Protesti 01.08. (ove godine, naravno)

Da li biste dosli na proteste 01.08. i pokazali svoje neslaganje sa trenutnim stanjem drustva pred stranim gostima?

Da
17
50%
Ne
12
35%
Bih, da je cetvrtak
5
15%

Total votes: 34

seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

danas wrote:
_BosanaC wrote:
danas wrote:laki je danas malo nervozan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nego da te pitam :D Jesil' i ti zbog vode i cevapa otisla nazad? :lol: :lol: :lol: :lol:
ma nisam :D nego cekam da naprave stalu na carsiji pa da se vratim u 'svoje' :D :D :D
Hoćel' se moć iznajmit mjesto u toj štali da morem serbez svog alata pripet kad sađem ušeher? Il' ću ga morat neđe u sokaku pripet'?
Sogan

Post by Sogan »

danas wrote:
komi wrote:nasilne prosteste želim :D
slazem se kolega :oops: :D nista bez degeneka :wink:
I zato je potreban rock'n'roll :D A doslo bi i vise ljudi :D
danas

Post by danas »

Sogan wrote:
danas wrote:
komi wrote:nasilne prosteste želim :D
slazem se kolega :oops: :D nista bez degeneka :wink:
a za sex and drugs se snalazite sami :D :D
Sogan

Post by Sogan »

danas wrote:
Sogan wrote:
danas wrote: slazem se kolega :oops: :D nista bez degeneka :wink:
a za sex and drugs se snalazite sami :D :D
narvno :D insan se mora malo i borit' za bolji zivot :D
Stihy

Post by Stihy »

...ja ba a ne guzlat u babinom stanu(golfu,vikendici ....)....
pitt

Post by pitt »

sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni :D:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati :D:D
Sogan

Post by Sogan »

pitt wrote:sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni :D:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati :D:D
...a valja i sve te ljude nahraniti koji dodju sa strane :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni :D:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati :D:D
Cuj protestovat, mijenjat :shock:...niko ne radi-svi imaju, nikom ne valja vlada-ponovo je biraju, niko ne slusa narodnjake-najbolje se prodaju....ovo ko parallel universe, yebote :? :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mene samo cudi sto jos niko nije rekao:

1) Sto u Banjaluci ne protestvuju;
2) Kakvi ba protesti u metropoli, da se ljudi zijane :roll:
amrino

Post by amrino »

Lucy01 wrote:
Cuj protestovat, mijenjat :shock:...niko ne radi-svi imaju, nikom ne valja vlada-ponovo je biraju, niko ne slusa narodnjake-najbolje se prodaju....ovo ko parallel universe, yebote :? :D
:D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Meni mrsko, al vas podr¾avam :D:D:D
sibelius

Post by sibelius »

odo obavjestit' starog da se raja okuplja provesvovat'

da se pripremi čoek :D 8-)
amrino

Post by amrino »

Evo jedan konstruktivan prijedlog....ko god da organizuje proteste, demonstracije, marseve itd. trebao bi razraditi malo taktiku a ne kao do sad- dati datum, siriti vijest po forumima....i srat onako nasuho....Ljudi su tako navikli na te zakazane datume nekih protesta da informacije tog tipa vise ne registruju...
Nego- i tu treba jedan onako marketinski potez... :D Pustite vijest- trac da ce se tog i tog datuma, na tom i tom mjestu nesto (bilo sta) dijeliti DJABA- ima da dodje bar par stoja- bez obzira na vremenske uslove. (onda im npr. uvalit djabne trasparente...kifle....sokove....petarde....jaja....paradajz...)
Ko je vidio beskrajne redove ispred poslovnice Eroneta- na + 50 - shvata o cemu pricam....a djaba se dijelila magla manje- vise...
Nece nas narod doc "nako"- al ako ima kakvog djabaluka...ko muhe na govno. Eto- toliko od moje malenkosti... :D
Sogan

Post by Sogan »

ako svi dodju eto i mene :D
pitt

Post by pitt »

sto je dzabe i bogu je drago :D:D Jel tako sogy :D:D mozda i reis naleti sa kardinalom pod rukom :D:D
sulesavic

Post by sulesavic »

©ta se desi na kraju s ovim nickom TareSA?

I da - nemam namjeru tro¹ti svoju snagu, ¾ivce, vrijeme i sliène generalije na proteste - ja sam se predao, oni su me porazili, ovdje samo lee harvey oswald mo¾e pomoæi...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

sulesavic wrote:Šta se desi na kraju s ovim nickom TareSA?

I da - nemam namjeru trošti svoju snagu, živce, vrijeme i slične generalije na proteste - ja sam se predao, oni su me porazili, ovdje samo lee harvey oswald može pomoći...
Al' mu dat C4 umjesto puske i pokazat zgradu :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

A sta se protestuje. Centralne drzavne vlasti ili entitetske, predsjednistvo ili parlamentarci. Vjerovatno I razlog sto ljudi ne izlaze na proteste je zato sto nema kristalno jasne poruke. Imam utisak da se protestuje vlada samo zato sto je vlada I politicari samo zato sto su politicari pa I protest onda vise lici na izljev ljubomore nego na svrsishodan potez. Predpostavljam da je svima lose prije svega ekonomski a niko ne daje jasne solucije problema ni protestanti ni vlada. Samo jedni druge psuju.

