Prometheus (2012)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#226 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Chmoljo wrote::lol:

pa hajde, nije toliko loš bio zadnji u nizu. bar meni :)
Odličan bio.
dale cooper

#227 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Samo prolazna ocjena moj Chmoljo, samo prolazna ocjena. :-?
I to uglavnom zbog konačne transformacije Anakina u Vadera i transformacije Republike
u zlu Imperiju.

So this is how liberty dies, with thunderous applause.

Ali to je nedovoljno Lucase ti matora, samozadovoljna šupčino, da ti oprostim za
one prve dvije abominacije od filmova. :x

P.S.
I za zadnjeg Indianu Jonesa. :x
ExNihilo

#228 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Treba otvorit Star Wars temu :D
dale cooper

#229 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:Treba otvorit Star Wars temu :D
Rant over.

Sad ćemo se vratiti handrenju Ridleya Scotta zbog njegovih grijeha. A nije da ih nema. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#230 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

da, dobar citat. :)

inache... i drugi bi se dao progutati... ali prvi... pa šta je ono majko draga :D

Image
Let us observe for a moment why Qui-Gon is a bad Jedi:

1. It's because of him that Obi-Wan teaches Anakin and thus dooms mankind.
2. He is unable to convince Watto that credits will do fine, even after numerous attempts.
3. He dies rather foolishly.
4. He's played by Liam Neeson, an actor that physically can't survive to the end of a movie.
5. He isn't even as powerful as Obi-Wan in the first movie, despite being a Jedi Master.
6. He cannot convince the Jedi council to train Anakin, despite his abnormally high midichlorian count.
7. He's Qui-Gon Jinn?
8. He's unable to free Anakin's mother. Only the boy.
9. He's the only Jedi Master in only one of six movies. That's bad maths!
Chmoljo

#231 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

dosta offtopica! :D
dale cooper

#232 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:da, dobar citat. :)

inache... i drugi bi se dao progutati... ali prvi... pa šta je ono majko draga :D

Image
Let us observe for a moment why Qui-Gon is a bad Jedi:

1. It's because of him that Obi-Wan teaches Anakin and thus dooms mankind.
2. He is unable to convince Watto that credits will do fine, even after numerous attempts.
3. He dies rather foolishly.
4. He's played by Liam Neeson, an actor that physically can't survive to the end of a movie.
5. He isn't even as powerful as Obi-Wan in the first movie, despite being a Jedi Master.
6. He cannot convince the Jedi council to train Anakin, despite his abnormally high midichlorian count.
7. He's Qui-Gon Jinn?
8. He's unable to free Anakin's mother. Only the boy.
9. He's the only Jedi Master in only one of six movies. That's bad maths!
Jel' to Jar Jar Binks na slici? :x Šta li je to Lucas loše usnio ili pojeo kada je napravio tu iritantnu
kreaturu? :D
Chmoljo

#233 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

nije ba, to ti je the worst jedi... EVER! :D
ExNihilo

#234 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Htio je, prema njegovim vlastitim riječima, sagu približiti djeci. Jar jar binksom, jel. Ustvari, komplet Phantom Menace-om.
dale cooper

#235 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:Htio je, prema njegovim vlastitim riječima, sagu približiti djeci.
Image

On topic facepalm :D
Chmoljo

#236 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

:lol:
ExNihilo

#237 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Hajmo bit realni pa reć da su Episode IV, V, VI napuhane tačno tolko koliko su prequeli popljuvani :D

Druga stvar je što je raja vezana sentimentalno za originale. Pa kad Lucas čeprka, onda ko da im čeprka po djetinjstvu :D
dale cooper

#238 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:Hajmo bit realni pa reć da su Episode IV, V, VI napuhane tačno tolko koliko su prequeli popljuvani :D

Druga stvar je što je raja vezana sentimentalno za originale. Pa kad Lucas čeprka, onda ko da im čeprka po djetinjstvu :D
Laži i samo laži!!! Povuci to! :x
LSD

#239 Re: Prometheus (2012)

