i u nacionalnim drzavama manjine imaju prava. stvaranje nacionalne drzave, a sto je jos upitno kad i ako ce se desit, uopste ne znaci obespravljivanje i protjerivanje manjina, ukidanje prava na pismo i sl.hercegovac_pravi wrote:
Naravno da hoće. Ne znam zašto u takvo nešto očigledno uopšte sumnjaš. A razlika je ogromna u odnosu na 92-gu. Nema više "JHA", nadpolovična većina Bošnjaka sada postoji, posjedujemo institucije države koje će moći normalno funkcionisati i baviti se diplomatskim aktivnostima a da ne moraju prolaziti kroz tunele..itd..itd..
A demokratska fronta nioje konj..nigdje ih nisam vidio da se zalažu za ćirilicu u Vukovaru..
Protesti protiv uvodjenja cirilice
- PerverzMusharaf
#101 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
- Edin H.
#102 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Vjerovao ti ili ne i kazem barem britanskim politicarima sa kojim s vremena na vrijeme razgovaram zbog prirode posla kojim se bavim.gost iz ZG wrote:Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH ...tako je !!!
odmah,isti čas, pravac Bruxelles - i sve im reci
Ali umjesto to da svi rade kada dodju u priliku, kada vidim smiley-je na ovoj tvoj post mogu samo prokomentarisati da izgleda nismo bolje ni zasluzili.
- dalmatinka
#103 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Edin H. wrote:Vjerovao ti ili ne i kazem barem britanskim politicarima sa kojim s vremena na vrijeme razgovaram zbog prirode posla kojim se bavim.gost iz ZG wrote:Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH ...tako je !!!
odmah,isti čas, pravac Bruxelles - i sve im reci
Ali umjesto to da svi rade kada dodju u priliku, kada vidim smiley-je na ovoj tvoj post mogu samo prokomentarisati da izgleda nismo bolje ni zasluzili.
Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
- PerverzMusharaf
#104 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
za bosnu, srbiju, kosovo i makedoniju bila bi sreca uci u eu kako god - jer to bi ih otrglo iz ralja istoka.Edin H. wrote:
Vjerovao ti ili ne i kazem barem britanskim politicarima sa kojim s vremena na vrijeme razgovaram zbog prirode posla kojim se bavim.
za hrvatsku to nije slucaj jer na istoku kao katolici i u sferi njemackog uticaja nisu ni mogli da zavrse. oni su svoju "nezavisnost" najskuplje platili od svih. nece biti dovoljno plavog mora i jadranskih obala da se namiri beč i berlin koji su ih ubjedili kako jugoslavija za njih nije dobra.
sad je kasno da pamet dođe iz guzice u glavu, ali, paradoksalno na prvi pogled, hrvatska je republika kojoj je jugoslavija najviše odgovarala i u kojoj su mogli da imaju nezavisnost o kojoj više nikada neće moći da sanjaju.
- Edin H.
#105 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Stipu njihdalmatinka wrote: Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
Mislim da se i ja ti razilazimo u poanti, jer ne vidimo stvari na isti nacin.
- dalmatinka
#106 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Pa jesu li političari ili nisu?Edin H. wrote:Stipu njihdalmatinka wrote: Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi., oni su supljiranje doveli do perverzije.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#107 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli Srbe
To je naša surova stvarnost.
- Edin H.
#108 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?KatarinaKosaca wrote:@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli SrbeTo je naša surova stvarnost.
- KatarinaKosaca
#109 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Jesu i ne treba biti naučnik pa to znati, ali šta sad?Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
- Edin H.
#110 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Pa nista, ali govorimo o licemjerstvu.KatarinaKosaca wrote:Jesu i ne treba biti naučnik pa to znati, ali šta sad?Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
- PerverzMusharaf
#111 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
upravo tako. ali ko je pravio dejtonski sporazum - amerika. ko moze da ucjeni srbiju, npr. da mmf odbije dati bilo kakav kredit sto je neophodno za plate cinovnika i politicara - amerika.Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?KatarinaKosaca wrote:@Edine.. na stranu sad nespremnost naših vlasti da implementiraju jednu sudsku presudu i njihove aljkavosti, neodgovornosti, neistrajnosti i nesposobnosti. Sve i da su Bogom dati, BIH ima ozbiljan problem, a to je da je talac Srbije i njihovog odnosa prema EU, jer RS neće nikada uraditi ništa što Srbija neće (primjer Nato-a), a bez PC se ne može. Tako, apsursno je, ali nam je moliti Boga da Vučić potpiše sporazum sa Kosovom (neki budući, ako mu omoguće progovore) i dobije datum. Tada ćemo i mi moći početi razmišljati, jer kako vlast tako i oporba u PC jasno i glasno kaže da na Drini neće biti granica bilo Nato-a, bilo EU i da dijeli SrbeTo je naša surova stvarnost.
amerika sve to ne zeli jer joj odgovara nestabilnost u evropi.
- KatarinaKosaca
#112 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Licemjerstvu, ignorantiji, neinformiranosti, neupućenosti, bahatosti, nedosljednosti.. svemu po malo..Edin H. wrote:Pa nista, ali govorimo o licemjerstvu.
Kako god sretno susjedima bilo, možda i mi vidimo šta od tog dobra..
- dalmatinka
#113 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Objasni mi molim te jednu stvar, nije da sam baš malo dublje zagrebla, ali koliko sam shvatila, poslanik u parlamentu može biti samo jedan od tri konstitutivnih naroda i svi tvrdoglavo odbijaju promijeniti zakon ili ustav ili što li već?KatarinaKosaca wrote:Jesu i ne treba biti naučnik pa to znati, ali šta sad?Edin H. wrote:U potpunosti si u pravu, ali zar to sve nije posljedice Medjunarodnom zajednicom krojenog Dejtonskog sporazuma i postavljenog uredjenja?
- KatarinaKosaca
#114 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Ne smetaju nama, smetaju političarima koji po etničkom principu imaju ili nastoje imati monopol nad jednom nacionalnom zajednicom bez obzira na rezultate koje nemaju. U Parlamentu može, mislim, mada imaju kvote, ali u Predsjedništvu ne može, nego Bošnjak, Srbin i Hrvat... zato su Jevrej Fici i Rom Sejdić podnijeli tužbu, dobili u Strazburgu, jedan od uvjeta za početak pregovora je implementacija te tužbe, međutim nikako neće da je sprovedu. A Dejton je upravo taj koji je kreirao B-H-S.dalmatinka wrote:Objasni mi molim te jednu stvar, nije da sam baš malo dublje zagrebla, ali koliko sam shvatila, poslanik u parlamentu može biti samo jedan od tri konstitutivnih naroda i svi tvrdoglavo odbijaju promijeniti zakon ili ustav ili što li već?Što vam smetaju "ostali"? Kako je Dejton tome kriv?
-
gost iz ZG
#115 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
mislim ... tema je "(ne) uvođenje ćirilice" u Vukovaru i okolici - a ovdje se filozofira što Hrvatska dobiva ili gubi skorašnjim ulaskom u EU; obala i otoci ostaju ovdje, ko je šta htio kupiti-taj je kupio;
također, filozofira se ko ima bolje "veze" i poznanstva u diplomaciji i među političarima - i ko više zna o EU ?
A "ćirilica ili ne?" ... to je po starom dobrom običaju, kurvinsko maslo poznate kradeze stranke
Za vrijeme prošla dva(2) mandata, HDZ je potpisao i ovjerio zakon o ćirilici u Vukovaru (i okolici)
Sada, danas kad nisu na vlasti seru protiv vlastitih odluka
Deja vu
- nosara
#116 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Sta treba odraditi, uci u duznicko ropstvo...? Izabrat medjeda za gradonacelnika drugog po velicini grada u drzavi...? Oprostit staru stednju...?dalmatinka wrote:
Da li su ti britanski političari bar odgovorili da neke stvari treba i odraditi, samim razgovorom još nitko nije ušao u EU koliko ja znam, ako griješim slobodno me ispravi.
Ili sve to i jos, samo slozno, iz peta, zapjevat onu narodnu "Danke dojcland":..?
-
gost iz ZG
#117 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
nosara wrote: Sta treba odraditi, uci u duznicko ropstvo...? Izabrat medjeda za gradonacelnika drugog po velicini grada u drzavi...? Oprostit staru stednju...?
Ili sve to i jos, samo slozno, iz peta, zapjevat onu narodnu "Danke dojcland":..?
Da
... i sve to navedeno spada u temu "ćirilica", da -ili ne
-
Camil_Prasevic
#118 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Ja stvarno ne razumijem ove Hrvate. U Srbiji(odvratnoj nam Srbiji) koliko toliko se postuju manjinska prava. Pogledajte samo Sandzak, skoro u svakoj skoli bosanski jezik, Vojvodina, pa tamo ako manjina ima i 1000 osoba, imaju sva prava da se obrazuju na svom maternjem jeziku. Vidite jedno Kosovo, isti slucaj. Crna Gora isto. U Makedoniji albanski je jezik drugi sluzbeni jezik te drzave, dok manjine, Bosnjaci, Srbi, Turci, Romi imaju sva prava kao i vecinski narodi. U Makedoniji, postoji jedina romska opcina u svijetu, Suto Orizari. Dok ovi su Hrvati pravi fasisti. I u opcinama u BiH, gdje su oni vecina, ugrozavaju svako pravo nehrvatima. Licemjerni, podmukli, priljatelji iz inetersa. Lako je po Srbima se pravit junak
, neka zabranu sta Talijanima, Madjarima... Srbi jesu dusmani, ali bar ti otvoreno kazu, a ovi Latini, dva puta te tepnu sakom po ledjima, treci put nozem...
- PerverzMusharaf
#119 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
ha? jesi li ti svjestan koliko ste vi dužni i šta vas čeka? budi sretan da more i otoci mognu makar i pola od toga da otplate.gost iz ZG wrote:![]()
mislim ... tema je "(ne) uvođenje ćirilice" u Vukovaru i okolici - a ovdje se filozofira što Hrvatska dobiva ili gubi skorašnjim ulaskom u EU; obala i otoci ostaju ovdje, ko je šta htio kupiti-taj je kupio;
također, filozofira se ko ima bolje "veze" i poznanstva u diplomaciji i među političarima - i ko više zna o EU ?
A "ćirilica ili ne?" ... to je po starom dobrom običaju, kurvinsko maslo poznate kradeze stranke
Za vrijeme prošla dva(2) mandata, HDZ je potpisao i ovjerio zakon o ćirilici u Vukovaru (i okolici)
Sada, danas kad nisu na vlasti seru protiv vlastitih odluka
Deja vu
slovenija je u potpunom kolapsu a kad val dođe do vas to će da bude cunami.
-
sredoje
#120 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
PerverzMusharaf wrote: ha? jesi li ti svjestan koliko ste vi dužni i šta vas čeka? budi sretan da more i otoci mognu makar i pola od toga da otplate.
slovenija je u potpunom kolapsu a kad val dođe do vas to će da bude cunami.
Kako je objavila turska novinska agencija Anadolija dug Crne Gore čini 48,1 odsto BDP, Slovenije 47,4 , Hrvatske 43,9, Bosne i Hercegovine (BiH) 34, dok je Makedonija najmanje zadužena zemlja regiona sa iznosom od 32,7 odsto BDP.
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=646693Kako to sad??? Pa zar srpski mediji ne tvrde vec godinama kako je Hrvatska pred bankrotom i da je u dugovima do grla? Kad ja tamo,a ono medjutim.![]()
-
hhaarree
#121 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
jel ovo majke vam jos uvijek naglabate kako susjedi nece do bozica izdrzat i da ce grohnut gore od kipra? 
-
gost iz ZG
#122 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
na temi o "ćirilici" mali milion "stručnjaka o EU"
odgovor svima:
Da, propadamo, propasti ćemo do kraja ... ali barem se mičemo 1.7.'13 iz zadnje crne rupe Europe
ko voli i želi, neka tamo ostane
uživajte "stručnjaci"
-
sredoje
#123 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Zluradost na svakom koraku...hhaarree wrote:jel ovo majke vam jos uvijek naglabate kako susjedi nece do bozica izdrzat i da ce grohnut gore od kipra?
A nedavno se Linić zadužio da otplati pristigla zaduženja i to jeftinije nego što se Hrvatska zaduživala dok je najbolje stajala. Objašnjenje: Amerika je naštampala rekordne mase dolara i spremni su ih plasirati po kamatnim stopama jedva nešto višim od inflacije...
Dok je tako Hrvatska može uzimati kredite da bi otplaćivala stare...
-
hhaarree
#124 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
htjeo sam reci da smarate s analizama i prorocanstvima, tema je protesti protiv cirilice, slobodno otvorite drugu temu pa bacajte grah da vidite kad ce propast da likujete
-
gost iz ZG
#125 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
hhaarree wrote:htjeo sam reci da smarate s analizama i prorocanstvima, tema je protesti protiv cirilice, slobodno otvorite drugu temu pa bacajte grah da vidite kad ce propast da likujete