Protesti protiv uvodjenja cirilice

Edin H.

#1 Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zagreb ... /130407045

Evo u Hrvatskoj se ponovo zahuktavaju protesti protiv uvodjenja cirilice u Vukovaru.
Izuzetno me iritira licemjerje Evropske unije koja prihvata clanstvo zemalja ciji gradjani cini se, vecinom nisu raskrstili sa postovanjem osnovnih ljudskih prava i odnosa prema etnickim manjinama. Isti je slucaj sa Slovencima i njihovog odnosa u doba prijema prema romskoj populaciji, kao i npr. prema gradjanima koji su po svim evropskim kriterijima stekli uslove za njihovo drzavljanstvo.
U isto vrijeme postavljaju ratom osakacenoj BiH skoro pa nemoguce uslove u odnosu na sa Zapada postavljenom konstalacijom snaga.
Revoltage

#2 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Revoltage »

Edin H. wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zagreb ... /130407045

Evo u Hrvatskoj se ponovo zahuktavaju protesti protiv uvodjenja cirilice u Vukovaru.
Izuzetno me iritira licemjerje Evropske unije koja prihvata clanstvo zemalja ciji gradjani cini se, vecinom nisu raskrstili sa postovanjem osnovnih ljudskih prava i odnosa prema etnickim manjinama. Isti je slucaj sa Slovencima i njihovog odnosa u doba prijema prema romskoj populaciji, kao i npr. prema gradjanima koji su po svim evropskim kriterijima stekli uslove za njihovo drzavljanstvo.
U isto vrijeme postavljaju ratom osakacenoj BiH skoro pa nemoguce uslove u odnosu na sa Zapada postavljenom konstalacijom snaga.
Hrvati kenjaju. Neka im ćirilica. Trebaju to uvesti da začepi radikalno srpsko krilo. Hrvatska ovim jača.
Edin H.

#3 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Edin H. »

Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
U isto vrijeme ovakvi primjeri pokazuju da gradjani Hrvatske nisu rascistili sa postovanjem ljudskih prava pojedinaca, sto je jedan od osnovnih preduvjeta.
foluška

#4 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by foluška »

svaka čast hrvatima
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by JoseMujica »

mogu oni protestvovati do sutra, a ja već prošlo ljeto viđoh u granapu Ledo sladoled MADE IN SERBIA!

svaka čast Vladi RH što insistira na dosljednom provođenju zakona....zato i jesu pred ulaskom u EU
area51

#6 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by area51 »

foluška wrote:svaka čast hrvatima
Što ?
Bodkin

#7 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Bodkin »

area51 wrote:
Što ?
joj ne pitaj svega ti. mislis da ce ti dati smislen odgovor?
CSKA

#8 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by CSKA »

Situacijaje za kokica.Sa jedne strane gledas hrvatske nacionaliste kako protestuju,pokazuju pravo lice,a sa druge strane vladu koja mora to izgurati.Samo mi zao sto je to palo na ledja SDP-u,a ne HDZ-u.

Sto se tice kako oni mogu u EU,a BiH ne...pa da ima BiH obalu kao oni,standard,korupcija u HR jeste prisutna,ali je mnogo veca u BiH,itd,itd...vjerujem da bi onda i BiH progledali kroz prste neke stvari.Uostalom ovdje se radi o skupu nevladinih organizacija,a ne o zvanicnoj politici drzave.
Last edited by CSKA on 07/04/2013 14:43, edited 1 time in total.
foluška

#9 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by foluška »

area51 wrote:
Što ?
zato ste ne zele cirilicu u svetom vukovaru. glupo pitanje.
area51

#10 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by area51 »

foluška wrote:
area51 wrote:
Što ?
zato ste ne zele cirilicu u svetom vukovaru. glupo pitanje.
Ok
dalmatinka

#11 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
U isto vrijeme ovakvi primjeri pokazuju da gradjani Hrvatske nisu rascistili sa postovanjem ljudskih prava pojedinaca, sto je jedan od osnovnih preduvjeta.
A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.
Koji su to nemogući uslovi koji su nametnuti samo BIH a ne i drugima prije nje?
Last edited by dalmatinka on 07/04/2013 14:48, edited 1 time in total.
cyprus

#12 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by cyprus »

