima sa kojim s vremena na vrijeme razgovaram zbog prirode posla kojim se bavim.

Ali umjesto to da svi rade kada dodju u priliku, kada vidim smiley-je na ovoj tvoj post mogu samo prokomentarisati da izgleda nismo bolje ni zasluzili.

Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
PerverzMusharaf

#104 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Edin H. wrote:

za bosnu, srbiju, kosovo i makedoniju bila bi sreca uci u eu kako god - jer to bi ih otrglo iz ralja istoka.

za hrvatsku to nije slucaj jer na istoku kao katolici i u sferi njemackog uticaja nisu ni mogli da zavrse. oni su svoju "nezavisnost" najskuplje platili od svih. nece biti dovoljno plavog mora i jadranskih obala da se namiri beč i berlin koji su ih ubjedili kako jugoslavija za njih nije dobra.

sad je kasno da pamet dođe iz guzice u glavu, ali, paradoksalno na prvi pogled, hrvatska je republika kojoj je jugoslavija najviše odgovarala i u kojoj su mogli da imaju nezavisnost o kojoj više nikada neće moći da sanjaju.
Edin H.

#105 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

dalmatinka wrote: Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
Stipu njih :D , oni su supljiranje doveli do perverzije.

Mislim da se i ja ti razilazimo u poanti, jer ne vidimo stvari na isti nacin.
dalmatinka

#106 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

Edin H. wrote:
dalmatinka wrote: Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
Stipu njih :D , oni su supljiranje doveli do perverzije.
Pa jesu li političari ili nisu? :twisted: :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#107 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by KatarinaKosaca »

@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli Srbe :-) To je naša surova stvarnost.
Edin H.

#108 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli Srbe :-) To je naša surova stvarnost.
U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
KatarinaKosaca

#109 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
Jesu i ne treba biti naučnik pa to znati, ali šta sad?
Edin H.

#110 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
Pa nista, ali govorimo o licemjerstvu.
PerverzMusharaf

#111 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Edin H. wrote:
KatarinaKosaca wrote:@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli Srbe :-) To je naša surova stvarnost.
U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
upravo tako. ali ko je pravio dejtonski sporazum - amerika. ko moze da ucjeni srbiju, npr. da mmf odbije dati bilo kakav kredit sto je neophodno za plate cinovnika i politicara - amerika.

amerika sve to ne zeli jer joj odgovara nestabilnost u evropi.
KatarinaKosaca

#112 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:Pa nista, ali govorimo o licemjerstvu.
Licemjerstvu, ignorantiji, neinformiranosti, neupućenosti, bahatosti, nedosljednosti.. svemu po malo..

Kako god sretno susjedima bilo, možda i mi vidimo šta od tog dobra..
dalmatinka

#113 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

KatarinaKosaca wrote:
Objasni mi molim te jednu stvar, nije da sam baš malo dublje zagrebla, ali koliko sam shvatila, poslanik u parlamentu može biti samo jedan od tri konstitutivnih naroda i svi tvrdoglavo odbijaju promijeniti zakon ili ustav ili što li već? :shock: Što vam smetaju "ostali"? Kako je Dejton tome kriv?
KatarinaKosaca

#114 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by KatarinaKosaca »

dalmatinka wrote:Objasni mi molim te jednu stvar, nije da sam baš malo dublje zagrebla, ali koliko sam shvatila, poslanik u parlamentu može biti samo jedan od tri konstitutivnih naroda i svi tvrdoglavo odbijaju promijeniti zakon ili ustav ili što li već? :shock: Što vam smetaju "ostali"? Kako je Dejton tome kriv?
Ne smetaju nama, smetaju političarima koji po etničkom principu imaju ili nastoje imati monopol nad jednom nacionalnom zajednicom bez obzira na rezultate koje nemaju. U Parlamentu može, mislim, mada imaju kvote, ali u Predsjedništvu ne može, nego Bošnjak, Srbin i Hrvat... zato su Jevrej Fici i Rom Sejdić podnijeli tužbu, dobili u Strazburgu, jedan od uvjeta za početak pregovora je implementacija te tužbe, međutim nikako neće da je sprovedu. A Dejton je upravo taj koji je kreirao B-H-S.
gost iz ZG

#115 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by gost iz ZG »

8)
mislim ... tema je "(ne) uvođenje ćirilice" u Vukovaru i okolici - a ovdje se filozofira što Hrvatska dobiva ili gubi skorašnjim ulaskom u EU; obala i otoci ostaju ovdje, ko je šta htio kupiti-taj je kupio;
također, filozofira se ko ima bolje "veze" i poznanstva u diplomaciji i među političarima - i ko više zna o EU ?

A "ćirilica ili ne?" ... to je po starom dobrom običaju, kurvinsko maslo poznate kradeze stranke
Za vrijeme prošla dva(2) mandata, HDZ je potpisao i ovjerio zakon o ćirilici u Vukovaru (i okolici)
Sada, danas kad nisu na vlasti seru protiv vlastitih odluka
Deja vu
nosara

#116 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by nosara »

dalmatinka wrote:
Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
Sta treba odraditi, uci u duznicko ropstvo...? Izabrat medjeda za gradonacelnika drugog po velicini grada u drzavi...? Oprostit staru stednju...?

