Promjeniti ime Titovoj
- Pitar s Kariba
#176 Re: Promjeniti ime Titovoj
Ne znam je li već bio prijedlog, ne mogu da čitam sve, ali poslije ovog sinoć može samo da se zove BAHINA

- Logovan
#177 Re: Promjeniti ime Titovoj
Hahahahahah kraljuExNihilo wrote:Obavezno na prilazima Sarajevu izgraditi ovakve statue. Alija i Bakir, razumije se.
-
gurabija78
#178 Re: Promjeniti ime Titovoj
samo bi onda table poskupile, jer bi morale biti na formatu A0....Pitar s Kariba wrote:Ne znam je li već bio prijedlog, ne mogu da čitam sve, ali poslije ovog sinoć može samo da se zove BAHINA![]()
- petunija
#179 Re: Promjeniti ime Titovoj
Ja kontala ova tema odavno prežvakana, kad, vidi vraga
Šta li se iza brda valja, kad neko vadi ovakva priče iz naftalina?
Šta li se iza brda valja, kad neko vadi ovakva priče iz naftalina?
-
SSP
#180 Re: Promjeniti ime Titovoj
dzamije, autoput, arena u zenici, zetra, bbi,gurabija78 wrote:cega? dzamija?SSP wrote:Sda je, iako nikad nije imala potponu moc, u bih napravila vise nego komunisti za 40 godina
-
budza
#181 Re: Promjeniti ime Titovoj
Bodkin wrote:Ne poima u novijoj historiji? Kakav si ti pacijent. Bosnjaci dobili pravo na izjasnjavanje, bili faktor u svojoj drzavi. I ti to poredis sa npr jednom palestinom ili sa barem 20 drzava u africi gdje je bio genocid ili sa sadanovim ugnjetavanjem i tamanjenjem kurda nervnim gasovima. Fino kazem, nemas nista sa bosnom tako da mENjaj nazive i historiju u srbiji
kod tebe nije toliko problem (ne)poimanje problema, koliko je problem tvoja ubedjenost u ispravnost onoga sto "znas".
m(M)uuuuuslimani su u bivsoj jugi bili decenijama gradjani drugog, a nekada i treceg reda.
musl. nisu u sluzbi mogli napredovati do zadnje drustveno odgovorne pozicije (izuzev par podobnih koji su deci davali imena marko, zarko, miroslav, dragan, slavuj i sl.).
nad gradjanima muslimanima-islamkse veroispovesti se sprovodio poseban rezim terora. laicizam kpj-a je jedino nad islamom doziveo izvrsnozakonodavni vrhunac.
pr.: na 5,5 miliona muslimana bivse juge postojale su samo dve medrese ((sa i pr)(pristinska skraja 70tih je reaktivirana). na drugoj strani, imali smo "sprovedbu" slova komunizma tako, sto je svaka varosica imala po jednu bogosloviju i katolicki skolski centar, a svaki veci grad po bogoslovski i katolicki fakultet.
u genralstabu jna do 1992. nije postojao niti jedan oficir koji je makar i imenom slicio na albanca ili bosnjaka.
u ministarstvu odbrane i policije bivse juge isto tako.
jos malo o "jednakosti": muslimanska nejac je iz udzbenika bivse, titine drzave ucila kako safet gura kolica a njegos nadgleda safeta (radove).
moralo se je znati gorski venac (vidi sta je to).
u nadvecinski muslimanskim sredinama, glavne, manje glavne i manje znacajne ulice, te trgovi, nosili su imena ubica tih istih m(M)uslimana (i albanaca)... sve to opet zahvaljujuci pravednim i vrednim komunistima kojima je cilj bio da prosvete zaostale muslimane. itd. itd.
decace, za razliku od tebe i mnogih ovde, ja sam aktivno ziveo u komunisticko doba bivse sfrj.
-
gurabija78
#182 Re: Promjeniti ime Titovoj
za prvo im svaka cast, mislim na istrajnosti, ne za ideju...SSP wrote:dzamije, autoput, arena u zenici, zetra, bbi,gurabija78 wrote:cega? dzamija?SSP wrote:Sda je, iako nikad nije imala potponu moc, u bih napravila vise nego komunisti za 40 godina
Zetra je izgradjena od donacija.
arena u Zenici? shopping centar? koncertna dvorana?
BBI?
BBI? banka?.... ti ili nisi dobar ili imas 14 godina tako da nisi bas kvalificiran za diskusiju....
-
gurabija78
#183 Re: Promjeniti ime Titovoj
A da titovoj promijenimo ime u Envera Hodze?budza wrote:Bodkin wrote:Ne poima u novijoj historiji? Kakav si ti pacijent. Bosnjaci dobili pravo na izjasnjavanje, bili faktor u svojoj drzavi. I ti to poredis sa npr jednom palestinom ili sa barem 20 drzava u africi gdje je bio genocid ili sa sadanovim ugnjetavanjem i tamanjenjem kurda nervnim gasovima. Fino kazem, nemas nista sa bosnom tako da mENjaj nazive i historiju u srbiji
kod tebe nije toliko problem (ne)poimanje problema, koliko je problem tvoja ubedjenost u ispravnost onoga sto "znas".
m(M)uuuuuslimani su u bivsoj jugi bili decenijama gradjani drugog, a nekada i treceg reda.
musl. nisu u sluzbi mogli napredovati do zadnje drustveno odgovorne pozicije (izuzev par podobnih koji su deci davali imena marko, zarko, miroslav, dragan, slavuj i sl.).
nad gradjanima muslimanima-islamkse veroispovesti se sprovodio poseban rezim terora. laicizam kpj-a je jedino nad islamom doziveo izvrsnozakonodavni vrhunac.
pr.: na 5,5 miliona muslimana bivse juge postojale su samo dve medrese ((sa i pr)(pristinska skraja 70tih je reaktivirana). na drugoj strani, imali smo "sprovedbu" slova komunizma tako, sto je svaka varosica imala po jednu bogosloviju i katolicki skolski centar, a svaki veci grad po bogoslovski i katolicki fakultet.
u genralstabu jna do 1992. nije postojao niti jedan oficir koji je makar i imenom slicio na albanca ili bosnjaka.
u ministarstvu odbrane i policije bivse juge isto tako.
jos malo o "jednakosti": muslimanska nejac je iz udzbenika bivse, titine drzave ucila kako safet gura kolica a njegos nadgleda safeta (radove).
moralo se je znati gorski venac (vidi sta je to).
u nadvecinski muslimanskim sredinama, glavne, manje glavne i manje znacajne ulice, te trgovi, nosili su imena ubica tih istih m(M)uslimana (i albanaca)... sve to opet zahvaljujuci pravednim i vrednim komunistima kojima je cilj bio da prosvete zaostale muslimane. itd. itd.
decace, za razliku od tebe i mnogih ovde, ja sam aktivno ziveo u komunisticko doba bivse sfrj.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#184 Re: Promjeniti ime Titovoj
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» SSP
trol otvorio trol temu.
aj ć
» SSP
trol otvorio trol temu.
aj ć