Kako su nacionalisti pokvaren, ali i glup soj ljudi :sad:
nosara

#13 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by nosara »

dalmatinka wrote:
Edin H. wrote:Ja samo kazem da je licemjerno primati Hrvatsku u EU prije BiH, koja je bila agresor u ratu u BiH, isto kao i Srbija, svidjalo se to ili ne bosnjackoj eliti. Cini se da ce cak i Crna Gora i Srbija prije uci, nego BiH.
A nije licemjerno mrtav hladan izjaviti da je BIH trebala biti prva primljena a nije se pomakla s mrtve točke, nije pokrenut ni proces pridruživanja? Ohladi malo.
Hrvatska se, ocito, nije pomakla s mrtve tacke postavljene 1941.... Dzaba vam "proces pridruzivanja"...

Jedva cekam komentare iz eu... :D
Bodkin

#14 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
nije, to je subjektino misljenje. procitaj definiciju licemjera. i da, ajde izjasni se otvoreno o temi. uvodjenje, da ili ne?
dalmatinka

#15 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

Bodkin wrote:
dalmatinka wrote:
nije, to je subjektino misljenje. procitaj definiciju licemjera. i da, ajde izjasni se otvoreno o temi. uvodjenje, da ili ne?
Da!
Bodkin

#16 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
Da!
:thumbup: a usput bih nikada nece biti ispred hrvatske tako da mozes biti mirna :D
Ripicipi

#17 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Ripicipi »

Image
cyprus

#18 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by cyprus »

Vala pitanje 'kako Hrvatska može ući prije BiH u EU?' je isto kao da pitaš: 'kako je Njemačka ušla prije Poljske?' :-) :-)
cyprus

#19 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by cyprus »

potres_mozga wrote:Image
Izgleda samo Thompson i ćirilica mogu okupiti Hrvate u ovom broju :mrgreen:
dalmatinka

#20 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

Bodkin wrote:
dalmatinka wrote:
Da!
:thumbup: a usput bih nikada nece biti ispred hrvatske tako da mozes biti mirna :D
Zašto misliš da bi to meni stvorilo nemir??? :shock: Ja želim živjeti u uređenoj državi, odnosno za mene je kasno, želim to svom djetetu, briga mene za okolinu, nek se se svatko potrudi sam. Kad vidiš da se netko trudi, pomoći ćeš mu, ali kad vidiš da je tom važnije da ti propadneš nego da njemu bude bolje - ma goni ga.
Bodkin

#21 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
Bodkin wrote:
dalmatinka wrote:
Da!
Zašto misliš da bi to meni stvorilo nemir??? :shock: Ja želim živjeti u uređenoj državi, odnosno za mene je kasno, želim to svom djetetu, briga mene za okolinu, nek se se svatko potrudi sam. Kad vidiš da se netko trudi, pomoći ćeš mu, ali kad vidiš da je tom važnije da ti propadneš nego da njemu bude bolje - ma goni ga.
tacno :) mada, zdrava konkurencija je dobra. neces ti prije nego cu ja :D
dalmatinka

#22 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by dalmatinka »

BDW pronašla sam definiciju:

Licemjerje ili hipokrizija je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga. Etimološki potječe iz riječi hypokrisis koja znači "gluma". "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.

Označava nemoralno ponašanje kojem se osoba predstavlja drugačije nego što je u stvarnosti.

:D :D :D
Bodkin

#23 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:BDW pronašla sam definiciju:

Licemjerje ili hipokrizija je čin kojim se osuđuje ili poziva na osuđivanje drugoga dok je kritičar i sam kriv za ono za što osuđuje drugoga. Etimološki potječe iz riječi hypokrisis koja znači "gluma". "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.

Označava nemoralno ponašanje kojem se osoba predstavlja drugačije nego što je u stvarnosti.

:D :D :D
pa ako kaze da bih treba prije hrvatske on nije licemjer, samo nerealan :P
Casual's

#24 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by Casual's »

Koji ce im cirilica kad ce to pismo za par godina izumrijeti ?
and

#25 Re: Protesti protiv uvodjenja cirilice

Post by and »

ne znam šta srbi hoće u hrvatskoj?mogu dobiti vjerovatno ono što im zakonom pripada i što hrvati odluče da im daju.
svoja prava su pokušali ostvariti silom,nauštrb drugih.rizikovali su i umjesto nekih dogovora igrali su na sve ili ništa.dobili u ništa i toga trebaju biti svjesni za vijeke vijekova.
Post Reply