PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Nero Histrion

#601 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Janjicar wrote:
Butmiran wrote:Ja se od Klixa ne nadam uopšte da će objaviti ove slike. Od početka protesta su toliko promijenili priču da mi se zgadio portal.
I meni ako vjerujes.
Ma ljudi, govorim vam fino da se frajer sam strovalio u Miljacku. :run:
Šveđanin

#602 Re: PROTESTI!!!

Post by Šveđanin »

Da zacrtamo. Apsolutno, apsolutno najveći pobjednik u ovim neredima - Fahro.

Radončić po nalogu SDA neće tući nezadovoljne građane
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjane
Eniac

#603 Re: PROTESTI!!!

Post by Eniac »

Havatar wrote:
Eniac wrote:
Shtela wrote:Jah eto izbrisat ce BiH jer se zapalilo nekoliko papira,a da niko ne zna ni kojih.Nesto sumnjam da je rodni list BiH tamo bio :D
Zamisli da tebi neko provali u kucu i zapali dokumentaciju tvoje porodice. Recimo imas jednu jedinu fotografiju nekog pretka sa kraja 19-og ili pocetka 20-og vijeka i neko ti je zapali. Ili ti zapali povelju koju je tvoj cukundeda nekada primio za neko dobro djelo. Ili... Da li bi ti nastavio zivjeti i poslije toga. Naravno da bi. Da li bi ti bilo svjedeno? Naravno da ne bi. Da li bi to osiromasilo istoriju tvoje porodice? Naravno da bi.

Ali sta te briga, nije tvoje, a ko jebe drzavu i njenu istoriju, zar ne?
Jeste njegovo ali on to ne shvata
A to je uzasno.
shminka

#604 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Ove slike su tek na pocetku belaja ali su dobili svoje poslije
34sf4drgu67d25

#605 Re: AW: PROTESTI!!!

Post by 34sf4drgu67d25 »

hAZNADAR wrote:
IDontCare wrote:
newlevel wrote:Ko ce snositi nastalu stetu, hoceli oni sto su razbijali, ili ce to opet obicni narod, tako sto ce smanjiti broj stipendija, poskupiti struju, vodu, plin, hranu par procenata ?

Sent from my Nokia 3310
stisnut malo tuzilastvo da radi svoj posao, dosta da jedan 'ugledni' politicar vrati ono ukradeno i eto ti obnove tih zgrada.
Joj sto ti racunica i ekonomija idu od ruke,... i te pokradene pare su kao dovoljne da se pomogne armiji nezaposlenih,.. koliko je to para pokradeno,... da nije slucajno plata od par milja i da svaki funkcioner vrati odredjeni procent za ovih godina pa je sve to kao brdo love koja ce preporoditi zemlju i industriju?

Mojne ekonomski razloga jer su protesti samo bosnjacki i odraz bosnjacke svijesti. I drugima je ekonimija u qrcu pa ne ruse svoje zgrade.

I neprestano isticanja plata funkcionera samo pokazuje da vam je zavist glavni motiv.

Prica o ekonomiji ne pije vode dokle god su protesti samo bosnjacki. Razlozi su dakle specijalno bosnjacke prirode.
sta lupas ba, zar imaju bosnjacki protesti, cuj bosnjacke prirode
Alfons Kauders

#606 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote:
Alfons Kauders wrote:
Objektivni navijac wrote: Budzetlijama kapitalizam jos nije stigao,oni zive jos u komunizmu,uzivaju u svim radnickim pravima iz tog zlocestoga komunizma. Kapitalizam je vazio samo za radnike,no nadajmo se da ce i budzetlije stici njihov ljubljeni kapitalizam i da ce osjetiti,sta je to :izet: :D
e pa nadam se da onda nece faliti ljudi kad se bude trazilo kresanje plata u javnom sektoru

recimo 10% svima u kantonima gdje je gorilo... dok se sve ne obnovi...

al nesto ne vidim da je neko trazio nesto slicno... samo se prica o platama visokih funkcionera... a sta cemo s ostalim

ja glasam za 10% svima, linearno, pa nek se solidarisu izmedju sebe ako smatraju da nekom treba vise a nekom manje
Kakvih 10 % :? :? Sve budzetlije na federalni minimalac :izet: :D :D Ako im se ne svidja ,neka daju otkaz,ima na birou nezaposlenih. Ponuda radne snage diktira cijene rada :izet: :D KAPITALIZAM za svakoga u ovoj nesretnoj zemlji !!
podrzavam i to, gdje da potpisem?

