Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne bio je izuzetno nezadovoljan zbog lošeg terena stadiona Grbavica, gdje su stigli do pobjede 4:3 protiv selekcije BiH.
"Osvojili smo tri boda i sretni smo zbog toga. Bio sam zabrinut da ću se povrijediti, ali je dobro prošlo. Neprihvatljivo je bilo igrati utakmicu na ovakvom terenu. FIFA mora nešto učiniti povodom ovoga da se ne ponavlja u budućnosti. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina", rekao je De Bruyne.
BiH Ekonomija...
Prošla godina bila je najuspješnija u Upravi za indirektno oporezivanje BiH od njenog osnivanja. UIO je prošle godine prikupila 6,241 milijardi maraka indirektnih poreza i to na osnovu poreza na dodanu vrijednost, akciza, carina i putarina.
Portparol UOI BIH Ratko Kovačević rekao je danas u Banjoj Luci da ovaj iznos predstavlja povećanje od 359 miliona maraka u odnosu na prošlu godinu, odnosno da su prihodi narasli za 6,1 posto.

Nakon par godina...

Prihodi od indirektnih poreza u devet mjeseci 2017. godine iznosili su 5 milijardi i 226 miliona KM i veći su za 362 miliona KM ili 7,43 posto u odnosu na isti period 2016. godine, kada su iznosili 4 milijarde i 864 miliona KM, istaknuto je iz UIOBiH.
"Samo u septembru 2017. godine prikupljeno je oko 637 miliona KM indirektnih poreza, što je za 40 miliona KM više u odnosu na septembar 2016. godine", saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.