Meni je film katastrofa. Mislim, ako ga pitanja koja postavlja cine dobrim onda nemam rijeci. Takva pitanja svaki covjek nametne sebi u toku zivota. Konkretnih odgovora naravno nema, pa tako ni u filmu. Rjesenje je u vjerovanju, pa tako na pocetku filma otac joj objasnjava kako postoje razlicita vjeorvanja i razliciti bogovi. Medjutim u trenutku kada slijedi kljucno pitanje "Kako znas?" (da je mama u raju i da je lijepo) odgovor je "Ne znam, tako sam odlucio vjerovati". Kasnije, ona nudi isti odgovor na pitanje kako zna da je Darvin u krivu i da je njena hipoteza tacna. Ali, dr. So je naucnik, tako da kada naucnik kaze da vjeruje to ima drugaciju konotaciju. Spremna je na dalek put kako bi potvrdila svoju hipotezu, a ujedno i vjerovatno pokusala rijesiti problem neplodnosti. Jedini nacin da osjeti ljubav majke prema djetetu. S druge strane, ljubav izmedju muskarca i zene je ocrnjena onom recenicom "Navrni u sobu za desetak minuta".
I sta se desava, upravo potvrdjuje hipotezu, ali to nije dovoljno jer se njoj ne svidja ono sto je vidjela, tako da slijede opet klasicna pitanja "Ko je stvorio njih?", koja svaki covjek moze postaviti. Ona kao naucnik trebala bi da zna da je to cirkularna logika, te da imas dvije opcije: da prihvatis odredjenu dogmu i vjerujes ili da budes skeptican i istrazujes. Nekada, pojedini Stari Grci izabrase drugu opciju i stvorise nauku. Ona je takodje izabrala da istrazuje, ali kasnije postavlja nova pitanja, nadajuci se odgovorima koji ce ipak ostaviti mogucnost postojanja raja, koja je besmislena. Kada umres, znat ces dr. So ili ipak neces.