Post by LSD »

Koji mu je zadnji, a koji prednji :? ....6 ih delegat snimio, a svaki haman po 3 sata...ispreturao radnju i vrijeme, da se ne zna ciji je u cijoj :shock: ...jedne snimao 70-tih, druge 90-tih i mlatio pare ne tu foru :shock: ...pa za to bi ga Tito na goli otok instalirao, da bude društveno koristan.
dale cooper

#240 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Prvi i drugi dio su armirani beton (što bi kolega johnnykola rekao :D )
Treći nije bez mana i na nekim djelovima pomalo posustaje.
Onaj završetak mi je pretjerano feelgood. Svi plešu i slave pobjedu dok ih duhovi
Anakina, Jode i Obi Wana posmatraju sa osmjehom. Pretjerano brate. A da ne spominjem činjenicu
da uz prisutnost Ewoksa sve izgleda kao prosječna epizoda malih letećih medvjedića. :D
ExNihilo

#241 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
Ellinor wrote:Hajmo bit realni pa reć da su Episode IV, V, VI napuhane tačno tolko koliko su prequeli popljuvani :D

haha :lol:

Razumijem ja tebe, tebi je to integralni dio djetinjstva, učilo te razlikovanju dobra i zla, imalo presudan značaj u formativnim godinama i tako to :D
Zato su fanovi originala tako osjetljivi. Zanimljiv je taj kompletan fenomen nesporazuma između fanova i Lucasa. S jedne strane on ne može da shvati da fanovi čeprkanje po originalima doživljavaju ko da im neko dr*a po djetinjstvu, a s druge strane fanovi ne mogu da shvate da su to njegovi hebeni filmovi i da može radit s njima šta hoće. Mislim, xyz puta sam slušao/čitao komentar kako, pazi sad ovo, Lucas ne razumije Star Wars. Svaki put me to izbije iz cipela. Čovjek je napravio star wars, izmislio, stvorio. I oni sad bolje razumiju od njega :D :D :D
LSD

#242 Re: Prometheus (2012)

Post by LSD »

pa nije izmislio Đeknu, ako je izmislio nekakve ratove zvijezde :roll:
dale cooper

#243 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:
dale cooper wrote:

haha :lol:

Razumijem ja tebe, tebi je to integralni dio djetinjstva, učilo te razlikovanju dobra i zla, imalo presudan značaj u formativnim godinama i tako to :D
Zato su fanovi originala tako osjetljivi. Zanimljiv je taj kompletan fenomen nesporazuma između fanova i Lucasa. S jedne strane on ne može da shvati da fanovi čeprkanje po originalima doživljavaju ko da im neko dr*a po djetinjstvu, a s druge strane fanovi ne mogu da shvate da su to njegovi hebeni filmovi i da može radit s njima šta hoće. Mislim, xyz puta sam slušao/čitao komentar kako, pazi sad ovo, Lucas ne razumije Star Wars. Svaki put me to izbije iz cipela. Čovjek je napravio star wars, izmislio, stvorio. I oni sad bolje razumiju od njega :D :D :D
Ali to su toliko glupe promjene. Samo tehnološke i kozmetičke prirode koje ništa ne doprinose poboljšanju
kvalitete samog filma. Isto kada bi sada Da Vinci želio da malo u Photoshopu popravlja Mona Lisu jer mu
se ne sviđa način kako joj je ispao nos. :D
Zašto slične stvari nije radio Spielberg? Što nije gumenu ajkulu zamjenio savršenijom CGI verzijom.
Zato što je ova sasvim dovoljno dobra i strašna i nakon svih godina izaziva isti strah.
Isto tako su i Star Wars filmovi dobri i bez ovog Lucasovog stalnog drkanja. :x
ExNihilo

#244 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:Prvi i drugi dio su armirani beton (što bi kolega johnnykola rekao :D )
Onaj završetak mi je pretjerano feelgood. Svi plešu i slave pobjedu dok ih duhovi
Anakina, Jode i Obi Wana posmatraju sa osmjehom. Pretjerano brate. A da ne spominjem činjenicu
da uz prisutnost Ewoksa sve izgleda kao prosječna epizoda malih letećih medvjedića. :D
Znači, da je u eri interneta izašao Star Wars (originalna trilogija) - ne mogu da zamislim koliko bi "internet kritičari" svršavali nad nekoherentnošću radnje, tipa poljubac Luka i Leie. Takve stvari su tad prolazile jer ljudi nisu banalizovali filmove.

