Promjene

Post Reply
1gorstak

#51 Re: Promjene

Post by 1gorstak »

Lu Salome wrote:Oni koji žale nad sudbinom HDZ niti su naivni niti dobronamjerni, zato su uzaludni ma kako dobro argumentovani pokušaji da im se objasni zašto HDZ nije za žaljenje.
Mislim da medju njima ipak ima i naivnih i to je sav njihov grijeh, nisu se potrudili da shvate o cemu se ovdje radi. Filandra, Filipovic i Radoncic ce nastaviti forsirati laz da je cilj SDP-a bio izbacivanje HDZ-a iz vlasti .... a neupuceni nece ulaziti u detalje kako bi saznali da se HDZ-u ipak nudilo vlast, cak 4 od 5 pozicija rezervisanih za Hrvate (sto je procentualno vise nego sto je HDZ dobio hrvatskih glasova). Ovdje se radi o tom da je HDZ svjesno odbio uci u vlast odbacujuci kompromisni prijedlog medjunarodne zajednice. Vecina to ne zna, ili ako procita, brzo zaboravi bombardovana Radoncicevom i Kopanjinom propagandom. Sa naivnim treba strpljivo, dok ne shvate o cemu se radi, dok lazove poput Filandre treba poslati u picku materinu. A samo zato sto spadaju u tu grupu ljigavaca koji se navodno bore protiv etnicke podjele, zdusno se zalazuci za te etnicke podjele. Za promjene, a protiv promjena.
zavrzlama

#52 Re: Promjene

Post by zavrzlama »

Probosanskim snagama nazalost najveci problem je evropa,jer je njima poruceno od velikosrba i velikohrvata da ukoliko se usude da podrze normalnu BIH ,tad ce oni ionako homogenizovane narode potpuno okrenuti protiv BIH i izazvati anarhiju...evropi je postavljen ultimatum da covic i dodik nece ici na potpuno rusenje BIH,prihvatiti ce formalno vanjske granice i minimum nadleznosti BIH kao drzave i to je maksimum, ukoliko ovi prihvate troenticku BIH gdje ce srbi imati svoj teritorij,hrvati svoj a tamo gdje su bosnjaci ce biti svaciji teritorij ,gdje ce bosnjaci morati radi opstanka BIH u svojim granicama,prihvatati do beskonacnosti lose kompromise i nepostojanje BIH i svega sto na BIH podsjeca tamo gdje je srpska i hrvatska vecina...promjena nema jer ih evropa nece,nego promjene ce biti u tome sto ce probosanske snage uskoro morati formirati probosanski front,jer ce evropa konacno skinuti masku posve ....

slijedi skidanje maski sa svih strana ..jer car je go...
Boom71

#53 Re: Promjene

Post by Boom71 »

Nisam siguran da Evropa ima zabetoniran stav u pogledu BiH.Jednostavno idu linijom manjeg otpora i misljenja formiraju prema onome sto cuju iz Bosne.
Do sada su nacionalisti bili najgrlatiji i ta vriska se najjace cula.

Vrijeme je da se stvori jak proBosanski front,kojem se nece moci negirati i ignorisati stvarne vrijednosti demokratije,pa i covjecanstva za koje se taj front i zalaze.

Djelima dokazati to zalaganje!

Nacionalisti svoje stavove grade na strahu od onih drugih.Konkretno,ne vjeruju SPD-u na iskrenoj multietnicnosti i trude se iz petnih zila ovu stranku predstaviti kao Bosnjacku.

Sta je s ljudima koji susjedne drzave ne dozivljavaju kao svoje? Sta je s nesretnicima iz mjesovitih brakova? Sta je s onima kojima se klica nacionalizma nije "primila"?

