Promjena vjere?

Rasprave o vjerskim temama.
addo888

Post by addo888 »

ovaj sistem je vjecan
dzena

Post by dzena »

induendo wrote:
dzena wrote::D :D :D :D fasizam :D :D :D :D ej ba de se malo furaj s nama :D :D
ma jok,kakav ja. :D nisam u stanju presvlaciti dresove radi materijalne koristi.ateist bio ateist ostao.samo ne znam sta ce te vi biti kad prodje ovaj sistem? :D
ako se potrudis pa malo bolje upoznas kako fercera to oko dresova i sta biva kad se presvuces, dovoljno ti je da jednom promjenis dres i u njemu provedes citav zivot (OVI DRESOVI NE SMRDE!!! :D :D ne boj se isprobano!! )

Ne mozes o necemu govoriti slusajuci samo sto drugi govore, potrudi se da to upoznas a tek onda daj komentar!!!

Kod tebe po ovome nema pokajanja??? covjek se ne moze promjeniti??? smrad bio smrad osto, zelis to da kazes??? E drug ne meRe to tako...

Jesi li ikada nekoga povrijedio (IZ NEZNANJA!!! ) pa ti bilo zao sto si tako postupio pa pokusao zamoliti osobu da ti "oprosti" jer u sustini nisi to zelio???

Svojim postovima sam sebe vrijedjas, gubis se, ali to ne vidis, UZROK TOME JE NEZNANJE!!!!!!

Samo sam iskrena :D :D :D
dzena

Post by dzena »

E ja sto se tice ovog materijalizma...sam ti isprobaj, pa i kad imadnes mogucnost z taj materijalizam nece ti biti interesantan vjeruj mi :D :D nesto su mi ovi zeleni dragi ne znam zasto :D :D

A sto smo mi opet fini...pa ETO NECEMO MI TO ZBOG MATERIJALIZMA...ej isfurano jarane ovo davno, otrcana recenica vjeruj mi
dzena

Post by dzena »

induendo wrote:
dzena wrote:E ja sto se tice ovog materijalizma...sam ti isprobaj, pa i kad imadnes mogucnost z taj materijalizam nece ti biti interesantan vjeruj mi :D :D nesto su mi ovi zeleni dragi ne znam zasto :D :D

A sto smo mi opet fini...pa ETO NECEMO MI TO ZBOG MATERIJALIZMA...ej isfurano jarane ovo davno, otrcana recenica vjeruj mi
Otrcana je za one koji su prodali svoj karakter 90 i neke.Za ovo malo nas koji nismo nije.

Ej jaro ne spominji 90 i neku jer ako ja pocnem pricati o toj 90 i nekoj mislim da tu ne bi imao komentar, oni koji su prodali svoj karakter 90 i neke su oni koji su bosnu napustili 90 i neke, kuzis???
Vasi dresovi jako smrde,ne moze se proci od vaseg smrada ulicom.
Prosao si pogresnom ulicom :D :D da bi prosao pravom ulicom u kojoj ce ti ZAMIRISATI trebas imati nekoga ko ce ti dati smjernice a ne slijediti slijepo po svom nahodjenju

ha,ha,ha vase "pokajanje" je uzrokovano materijalnim interesom.
to mogu reci oni koji su pokusali, a oni koji samo misle da je to tako nemaju pravo jer nemaju dokaz pa ko ce im povjerovati u njuihovu pricu, kako ser ono kaze PRAAAZNAAA PRICAAAA i pa-pa
To sto tebi ne odgovara moj komentar ne znaci da se ja gubim.
Izgubljen si ti vec odavno, meni odgovaralo ne odgovaralo, ni u dzep ni iz dzepa, hmmm hoces opet spomenuti taj materijalizam
Samo sam iskren
nesto mi ovdje smrdi :D :D

sad fakat odoh spavat :D
dzena

Post by dzena »

induendo wrote:ne kuzim te bas za 90 i neku. :-)
prosao sam ja pravom ulicom.
mislim da meni nema sta ko da govori,dovoljno sam svjesna osoba.
hmm... smrdi ti nesto?mozda taj tvoj dres. :D
haj laku noc. :zzzz:
Ej daj mi molim te reci koje si god?

