Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#77 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by PipiDugaDevetka »

Izvrsna akcija u bh. entitetu Republici srpskoj!
Dejtonski Ustav BiH wrote:
Član II
Ljudska prava i osnovne slobode

1. Ljudska prava

Bosna i Hercegovina i oba entiteta će osigurati najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i osnovnih sloboda. U tu svrhu postoji Komisija za ljudska prava za Bosnu i Hercegovinu, kao što je predviđeno u Aneksu 6 Opšteg okvirnog sporazuma.

2. Međunarodni standardi

Prava i slobode predviđeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih slo-boda i u njenim protokolima se direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini. Ovi akti imaju prioritet nad svim ostalim zakonima.
seldzuk

#78 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by seldzuk »

Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/s ... /120316094
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Image

Eki druga Svetog Save iznad table. Je li ono lijevo od Svetog Save i PreCednik na slici?

Izgleda da sam se zeznuo u vezi sa Svetim Savom ljubičicom belom, biće da je ono P.P.NJ. što je malo istraživao poturice.
Nebitan32

#80 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by Nebitan32 »

seldzuk wrote:Srebrenica: Od ponedjeljka bošnjački učenici u klupama
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/s ... /120316094
Dokaz da se stvari mogu pokrenuti s mrtve tacke kad se nastupi odlucno i slozno.
Inace u vezi tvoje internet peticije. Nema nista od tog poteza.

Ako zelis/zelite uraditi nesto konkretno onda bih predlozio da npr. sakupite knjige bosanskih autora i poklonite ih tamosnjoj skolskoj biblioteci. Srebrenica nije daleko od Sarajeva, Tuzle itd... Sakupite koliko mozete knjiga u vasem okruzenju i odnesete u tamosnju skolu. Nije bitno koliko. 3 ili pet knjiga ce biti puno ako taj gest napravi 100-tinjak osoba. Tim cete doprinijeti da skola bude vise bosanska i da dijeca imaju priliku citati probosansku literaturu.

Ne kosta mnogo a prilicno efikasno.
asbosanac76

#81 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by asbosanac76 »

ako se bude zvala po srdjanu aleksicu,bice to mozda prva u bosni koja se tako zove,ministar kasipovic je tako izjavio da ce se skola tako zvati
nosara

#82 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by nosara »

asbosanac76 wrote:ako se bude zvala po srdjanu aleksicu,bice to mozda prva u bosni koja se tako zove,ministar kasipovic je tako izjavio da ce se skola tako zvati
To bi bilo zaista jako... Mali je zasluzio i vise, ali dobro za pocetak... :thumbup:
sinuhe

#83 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

Post by sinuhe »

Valjda bi trebalo to uraditi u Trebinju.
Opet Srebrenicane sramota nazvati skolu po Bosnjaku.
PipiDugaDevetka

#84 Re: Promijeniti ime OŠ Petar Petrović Njegoš u Srebrenici

48:22
Enes Alispahić, Marko Starčević i ostali pobrojani, a preživjeli zaslužuju da se neka škola u bh. entitetu R.S. nazove po njima.

Hbga, sva počast Srđanu Aleksiću, po meni zaslužuje da Trebinje promijeni ime u Srđanovo.

Gorak ukus badema mi u ustima saznanjem da Alen Glavović nema šanse da se vrati u svoje Trebinje. Zanemarimo ekonomiju i novac švedski i zapitajmo se da li se Alen može vratiti u svoje sunčano Trebinje? Da mu dijete uči bosanski jezik u školi?
Post Reply