Ili sve to i jos, samo slozno, iz peta, zapjevat onu narodnu "Danke dojcland":..?
gost iz ZG

#117 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by gost iz ZG »

nosara wrote: Sta treba odraditi, uci u duznicko ropstvo...? Izabrat medjeda za gradonacelnika drugog po velicini grada u drzavi...? Oprostit staru stednju...?
Ili sve to i jos, samo slozno, iz peta, zapjevat onu narodnu "Danke dojcland":..?
8)
Da
... i sve to navedeno spada u temu "ćirilica", da -ili ne
Camil_Prasevic

#118 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Camil_Prasevic »

Ja stvarno ne razumijem ove Hrvate. U Srbiji(odvratnoj nam Srbiji) koliko toliko se postuju manjinska prava. Pogledajte samo Sandzak, skoro u svakoj skoli bosanski jezik, Vojvodina, pa tamo ako manjina ima i 1000 osoba, imaju sva prava da se obrazuju na svom maternjem jeziku. Vidite jedno Kosovo, isti slucaj. Crna Gora isto. U Makedoniji albanski je jezik drugi sluzbeni jezik te drzave, dok manjine, Bosnjaci, Srbi, Turci, Romi imaju sva prava kao i vecinski narodi. U Makedoniji, postoji jedina romska opcina u svijetu, Suto Orizari. Dok ovi su Hrvati pravi fasisti. I u opcinama u BiH, gdje su oni vecina, ugrozavaju svako pravo nehrvatima. Licemjerni, podmukli, priljatelji iz inetersa. Lako je po Srbima se pravit junak :D , neka zabranu sta Talijanima, Madjarima... Srbi jesu dusmani, ali bar ti otvoreno kazu, a ovi Latini, dva puta te tepnu sakom po ledjima, treci put nozem...
PerverzMusharaf

#119 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

gost iz ZG wrote:8)
mislim ... tema je "(ne) uvođenje ćirilice" u Vukovaru i okolici - a ovdje se filozofira što Hrvatska dobiva ili gubi skorašnjim ulaskom u EU; obala i otoci ostaju ovdje, ko je šta htio kupiti-taj je kupio;
također, filozofira se ko ima bolje "veze" i poznanstva u diplomaciji i među političarima - i ko više zna o EU ?

A "ćirilica ili ne?" ... to je po starom dobrom običaju, kurvinsko maslo poznate kradeze stranke
Za vrijeme prošla dva(2) mandata, HDZ je potpisao i ovjerio zakon o ćirilici u Vukovaru (i okolici)
Sada, danas kad nisu na vlasti seru protiv vlastitih odluka
Deja vu
ha? jesi li ti svjestan koliko ste vi dužni i šta vas čeka? budi sretan da more i otoci mognu makar i pola od toga da otplate.

slovenija je u potpunom kolapsu a kad val dođe do vas to će da bude cunami.
sredoje

#120 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by sredoje »

PerverzMusharaf wrote: ha? jesi li ti svjestan koliko ste vi dužni i šta vas čeka? budi sretan da more i otoci mognu makar i pola od toga da otplate.

slovenija je u potpunom kolapsu a kad val dođe do vas to će da bude cunami.
Kako je objavila turska novinska agencija Anadolija dug Crne Gore čini 48,1 odsto BDP, Slovenije 47,4 , Hrvatske 43,9, Bosne i Hercegovine (BiH) 34, dok je Makedonija najmanje zadužena zemlja regiona sa iznosom od 32,7 odsto BDP.
Kako to sad??? Pa zar srpski mediji ne tvrde vec godinama kako je Hrvatska pred bankrotom i da je u dugovima do grla? Kad ja tamo,a ono medjutim. :)
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=646693
hhaarree

#121 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by hhaarree »

jel ovo majke vam jos uvijek naglabate kako susjedi nece do bozica izdrzat i da ce grohnut gore od kipra? :zzzz:
gost iz ZG

#122 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by gost iz ZG »

:D
na temi o "ćirilici" mali milion "stručnjaka o EU"
odgovor svima:
Da, propadamo, propasti ćemo do kraja ... ali barem se mičemo 1.7.'13 iz zadnje crne rupe Europe
ko voli i želi, neka tamo ostane

uživajte "stručnjaci"
sredoje

#123 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by sredoje »

hhaarree wrote:jel ovo majke vam jos uvijek naglabate kako susjedi nece do bozica izdrzat i da ce grohnut gore od kipra? :zzzz:
Zluradost na svakom koraku...

A nedavno se Linić zadužio da otplati pristigla zaduženja i to jeftinije nego što se Hrvatska zaduživala dok je najbolje stajala. Objašnjenje: Amerika je naštampala rekordne mase dolara i spremni su ih plasirati po kamatnim stopama jedva nešto višim od inflacije...

Dok je tako Hrvatska može uzimati kredite da bi otplaćivala stare...
hhaarree

#124 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by hhaarree »

htjeo sam reci da smarate s analizama i prorocanstvima, tema je protesti protiv cirilice, slobodno otvorite drugu temu pa bacajte grah da vidite kad ce propast da likujete
gost iz ZG

#125 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by gost iz ZG »

hhaarree wrote:htjeo sam reci da smarate s analizama i prorocanstvima, tema je protesti protiv cirilice, slobodno otvorite drugu temu pa bacajte grah da vidite kad ce propast da likujete
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply