Protesti protiv uvodjenja cirilice
- Edin H.
#1 Protesti protiv uvodjenja cirilice
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zagreb ... /130407045
Evo u Hrvatskoj se ponovo zahuktavaju protesti protiv uvodjenja cirilice u Vukovaru.
Izuzetno me iritira licemjerje Evropske unije koja prihvata clanstvo zemalja ciji gradjani cini se, vecinom nisu raskrstili sa postovanjem osnovnih ljudskih prava i odnosa prema etnickim manjinama. Isti je slucaj sa Slovencima i njihovog odnosa u doba prijema prema romskoj populaciji, kao i npr. prema gradjanima koji su po svim evropskim kriterijima stekli uslove za njihovo drzavljanstvo.
U isto vrijeme postavljaju ratom osakacenoj BiH skoro pa nemoguce uslove u odnosu na sa Zapada postavljenom konstalacijom snaga.
Evo u Hrvatskoj se ponovo zahuktavaju protesti protiv uvodjenja cirilice u Vukovaru.
Izuzetno me iritira licemjerje Evropske unije koja prihvata clanstvo zemalja ciji gradjani cini se, vecinom nisu raskrstili sa postovanjem osnovnih ljudskih prava i odnosa prema etnickim manjinama. Isti je slucaj sa Slovencima i njihovog odnosa u doba prijema prema romskoj populaciji, kao i npr. prema gradjanima koji su po svim evropskim kriterijima stekli uslove za njihovo drzavljanstvo.
U isto vrijeme postavljaju ratom osakacenoj BiH skoro pa nemoguce uslove u odnosu na sa Zapada postavljenom konstalacijom snaga.
-
Revoltage
#2 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Hrvati kenjaju. Neka im ćirilica. Trebaju to uvesti da začepi radikalno srpsko krilo. Hrvatska ovim jača.Edin H. wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zagreb ... /130407045
- Edin H.
#3 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
U isto vrijeme ovakvi primjeri pokazuju da gradjani Hrvatske nisu rascistili sa postovanjem ljudskih prava pojedinaca, sto je jedan od osnovnih preduvjeta.
U isto vrijeme ovakvi primjeri pokazuju da gradjani Hrvatske nisu rascistili sa postovanjem ljudskih prava pojedinaca, sto je jedan od osnovnih preduvjeta.
- foluška
#4 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
svaka čast hrvatima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
mogu oni protestvovati do sutra, a ja već prošlo ljeto viđoh u granapu Ledo sladoled MADE IN SERBIA!
svaka čast Vladi RH što insistira na dosljednom provođenju zakona....zato i jesu pred ulaskom u EU
svaka čast Vladi RH što insistira na dosljednom provođenju zakona....zato i jesu pred ulaskom u EU
- area51
#6 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Što ?foluška wrote:svaka čast hrvatima
-
Bodkin
#7 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
joj ne pitaj svega ti. mislis da ce ti dati smislen odgovor?area51 wrote:Što ?foluška wrote:svaka čast hrvatima
- CSKA
#8 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Situacijaje za kokica.Sa jedne strane gledas hrvatske nacionaliste kako protestuju,pokazuju pravo lice,a sa druge strane vladu koja mora to izgurati.Samo mi zao sto je to palo na ledja SDP-u,a ne HDZ-u.
Sto se tice kako oni mogu u EU,a BiH ne...pa da ima BiH obalu kao oni,standard,korupcija u HR jeste prisutna,ali je mnogo veca u BiH,itd,itd...vjerujem da bi onda i BiH progledali kroz prste neke stvari.Uostalom ovdje se radi o skupu nevladinih organizacija,a ne o zvanicnoj politici drzave.
Sto se tice kako oni mogu u EU,a BiH ne...pa da ima BiH obalu kao oni,standard,korupcija u HR jeste prisutna,ali je mnogo veca u BiH,itd,itd...vjerujem da bi onda i BiH progledali kroz prste neke stvari.Uostalom ovdje se radi o skupu nevladinih organizacija,a ne o zvanicnoj politici drzave.
Last edited by CSKA on 07/04/2013 14:43, edited 1 time in total.
- foluška
#9 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
zato ste ne zele cirilicu u svetom vukovaru. glupo pitanje.area51 wrote:Što ?foluška wrote:svaka čast hrvatima
- area51
#10 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Okfoluška wrote:zato ste ne zele cirilicu u svetom vukovaru. glupo pitanje.area51 wrote:Što ?foluška wrote:svaka čast hrvatima
- dalmatinka
#11 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
Koji su to nemogući uslovi koji su nametnuti samo BIH a ne i drugima prije nje?U isto vrijeme postavljaju ratom osakacenoj BiH skoro pa nemoguce uslove u odnosu na sa Zapada postavljenom konstalacijom snaga.
Last edited by dalmatinka on 07/04/2013 14:48, edited 1 time in total.
- cyprus
#12 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Kako su nacionalisti pokvaren, ali i glup soj ljudi 
- nosara
#13 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Hrvatska se, ocito, nije pomakla s mrtve tacke postavljene 1941.... Dzaba vam "proces pridruzivanja"...dalmatinka wrote:A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
Jedva cekam komentare iz eu...
-
Bodkin
#14 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
nije, to je subjektino misljenje. procitaj definiciju licemjera. i da, ajde izjasni se otvoreno o temi. uvodjenje, da ili ne?dalmatinka wrote:A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
- dalmatinka
#15 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Da!Bodkin wrote:nije, to je subjektino misljenje. procitaj definiciju licemjera. i da, ajde izjasni se otvoreno o temi. uvodjenje, da ili ne?dalmatinka wrote:A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
-
Bodkin
#16 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
dalmatinka wrote:
Da!
-
Ripicipi
- cyprus
#18 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Vala pitanje 'kako Hrvatska može ući prije BiH u EU?' je isto kao da pitaš: 'kako je Njemačka ušla prije Poljske?'

- cyprus
#19 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Izgleda samo Thompson i ćirilica mogu okupiti Hrvate u ovom brojupotres_mozga wrote:
- dalmatinka
#20 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Zašto misliš da bi to meni stvorilo nemir???Bodkin wrote:dalmatinka wrote:
Da!a usput bih nikada nece biti ispred hrvatske tako da mozes biti mirna
-
Bodkin
#21 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
tacnodalmatinka wrote:Zašto misliš da bi to meni stvorilo nemir???Bodkin wrote:dalmatinka wrote:
Da!a usput bih nikada nece biti ispred hrvatske tako da mozes biti mirna
Ja želim živjeti u uređenoj državi, odnosno za mene je kasno, želim to svom djetetu, briga mene za okolinu, nek se se svatko potrudi sam. Kad vidiš da se netko trudi, pomoći ćeš mu, ali kad vidiš da je tom važnije da ti propadneš nego da njemu bude bolje - ma goni ga.
- dalmatinka
#22 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
BDW pronašla sam definiciju:
Licemjerje ili hipokrizija je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga. Etimološki potječe iz riječi hypokrisis koja znači "gluma". "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.
Označava nemoralno ponašanje kojem se osoba predstavlja drugačije nego što je u stvarnosti.

Licemjerje ili hipokrizija je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga. Etimološki potječe iz riječi hypokrisis koja znači "gluma". "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.
Označava nemoralno ponašanje kojem se osoba predstavlja drugačije nego što je u stvarnosti.
-
Bodkin
#23 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
pa ako kaze da bih treba prije hrvatske on nije licemjer, samo nerealandalmatinka wrote:BDW pronašla sam definiciju:
![]()
![]()
- Casual's
#24 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
Koji ce im cirilica kad ce to pismo za par godina izumrijeti ?
- and
#25 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice
ne znam šta srbi hoće u hrvatskoj?mogu dobiti vjerovatno ono što im zakonom pripada i što hrvati odluče da im daju.
svoja prava su pokušali ostvariti silom,nauštrb drugih.rizikovali su i umjesto nekih dogovora igrali su na sve ili ništa.dobili u ništa i toga trebaju biti svjesni za vijeke vijekova.
svoja prava su pokušali ostvariti silom,nauštrb drugih.rizikovali su i umjesto nekih dogovora igrali su na sve ili ništa.dobili u ništa i toga trebaju biti svjesni za vijeke vijekova.