Hoćel' se moć iznajmit mjesto u toj štali da morem serbez svog alata pripet kad sađem ušeher? Il' ću ga morat neđe u sokaku pripet'?danas wrote:ma nisam_BosanaC wrote:Nego da te pitamdanas wrote:laki je danas malo nervozan![]()
![]()
![]()
![]()
Jesil' i ti zbog vode i cevapa otisla nazad?
![]()
![]()
![]()
nego cekam da naprave stalu na carsiji pa da se vratim u 'svoje'
![]()
![]()
Protesti 01.08. (ove godine, naravno)
- seljak_cojek
-
Sogan
narvnodanas wrote:a za sex and drugs se snalazite samiSogan wrote:I zato je potreban rock'n'rolldanas wrote: slazem se kolega![]()
nista bez degeneka
A doslo bi i vise ljudi
![]()
-
Sogan
...a valja i sve te ljude nahraniti koji dodju sa stranepitt wrote:sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati
:D
-
FFK as Lucy01
Cuj protestovat, mijenjatpitt wrote:sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati
-
amrino
Lucy01 wrote:Cuj protestovat, mijenjatpitt wrote:sta's ba protestvovati...pa da s egluhobilonedaobognikome nesto na bolje promjeni:D narod se navikao haman....ne valja mjenjati
...niko ne radi-svi imaju, nikom ne valja vlada-ponovo je biraju, niko ne slusa narodnjake-najbolje se prodaju....ovo ko parallel universe, yebote
![]()
-
amrino
Evo jedan konstruktivan prijedlog....ko god da organizuje proteste, demonstracije, marseve itd. trebao bi razraditi malo taktiku a ne kao do sad- dati datum, siriti vijest po forumima....i srat onako nasuho....Ljudi su tako navikli na te zakazane datume nekih protesta da informacije tog tipa vise ne registruju...
Nego- i tu treba jedan onako marketinski potez...
Pustite vijest- trac da ce se tog i tog datuma, na tom i tom mjestu nesto (bilo sta) dijeliti DJABA- ima da dodje bar par stoja- bez obzira na vremenske uslove. (onda im npr. uvalit djabne trasparente...kifle....sokove....petarde....jaja....paradajz...)
Ko je vidio beskrajne redove ispred poslovnice Eroneta- na + 50 - shvata o cemu pricam....a djaba se dijelila magla manje- vise...
Nece nas narod doc "nako"- al ako ima kakvog djabaluka...ko muhe na govno. Eto- toliko od moje malenkosti...
Nego- i tu treba jedan onako marketinski potez...
Ko je vidio beskrajne redove ispred poslovnice Eroneta- na + 50 - shvata o cemu pricam....a djaba se dijelila magla manje- vise...
Nece nas narod doc "nako"- al ako ima kakvog djabaluka...ko muhe na govno. Eto- toliko od moje malenkosti...
-
FFK as Lucy01
Al' mu dat C4 umjesto puske i pokazat zgradusulesavic wrote:Šta se desi na kraju s ovim nickom TareSA?
I da - nemam namjeru trošti svoju snagu, živce, vrijeme i slične generalije na proteste - ja sam se predao, oni su me porazili, ovdje samo lee harvey oswald može pomoći...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
A sta se protestuje. Centralne drzavne vlasti ili entitetske, predsjednistvo ili parlamentarci. Vjerovatno I razlog sto ljudi ne izlaze na proteste je zato sto nema kristalno jasne poruke. Imam utisak da se protestuje vlada samo zato sto je vlada I politicari samo zato sto su politicari pa I protest onda vise lici na izljev ljubomore nego na svrsishodan potez. Predpostavljam da je svima lose prije svega ekonomski a niko ne daje jasne solucije problema ni protestanti ni vlada. Samo jedni druge psuju.
Iz novina se vidi da je kljucni problem u BiH reforma policije, reforma ustava, simboli I nazivi entiteta I distriktizacija jer se o tome se I najvise izvjestava koliko god to banalno izgledalo. O nezaposlenosti se ponekad stidno sta spomene pa covjek dobije utisak da su ljudi pored svega ipak u dobrom ekonomskom polozaju.
Nema protesta dok nepostoje jasne poruke niti jasni prijedlozi za rjesnje. Ako vam je do protesta odite na Vlasic ili neku sumsku zabit gdje ce se uskoro ponovo sakriti guzonje da razgovaraju o "najbitnijim" problemima u drzavi tj o policiji ili ustavu. Ili pred OHR pa trazite da se ti isti razgovori odrzavaju u Sarajevu pred ocima javnosti I protestanata. Ili vec pred novinske kuce I TV stanice da konacno pocnu da izvjestavaju o stvarima koje zaista tiste narod (ako to vec ne rade).