ali SVE, bez izuzetaka... mojne poslije "joj eto u mene rodica radi na klinickom, rodjak mi predaje u srednjoj"

SVIMA

jel moze?
madner

#607 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Prpa u redovima svih vladajucih stranaka. Ima taj neki narod koji kao nesto hoce.
red evil

#608 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

staradis wrote:klix je opet zakao, dosta laznih informacija, nedostupan je bio dosta i slicno
Ali su me jučer iznervirali, na jednom forumu zabranili pisanje a ovaj ne radi. Sake 2-3 min "Forum je privremeno nedostupan. Pokušajte kasnije".

Kad srušimo ovu vlast, šta onda? Kako njih natjerati da rade za nas, građane? Nije poena samo ove otjerati jer opet nismo ništa uradili, treba sebe pogledat šta bi mi radili kad bi na tu funkciju došli. Ove nove treba natjerati da rade, kako - ne znam.
x_lecter

#609 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

Vlada je tek zabetonirala i potvrdila da su tu gdje trebaju biti. Ni Rizo Ruza se nuije zabetonirao na vrhu estradnog neba kao vlada u kantonima i fbih juce.

Jaz se povecava, a sto je najgore od najgoreg ... da svi dobiju otkaze i da se sutra rarspisu izbori ... svi isti bi se vratili na funkcije. Narod je stoka, odnosno nije narod stoka, SVI MI SMO STOKA.
shminka

#610 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Nemojte objavljivati nista sta smradovi iz RS pricaju, odmah mi se smuci. Neka ih
Alfons Kauders

#611 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Prpa u redovima svih vladajucih stranaka. Ima taj neki narod koji kao nesto hoce.
cekaj samo da vidimo jel revolucionari fakat hoce da kresu javni sektor, ili se pak radi o oprobanom receptu - "uhljebi me da sutim"

dakle scenarij Metkovic da primjenimo na sve budzetske korisnike, odmah, bez izuzetaka... SVIMA

ja glasam ZA, hajmo revolucionari, eto i od mene podrska... :D osim ako se niste i vi kontali uvalit da radite na mojoj grbaci? jer to je bio jedan od zahtjeva u tuzli - a takve egzibicije ne podrzavama :D
julisiz es grant

#612 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

shminka wrote:Nemojte objavljivati nista sta smradovi iz RS pricaju, odmah mi se smuci. Neka ih
Oni čine pola ove države. I ne možeš ništa ozbiljno planirati bez njih.
A oni neće.
Tako da će krajnji efekat ovoga svega biti minoran.
weredsf

#613 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Šveđanin wrote:Da zacrtamo. Apsolutno, apsolutno najveći pobjednik u ovim neredima - Fahro.

Radončić po nalogu SDA neće tući nezadovoljne građane
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjane
De ba, nije niko lud
weredsf

#614 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Genije wrote:
SBB smatra da, umjesto zamjene teza, gdje bi Radončić trebao da formira neustavni krizni štab i zloupotrebljava policiju da tuče vlastiti narod i štiti dugogodišnju sistemsku korupciju u vidu velikih zloubotreba u, primjerice, Željeznicama FBiH, Elektroprivredi BiH, Telecomu i uništivače Krivaje, Grasa, Dite ili Aide, „Sodaso“ i mnogih nekada uspješnih kompanija, pozivamo SDA da se pridruži poznatim antikorupcijskim pozivima ministra sigurnosti i građana i u tome traži izlaz iz krize, a ne u represiji protiv gladnih i opljačkanih ljudi.
a selimoviće više ne spominje mjesecima, mora da je konačno lego reket ;-)
Kriminalna hobotnica je nestala
Eniac

#615 Re: PROTESTI!!!