Dres??? Ma jok ba nisi procitao jedan od komentara, ovaj dres ne smrdi, ISPROBANO pa mogu da pricam za razliku od nekih :-) ma kusis ti oko 90 i neke samo se malo "pravis da ne kuzis" ali razumjeli smo se mi odlicno
dzena

Post by dzena »

Mislim da prvo trebas rascistiti sta znaci ateizam, pa onda da nastavimo,

pitanje je vjere!!! samo sto sad odjednom ubaci nekakav ateizam na zivot :roll: :roll: sorry al ne kuzim
smrde dresovi ljudi koji su naglo pocinjali da vjeruju 90 i neke zbog sticanja direktorskih pozicija.i to mislim za sve tri nacije u BiH.
Hocemo li opet o manjinama :-D sve se nesto oko njih vrtim, ima takvih i licno ja ih zalim, ali ne mozes gledati kroz pojedince i na taj nacin donijeti sud, zato imas pogresne poglede u vezi s vjerovanjem, okreni se malo knjizi pa pokusaj iscitavati, istrazivati, gdje nadjes nejasnocu pokusaj je razrijesiti (PITAJ LJUDE KOMPETENTNE ZA TO)nemoj samo posmatrati i slusati "POKVARENE PRICE" ljudi koje posmatras vidjet ces da je efekat drugaciji!! Ti sam sebe ogradjujes od toga, a ne vidim razlog za to
fakultetskih diploma
ovo mi je interesantno :roll: evo jos konatm ovo oko diploma :D
ja sam iz 100% muslimanske obitelji.
Meni ovo apsolutno nista ne znaci, jer ako je neko musliman ne znaci da je vjernik, eto sad se sjeti VISOCKIH PIRAMIDA u svemu ovome :D

Zilka ( da da upravo ta koja osporva istrazivanje piramida :lol: ) ima muslimansko ime ali ateista :-)
dzena

Post by dzena »

ono sto sam zeljela reci iz sve ove konverzacije je to da je vjera ta koja covjeku daje snagu za sve, ako je nemas...tesko ces podnijeti svaki pad, ama bas svaki

Samo me zanima zapitaju li se ateisti ikada: "KUDA IDEM I KOJI JE CILJ MOGA ZIVOTA, STA MI JE SVRHA" oni izgleda zive eto ONAKO...ZIVE PA HAJD, zalosno fakat jest
semso poplava

Post by semso poplava »

dzena wrote:Samo me zanima zapitaju li se ateisti ikada: "KUDA IDEM I KOJI JE CILJ MOGA ZIVOTA, STA MI JE SVRHA"

u se'
na se'
po da se'
dzena

Post by dzena »

induendo wrote:
dzena wrote:ono sto sam zeljela reci iz sve ove konverzacije je to da je vjera ta koja covjeku daje snagu za sve, ako je nemas...tesko ces podnijeti svaki pad, ama bas svaki

Samo me zanima zapitaju li se ateisti ikada: "KUDA IDEM I KOJI JE CILJ MOGA ZIVOTA, STA MI JE SVRHA" oni izgleda zive eto ONAKO...ZIVE PA HAJD, zalosno fakat jest
nemam komentara na ovo.tvoja razmisljanja su jako zalosna. :roll:

:shock: :shock: kakva su tek tvoja :D :D :D
dzena

Post by dzena »

induendo wrote:
dzena wrote:
induendo wrote: nemam komentara na ovo.tvoja razmisljanja su jako zalosna. :roll:

:shock: :shock: kakva su tek tvoja :D :D :D
bar ne omalozavam manjine.ne govorim tebi da vjerujes u nesto sto ne postoji.koji je cilj tvog zivota?i sta je tvoja svrha?
i reci mi za kraj,da li su tvoji nekad bili ponosni clanovi KPJ? :-) :D
moji odgovori ne bi ti bili interesantni :D :D SAM PROKONTAJ :D :D

Tvoj problem je sto pokusavas kontrirati ovdje vise nije stvar vjerovati ili ne!!! a to nigdje ne vodi nikakvom rjesenju :roll:
danas

