Protesti 01.08. (ove godine, naravno)

Da li biste dosli na proteste 01.08. i pokazali svoje neslaganje sa trenutnim stanjem drustva pred stranim gostima?

Da
17
50%
Ne
12
35%
Bih, da je cetvrtak
5
15%

Total votes: 34

uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

tako ja sjedoh sinoc da jedem a na TV-u gnevnik... Kad, ne lezi vraze, kazu - u Sarajevu otvorena zgrada Grcko-svega-necega-nakitili BH prijateljstva Very Happy

U prevodu - otvorena zgrada zajednickih institucija, 18.000 kvadratnih metara, ali kazu opet im fali prostora, pa ce skontati sta dalje Very Happy

Toliko o prici da je to bio razlog da se poljoprivrednici izmjeste do 01.08. i da ce tada biti to otvorenje... Laz po ko zna koji put, ali mi lazi volimo, i mi cemo opet glasati za iste, a zahvaljujuci tome i pravim Sarajlijama poput Tareta Sarajevo nezaustavljivo koraca na putu da postane svjetska Metropola. S velikim M.
i ja sam se sinoc zijanio kad sam vidio da je otvoaranje bilo taj dan. Bas smo informisani...ili nas pak lazu...nema veze rekli bi.
Ovako to ostaje samo jos jedna nerealizovana "dobra prilika za protest".

Par ljudi je jos ovdje spomenulo par dobrih i simpaticnih ideja, koje bi se veoma lako mogle i realizirati, naravno uz preduslov da postoje kapaciteti za to, tacnije postoji li iko u BiH da moze realizovati sljedece:

1.protesti u Banja Luci
2.protesti na svakom od izletista gdje guzonje sastance
3.organizirati masovne polu-radikalne proteste u Sarajevu (baneri, paradajz, petarde, loza I GRAH:))
4. NAPISATI I PREDLOZITI ODGOVARAJUCI SOCIJALNI PROGRAM
5.pokrenuti iste takve inicijative u vecem broju gradova u Bih
...
...
...ostati nezavisan i ustrajan u borbi!
Post Reply