Nadglasajmo(za pocetak) buku koju proizvode nacionalisti.Oslobodimo straha(mrznje) one normalne,dobre ljude,koji se u svojim tamnim jednonacionalnim sredinama ne smiju javiti.
cyprus

#54 Re: Promjene

Post by cyprus »

Boom71 wrote:Nisam siguran da Evropa ima zabetoniran stav u pogledu BiH.Jednostavno idu linijom manjeg otpora...
Slažem se... Međunarodna zajednica ide jednostavno na varijantu što manjeg talasanja. Naravno, postoje različiti stavovi i favoriziranja, jer MZ nije monolitno tijelo... ali glupo je misliti da postoji jedinstvena naklonjenost nekom od naroda ili ideja na ovom prostoru. Jednostavno, za njih je bitna stabilnost, a na čiju štetu/korist i nije toliko bitno
Boom71

#55 Re: Promjene

Post by Boom71 »

cyprus wrote:
Boom71 wrote:Nisam siguran da Evropa ima zabetoniran stav u pogledu BiH.Jednostavno idu linijom manjeg otpora...
... ali glupo je misliti da postoji jedinstvena naklonjenost nekom od naroda ili ideja na ovom prostoru. Jednostavno, za njih je bitna stabilnost, a na čiju štetu/korist i nije toliko bitno
:thumbup:

I te price o favorizovanju jedne strane(naroda),je prica-opravdanje za politike koje nemaju racionalan odgovor.
zavrzlama

#56 Re: Promjene

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
Slažem se... Međunarodna zajednica ide jednostavno na varijantu što manjeg talasanja. Naravno, postoje različiti stavovi i favoriziranja, jer MZ nije monolitno tijelo... ali glupo je misliti da postoji jedinstvena naklonjenost nekom od naroda ili ideja na ovom prostoru. Jednostavno, za njih je bitna stabilnost, a na čiju štetu/korist i nije toliko bitno

kako moze biti stabilnost ako ide na neciju stetu,a ne stabilnost izgradjena na demokratiji,ravnopravnosti,moralnim vrijednostima i pravdi....interesi velikih se mijenjanju shodno stanju na terenu,u slucaju BIH koja je okruzena sa jednom trajnom neprijateljskom drzavom i jednom polu neprijateljskom,stanje na terenu govori da da MZ ce uvijek jaci interes naci u udovoljavanju ovim dvjema drzavama da kako kazes puno ne talasaju ,nego onim u BIH kojim je stalo do normalne BIH.....evropi(par drzava osjetljivih na islamofobiju) je jasno da nestabilnost BIH jedino oni mogu izazvat a ne niko u samoj BIH,jer oni neporijateljima BIH prijete normalnom BIH,a probosanskim snagama podjelom BIH....tako da tim sistemom oni odrzavaju nestabilnost i aparthejd ,bez rizika da se ko ozbiljnije pobuni protiv njihove dvostruke igre...zato imamo stagnaciju drustva,gdje svi narodi i pojedinci pate,i faktor vremena i posljedica stagnacije uzima svoj danak...rahat ptanja i vrijeme ce odraditi svoje do novog rata u BIH koji je na cekanju...pa opet sve iznova..
muha_sa

#57 Re: Promjene

Post by muha_sa »

zavrzlama wrote:Probosanskim snagama nazalost najveci problem je evropa,jer je njima poruceno od velikosrba i velikohrvata da ukoliko se usude da podrze normalnu BIH ,tad ce oni ionako homogenizovane narode potpuno okrenuti protiv BIH i izazvati anarhiju...evropi je postavljen ultimatum da covic i dodik nece ici na potpuno rusenje BIH,prihvatiti ce formalno vanjske granice i minimum nadleznosti BIH kao drzave i to je maksimum, ukoliko ovi prihvate troenticku BIH gdje ce srbi imati svoj teritorij,hrvati svoj a tamo gdje su bosnjaci ce biti svaciji teritorij ,gdje ce bosnjaci morati radi opstanka BIH u svojim granicama,prihvatati do beskonacnosti lose kompromise i nepostojanje BIH i svega sto na BIH podsjeca tamo gdje je srpska i hrvatska vecina...promjena nema jer ih evropa nece,nego promjene ce biti u tome sto ce probosanske snage uskoro morati formirati probosanski front,jer ce evropa konacno skinuti masku posve ....