Iz novina se vidi da je kljucni problem u BiH reforma policije, reforma ustava, simboli I nazivi entiteta I distriktizacija jer se o tome se I najvise izvjestava koliko god to banalno izgledalo. O nezaposlenosti se ponekad stidno sta spomene pa covjek dobije utisak da su ljudi pored svega ipak u dobrom ekonomskom polozaju.

Nema protesta dok nepostoje jasne poruke niti jasni prijedlozi za rjesnje. Ako vam je do protesta odite na Vlasic ili neku sumsku zabit gdje ce se uskoro ponovo sakriti guzonje da razgovaraju o "najbitnijim" problemima u drzavi tj o policiji ili ustavu. Ili pred OHR pa trazite da se ti isti razgovori odrzavaju u Sarajevu pred ocima javnosti I protestanata. Ili vec pred novinske kuce I TV stanice da konacno pocnu da izvjestavaju o stvarima koje zaista tiste narod (ako to vec ne rade).

Da se razumijem ja sam uvijek za proteste ali ne tipa galame "Dole vlada!" a da iza toga nema nikakve srzi. Kao da gledam epizodu nadrealista :D
pitt

Post by pitt »

seka wrote:
pitt wrote:sto je dzabe i bogu je drago :D:D Jel tako sogy :D:D mozda i reis naleti sa kardinalom pod rukom :D:D
dilema :oops: :D
transparenti i petarde ili kifle, sokovi, jaja, paradajz...
jok....kondoma i lubrikanata.....da manje boli jebanje u (vise manje) zdrav mozak :D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:
jok....kondoma i lubrikanata.....da manje boli jebanje u (vise manje) zdrav mozak :D:D
Jos da mi je znati, ko u svemu ovome dozivljava orgazam :D
pitt

Post by pitt »

Lucy01 wrote:
pitt wrote:
Jos da mi je znati, ko u svemu ovome dozivljava orgazam :D
a tek tko li guta? :D:D:D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I tako ja sjedoh sinoc da jedem a na TV-u gnevnik... Kad, ne lezi vraze, kazu - u Sarajevu otvorena zgrada Grcko-svega-necega-nakitili BH prijateljstva :D

U prevodu - otvorena zgrada zajednickih institucija, 18.000 kvadratnih metara, ali kazu opet im fali prostora, pa ce skontati sta dalje :D

Toliko o prici da je to bio razlog da se poljoprivrednici izmjeste do 01.08. i da ce tada biti to otvorenje... Laz po ko zna koji put, ali mi lazi volimo, i mi cemo opet glasati za iste, a zahvaljujuci tome i pravim Sarajlijama poput Tareta Sarajevo nezaustavljivo koraca na putu da postane svjetska Metropola. S velikim M.
keno@SA

Post by keno@SA »

amrino wrote:(onda im npr. uvalit djabne trasparente...kifle....sokove....petarde....jaja....paradajz...)
Ko je vidio beskrajne redove ispred poslovnice Eroneta- na + 50 - shvata o cemu pricam....
nemoRe paradajz stat u Avaz.... :roll: :-D :D
Goa

Post by Goa »

Odakle su doletjela jaja :-) :-) :-)
Odakle su doletjela jaja

Nakon prolaska delegacija, na plato ispred novootvorene zgrade palo je nekoliko jaja. S obzirom na to da su doletjela iz pravca glavne ulice, iza panoa i šatora Udruženja poljoprivrednika, niko, pa čaka ni obezbjeđenje, nije vidio počinioca. Policajaci su reagirali tek kada su novinari, koji su jedini i pretpjeli posljedice, upozorili na to. Jaja su vjerovatno doletjela iz nekog automobila u prolazu. :-)
10.000 KM avaz nudi za odgovor na misteriju o letecim jajima :-) :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:I tako ja sjedoh sinoc da jedem a na TV-u gnevnik... Kad, ne lezi vraze, kazu - u Sarajevu otvorena zgrada Grcko-svega-necega-nakitili BH prijateljstva :D

U prevodu - otvorena zgrada zajednickih institucija, 18.000 kvadratnih metara, ali kazu opet im fali prostora, pa ce skontati sta dalje :D

Toliko o prici da je to bio razlog da se poljoprivrednici izmjeste do 01.08. i da ce tada biti to otvorenje... Laz po ko zna koji put, ali mi lazi volimo, i mi cemo opet glasati za iste, a zahvaljujuci tome i pravim Sarajlijama poput Tareta Sarajevo nezaustavljivo koraca na putu da postane svjetska Metropola. S velikim M.

mislis zbog g. havera i pride :D parade :D
Post Reply