Da se razumijem ja sam uvijek za proteste ali ne tipa galame "Dole vlada!" a da iza toga nema nikakve srzi. Kao da gledam epizodu nadrealista
Iz novina se vidi da je kljucni problem u BiH reforma policije, reforma ustava, simboli I nazivi entiteta I distriktizacija jer se o tome se I najvise izvjestava koliko god to banalno izgledalo. O nezaposlenosti se ponekad stidno sta spomene pa covjek dobije utisak da su ljudi pored svega ipak u dobrom ekonomskom polozaju.
Nema protesta dok nepostoje jasne poruke niti jasni prijedlozi za rjesnje. Ako vam je do protesta odite na Vlasic ili neku sumsku zabit gdje ce se uskoro ponovo sakriti guzonje da razgovaraju o "najbitnijim" problemima u drzavi tj o policiji ili ustavu. Ili pred OHR pa trazite da se ti isti razgovori odrzavaju u Sarajevu pred ocima javnosti I protestanata. Ili vec pred novinske kuce I TV stanice da konacno pocnu da izvjestavaju o stvarima koje zaista tiste narod (ako to vec ne rade).
Da se razumijem ja sam uvijek za proteste ali ne tipa galame "Dole vlada!" a da iza toga nema nikakve srzi. Kao da gledam epizodu nadrealista
- pitt
jok....kondoma i lubrikanata.....da manje boli jebanje u (vise manje) zdrav mozakseka wrote:dilemapitt wrote:sto je dzabe i bogu je drago:D Jel tako sogy
:D mozda i reis naleti sa kardinalom pod rukom
![]()
![]()
transparenti i petarde ili kifle, sokovi, jaja, paradajz...
-
FFK as Lucy01
Jos da mi je znati, ko u svemu ovome dozivljava orgazampitt wrote:
jok....kondoma i lubrikanata.....da manje boli jebanje u (vise manje) zdrav mozak:D
-
_BosanaC
I tako ja sjedoh sinoc da jedem a na TV-u gnevnik... Kad, ne lezi vraze, kazu - u Sarajevu otvorena zgrada Grcko-svega-necega-nakitili BH prijateljstva
U prevodu - otvorena zgrada zajednickih institucija, 18.000 kvadratnih metara, ali kazu opet im fali prostora, pa ce skontati sta dalje
Toliko o prici da je to bio razlog da se poljoprivrednici izmjeste do 01.08. i da ce tada biti to otvorenje... Laz po ko zna koji put, ali mi lazi volimo, i mi cemo opet glasati za iste, a zahvaljujuci tome i pravim Sarajlijama poput Tareta Sarajevo nezaustavljivo koraca na putu da postane svjetska Metropola. S velikim M.
U prevodu - otvorena zgrada zajednickih institucija, 18.000 kvadratnih metara, ali kazu opet im fali prostora, pa ce skontati sta dalje
Toliko o prici da je to bio razlog da se poljoprivrednici izmjeste do 01.08. i da ce tada biti to otvorenje... Laz po ko zna koji put, ali mi lazi volimo, i mi cemo opet glasati za iste, a zahvaljujuci tome i pravim Sarajlijama poput Tareta Sarajevo nezaustavljivo koraca na putu da postane svjetska Metropola. S velikim M.
-
Goa
Odakle su doletjela jaja

10.000 KM avaz nudi za odgovor na misteriju o letecim jajimaOdakle su doletjela jaja
Nakon prolaska delegacija, na plato ispred novootvorene zgrade palo je nekoliko jaja. S obzirom na to da su doletjela iz pravca glavne ulice, iza panoa i šatora Udruženja poljoprivrednika, niko, pa čaka ni obezbjeđenje, nije vidio počinioca. Policajaci su reagirali tek kada su novinari, koji su jedini i pretpjeli posljedice, upozorili na to. Jaja su vjerovatno doletjela iz nekog automobila u prolazu.![]()
-
Sarafcina
_BosanaC wrote:I tako ja sjedoh sinoc da jedem a na TV-u gnevnik... Kad, ne lezi vraze, kazu - u Sarajevu otvorena zgrada Grcko-svega-necega-nakitili BH prijateljstva![]()
mislis zbog g. havera i pride