Tece 10 godina najmanje kao i Koldzina.konektovan wrote: ↑03/09/2026 17:59 U ul.Vejsila Ćurčića vise od godinu dana curi voda, u stvari teče...jednom izasli da vide sta je..nista nisu uradili, došla zima...ostalo isto, ali i sa minusima dosao led. Komsinica pala, kuk i butnu kost slomila,...
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
Apoll0
#13926 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
last mohicans
#13927 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne bi bilo loše da neki bot iz Vika dođe na ovu temu, pa da vidi javasluk. Ali bezbeli sve to oni znaju, narod prijavljuje, a oni se ćeškaju. Majke mi, kao da dvije ekipe imaju. Ima i 10 god. kako se počela mreza mijenjati, ovaj projekat, onaj projekat. Ne znam jesu li i 10% smanjili gubitke.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13928 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Mislis Kodzina?!Apoll0 wrote: ↑03/09/2026 19:14Tece 10 godina najmanje kao i Koldzina.konektovan wrote: ↑03/09/2026 17:59 U ul.Vejsila Ćurčića vise od godinu dana curi voda, u stvari teče...jednom izasli da vide sta je..nista nisu uradili, došla zima...ostalo isto, ali i sa minusima dosao led. Komsinica pala, kuk i butnu kost slomila,...
-
Apoll0
#13929 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma ja. Davno sam bio tu dok je i kafana radila na uglu ulice 
- LeonardoAC
#13930 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma logicno da znaju. Ti silni “projekti” su ocigledno najobicnije izvlacenje javnog novca pogodnim tender firmama. Nemoguce da u ovako malom gradu ne mozes uraditi rekonstrukciju mreze za deset godina. Rezultat je vidljiv - evo vijest od prije desat godina kada je sveznajuce DIF govedo govorilo o kraju redukcije (nakon toga je uvijek njegova opcija bila vlast) :last mohicans wrote: ↑03/09/2026 20:18 Ne bi bilo loše da neki bot iz Vika dođe na ovu temu, pa da vidi javasluk. Ali bezbeli sve to oni znaju, narod prijavljuje, a oni se ćeškaju. Majke mi, kao da dvije ekipe imaju. Ima i 10 god. kako se počela mreza mijenjati, ovaj projekat, onaj projekat. Ne znam jesu li i 10% smanjili gubitke.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/premije ... /170912028
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170911088
- Haris.ba
#13931 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Bila je nedavno vijest. Gubici ko i prije. Isto ko da metra cijevi nisu zamjenili.last mohicans wrote: ↑03/09/2026 20:18 Ima i 10 god. kako se počela mreza mijenjati, ovaj projekat, onaj projekat. Ne znam jesu li i 10% smanjili gubitke.
https://etto.ba/clanak/tri-cetvrtine-vo ... u-sarajevogubici vode u sistemu kreću se između 71 i 74 posto, što je gotovo identično stanju utvrđenom još 2021. godine.
- drug_profi
#13932 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Neki stručnjak je još davno obrazlagao da nam izmjena glavnog cjevovoda neće puno popraviti stvari.
Tad je rekao da su najveći gubici zapravo mala curenja na hiljadama kilometara distributivnog cjevovoda i da je to posao koji bi mogao trajati decenijama, čak i da se odmah počne.
Tad je rekao da su najveći gubici zapravo mala curenja na hiljadama kilometara distributivnog cjevovoda i da je to posao koji bi mogao trajati decenijama, čak i da se odmah počne.
- Peacean
#13933 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Punite kanteIz sarajevskog KJKP Vodovod i kanalizacija jutros je, 4. septembra, objavljena važna informacija koja se odnosi na dijelove grada koji danas neće imati vode.
"Obavještavamo vas da zbog smanjene izdašnosti izvorišta uzrokovane nepovoljnim hidrološkim uslovima i izuzetno visoke potrošnje vode, a u cilju zaštite i očuvanja funkcionalnosti hidro i elektromašinske opreme na sistemu, u terminu od 14 do 17 sati može dolaziti do smanjenja pritiska ili prekida u vodosnabdijevanju.
Poremećaj u vodosnabdijevanju u navedenom vremenskom periodu odnosi se na naselja: Grbavica, Hrasno, Pofalići centralni dio( UNSA), Dolac Malta, Vilsonovo šetalište, Socijalno, Čengić Vila I I II, Otoka, Nova Otoka, Briješće uz ulicu Safeta Zajke, Halilovići, dio naselja Buća Potoka-kod kružnog toka, Lužani te Olimpijsko naselje. Nadležne službe kontinuirano prate stanje na terenu i poduzimaju sve tehničke mjere kako bi se sistem stabilizovao i obezbijedilo uredno vodosnabdijevanje u narednom periodu. Apelujemo na sve potrošače da vodu troše racionalno te zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju", naveli su iz Vodovoda.
Također, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova, zbog čega može doći do prekida vodosnabdijevanja u sljedećim ulicama: Gornjovakufska, Nurudina Gackića, Grbavička, Izeta Karšića, Numan Paše Ćuprilića, Kromolj, Saita Orahovca, Dejzina Bikića, Potok, Aleja Lipa, Porodice Ribar, Antuna Hangije, Esada Midžića, Safeta Zajke i Aleja Bosne Srebrene.
"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435", dodali su.