Project: Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Svidja li vam se ovaj objekat

Da
335
84%
Ne
66
16%

Total votes: 401

manki

#951 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by manki »

Odlicno! :thumbup:
Skyfox

#952 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Skyfox »

da ne bude udesa ispred dok se vozaci ne naviknu...
alica.k

#953 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by alica.k »

Skyfox wrote:da ne bude udesa ispred dok se vozaci ne naviknu...
to su govorili i za onaj display na skenderiji kod mosta, pa i onaj kod socijalnog...
i za onaj na alti dok je radio par dana, velika frka se digla da su vozaci easily distracted. nidje veze...
udrch

#954 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by udrch »

Ja ne gledam u žeMske kad vozim, a kamoli u display neki..
opa22

#955 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by opa22 »

meni se i ne svidja bas buduca fasada, mislio sam da ce biti bolja :S ovaj mali dio sto su postavili mi izgleda jeftino nista spektakularno, no budemo vidjeli kako ce to sve na kraju izgledati
Ponosan

#956 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ponosan »

opa22 wrote:meni se i ne svidja bas buduca fasada, mislio sam da ce biti bolja :S ovaj mali dio sto su postavili mi izgleda jeftino nista spektakularno, no budemo vidjeli kako ce to sve na kraju izgledati
ma daj nemoj zafrkavat? cuj jeftino.. :lol:
karanana

#957 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

a gdje su postavili dio fasade?
kako izgleda?
VjecitiStudent

#958 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:a gdje su postavili dio fasade?
kako izgleda?
Ko lampioni na ringispilu.
karanana

#959 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

VjecitiStudent wrote:
karanana wrote:a gdje su postavili dio fasade?
kako izgleda?
pa jeli to ovo sto svjetluca? ovaj ekran? i citava zgrada ce biti ovakva? idiotluk ako je tako.
VjecitiStudent

#960 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:
VjecitiStudent wrote:
pa jeli to ovo sto svjetluca? ovaj ekran? i citava zgrada ce biti ovakva? idiotluk ako je tako.
Šta fali, pa šareno je i budali drago.
A onda, tko zna, uz ovakvu fasadu more biti bidne i kakva korida na Marin Dvoru.
Ripicipi

#961 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ripicipi »

VjecitiStudent wrote:
karanana wrote:
VjecitiStudent wrote:
Šta fali, pa šareno je i budali drago.
A onda, tko zna, uz ovakvu fasadu more biti bidne i kakva korida na Marin Dvoru.
Hoces da ispadnes smijesan ili pametan??
Slabo ti polazi za rukom...
cranberries

#962 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by cranberries »

samo ce biti na cosku

Image

Image

ne lupetajte gluposti
Ponosan

#963 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ponosan »

Ova media fasada ce odlicno izgledati kada bude u cjelosti postavljena...vidim vec postavljaju skele na hotelu..vjerovatno ce i tu uskoro poceti postavljati fasadu.SCC izgleda fenomenalno,kad bude zavrsen nas glavni grad ce dobiti jedno pravo arhitektonsko remek djelo,po kojem ce se Sarajevo dugo vremena prepoznavati! veliko hvala investitoru i daj Boze da nastavi i dalje sa izgradnjom infrastrukture u srcu grada,ili na Olimpijskim planinama Bjelasnici i Igmanu,a koliko sam cuo sljedece investicije idu upravo u tom pravcu.. :bih:
lajkujMe

#964 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by lajkujMe »

nije bas u vezi ove teme ali onaj video zid ili media fasada na ilidzanskoj okretaljci meni nocu pravo smeta bas ono zabode jako svijetlo u oci cak i kad se ne gleda u nju i okolina izgleda mracnija nego sto jeste, po mom misljenju ono treba skloniti dok neko ne pogine zbog toga
mrtva kokoš

#965 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by mrtva kokoš »

lajkujMe wrote:nije bas u vezi ove teme ali onaj video zid ili media fasada na ilidzanskoj okretaljci meni nocu pravo smeta bas ono zabode jako svijetlo u oci cak i kad se ne gleda u nju i okolina izgleda mracnija nego sto jeste, po mom misljenju ono treba skloniti dok neko ne pogine zbog toga
i ja sam govorio , al` niko me ne slusa. moze tramvaj iz sina iskociti :mrgreen:
VerticalHairFactor

#966 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by VerticalHairFactor »

Evo, pa kupite Oslobođenje, tamo je cijeli intervju.