slijedi skidanje maski sa svih strana ..jer car je go...
:thumbup: kao i uvijek-drito u centar.----kome ovo nije jasno taj je prespavo zadnjih 20.godina. prespavo sve bjelosvjetske hostaplere koji su aminovali ubijanje golorukih i cerecenje medjunarodno priznate BiH.
-doduse pomogli su nam--slali su nam lecu i ikar konzerve.
1gorstak

#58 Re: Promjene

Post by 1gorstak »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:

kako moze biti stabilnost ako ide na neciju stetu,a ne stabilnost izgradjena na demokratiji,ravnopravnosti,moralnim vrijednostima i pravdi....
Ono sto je uradjeno Srbima Krajine nema veze ni sa pravdom a ni sa moralom .... ali je to ipak uradjeno i postignuta je stabilnost. Vasington i Brisel funkcionisu na tom principu jaceg, boli ih djon za istorijske, moralne ili pravne argumente. Nase je da uvjerimo Vasington i Brisel da smo jaci od protivnika i imacemo podrsku oba centra moci. Naravno, ne kazem da bi mi trebali stremiti rjesenju koje je Tudjman nametnuo u Hrvatskoj, nego da svijet postuje samo jaceg. A mi bi (i kad smo slabi i kad smo jaki) svakako trebali forsirati pravedna rjesenja.

I valjalo bi da se vratimo na temu, a tema su novinari, politicari i intelektualci koji se deklarativno zalazu za promjene, a insistiraju na tom da se ipak nista ne mijenja.
Boom71

#59 Re: Promjene

Post by Boom71 »

Mozda je Svijetu,posebno Evropi,konkretno u ovim zadnjim desavanjima,zabunu stvorila jedna nova situacija.
Kroz istoriju Bosne,ove novije,prvi put se javio ozbiljni remetilacki faktor podjele BiH teritorije.

Ako ustraje ideja multiBosne,bude li cvrsta,jasna i glasna,uskladjena sa konkretnim djelovanjem,mislim da ce se i odnos EZ trajno promjeniti i ustabiliti u korist cjelovitosti BiH.
zavrzlama

#60 Re: Promjene

Post by zavrzlama »

Ono sto je uradjeno Srbima Krajine nema veze ni sa pravdom a ni sa moralom .... ali je to ipak uradjeno i postignuta je stabilnost. Vasington i Brisel funkcionisu na tom principu jaceg, boli ih djon za istorijske, moralne ili pravne argumente. Nase je da uvjerimo Vasington i Brisel da smo jaci od protivnika i imacemo podrsku oba centra moci. Naravno, ne kazem da bi mi trebali stremiti rjesenju koje je Tudjman nametnuo u Hrvatskoj, nego da svijet postuje samo jaceg. A mi bi (i kad smo slabi i kad smo jaki) svakako trebali forsirati pravedna rjesenja.

I valjalo bi da se vratimo na temu, a tema su novinari, politicari i intelektualci koji se deklarativno zalazu za promjene, a insistiraju na tom da se ipak nista ne mijenja.
zna bolan gorstak zapad da smo mi jaci,zato sve i rade da BIH ne bude normalna drzava da ne bi jos vise ojacali....zapad je okrenuo svoju politiku prema BIH,kad su nasjeli na srbijansku pricu da ce mirno s vremenom odustati od Kosova u zamjenu da rs pretvore u drzavu u drzavi i tako srbija(ona lafo demokratska) zadovolji svoje radikalne snage i osigura miran balkan...BIH je zrtva trgovine evrope sa srbijom i cinjenice da u istoj zivi najbrojniji narod i to ni manje ni vise nego bosnjaci/muslimani=potencijalni teroristi..tu je sva poenta....