Post by danas »

@inuendo
a i ti se nasao sa kim ces se ubjedjivat... :-) nego, bolje ti je mijenaj dres pa da i tebi napokon zamirise... :lol:
vatrogasac

Post by vatrogasac »

induendo wrote: ne govorim tebi da vjerujes u nesto sto ne postoji.koji je cilj tvog zivota?i sta je tvoja svrha?
....kako znaš....?.....
dzena

Post by dzena »

vatrogasac wrote:
induendo wrote: ne govorim tebi da vjerujes u nesto sto ne postoji.koji je cilj tvog zivota?i sta je tvoja svrha?
....kako znaš....?.....
hvala vatrogasac :)
vatrogasac

Post by vatrogasac »

danas wrote:
a i ti se nasao sa kim ces se ubjedjivat...
....idemo malo on topic...ja još uvijek čekam....kada ćemo o tebi slično čitati.... ;-)

Image
danas

Post by danas »

vatrogasac wrote:
danas wrote:
a i ti se nasao sa kim ces se ubjedjivat...
....idemo malo on topic...ja još uvijek čekam....kada ćemo o tebi slično čitati.... ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja bome udata za kjafira, a i u haremicu mi sve sami inovjerci :D , kauri :D i sokci :D , nidje nijednog pravovjeronog :lol:
a sreca izvan feredze se ne moze opisati obicnim rijecima... :D :D :D

ukratko moj avicena, prije ces ti stopama ali hirsi, salmana rushdija i hanifa kureshija nego sto cu ti ja pod feredzu :wink: :-) :-) :-)
Dont Let

Post by Dont Let »

Po ko zna koji put...susret sa onima koji tvrde da je samo njihovo najbolje...

Ne znam da li mi je gore kada me neko otvoreno ili kada me skriveno, onako okolo-kole vrbuju. Ono tipa "Ma čekaj da ja tebi objasnim..." Ne znam šta se bi umišljaju da su, pa da ću ih saslušati? Kao, "nemaš ti mozga čim ne vjeruješ. Daj meni da ti spasim dušu". Ne znam zašto ikoga briga za moju dušu? :x :x :x

Hajde neka mi neko objasni da li se dobijaju neki extra poeni ako nekog "prevedeš" na svoju vjeru???
dzena

Post by dzena »

Dont Let wrote:Po ko zna koji put...susret sa onima koji tvrde da je samo njihovo najbolje...

Ne znam da li mi je gore kada me neko otvoreno ili kada me skriveno, onako okolo-kole vrbuju. Ono tipa "Ma čekaj da ja tebi objasnim..." Ne znam šta se bi umišljaju da su, pa da ću ih saslušati? Kao, "nemaš ti mozga čim ne vjeruješ. Daj meni da ti spasim dušu". Ne znam zašto ikoga briga za moju dušu? :x :x :x

Hajde neka mi neko objasni da li se dobijaju neki extra poeni ako nekog "prevedeš" na svoju vjeru???

:-) :-) uhhh koga zanimaju ti extra poeni taj pita :D :D
Daj meni da ti spasim dušu
Allah na pravi put upucuje onoga koga zeli, a u zabludi ostavlja onog koga zeli, covjek nema nikakve veze s tim
nemaš ti mozga čim ne vjeruješ.
Allah vam razum dao pa zasto ne razmislite :) imaju ljudi mozak samo ga ne upotrebljavaju :D

Nije ba ovo nikakvo pametovanje, ti si sam sebi to uzeo kao pametovanje, tvoj problem, da drugacije gledas na zivot i stvari oko sebe ne bi ovu konverzaciju vidio onako kako je trenutno vidis :D
dzena

Post by dzena »

Jos nesto kako objasnjavas masovni prelazak ljudi na islam, svakodnevno o tome mozes cuti ili procitati ili pak prisustvovati tome, zavisno od toga gdje si???