Agencija za privatizaciju je javno objavila našu pobjedu na tenderu, a mi se ne bavimo politikom, investitori smo i bavimo se poslom ...

• Izgradnja Sarajevo City centra napreduje odlično i, prema najavama, otvorenje možemo očekivati iduće godine. Uz hotel sa pet zvjezdica, da li već imate ponude za otvaranje predstavništava inostranih firmi, koje dosad nisu bile prisutne u BiH?

- Prije svega, treba pojasniti da centar neće sadržavati stambene jedinice već luksuzni hotel iz lanca hotela Shaza, poslovni centar, shopping centar na površini od 40.000 kvadrata. Pored toga, shopping mall će sadržavati i zabavni centar - prvi ove vrste u Bosni i Hercegovini, a na pet etaža pod zemljom imaće garažu sa više od 1.100 parking-mjesta.

Projektne faze se odvijaju prema planovima i na vrijeme. Pošto je projekat zamišljen da traje decenijama i služi, kako građanima Sarajeva, tako turistima i poslovnim ljudima, neki od internih planova se povremeno i mijenjaju. Pošto je ovo prvi projekat ove vrste u BiH, očekuje se maksimalna efikasnost i veliki broj posjetilaca koji će se osjećati kao što se osjećaju i u najmodernijim centrima svijeta, normalno da se novim zapažanjima i posmatranjima dođe do manjih korekcija. S druge strane, pažljivo smo odabrali poznatu internacionalnu marketinšku kuću koja će biti zadužena za izdavanje, upravljanje i vođenje centra, u kojem će biti smješteni svjetski poznati brendovi. U finalnoj smo fazi pregovora i uskoro ćemo objaviti ime ove marketinške kuće.

Najbolja ponuda

• Iako je Vaša kompanija u posljednje dvije godine praktično jedini investitor u Sarajevu, u Dnevnom avazu član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović optužen je za kriminal jer Vam je, kako kažu, poklonio najbolje lokacije u gradu. Kako to komentarišete?

- Ono što znam jeste da mi Sarajevu i Bosni i Hercegovini donosimo najmoderniji objekat sa 105 hiljada kvadratnih metara kojem bi mogli pozavidjeti mnogi svjetski gradovi. Tu će biti zaposleno više od 1.500 radnika raznih profesija. Vjerujemo da građani ove zemlje cijene to što ćemo mi investirati u vašu zemlju i što ćemo zaposliti nove radnike.

Ako se vratimo malo u prošlost, kada je Magros bio u procesu privatizacije, 2006. godine, mi smo se prijavili na tender koji je Agencija za privatizaciju objavila i nismo bili jedini ponuđači. Bilo ih je još četiri-pet. Iako je naša ponuda bila najviša, Agencija je, nekoliko puta, dala drugu šansu ostalim ponuđačima da promijene svoje ponude. Kako niko od njih nije mogao nadmašiti našu ponudu, Agencija za privatizaciju je javno objavila našu pobjedu na tenderu. Dakle, sve je provedeno zakonski, javno i odgovorno. Mi se ne bavimo politikom niti biramo strane, mi smo investitori i bavimo se poslom.
zeko071

#967 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by zeko071 »

svaki put se iznenadim koliko smo jadni i bijedni i koliko se radujemo da napisemo (ili kazemo) nesto ruzno.mi smo jako JADNI u dusi i ovu vlast kakvu imamo i zivot koji zivimo je samo posljedica toga.
VerticalHairFactor

#968 Re: Project: Sarajevo City Center

zeko071 wrote:svaki put se iznenadim koliko smo jadni i bijedni i koliko se radujemo da napisemo (ili kazemo) nesto ruzno.mi smo jako JADNI u dusi i ovu vlast kakvu imamo i zivot koji zivimo je samo posljedica toga.
Ne trebaš se obazirati na mrzitelje i zlonamjernike. Mnogo ljudi mrzi Sarajevo, sjeti se kako je nemilosrdno razarano u ratu a njegovo stanovništvo na najmonstruozniji način ubijano (taj negativni "mind-frame" bildan je cijelo stoljeće na nacionalizmima zapadnih i istočnih susjeda), većina Sarajlija cijeni to što još uvijek ima prijatelja, koji su spremni uraditi nešto pozitivno za ovaj grad (ipak je naš kreditni rejting B, a ići će i niže).
Sa druge strane, mnogi forumaši pokažu da su jako plitki nemuštim i ishitrnim pitanjima, odnosno komentarima. U suštini, ova investicija Sarajevu može samo ići u prilog, a mrzitelji neka sikću, na kraju krajeva zato i jesu tu, mada bi im bilo bolje da idu negdje drugo, ako već toliko mrze ovaj grad.
Nikad nisam shvatao zašto se za Sarajevo vezuje samo fascinacija ili mržnja, a ipak svi žele o njemu i stvarima u njemu nešto kazati, i sve to uz puno ostrašćenosti, kao da se u ovom konkretnom slučaju ne radi o poslovnom pothvatu, u kojem jedini riskira ovaj Šidi.
nosara