BIH ce normalnom drzavom napraviti srbi kad shvate da od evrope im data uloga gusenja bosnjaka ,ustvari njih bioloski satire u BIH bez ispaljenog metka i ikakve borbe,jer bosnjaci i probosanske snage moraju braniti BIH i nije im ni tesko(prirodan zakon) ovi drugi ne moraju i tesko im je..

a ovi sto kao podrzavaju BIH a sve rade protiv zdravih promjena su oni dijelovi bosnjackog minderaskog spektra koji bi za koju hiljadicu vehabijskog novca prodali sopstvenu mater..medjutim takvi su manjina.
Last edited by zavrzlama on 20/03/2011 16:06, edited 1 time in total.
zonbirile

#61 Re: Promjene

Post by zonbirile »

e kada se junacima napne govno,a oni pomisle srce u junaka
zavrzlama

#62 Re: Promjene

Post by zavrzlama »

zonbirile wrote:e kada se junacima napne govno,a oni pomisle srce u junaka
rece onaj od karlobaga do Virovitice..
zonbirile

#63 Re: Promjene

Post by zonbirile »

zavrzlama wrote:
zonbirile wrote:e kada se junacima napne govno,a oni pomisle srce u junaka
rece onaj od karlobaga do Virovitice..
---------------------------------------
reče drugi do Drine,onaj do Save,sve sami mediokriteti nesposobni da sagledaju mjesto i mjeru u Evropi i šire.Ta priča o geostrategiji i važnosti,pa to ni djeci više ne prolazi.
Boom71

#64 Re: Promjene

Post by Boom71 »

zavrzlama wrote:

a ovi sto kao podrzavaju BIH a sve rade protiv zdravih promjena su oni dijelovi bosnjackog minderaskog spektra koji bi za koju hiljadicu vehabijskog novca prodali sopstvenu mater..medjutim takvi su manjina.
Veoma bitna cinjenica!

Ko je u vecini ili manjini,pitanje je znacajno.Ja ne znam,ali ce vrijeme pokazati.
zonbirile

#65 Re: Promjene

Post by zonbirile »

zavisi,ako je 10 000 i više onda su većina,sigurno
Boom71

#66 Re: Promjene

Post by Boom71 »

Trebaju li novinari spomenuti i gradjane bosanske opcije,kada govore o BiH narodima?!
Nass

#67 Re: Promjene

Post by Nass »

Boom71 wrote:Trebaju li novinari spomenuti i gradjane bosanske opcije,kada govore o BiH narodima?!
Znate sta? Ocigledno da etno-nacionalisti svih vrsta i boja imaju puno svojih zagovornika u javnosti, stampi, medijima, intelektualnim krugovima i slicno. Ono sto meni smeta je to sto SDP i druge multietnicke i gradjanske opcije ne govore vise i otvorenije o desavanjima u BIH, vec samo slusamo nacionalisticku propagandu. Ja sam za to da se govori iskreno i poseno, i otvoreno, o onome sto se desava, kako bi narod i gradjani imali jasniju i potpuniju sliku stanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#68 Re: Promjene

Post by plain vanilla »

Nass wrote:
Boom71 wrote:Trebaju li novinari spomenuti i gradjane bosanske opcije,kada govore o BiH narodima?!
Znate sta? Ocigledno da etno-nacionalisti svih vrsta i boja imaju puno svojih zagovornika u javnosti, stampi, medijima, intelektualnim krugovima i slicno. Ono sto meni smeta je to sto SDP i druge multietnicke i gradjanske opcije ne govore vise i otvorenije o desavanjima u BIH, vec samo slusamo nacionalisticku propagandu. Ja sam za to da se govori iskreno i poseno, i otvoreno, o onome sto se desava, kako bi narod i gradjani imali jasniju i potpuniju sliku stanja.
O tome ja trubim danima, narod nema pojma sta se desava..samo znaju za azdaju Zlaju i majoriziranog Covica..
Jedno sam vrijeme i ja mislila da je Zlaja taj koji zateze namjerno i ne da Covicu pristojnu ponudu :roll: (To je bilo ono vrijeme kad su se smjenjivali kod Merkel).
Medjutim, zadnja ponuda za HDZ-u je bila vise nego velikodusna, i taman je za mrvicu manja od ultimatima HDZ-a..
Ali to ljudi ne znaju, a nema im ko reci. :roll:
1gorstak

