Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

MmeDeLafayette

#26 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by MmeDeLafayette »

pa sta ces... od rodjenja me P slovo slijedovalo :D :D :D

shala na stranu...

ma joj ne znam vishe ni sama, i ljetos su spominjali ratove i sukobe i invazije i svasta kad je bila hajka oko ukidanja viza...
evo i sad to Laktashenko radi, izjavljuje jos referendume, ide likuje se po begrishu...
bildt kreten ide tamo na konzultacije... danas je i francuska oglasila zvona o butmiru... sta je sljedece?
EyesWideShut

#27 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by EyesWideShut »

MmeDeLafayette wrote:pa sta ces... od rodjenja me P slovo slijedovalo :D :D :D

shala na stranu...

ma joj ne znam vishe ni sama, i ljetos su spominjali ratove i sukobe i invazije i svasta kad je bila hajka oko ukidanja viza...
evo i sad to Laktashenko radi, izjavljuje jos referendume, ide likuje se po begrishu...
bildt kreten ide tamo na konzultacije... danas je i francuska oglasila zvona o butmiru... sta je sljedece?
Na ovo pitanje sigurno neces dobiti odgovor na forumu niti bilo gdje drugo, jer ja sam siguran da niko ne zna odgovor :)

Sta ce da bude vidjecemo, samo nemoj da panicaris i da pudes pesimista :-D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#28 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Toto »

MmeDeLafayette wrote:pa sta ces... od rodjenja me P slovo slijedovalo :D :D :D

shala na stranu...

Ne znma kako se francuska oglasila ali je njih RS tako "zaduzila" da su im duzni cijelo naredno stoljece. Treba se samo sjetiti kad im je Karadzic zarobio francuske legionara i onda ih ko kerove vezo po kasarnama da NATO ne bombarduje junacku srpsku vojsku.
jefferson

#29 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by jefferson »

Kad ce nasi (mislim na SVE ne na neke politicare odredjenog tora) politicari vise nauciti da je kompromis tajna uspjeha! Pa svi sa maximalistickim zahtjevima u p.... materinu, a raja sve vise kopa po kontejnerima, dok se oni dovlace u autima po 100.000km i "cvrsto" obacuju sve, jer i zaboli neka stvar sto raja nema sta jesti!
Poserem ja na Harisa Silajdzica, ako ima neko ko je zasro politiku kao sto je on evo moje glave. On kao da ima 1000 tenkova na cekanju za naredbu pa sere ovako.
Pederacija BiH se doslovno instituacionalno raspada. Onaj Dodik koliko god da je kreten, idiot i sovinista bar drzi u svojim rukama konce RS-a, dok u Pederaciji se ne znam ko pije a ko placa.
Nego stoko, hajmo ponovo za iste glasat iduce godine i opet u krug dok svijet ode naprijed!
Fair Life

#31 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Fair Life »

... tajni udut Milorada Dodika ??
ISKO

#32 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by ISKO »

jefferson wrote:Kad ce nasi (mislim na SVE ne na neke politicare odredjenog tora) politicari vise nauciti da je kompromis tajna uspjeha! Pa svi sa maximalistickim zahtjevima u p.... materinu, a raja sve vise kopa po kontejnerima, dok se oni dovlace u autima po 100.000km i "cvrsto" obacuju sve, jer i zaboli neka stvar sto raja nema sta jesti!
Poserem ja na Harisa Silajdzica, ako ima neko ko je zasro politiku kao sto je on evo moje glave. On kao da ima 1000 tenkova na cekanju za naredbu pa sere ovako.
Pederacija BiH se doslovno instituacionalno raspada. Onaj Dodik koliko god da je kreten, idiot i sovinista bar drzi u svojim rukama konce RS-a, dok u Pederaciji se ne znam ko pije a ko placa.
Nego stoko, hajmo ponovo za iste glasat iduce godine i opet u krug dok svijet ode naprijed!
Ukidanje entitetskog glasanja nije maksimalisticki zahtjev nego minimalisticki. A ako stranci vec ne zele / ne mogu da ga ukinu, onda su duzni ponuditi konkretno rjesenje na osnovu kojeg drzava moze uopste (da ne kazem normalno) funkcionisati ili neka se gone u pm.

Dodik drzi konce u RS-u jer se tamo kriminal za visi interes tolerise i prasta. A kod nas nista ne funkcionise jer - ako se usudis da pozoves probosanske snage na jedinstvo i zajednicko nastupanje kada su ovakvo krucijalne stvari u pitanju - automatski budes lincovan komentarima poput "kako ce jedan SDP ista dogovarati sa nacionalistickom SDA i(li) SBIH". Nemamo drzavotvornu svijest, ne razumijemo najosnovnnije stvari kao sto je razlika izmedju probosanskih snaga i politickih partija, pa sta ocekujemo od nasih lidera.

E pa stoko, i ja vas pozivam da i dalje glasate za iste.
Agic Nurija

#33 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Agic Nurija »

MmeDeLafayette wrote:Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Butmirski baraz pocinje, uzivajte :D
"Pozitivno je da su sada i druge stranke u Federaciji BiH po pitanju entitetskog glasanja zauzele stav identičan ili sličan konzistentnom stavu Stranke za BiH" , kazao je jučer dr. Haris Silajdžić na konferenciji Stranke za BiH povodom prestojećih "butmirskih pregovora".