Nemoj mi samo reci kao i induendo MATERIJALIZAM jer stvar nije u tome!
vatrogasac

Post by vatrogasac »

danas wrote: ja bome udata za kjafira, a i u haremicu mi sve sami inovjerci :D , kauri :D i sokci :D , nidje nijednog pravovjeronog :lol:
a sreca izvan feredze se ne moze opisati obicnim rijecima... :D :D :D

ukratko moj avicena, prije ces ti stopama ali hirsi, salmana rushdija i hanifa kureshija nego sto cu ti ja pod feredzu :wink: :-) :-) :-)
....prvi pasus je već zadiranje u privatno....pa ne bih.....mada ima tu materijala za analizu....ali ni ja ne mogu protiv svoje intuicije....pošto nisam ni u kakvoj misiji nego pravim zezu, ostajem suzdržan.....

....u drugom pasusu je izbor između Abdul Uzzaa (Ebu Leheba) i drugih luzera i h.Omera, Avicene, Gazalija i sličnih sa druge strane.....nije valjda da djelujem toliko blesavo..... :cry: :roll:
vatrogasac

Post by vatrogasac »

induendo wrote:
U cemu je stvar?Ja sam govorio za ovu drzavu isljucivo.Ljudi su poceli ici u dzamije,crkve zato sto su to od njih trazile nacionalne stranke ciji su oni clanovi.Zasto su ti ljudi koji su do tada psovali boga po ulici presli u vjernike?Iz cisto materijalnih razloga.Znaci lazu i sebe i boga i narod i drzavu. :-)
A za inostranstvo,ako je neko nasao razlog da pocne vjerovati u boga,svaka cast.
Ja licno necu nikada. :D
....posjećujem mjesta gdje se ljudi skupljaju da bi se zajednički obratili Bogu pa iskustveno znam da ovo gore ne stoji....nije isključeno da nema i licemjera.....ali to je onda u duhu one da izuzetak potvrđuje pravilo.....kakav je interes srednjoškolaca, studenata, penzionera, ljekara, zemljoradnika.....
Anka

Post by Anka »

Religijska podela je izvor svog zla na planeti. Stalno se vode ratovi u ime Boga. A Bog sigurno nije hteo da se ljudi podele u grupe, pa da ga jedni "vole" na ovakav način ,drugi na neki drugačiji pa da se onda utrkuju i međusobno osuđuju ko ga voli na pravi način.
A što se tiče tih koji menjaju veru...uglavnom to rade iz interesa, tako je bilo nekada ,tako je i sada. Lično,ne poštujem ljude koje promene veru. Osim ako je ta osoba bila ateista.
Ali,to je druga priča...to nije promena vere.
vatrogasac

Post by vatrogasac »

Anka wrote:Religijska podela je izvor svog zla na planeti. Stalno se vode ratovi u ime Boga. A Bog sigurno nije hteo da se ljudi podele u grupe, pa da ga jedni "vole" na ovakav način ,drugi na neki drugačiji pa da se onda utrkuju i međusobno osuđuju ko ga voli na pravi način.
A što se tiče tih koji menjaju veru...uglavnom to rade iz interesa, tako je bilo nekada ,tako je i sada. Lično,ne poštujem ljude koje promene veru. Osim ako je ta osoba bila ateista.
Ali,to je druga priča...to nije promena vere.
...prije par dana je VOA izvjestila sa jednog naučnog skupa gdje su izneseni dokazi da je za 80 godina komunizma bilo sto miliona ubijenih plus po zatvorima, oduzimanje imovine i raznih drugih nepravdi.....oni nisu imali mnogo veze sa vjerom.....
Anka

Post by Anka »

U pravu si,ali ja sam mislila na celokupnu istoriju ljudskog roda, a ona je ipak mnoooogo duža od perioda komunizma.
Čovek je ili dobar ili loš i nema šta tu dalje da se priča.
danas

Post by danas »

induendo wrote: Samo ne znam sta ce ti ljudi biti kad prodje ovo?
jao tebe :D
pa lijepo ti je onaj rekao da je 'ovo' vjecno :-)
danas

Post by danas »

uvazeni kolega :D
ja se ne bih slozila sa konstatacijom da je ono titino propalo... titino je silom i zlocinom unisteno... od strane onih sto se preobukose u mirisljave dresove...

:oops:
Post Reply