Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#676 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by LSD »

Blackwater wrote:ALKOSU a sto se tice tih pusaka i vec kad smo kod rata mada je to sad tegobna prica...Nesjecam se nesto da su preko Vrbanje mosta u Land Roverima onaj dan furali nekakvi likovi sa dresovima svojih klubova...;)
Šta pišeš to?? Porediš heroje odbrane grada sa ovim današnjim papanima u uniformama koji nemaju dva neurona u lobanji,koji imaju plivadon umjesto mozga i koji su odrasli negdje na brdu na popari i harmonici...ova policija je danas svima jasno pokazala da je neprijatelj gradjanskog društva i da su ponizni poslušnici mafijaške oligarhije.
Manijaci imaju jednu extra realnu pjesmu o našoj policiji.
olduser

#677 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by olduser »

@zandar
pa bijte ih kad su u grupi jebli vas kriminalci
sve vase price kad ih mi uhvatimo same oni su ko bubice..ja znam da se oni kurce obicnom svijetu, a vi nista ne radite..

zivoti policajaca nisu bili ugrozeni
zivoti prolaznika su postali ugrozeni kad je krenula brutalnost policije i kad su udarali sve redom...
prolaznici su normalno prolazili kroz okupljene navijace, cak su ih neki i usmjeravali
i onda su postali ugrozeni i njihovi zivoti
Alkos

#678 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Alkos »

zandar wrote: kakve argumente, nisam te upratio, ima dosta postova...

a sto se ovoga gore tice, nema se tu sta puno polemisati, kakav topovski udar, kakvi bakraci... kad ste prvi kamen bacili, ispunjeni su uslovi da vas udaljimo, nema topovski s tim nikakve veze... potrefilo se da je pukao u momentu kad smo mi krenuli...
dalje, uopste nemam neki osjecaj kad krenem, jednostavno smo istrenirani da tako reagujemo i naravno da bih najvise volio da uopste nismo morali intervenisati. zar nije ljepse leskariti u marici i zezati se sa kolegama, nego se ganjati sa vama po ulici? :-)
ponavljam, niste trebali pribjegavati nasilju i nemojte se zanositi da mozete nesto na silu. :roll:
Po kojoj osnovi su privodjeni ljudi i izvodjeni iz kafica i iz ljetnih basta?!?Jel samo da se neko "okrivi" da se moze opravdati danasnja policijska brutalnost?!
Da li policije prije nego krene udarati i mlatiti, treba prvo upozoriti masu da se povuce ili je to nebitno jer su navijaci u pitanju?!
Jeste li svjesni da je u toj masi bili starijih ljudi, djece i kakve su posljedice mogle biti?!Bog zna koliko je povrijedjenih, koji su ni krivi ni duzni stradali zbog vaseg obezbjedjivanja sigurnosti!!!!!
Blackwater

#679 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

The 51st State wrote:
Blackwater wrote:
The 51st State wrote:Haj bicu nedosljedan pa cu polemizirati sa ........, koji vam zakon daje za pravo da nasumicno odvodite goste kafana u pritvor, jeli se to morala kvota popuniti?
Halllo ba nije niko levat, sta mislite da su policajci bekani nekakvi....pa naravno da te upamti frajer nakon sto mu 100 puta opsujes mater samo sto nosi uniformu i sto je tu et nezna ni on sto je tu...i na kraju ti fol carsijaner sjednes u prvu bastu i kontas da je neko tolko tup da te nemoze prepoznati...
jesi mu ti advokat? sta,a on moze par desetina lica pri intervenciji prema masi gdje svi izgledaju isto buahaha, nisam znao da primaju u drotoviju ljude sa fotografskim pamcenjem, srusi mi predrasudu...
Pa ovaj forum i tema je samo dokaz kakvi ste uopste...vas 20 na jednog frajera, covjek cijelo vrijeme sa vama ljepo a vi nesto mangupluk...a sto je najzalosnije u pravu je...Nema sine mangupluka vise nidze...jeste vi neki navijaci misevi mali ufatite jednog zandara pod noge kod socijalnog pa ga jadan majko izudarate da covjek zaglavi na reanimaciji....pa kad ste tolki mangupi sto niste stali danas vas 30 pred 5 policajaca i pomarali se ko muskarci pa dobili batine dobili al si stao tupane jedan i pokazao si ko si i sta si nego ko kakve curice cmizdrite " sto nas bijete sto nas bijete "...E top vam je za onog policajca kod socijalnog, i za onog na skenderiji sto ga bakljom zapaliste,i za onih 6 pred kantonom ni krive ni duzne sto ste iskamenjali...kad vec hocete belaj eto vam ga danas pa se prekontavajte.
BHG

