Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
- Prpa.ba
#76 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
SB na braniku SDA

- SmokingMan
#77 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Nema potrebe,narod je ionako postao fukara u duši.Niko nije tako ravnodušan prema svojoj patnji kao mi.O'zone wrote:Samo nek piša.....da hoće počet i srat pa da se doslovice gušimo u govnima.SmokingMan wrote:Ovo im je jako bizarna zajebancija na račun nižeg sloja građana.Piša elita po nama,smjelo.
- O'zone
- Globalni moderator
#78 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
PopravljenoSmokingMan wrote:Nema potrebe,narod je ionako postao fukara u duši.Niko nije tako ravnodušan prema svojoj patnji kao mi.O'zone wrote:Samo nek piša.....da hoće počet i srat pa da se doslovice gušimo u govnima.SmokingMan wrote:Ovo im je jako bizarna zajebancija na račun nižeg sloja građana.Piša elita po nama,smjelo.
Razumijemo se...Samo sam ja pobornik još veće bahatosti vladajuće strukture..jer mi to zaslužujemo...
- Banksy
#79 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Vratili se kući...Prpa.ba wrote:SB na braniku SDA![]()
![]()
SENAD AVDIĆ: Tvoj Bičakčić, koji je tvojoj Bošnjačkoj televiziji dao 100 hiljada maraka…
NEDŽAD LATIĆ: Tebi je dao 450 hiljada maraka, a ne meni, nikad! Ja sam mu rek'o…
AVDIĆ: Ima zapisnik Alije Izetbegovića. On nije u zatvoru…
LATIĆ: …ja sam mu rek'o. Kad si pravio Bosnu da proglasiš Bošnjačku republiku, odveo te on i Bakir Alispahić, i dobio si 450 hiljada maraka. Nedžad Latić nikada ni dinara.
AVDIĆ: Nedžade, bolan, ako ja tebe budem tužio za gluposti koje izgovaraš, ti ćeš reći: ja idem u zatvor kao musliman vjernik.
LATIĆ: A ništa lakše nego tužiti.
AVDIĆ: Ideš u zatvor kao lažov i kao čovjek koji petlja.
LATIĆ: Kako petljam?!
AVDIĆ: Edhem Bičakčić... Bošnjačka televizija je ugašena zato što…
LATIĆ: Ja nemam veze sa Bošnjačkom…
AVDIĆ: …zato što vam je Edhem Bičakčić dao 100 hiljada maraka, je li tako?
LATIĆ: Ma, nemam veze sa Bošnjačkom televizijom!
AVDIĆ: Šta si radio tamo?
LATIĆ: Ti si dobio Bosnu. Pa, je li ti bio Irfan Ljevaković…?
AVDIĆ: Ma, nije, bolan, Alija Izetbegović mi dao pare!
LATIĆ: Alija Izetbegović i Edhem Bičakčić, pa tako je…
AVDIĆ: Alija Izetbegović treba da odgovara pred zakonom čije su bile pare koje je dao za Slobodnu Bosnu…
LATIĆ: Je li to dao Nedžadu? Nije.
AVDIĆ: …a ne kao vjernik!
LATIĆ: Pa nek' odgovara i za tih 100 hiljada koje je dao Bošnjačkoj televiziji, šta me briga, nemam ja veze sa tim!
AVDIĆ: Nek' odgovara Bičakčić za dva miliona maraka koje je dao…
LATIĆ: A tad kad si dobio pare, pis'o si o Ljevakoviću, i o Tešnju kao prototipu za Bosnu.
AVDIĆ: Ne, ne, ne, ja sam ugušen zato što sam odbio podržati Bakira Izetbegovića i kriminalnu mafiju koju je podržao predsjednik Predsjedništva Alija Izetbegović…
LATIĆ: Eto vam tamo…
-
Novak20
#80 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Ima internet anketa SB sa pitanjem: "Podržavate li odluku Vijeća ministara da se povećaju akcize na naftu zbog cestogradnje?"