Tako je propao scenario kojem se nadao i radovao Milorad Dodik, scenario kojim je predviđao da će RS profitirati na sukobu bošnjackih lidera (čitaj Tihić , Silajdžić, Lagumdžija ). Dodik je naime očekivao da će principijelni lider Stranke za BiH Haris Silajdžić odbiti ponuđene prijedloge međunarodnih predstavnika, odnosno ne prihvatiti ih po svaku cijenu . Očekivao je da će pod silnim međunarodnim pritiskom, to sve ipak prihvatiti "kooperatvni Tihić" i da će ga podržati Zlatko Lagumdžija kao "poseljdnji spasilac" Bh od propasti .

Najavljujući da će prihvatiti sve što je dobro za BiH, a ne pojašnjavajući ovu medijski exploatisanu izjavu, Lagumdžija je već pravio politički manevar da može prihvatiti šta god hoće!! Milorad Dodik a i mnogi prestavnici međunarodne zajednice upravo su pripremali takav scenario. Na svu sreću, za sada očigledno propali scenario.

U istom pravcu su posebno bili angažirani predstavnici američke i još nekih ambasada koji su pokušali disciplinirati najvažnije medije i novinare u BiH, koji bi podržali već navedni scenario.

Međutim, sasvim je očigledno da SBiH, a i SDA i SDP zajednički ne odstupaju od istih principa koji su presudni za fukcionisanje BiH pa je spriječena nova podvala koja je bila namijenjena Bošnjacima. Ove njihove stavove podržali su brojni političari iz Amerike i Evrope, a posebno bivši visoki predstavnici u BiH, Petrič, Ešdaun i Švarc Šiling koji su ipak najbolji međunarodni svjedoci prilika u našoj zemlji.

Do početka nastavka butmirskih pregovora ostalo je manje od 48 sati. To je u politici jako puno vremena da se stvari stave na pravo mjesto. "Butmirski proces" treba iskoristiti i treba prihvatiti sve što je dobro za BiH. A, svi mi odlično znamo šta je dobro za BiH. Jako brzo ćemo vidjeti ko će je braniti a ko će je rušiti. Maglu nam sigurno neće moći prodati ni stranci ni domaći igrači.

Butmirski baraž počinje.

Hajmo Bosno ,Bosno, Bosno hajmo Hercegovino!!!

Ahm... sta vi kazete na ovo,uvazene drugarice i drugovi :D da su se trojica federalaca dogovorila oko neceg jednom u zivotu? :bih: e pa ... budemo vidjeli ovih dana :)
Kad navijaš za Bosnu, ne moraš joj naglašavati (samo jednu) pokrajinu u nazivu države, Hercegovina je u Bosni! Zar ne shvatate da navijanjem za Bosance, navijate za sve stanovnike bosanske države, a to što se ta država još uvijek zove behacija, stvar je budućih i skorih procesa na planu regeneracije bosanskog državnog i nacionalnog tkiva!
Agic Nurija

#34 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by Agic Nurija »

nosara wrote:Neusvajanje aprilskog paketa od strane "probosanskih snaga" ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:) sahranilo je ovu zemlju...

Bosnjaci moraju da se nauce da u BiH zive i drugi narodi, a bogami i gradjani... :D

Nista bez kompromisa, kad je vec upropastena posljednja prilika sa aprilskim paketom... :D
U Bosni žive samo bosanski ljudi, koje je neko prije nešto više od stogodina (Berlinski Kongres) svjesno podijelio na dva "entiteta", Bosnu i Hercegovinu, dakle dodavanjem naziva (sufiksa) vlastite pokrajine u nazivu milenijske bosanske države, da bi od tada dioba zemlje bosanske i naroda bosanskog dobila prirodu šumskog požara. Danas imamo sve, samo nemamo Bosne kao države i njenog, državnog naroda, jer da je tako (kao što je uostalom osnovno evropsko pravilo), problem "bosanskih političkih partija bi bio u njihovoj političkoj, a ne u nacionalnoj ideologiji". Znam, svi će u glas reči da je danas tako i da se moramo prilagoditi trenutnom stanju, međutim, malo ko od vas koji komentarišete "politiku", polazi od toga, kojim i kakvim sredstvima je dolazilo svaki put do "trenutnih stanja" od dolaska austrougarske u Bosnu do danas. Ako su sredstva ilegitimna, nezakonita, krivotvorena, a da ne pominjem izravnu primjenu sile i na kraju i dokazanog genocida nad bosanskim narodom, kako onda rezultati "izbornog glasanja" mogu biti proglašeni legitimnim ili se i dalje zanosim nekakvom fantastičnom pričom o temeljnim ljudskim pravima - da svi ljudi na ovom svijetu konačno budu ostavljeni od silnika na miru, u slobodi i u vlastitoj kući - dalje se zna!
viva_castro

#35 Re: Propao Scenario iz RS-a : Lagumdzija bio tajni adut Dodika!

Post by viva_castro »

nigdje.nikog wrote:Nikad se mi vise necemo moci vratiti na Aprilski paket.
I nikad se Haris od toga oprati nece.

Inace, sto se mene tice - ja sam za to da se prekine ovo mrcvarenje.
Da sam ja Bosna rekao bih - iskljucite aparate!

Ali bih umro sa osmjehom na licu jer znam da postoji drugi zivot Bosne.
Srecom ti nisi Bosna, prije ce biti da si uposlenik Dodikove PR sluzbe...

Kako volim reci, sa domacim cemo se izdajnicimo najprije suociti aBd, bili oni to svjesno ili nesvjesno, nemamo taj luksuz da dozvolimo toliku glupost koja je iz tebe izašla!
Post Reply