#680 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by BHG »

zandar wrote: hehe, znas u cemu je fora, kriminalac se nikad nece kurciti kad zna da moze dobiti po labrnji. oni su mudri i kurce se uglavnom kad su u grupi... međutim, ako ce ti biti lakse, ja licno sam mlatio neke od tih kriminalaca za koje ti mislis da su nedodirljivi, ali naravno da ti necu spominjati nihova imena... :roll:
razlika između vas i njih je sto su oni mnogo pametniji od vas i znaju kad se mogu kurciti... kad ga zaustavimo u 2 ujutru, a on sam ili sa djevojkom, on je vjeruj ko baja, dubi na glavi...
ali da ne sirimo temu, ocigledno je da vecina vas ovde nije upoznata sa sistemom, kako sta funkcionise... moj ti je savjet da ne razmiljas o kriminalcima i ne dozvolis sebi da imas posla sa policijom...
pa vidis to sto si rekao je interesantno, istina ne tako inteligentno...pod broj 1. ja se ne kurcim...nemoj da generalizujes....pokusavam da zivim svoj zivot, da radim, da obezbjedim porodici da imaju nesto...broj 2. upoznat sam sa ovim sistemom, nazalost, i jedva cekam dan kad ce glupi narod skontat da njihovi politicari jebu u zdrav mozak...kako sta funkcionise???...pa brate za mene ovdje ovaj sistem najmanje funkcionise...broj 3. uz svo postovanje prema tvojoj profesiji al si takvu glupost izvalio (boldirano)...kako, jadan nebio, da ne razmisljam o kriminalcima...pa sutra trebam pustit djete u skolu a da strahujem hoce li ga neki isprdak zbost nozem ili zapalit i bit poslije toga pusten...ili mozda kad mi auto ukradu da se oslonim na vas da cete mi ga vratiti isto kao sto proslog niste...ili kad mi obiju stan....jel tako da nerazmisljam o kriminalcima...pa bolan na moje oci je kako ti kazes "nedodirljivi" prosao kroz crveno i pljuno drota kad ga je zaustavio te odvezo se dalje lagano a ja sam mu dao cenera jer nisam zmigavac upalio...
pa nemoj nas bolan budalama pravit.....ipak ovo nije policijska akademija
Last edited by BHG on 23/05/2008 20:43, edited 1 time in total.
zgembo_sa

#681 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

poslacemo im cvijece u bolnicu, ako ga do sad nisu dobili od svojih mafijaskih bossova
The 51st State

#682 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by The 51st State »

Pa ovaj forum i tema je samo dokaz kakvi ste uopste...vas 20 na jednog frajera, covjek cijelo vrijeme sa vama ljepo a vi nesto mangupluk...a sto je najzalosnije u pravu je...Nema sine mangupluka vise nidze...jeste vi neki navijaci misevi mali ufatite jednog zandara pod noge kod socijalnog pa ga jadan majko izudarate da covjek zaglavi na reanimaciji....pa kad ste tolki mangupi sto niste stali danas vas 30 pred 5 policajaca i pomarali se ko muskarci pa dobili batine dobili al si stao tupane jedan i pokazao si ko si i sta si nego ko kakve curice cmizdrite " sto nas bijete sto nas bijete "...E top vam je za onog policajca kod socijalnog, i za onog na skenderiji sto ga bakljom zapaliste,i za onih 6 pred kantonom ni krive ni duzne sto ste iskamenjali...kad vec hocete belaj eto vam ga danas pa se prekontavajte.
A i ti si drot, pa sto ne kazes. Mislim sta reci, kada se nema odgovora na postavljeno pitanje obicno krene tiltovanje i robovanje usadjenim predrasudama.
tazmania

#683 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by tazmania »

http://www.youtube.com/watch?v=Db6hVW72U-E

NOVI ZAKON STE NAPISALI
DA BI VAŠU BRUKU SAKRILI
DOK GRADOM HODAJU RAZNI LIKOVI
AUTO MAFIA I DILERI
U OVOJ NAŠOJ SMJEŠNOJ DRŽAVI
MI SMO KAO PROBLEM NAJVEĆI
KAZNE PLAĆAMO
ŠTO BAKLJE PALIMO
I SVOGA ŽELJU LUDO VOLIMO (I SVOJU BOSNU LUDO VOLIMO)

:thumbup:
Blackwater

#684 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

The 51st State wrote:
A i ti si drot, pa sto ne kazes. Mislim sta reci, kada se nema odgovora na postavljeno pitanje obicno krene tiltovanje i robovanje usadjenim predrasudama.
Oko tiltovanja i robovanja staru pitaj ona ce ti to poblize objasniti ;)
LSD