DA 28 %
NE 72 %
DA 28 %
NE 72 %
-
Novak20
#81 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Ako zastupnici ostanu principijelni, zakon o povećanju akciza u BiH definitivno pada
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-zas ... /170503067
.....
Ovim povodom razgovarali smo sa zastupnikom A-SDA u Zastupničkom domu PS BiH i članom parlamentarne Komisije za finansije i budžet Jasminom Emrićem koji nam je kazao da on neće podržati prijedloge Vijeća ministara BiH.
"Ja ni sada neću podržati skraćeni postupak jer nije došlo ni do kakve promjene u smislu da je Vijeće ministara BiH dalo neko detaljnije obrazloženje o potrebi povećanja akciza. Oni skoro godinu dana pokušavaju kroz Zastupnički dom PSBiH progurati svoje rješenje iako su im zastupnici već nekoliko puta ukazali na to da nisu ničim obrazložili potrebu povećanja", kazao je Emrić.
Podsjetio je da su državni parlamentarci još prošle godine tražili od Vijeća ministara BiH da im dostavi analizu postojećeg stanja, na šta se izvršna vlast oglušila. Kako kaže, Vijeće ministara BiH i Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH trebaju transparentno informisati stanovnike BiH o dosadašnjim prihodima koji su prikupljeni na osnovu postojećeg Zakona o akcizama BiH te na koji način su ta sredstva trošena.
"Radio sam analizu i došao do zaključka na osnovu uzorka iz 2014. godine da je riječ o značajnim sredstvima. Samo prihodi od akciza na naftne derivate su u 2014. godini bili blizu 415,6 miliona KM, a prihodi od cestarine prema podacima UIOBiH su 297 miliona KM. Ja sam računao oko 346 miliona KM, jer su to podaci Agencije za statistiku BiH. Kada to množimo sa devet godina, odnosno od 2009. godine pa do danas, doći ćemo do značajnih finansijskih sredstava od 6,5 milijardi KM. Gdje su potrošeni ti novci koji su trebali biti usmjereni na infrastrukturne projekte? Tražim od Vijeća ministara BiH da mi dostavi te analize", kaže Emrić.
On je dodao da je obaveza Vijeća ministara BiH bila da Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi analizu sadašnjeg stanja, način trošenja te da jasno pokaže zbog čega je potrebno povećanje akciza na naftu i naftne derivate u našoj zemlji. Još jednom ponavlja da Vijeće ministara BiH odbija da dostavi te informacije jer je očito jedino obrazloženje dobijanje kreditnih sredstava MMF-a. ..............
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-zas ... /170503067
.....
Ovim povodom razgovarali smo sa zastupnikom A-SDA u Zastupničkom domu PS BiH i članom parlamentarne Komisije za finansije i budžet Jasminom Emrićem koji nam je kazao da on neće podržati prijedloge Vijeća ministara BiH.
"Ja ni sada neću podržati skraćeni postupak jer nije došlo ni do kakve promjene u smislu da je Vijeće ministara BiH dalo neko detaljnije obrazloženje o potrebi povećanja akciza. Oni skoro godinu dana pokušavaju kroz Zastupnički dom PSBiH progurati svoje rješenje iako su im zastupnici već nekoliko puta ukazali na to da nisu ničim obrazložili potrebu povećanja", kazao je Emrić.
Podsjetio je da su državni parlamentarci još prošle godine tražili od Vijeća ministara BiH da im dostavi analizu postojećeg stanja, na šta se izvršna vlast oglušila. Kako kaže, Vijeće ministara BiH i Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH trebaju transparentno informisati stanovnike BiH o dosadašnjim prihodima koji su prikupljeni na osnovu postojećeg Zakona o akcizama BiH te na koji način su ta sredstva trošena.