#969 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:
zeko071 wrote:svaki put se iznenadim koliko smo jadni i bijedni i koliko se radujemo da napisemo (ili kazemo) nesto ruzno.mi smo jako JADNI u dusi i ovu vlast kakvu imamo i zivot koji zivimo je samo posljedica toga.
Ne trebaš se obazirati na mrzitelje i zlonamjernike. Mnogo ljudi mrzi Sarajevo, sjeti se kako je nemilosrdno razarano u ratu a njegovo stanovništvo na najmonstruozniji način ubijano (taj negativni "mind-frame" bildan je cijelo stoljeće na nacionalizmima zapadnih i istočnih susjeda), većina Sarajlija cijeni to što još uvijek ima prijatelja, koji su spremni uraditi nešto pozitivno za ovaj grad (ipak je naš kreditni rejting B, a ići će i niže).
Sa druge strane, mnogi forumaši pokažu da su jako plitki nemuštim i ishitrnim pitanjima, odnosno komentarima. U suštini, ova investicija Sarajevu može samo ići u prilog, a mrzitelji neka sikću, na kraju krajeva zato i jesu tu, mada bi im bilo bolje da idu negdje drugo, ako već toliko mrze ovaj grad.
Nikad nisam shvatao zašto se za Sarajevo vezuje samo fascinacija ili mržnja, a ipak svi žele o njemu i stvarima u njemu nešto kazati, i sve to uz puno ostrašćenosti, kao da se u ovom konkretnom slučaju ne radi o poslovnom pothvatu, u kojem jedini riskira ovaj Šidi.
Malo arapskih prijatelja, malo rata, mrven mrznje susjeda i komsija i eto metropole... :lol:

Nema veze sto je od grada ostao kostur, ne igra ulogu frankenstajnska izgradnja betonskih bunkera svih oblika i velicina, zanemariti urbicid koji se provodi od rata naovamo, a odlikuje se u tovarenju predimenzioniranih zgradurina gdje im mjesto nije, ali uz torbe para plasiranih na bolna mjesta... :D

Ja sam treca generacija u svojoj familiji rodjena u ovom gradu i mrzim sta je od njega napravio seljo-beljo u ovih 20 godina... M-R-Z-I-M...! 8-)
Ripicipi

#970 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ripicipi »

nosara wrote:
VerticalHairFactor wrote:
Malo arapskih prijatelja, malo rata, mrven mrznje susjeda i komsija i eto metropole... :lol:

Nema veze sto je od grada ostao kostur, ne igra ulogu frankenstajnska izgradnja betonskih bunkera svih oblika i velicina, zanemariti urbicid koji se provodi od rata naovamo, a odlikuje se u tovarenju predimenzioniranih zgradurina gdje im mjesto nije, ali uz torbe para plasiranih na bolna mjesta... :D

Ja sam treca generacija u svojoj familiji rodjena u ovom gradu i mrzim sta je od njega napravio seljo-beljo u ovih 20 godina... M-R-Z-I-M...! 8-)

Jesu li isto tako tvoje prethodne generacije govorile za "Momu i Uzeira" da su "predimenzionirane zgradurine gdje im mjesto nije" ??
nosara

#971 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by nosara »

potres_mozga wrote: Jesu li isto tako tvoje prethodne generacije govorile za "Momu i Uzeira" da su "predimenzionirane zgradurine gdje im mjesto nije" ??
Znas li ti cije su to zgrade bile, ko ih je i u koju svrhu izgradio i od cijih para, u sklopu cega i kojim povodom...?

Nije to isto... Jock...!

Bilo je, doduse, malo povuci-potegni oko Holidej in-a, ali je i ta nakaza ispunila svoju svrhu...