Post by Eniac »

Genije wrote:
SBB smatra da, umjesto zamjene teza, gdje bi Radončić trebao da formira neustavni krizni štab i zloupotrebljava policiju da tuče vlastiti narod i štiti dugogodišnju sistemsku korupciju u vidu velikih zloubotreba u, primjerice, Željeznicama FBiH, Elektroprivredi BiH, Telecomu i uništivače Krivaje, Grasa, Dite ili Aide, „Sodaso“ i mnogih nekada uspješnih kompanija, pozivamo SDA da se pridruži poznatim antikorupcijskim pozivima ministra sigurnosti i građana i u tome traži izlaz iz krize, a ne u represiji protiv gladnih i opljačkanih ljudi.
Kome li ovo odgovara? Masonima? Teorija zavjere?
red evil

#616 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

julisiz es grant wrote:
shminka wrote:Nemojte objavljivati nista sta smradovi iz RS pricaju, odmah mi se smuci. Neka ih
A oni neće.
Nema neće, nego moraju. Nisu ni ovi htjeli ali morali su. :D :D
Janjicar

#617 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Prpa u redovima svih vladajucih stranaka. Ima taj neki narod koji kao nesto hoce.
cekaj samo da vidimo jel revolucionari fakat hoce da kresu javni sektor, ili se pak radi o oprobanom receptu - "uhljebi me da sutim"

dakle scenarij Metkovic da primjenimo na sve budzetske korisnike, odmah, bez izuzetaka... SVIMA

ja glasam ZA, hajmo revolucionari, eto i od mene podrska... :D osim ako se niste i vi kontali uvalit da radite na mojoj grbaci? jer to je bio jedan od zahtjeva u tuzli - a takve egzibicije ne podrzavama :D
Jel to ista podrska kao i za mirne proteste pa te danas nigdje u Sarajevu?
Alfons Kauders

#618 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:
fahro je uistinu impresivan specimen spin majstora koji je ispekao zanat u signurnosnim sluzbama bivse nam drzave

ministar sigurnosti za vrijeme cijeg mandata je spaljeno stotinjak miliona maraka drzavne i privatne imovine u svemu tome vidi politicku priliku... a otkaz je trebao uruciti cim je dim poceo kuljati sa drugog sprata sodaso
madner

#619 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:

Previse ocekujes, ovo je prvi korak ka vladi koja pazi na interese gradjana. Bitno je da ih bude vise strah naroda od stranckog sefa.

Nisu ni oni mornari u Petersburgu imali plan sta sutra, ni Parizani vecu zelju od komada hljeba.

Znas da smo se dogovorili da nikad vise ne idemo na Brkan proteste, jer nema fajde od toga. Ovo je alternativa.
shminka

#620 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

julisiz es grant wrote:
A oni neće.

Ma kad bi mi sredili Federaciju, to bi bilo dovoljno
ultima_palabra

#621 Re: PROTESTI!!!

Post by ultima_palabra »

Ovaj Mile Lasić je radikalniji i od Čovića... samo neka ga neko pomene kao objektivnog analitičara :-)

Lipovača je gotov.
Alfons Kauders

#622 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jel to ista podrska kao i za mirne proteste pa te danas nigdje u Sarajevu?
podrska cemu? znas li uopste znacenje te rijeci?

ono juce je bila anarhija i pljacka u reziji adolescenata, sta koji kurac tu imam podrzati? jesu li imali neke zahtjeve koji bi se trebali podrzati? nisu

nemaju ih ni sad

dakle, evo ovo sam spreman podrzati - jesi li ti?

od portira do premijera, svima u javnom sektoru minimalac dok se ne ustedi dovoljno love da se sanira steta... vidim niko nije za - bice da svako ima nekog priheftanog na budzetsku sisu... ili se nada sam uvaliti nakon "revolucije"... stoga ne vidim zasto bi bilo sta podrzao - jer ispada da je ovo sukob parazita i wannabe parazita... mene nema ni na jednoj strani niti ce me biti
House

#623 Re: PROTESTI!!!

Post by House »

Kažu Zeljković nije podnio ostavku :-)
JThomas

#624 Re: PROTESTI!!!

Post by JThomas »

julisiz es grant wrote:
A oni neće.
nova glupost. 90% prerogativa unitarnih država je na entitetskom nivou. svašta nešto mi možemo bez njih i oni bez nas, ne sve, ali mnogo vrlo ozbiljnih stvari.

slomi se ti i juče i danas da odbraniš status quo, to je tvoje pravo, ali bez činjeničnih neistina.
Nero Histrion

#625 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

House wrote:Kažu Zeljković nije podnio ostavku :-)
Ko kaze? :shock:
Post Reply