#69 Re: Promjene

Post by 1gorstak »

Pedja Kojovic : "Jucerasnja, konstitutirajuca, Sjednica Doma naroda FBiH je prenosena uzivo na televiziji a potom, danas, detaljno analizirana u skoro svim medijima, iz svih uglova - zavisno od politicke orijentacije medija - tako da smatram da nema potrebe ponavljati ono sto je vidjeno, napisano ili vec receno.

Ovdje cu se baviti samo svojim suzdrzanim glasom za rukovodstvo FBiH. Naime. Iako je Nasa stranka principijelno podrzala jucerasnju sjednicu kojom je formirana vlast u FBiH ja sam prilikom glasanja za predsjednika i dva potpredsjednika bio suzdrzan.

Razlog je sljedeci; Nisam mogao glasati za covjeka koji dolaze iz stranke koja velica Antu Pavelica, Didu Kvaternika i NDH. Ustastvo i NDH smatram moralnom mrljom u casnoj istoriji hrvatskog naroda i svakoga ko takve ideologije i njihove propagatore velica smatram svojim politickim neprijateljem."

Kojovic je jedan od rijetkih ljudi (toliko pozitivan da za njega evo ne mogu upotrijebiti termin 'politicar'), koji shvataju u kakvom smo blatu i da nam ne moze pomoci isprazno teoretisanje s visine, kakvom pribjegavaju ovi "nadrikriticari" svega i svacega. Covjek otvoreno kaze sta i zasto smatra neprihvatljivim, ali je ipak tu, spreman da pomogne kako bi stvari krenule naprijed. Ne brani nevinu celjad HDZ-a od povampirenih SDP-ovaca, kao sto to rade Filandra, Tunjo i Radoncic, pokazujuci kako jeste moguce razici se u stavu sa SDP-om, a da to ne bude u korist otvorenih neprijatelja drzave, pobornika institucionalne segregacije u skolama i Dodikovih saveznika.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#70 Re: Promjene

Post by plain vanilla »

Ma o tome i govorim, ne treba podrzati Zlaju kao Zlaju i SDP, to narocito od medija ni ne ocekujem,a nije ni pozeljno.

Ali objektivno izvjestiti kako su isli pregovori, ko je sta nudio, a ko sta odbijao, objasniti da HDZ nije podlo izbacen iz vlasti nego da je postavljao ultimatume na koji ovi nisu pristali, to je sve sto bih ja voljela cuti od nasih medija, novinara..bar onih koji se zalazu za BiH...
extraordinary

#71 Re: Promjene

Post by extraordinary »

Meni je interesantno sa kakvom teladi mi dijelimo državu. Žao mi je što je tako, ali ljudi su telad kad padaju na svakojake priče. Dakle, od 1995 naovamo našu državu vode nacionalne stranke, manje - više po nacionalnom ključu, da niko ne bude zakinut, i uveli su nas u šupak Evrope. Nigdje smo i nula smo. Za to vrijeme, svi Senadi, Kopanje, Fahrudini i slični propagiraju potrebu za promjenom, kritikujući kriminal svih vladajućih stranaka. Dolazi napokon promjena u vidu SDP-a, koji odlučuje na nivou Federacije po prvi put formirati malo drugačiju vlast, i sad to ne valja. Treba staro stanje. Mene zanima jel ljudima ovdje bitnija vlast ili funkcionalna vlast. Mislim, ako je vlast problem, SDP je mogao hladno da se dogovori sa svima, počevši od SNSD-a pa do SBB-a, i da formira tu vlast do kraja decembra. Ali očigledno da takva vlast, čiji bi članovi imali dijametralno suprotne stavove, ne bi učinila ništa kvalitetno, nikakav korak naprijed i još bi četiri godine bile izgubljene. SDP se dakle tjera da ulazi u koaliciju s onima s kojima dokazano ne bi mogao funkcionisati, i kad SDP to odbija, etiketiraju ih kao rušitelje države, ublehaše, arogantne i slično. A da stvar bude još smiješnija, sve je urađeno po Ustavu, za razliku od blokada koje je pravio Čović. Nešto ne vidim da mu ovi ''objektivni'' Senadi i slični daju kritike radi nelegalnog rada, a svi se pozivaju na nekakav legitimitet koji u Ustavu ne postoji.
Bosnolog