"Radio sam analizu i došao do zaključka na osnovu uzorka iz 2014. godine da je riječ o značajnim sredstvima. Samo prihodi od akciza na naftne derivate su u 2014. godini bili blizu 415,6 miliona KM, a prihodi od cestarine prema podacima UIOBiH su 297 miliona KM. Ja sam računao oko 346 miliona KM, jer su to podaci Agencije za statistiku BiH. Kada to množimo sa devet godina, odnosno od 2009. godine pa do danas, doći ćemo do značajnih finansijskih sredstava od 6,5 milijardi KM. Gdje su potrošeni ti novci koji su trebali biti usmjereni na infrastrukturne projekte? Tražim od Vijeća ministara BiH da mi dostavi te analize", kaže Emrić.
On je dodao da je obaveza Vijeća ministara BiH bila da Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi analizu sadašnjeg stanja, način trošenja te da jasno pokaže zbog čega je potrebno povećanje akciza na naftu i naftne derivate u našoj zemlji. Još jednom ponavlja da Vijeće ministara BiH odbija da dostavi te informacije jer je očito jedino obrazloženje dobijanje kreditnih sredstava MMF-a. ..............
-
Novak20
#82 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Kako združena braća na vlasti, SDA, HDZ, SNSD i SDD kmeče zbog akciza. Čudo jedno. Pa kakva god je kamata od MMF mi je vraćamo + plaćamo 15 pfeninga skuplje gorivo + će sve da poskupi.
Kao da se ne može autocesta graditi pod koncesionim ugovorom nego mora baš na teret naroda. Ja, sjetih se da koncesionar vodi računa o tome kako troši pare.
Ako išta ogoli našu vlast do mjere da joj se zatrese fotelja, to će biti neusvajanje akciza.
NAJSKUPLJE "NE" U POSLIJERATNOJ BIH: Ako zastupnici ne izglasaju akcize, BiH će izgubiti oko 3 milijarde KM!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/517 ... de_km.html
Kao da se ne može autocesta graditi pod koncesionim ugovorom nego mora baš na teret naroda. Ja, sjetih se da koncesionar vodi računa o tome kako troši pare.
Ako išta ogoli našu vlast do mjere da joj se zatrese fotelja, to će biti neusvajanje akciza.
NAJSKUPLJE "NE" U POSLIJERATNOJ BIH: Ako zastupnici ne izglasaju akcize, BiH će izgubiti oko 3 milijarde KM!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/517 ... de_km.html
- GoldenSpoon
#83 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Vrijedno je ponovo spomenuti da akcize se nece iskoristiti za gradnju autoputeva vec za krpljenje budzeta, sto dokazuje odluka Vlade FBiH da se nepostojeci novac od akciza rasporedi na krpljenje budzeta.
Rjesenja ima, neka zagrabe od telekoma i EPBiH pa neka uhljebi iz SDA osjete na svojoj kozi
Rjesenja ima, neka zagrabe od telekoma i EPBiH pa neka uhljebi iz SDA osjete na svojoj kozi
- Alfons Kauders
#84 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
Jednostavno - hoce akcize samo kako bi barem neke radove mogli pokrenuti pred izbore.GoldenSpoon wrote:Vrijedno je ponovo spomenuti da akcize se nece iskoristiti za gradnju autoputeva vec za krpljenje budzeta, sto dokazuje odluka Vlade FBiH da se nepostojeci novac od akciza rasporedi na krpljenje budzeta.
Sad im malo gori pod nogama, jer su im proletile 3 godine mandata, a da nisu napravili nista osim trotoara ispred Predsjednistva.
Tako treba i ostati. Nek se snalaze bez akciza i narednih pet godina.
-
probook
#85 Re: Protesti protiv akciza - poskupljenja goriva
A ova opozicija glasa NE jer oni kao "vole gradjane" i "brane interese gradjana"
, a u stvari otvorila im se super mogucnost da dobijaju pojene i ruse postojecu vlast.
Da sutra opozicija dodje na vlast prvo sto bi usvojili su akcize kako bi dobili kredit od mmf
Da sutra opozicija dodje na vlast prvo sto bi usvojili su akcize kako bi dobili kredit od mmf