#685 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by LSD »

tazmania wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Db6hVW72U-E

NOVI ZAKON STE NAPISALI
DA BI VAŠU BRUKU SAKRILI
DOK GRADOM HODAJU RAZNI LIKOVI
AUTO MAFIA I DILERI
U OVOJ NAŠOJ SMJEŠNOJ DRŽAVI
MI SMO KAO PROBLEM NAJVEĆI
KAZNE PLAĆAMO
ŠTO BAKLJE PALIMO
I SVOGA ŽELJU LUDO VOLIMO (I SVOJU BOSNU LUDO VOLIMO)

:thumbup:
Ova pjesma sve govori!! :thumbup: :thumbup:
Mobile_Disco

#686 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Mobile_Disco »

Bez potrebe se prepirete sa njim.. Nije vrijedan ni jednog naseg slova.. Haram im za sve sto su uradili danas.. Zapitajte se hocel' vam se ovo ikad i kako vratiti? Vi ste u sluzbi naroda? :oops:

SVAKA CAST SVIMA KOJI SU DANAS BILI NA DEMONSTRACIJAMA!!! BILE SU SVE GRUPE MANIJACI,ROBIJASI,FUKARE,SILA NEBESKA,RED ARMY, HORDE ZLA .. DOKAZALI SMO DA MOZEMO ZAJEDNO!!!

POZDRAV BRACO!!!

:bih:
The 51st State

#687 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by The 51st State »

Mora da se sad mocno osjecas nakon ovakve recenice... :roll:
zgembo_sa

#688 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

Pitam se koliko mu je trebalo da je smisli...
beliver

#689 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by beliver »

Samo jedna stvar od mene...djelim mišljenje sa momkom iz ZG ( ako se ne varam ) ..koji kaže, da pravo da udaraju imaju drotovi koji će također raditi i protiv guzonja.

Da su ovako ažurni radeći protiv mafije, dilera, lopova, pa ne bi nam kraj bio, Švicarska bi bila kurac.

Ništa, ovdje ne smije biti kraj...inače, opet u krug. :-) ..a toga nam je dosta ..??

Znam da je teško naći način, ali srušiti prostorije saveza, mi ćemo to platiti, mada drugog načina očito nema, jer munib and co. su zaštićeni kao lički medvjedi...ali i to mora prestati..pa ako se čitava država okrene, nešto ce ipak doci na svoje...

samo pozitivno.. 8-)

a ovi što sada omalovažavaju momke koji su otišli na proteste, dok su oni prosipali pamet, ...samo :roll: :wink:
pa_sha

#690 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by pa_sha »

The 51st State wrote:
Mora da se sad mocno osjecas nakon ovakve recenice... :roll:
ma silovan je kad ti kazem, zanemari ga... ;-)
roba_s_greskom

#691 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by roba_s_greskom »

Mommy's_little_ Monster wrote:
emigracija wrote:dijaspori podhitno vize uvesti i ''porez na kurcenje'' pa kad im patriotizam iz ociju ovoliko viri nece im valjada smetati jos koji izdatak za ovu jebenu drzavu, i ne znam koji k.rac se ide sa tim nekakvim bhf sta oni predstavljaju i koji ce mi oni k.rac ovdje u sarajevu, ako treba nesto lomiti i paliti idite brate tamo palite po njemackoj i svici i sta ja znam, ima nas ovdje dovoljno
ovo ti je nidje veze...probajte se malo informisati za promjenu :wink:
Ma pusti ga vidis da mu je neki dijasporac skino zensku pa pjeni ovdje ,a vezano za dzumu ,ne treba toliko dizati famu oko toga ko ide a ko ne ide na dzumu ,a upravo je to u pitanju jer ako te ne vide na dzumi onda si manje vrijedan nekima u njihovim ocima,na kraju krajeva i ako si vjernik brate neka si za sebe si!
A sto se tice ovog gore navedenog PAPKA ,sine , poklopi se , ne bali previse
seln

#692 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by seln »

Bio sam svjedok, sa jos dvojicom jarana, kad je babin sin patosirao drota koji je dosao da ga zamoli (!) da bude malo tisi.
Mislio sam da ce pizda drotovska potegnuti pendrek, pistolj, pancirno vozilo....da spasi cast. Medjutim, kakva cast i kurac...otresao prasino i otisao kao pas kojeg gazda udari nogom. Ni prijavio nije.
Par mjeseci kasnije zaustavlja me isti drot, lafo prebrzo sam vozio...ja mu kazem "slusaj, majstore, ja ti platit necu, a ti predaj na sud. Tamo cu ja pokrenuti pitanje onog slucaja kad si fasovo, a imam i svjedoke...pa da vidimo".
Nista, pokunjio se kao pas, sto i jeste.
LSD