Image
Last edited by ExNihilo on 24/09/2012 00:16, edited 1 time in total.
ExNihilo

#245 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
Ali to su toliko glupe promjene. Samo tehnološke i kozmetičke prirode koje ništa ne doprinose poboljšanju
kvalitete samog filma. Isto kada bi sada Da Vinci želio da malo u Photoshopu popravlja Mona Lisu jer mu
Zašto slične stvari nije radio Spielberg? Što nije gumenu ajkulu zamjenio savršenijom CGI verzijom.
Zato što je ova sasvim dovoljno dobra i strašna i nakon svih godina izaziva isti strah.
Jbg, on tvrdi da ih nije tako zamislio, već ovako kako sad mijenja. Ali da nije tada mogao realizirati kako je zamislio.
ExNihilo

#246 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Video je must watch :lol:

dale cooper

#247 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:
dale cooper wrote:Prvi i drugi dio su armirani beton (što bi kolega johnnykola rekao :D )
Znači, da je u eri interneta izašao Star Wars (originalna trilogija) - ne mogu da zamislim koliko bi "internet kritičari" svršavali nad nekoherentnošću radnje, tipa poljubac Luka i Leile. Takve stvari su tad prolazile jer ljudi nisu banalizovali filmove.

Image
Pa odnos Luka i Leile jeste jedna od onih stvari koje je Lucas naknadno izmijenio, popularnim
slangom nazvano retconning. Čisto sumnjam da je on od početka imao u potpunosti razrađenu
ideju za trilogiju (bez obzira šta danas govorio). Možda je imao obrise u glavi, ali sve je zavisilo
od uspjeha prvog filma. Kada je on postao blockbuster onda je neke stvari preradio i izmjenio.
Jebiga ipak je Han Solo izgledao kao veći jebač od Luka i bolji romantični interes za Leilu.
Tako da slažem se, i originalna trilogija ima tih nekih nelogičnosti. Ali u globali su sjajni
filmovi jer i oni imaju u suštini jednostavnu ideju izvedenu na perfektan način. U Star Warsu
je to vječita borba dobra i zla koja teško da je originalna ali odrađena na ovakav način i
dalje može pružiti tonu uživancije. :-D
ExNihilo

#248 Re: Prometheus (2012)

Post by ExNihilo »

Tačno, nije on imao ni izbliza zaokruženu cjelinu. Preporučujem dokumentarac Empire of Dreams, ko nije gledao. Tamo je sve objašnjeno.
dale cooper

#249 Re: Prometheus (2012)

Post by dale cooper »

Ellinor wrote:
dale cooper wrote:
Jbg, on tvrdi da ih nije tako zamislio, već ovako kako sad mijenja. Ali da nije tada mogao realizirati kako je zamislio.
Ma sere, uvijek će se pojavljivati superiornije tehnologije koje pružaju bolju i kvalitetniju izvedivost određene
ideje. Je li to znači da se mora u nedogled mjenjati da bi se približilo perfekciji koja je samo njemu
poznata? Mislim on ima pravo na to, to je njegov film, ali to su jalova i beznačajna poboljšanja.
Bolje da je radio na poboljšanju pisanja scenarija i priče.
Chmoljo

#250 Re: Prometheus (2012)

Post by Chmoljo »

ako neko od vas voli igrati PC igre, topla preporuka za Knight's of the Old Republic... :) radnja hiljadu godina prije dešavanja u filmovima, i prijatno iznenađenje što se tiče priče i zapleta. :)

ja fakat prestajem sa off-om :D
Post Reply