Ove koje nicu u zadnje vrijeme nece, jer nisu dio nikakvog urbanistickog plana, vec su poluprivatni dilovi sa sumnjivim tipovima koji naprave zgradu, pa onda zduse bestraga (alta) ili ne isplacuju plate (bristol) ili 'nako (vila, kumrovec, bosmal, toranj, itd. itd. - na alipasinu ima 4-5 zgradurina na bivsim zelenim povrsinama koje zjape vec deceniju)...
VerticalHairFactor

#972 Re: Project: Sarajevo City Center

Ne bih rekao da ovaj projekt konkretno spada u to što govoriš, nosara, a posljedice rata su nažalost nešto za što treba kriviti odgovorne za rat i ubice sa brda, one koji su 3 i pol godine razarale grad i ubijale žene, djecu i civile. Ako, pak, mrziš ljude zbog vjere, rase, običaja ili nečeg drugog, to je dijagnoza koju je bespredmetno kritikovati. No, ako imaš u Bosni grad u kojem je bolje živjeti, a ti bujrum - Banja Luka je srušila Ferhadiju, vjerujem da tamo ima prostora za one koji mrze Sarajevo i uživaju ispoljavati tu mržnju.
P.S.
Moji korijeni sežu još dalje od te tvoje tri generacije, kada je Sarajevo u pitanju, i nikada nisam mrzio ovaj grad zbog toga što su ga zlikovci sa zapada i istoka s vremena na vrijeme nakazili, davili, stiskali i svojatali, uzrokujući negativne pojave i u njemu samom. Sarajlije nikad nisu razarale Beograd, niti su ikada Zagrebu udarili nož u leđa, ali su beogradski zlikovci i fašisti razarali ovaj grad, a oficijelni Zagreb ga tako lijepo nasukao - o propagandi i izljevima mržnje da ne govorim. Kao da smo mi sijali smrt i nered po regiji a ne obrnuto, pa se sad Sarajevu gleda trun u oku i u regiji sveprisutne posljedice ovog sveopćeg zla.

Ovo je lijep projekt, neka investitor snosi rizik, kad ga je prihvatio, a mrzitelji neka mrze i laju, ništa im drugo i ne preostaje.
Ripicipi

#973 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ripicipi »

nosara wrote:
potres_mozga wrote: Jesu li isto tako tvoje prethodne generacije govorile za "Momu i Uzeira" da su "predimenzionirane zgradurine gdje im mjesto nije" ??
Znas li ti cije su to zgrade bile, ko ih je i u koju svrhu izgradio i od cijih para, u sklopu cega i kojim povodom...?

Nije to isto... Jock...!
Slucajno ili namjerno skreces s' pitanja.

Ako vec napises nesto kao "predimenzionirana zgradurina gdje joj mjesto nije" onda odgovori na pitanje jesu li tako izgledali "Momo i Uzeir" u svoje vrijeme, a ne, ti pricas o "mutnim poslovima" koji sa arhitekturom i namjenom objekta nemaju ama bas nikakve veze.
Sta je po tvom misljenju tamo trebalo napraviti da bi tebi srce bilo na mjestu? Je l' i parlament "predimenzionirana zgradurina kojoj ondje nije mjesto" s obzirom da je toranj parlamenta masivniji od tornja SCC-a?

Argumenti su ti slicni @Suncicinim, tj. nikakvi.
zeko071

#974 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by zeko071 »

Nikad nisam shvatao zašto se za Sarajevo vezuje samo fascinacija ili mržnja, a ipak svi žele o njemu i stvarima u njemu nešto kazati, i sve to uz puno ostrašćenosti, kao da se u ovom konkretnom slučaju ne radi o poslovnom pothvatu, u kojem jedini riskira ovaj Šidi.[/quote]

Ja sam treca generacija u svojoj familiji rodjena u ovom gradu i mrzim sta je od njega napravio seljo-beljo u ovih 20 godina... M-R-Z-I-M...! 8-)[/quote]

Jesu li isto tako tvoje prethodne generacije govorile za "Momu i Uzeira" da su "predimenzionirane zgradurine gdje im mjesto nije" ??[/quote]

ja zalim ljude poput tebe.
A tebi predlazem da bjezis iz seljo-beljo, obzirom da jako patis u njemu. ja bih bar tako uradio, ne bih sebe razdirao mrznjom.ti si ipak treca generacija u Sarajevu svoje familije.
a investitoru koji ulaze 3oo miliona u moj grad (najljepsi na svijetu), zelim puno zdravlja, srece i para. Takoder se nadam da ce jos koju milioncic potrositi ovdje.
muha_sa

#975 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by muha_sa »

zekoooo :D ne valja ti citiranje--ne znam šta si ti piso :D
Locked