#72 Re: Promjene

Post by Bosnolog »

extraordinary wrote:Meni je interesantno sa kakvom teladi mi dijelimo državu. Žao mi je što je tako, ali ljudi su telad kad padaju na svakojake priče. Dakle, od 1995 naovamo našu državu vode nacionalne stranke, manje - više po nacionalnom ključu, da niko ne bude zakinut, i uveli su nas u šupak Evrope. Nigdje smo i nula smo. Za to vrijeme, svi Senadi, Kopanje, Fahrudini i slični propagiraju potrebu za promjenom, kritikujući kriminal svih vladajućih stranaka. Dolazi napokon promjena u vidu SDP-a, koji odlučuje na nivou Federacije po prvi put formirati malo drugačiju vlast, i sad to ne valja. Treba staro stanje. Mene zanima jel ljudima ovdje bitnija vlast ili funkcionalna vlast. Mislim, ako je vlast problem, SDP je mogao hladno da se dogovori sa svima, počevši od SNSD-a pa do SBB-a, i da formira tu vlast do kraja decembra. Ali očigledno da takva vlast, čiji bi članovi imali dijametralno suprotne stavove, ne bi učinila ništa kvalitetno, nikakav korak naprijed i još bi četiri godine bile izgubljene. SDP se dakle tjera da ulazi u koaliciju s onima s kojima dokazano ne bi mogao funkcionisati, i kad SDP to odbija, etiketiraju ih kao rušitelje države, ublehaše, arogantne i slično. A da stvar bude još smiješnija, sve je urađeno po Ustavu, za razliku od blokada koje je pravio Čović. Nešto ne vidim da mu ovi ''objektivni'' Senadi i slični daju kritike radi nelegalnog rada, a svi se pozivaju na nekakav legitimitet koji u Ustavu ne postoji.

:thumbup:

Upravo tako najveci kriticari SDP su najvece gnjide i ljige kojima je ocito dvodecijsko etnotorovsko aparthejdsko disrkiminirajuce vladanje bilo bolje i prihvaljiviije od bilo kakvih normalnijih i civilizovanijih promjena,gdje bi vladala vladavina prava s nekim progresivnijim vizijma bez etnotorovskih zavjesa koje navlace oni za koje pisu i rade razni troSenadi,Kopanje,Vlaisavljevici,Sopte i ostala novinarsko kolumnisitcka fukara,....

Senad ne upita Covica zasto je svo vrieme opstruirao izbor delegata za dom naroda iz kantona sto ga obavezuje izborni zakon sto samo pokazuje njegov licimjerluk kai i drugi gore nabrojani slicni su najobicniji auspuhi sitnointeresnih fakina i fuklara koji gledaju svoje licnostranacke interese za koje pisu,pricaju i rade u meduetnickim talovskim profitiranjima kako si do sada radili i opet bi da nastave raditi shodno cijeni koju im ponudis poput prostitutki na uliciama nemoralnih gradova,.......

Ova babina izdajnica laze zbog njene izdaje ista je smjenjena,.SDP je moro da zna da ce se Baina kcerka ugledati na oca i zabiti noz u leda,.....Izgleda da je kupljena Babina kcerka,.......