#693 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by LSD »

Blackwater wrote:
The 51st State wrote:
Ma pravo papane :x ...idi sad u WC ,malo puštaj vodu i razmišljaj o svom životu.
tazmania

#694 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by tazmania »

beliver wrote: samo pozitivno.. 8-)

laku noć

#695 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by laku noć »

Mobile_Disco wrote:Bez potrebe se prepirete sa njim.. Nije vrijedan ni jednog naseg slova.. Haram im za sve sto su uradili danas.. Zapitajte se hocel' vam se ovo ikad i kako vratiti? Vi ste u sluzbi naroda? :oops:

SVAKA CAST SVIMA KOJI SU DANAS BILI NA DEMONSTRACIJAMA!!! BILE SU SVE GRUPE MANIJACI,ROBIJASI,FUKARE,SILA NEBESKA,RED ARMY, HORDE ZLA .. DOKAZALI SMO DA MOZEMO ZAJEDNO!!!

POZDRAV BRACO!!!

Šta je sa "Lešinarima","Škriparima","Ultras","Sokolovima"..... :bih:
zgembo_sa

#696 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

Evo na youtube-u nekoliko interesantnih informacija u jednom komentaru :D
http://www.youtube.com/watch?v=QxY05L0BePw
Mobile_Disco

#697 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Mobile_Disco »

laku noć wrote:
Mobile_Disco wrote:Bez potrebe se prepirete sa njim.. Nije vrijedan ni jednog naseg slova.. Haram im za sve sto su uradili danas.. Zapitajte se hocel' vam se ovo ikad i kako vratiti? Vi ste u sluzbi naroda? :oops:

POZDRAV BRACO!!!

Šta je sa "Lešinarima","Škriparima","Ultras","Sokolovima"..... :bih:
Ja govorim za one koje znam da su bili 100% A oni ako dodju slijedeci put DOBRO SU DOSLI!!! :bih:
Blackwater

#698 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

A vidim da se nerazumijemo pa reko da pokusamo tako, vidim ima efekta...
tazmania

#699 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by tazmania »

mislim da bi svima trebalo biti jasno sta je cilj danasnje akcije od strane murije, a to je da pendrecima ugusi bilo kakav otpor i nezadovoljstvo od strane navijaca. zna se da je murija produzena ruka vlasti, pa tako da je ovo danas bilo i za ocekivat.
a vala i tesko nalozit one mrge da tuku raju, da imaju imalo svjesti i morala digli bi ruke od svega i pridruzili se ljudima u istjerivanju ovih govana, ne samo iz saveza, nego opcenito iz svih struktura.
guzonje iz saveza racunaju na to da cemo nakon danasnjeg dana pocet s medjusobnim prozivanjem o tome ko je kriv za batinjanje, ko je napravio belaj, i da cemo se tako razjedinit.
samo mogu reci jedno, trebamo bit istrajni i jedinstveni, i konacno dohakati ovim krpeljima u savezu. nema nazad, idemo dalje, sljedeca stanica 1.juni.
roba_s_greskom

#700 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by roba_s_greskom »

Blackwater wrote:A dobro ajde sad, dobili batina dobili i to je za ljude, nemate vi pojma sta je brutalnost...i sto kaze drug zandar vi ste isprovocirali policiju kao i uvjek sto radite, a policija je samo pristupila sprovodzenju ovlastenja vec propisanim zakonom o upotrebi sile tj.potisnula je masu u cilju sprečavanje daljeg sirenja narusavanja JRiM, lociranja i hvatanja pocinioca sklona tim narusavanjima, te stala u zastitu zdravlja i zivota kako slutzbenika policije tako i ostalih gradjana od VAS (ajmo rec nekog pokusaja huliganstva ).
Koju ti POLICIJU spominjes jadan bio majci u tebe,jesi li ti normalan majketi?
Nigdje na svijetu nema takve policijekao u Bosni sve lola do lole,kupis ga za 5 marki ,pljujes po njemu za 10 ,htjedoh da ih pitam kolko kosta da se naguze al brate onako smrdljivi ,neobrijani i jos ne znaju progovorit dvije a da ne zamucaju,nekako mi se nije dizala cuna na njih!!
Jos kad se nasmiju pa oni zubi bljesnu ijhaa u pm to je dozivljaj.
I ta policija da bije nekoga eeee,Bosno na niske si grane spala
Locked