Senad je javni megafon anti BH interesa i doci ce dan kada ce se ova novinarska fukara stiditi sebe ako ima obraza,...

Sve je to go jad i moralno nistavilo etno vladanja koji vladaju i zivi na paratiziranju njohovih etno torova(ovaca) i MMF-ovanju cije su kredute procardali kupujuci socijalni mir a cije ce kredite vracati i nerodena dijeca,.....

Lasic je bio i ostao Tudmanova hinja i HDZ-ov perac njihovih antidrzavnih rabota,......

Gospodine Trnka svaka cast na pojasnjenju HDZ krimo mafijaske Dodik-Covoc osovine zla ,..Tihic i SDA pored ovakvom pravnika koji je mnogo sposobniji je angozavao nesposobnog Sakiba Softica da vodi tuzbu protv SRJ (SCG)
Last edited by Bosnolog on 21/03/2011 08:08, edited 1 time in total.
Boom71

#73 Re: Promjene

Post by Boom71 »

plain vanilla wrote:
Ali objektivno izvjestiti kako su isli pregovori, ko je sta nudio, a ko sta odbijao, objasniti da HDZ nije podlo izbacen iz vlasti nego da je postavljao ultimatume na koji ovi nisu pristali, to je sve sto bih ja voljela cuti od nasih medija, novinara..bar onih koji se zalazu za BiH...
I meni je ne shvatljivo da se koriste termini "izbacen","istisnut"..."zaobidjena volja vecine..."...

Treba li biti glasniji ?
erni3

#74 Re: Promjene

Post by erni3 »

Sve su prilike da se je Lijanovic zajeb'o. Cicija, trebao je davati po 200-300 km i imao bi barem 50% glasova 'rvata i ovih problema nebi bilo. :(
Romanija

#75 Re: Promjene

Post by Romanija »

Ja ne znam zasto ljudi nece ili ne zele da vide, ovakav SDP nema niti moralno niti politicko utemeljenje da bude nosioc nekakvih promjena u BiH. Premda ja ne vidim da za tako nesto postoje instrumenti. Da se razumijemo, ja sam njihov glasac od kad je BiH, i dalje cu biti jer su jedina partija koja lici na nesto za sto bih ja mogao glasati. Naravno to je jos jedan od problema koga su i oni i ja svjesni. Sami su krivi zasto je cimbur koji su nam zaprzili uzeglim maslom ima takav ukus. Otici na rezultate za bosnjackog clana Predsjednistva BiH i vidjeti gdje je tu SDP i ima li ga uopste na mapi. E to je to uzeglo maslo zbog koga srce zadrhti i najliberalnijem i lijevo orijentiranom Hrvatu iz BiH. To je uzrok svih ovih problema koji mi imamo u Federaciji Da li ja volim, cijenim ili postujem Covica i njegovu svitu? Ni u snu, ni kao covjeka(lopov okruzen lopovima), ni kao politicara(zadrti nacionalista). Ali ga potpuno razumijem. Ne zato sto je kao BiH Hrvat politicki preveslan zedan preko vode, nego jer k'o ostrouman piljar zna kako prodati vrecu krompira. I niko se ne moze pozaliti na cijenu.
E tu sve pocinje i zavrsava sa SDP promjenama. To je drugo veliko politicko govno koje mi jedemo od vakta kad se SDA pojavila kao krajnje desna, nacionalno-religijska, konzervativna, reakcionarna stranka koja se borila za cjelovitu, tuti-frutti-multi nacinalno-konfesionalnu BiH. Bar da je SDP objasni, ili pokusao objasniti taktiku svog politickog inzinjeringa, mozda bi neki to govno mogli lakse pojesti, izmedju ostalog i ekipa predvodjena Avdicem, Lovrenovicem,...itd
Last edited by Romanija on 21/03/2011 11:47, edited 1 time in total.
Post Reply