Programske sheme CATV kuća

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

neki

Post by neki »

stachu wrote:
StupskaBitanga wrote:vratili ATV i sada neću moći gledati 2 dio Hajde da se volimo
a bilo bi extra da nam skroz puste RTS1 jer je program dobar i ima finih filmova :D
Ma mozes samo sanjati od ovih LOPOVCINA!
BHCN LOPOVI!!! :x :x :x
Jel ovo stoka uvela Hallmark il mi se cini!???
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

aha
i to kada je uveden ATV i Kapital network
neki

Post by neki »

Imamo i alternativnu!! :shock: :shock:
VAUUU
Altsa

Post by Altsa »

ek wrote:
Zux wrote:
StupskaBitanga wrote:vi sa BHCN se žalite a moja rodica koja ima elob kaže za 12KM programi užasni a za hallmark fox i druge mjesečno 20KM :shock:
DA! Ja 20 KM plaćam da bih imao 50 kanala, a ne 40 koliko ima u "osnovnom" paketu, katastrofa. Naravno svi Discovery kanali, FOX-ovi i sl. su u tim dodatnim paketima. A o kvalitetu signala necu ni pricati, "padne" rosa slika se pokvari na pola kanala. Uz to sve kad se doda kablovski internet Europronetov, sa uzasno losim kvalitetom i varijacijama u brzini, zapita se covjek sta placa? Da ga prave budalom? A nema se izbora u principu, s obzirom da su se CATV kuce fino dogovorile o rejonima, pa nema konkurencije i boli ih dupe, svako ima svoj dio kolača i prst u uho. Ali nasi ljudi sute ko ovce, haj' sta fali tako treba.
Pa valjda će i ELOB jednom ubaciti taj fox life ili NG wild oba su titlovana pa neće valjda biti zadnji u Sarajevu kad već jesmo zadnji u regiji.
ne sekiraj se mi na BHcabelNetu cemo biti zadnji :x :x :x
fakat je da je HS najbolji u gradu. oni na svom internom kanalu pustaju filmove.
stachu

Post by stachu »

Vjeruj ti meni, ne postoji gora katv od BHCN, smece!!! :x
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

ja mislim da je Elob sa osnovnim paketom najgori
ek

Post by ek »

Ma osnovni paketi su svuda manje više isti. Mene smeta ignorancija sa ELOB-a. Svi postavljaju FOX Life, oni kažu riješavamo pitanja oko autorskih prava. Pitaš ih da li će postaviti NG vild umjesto Animal planeta jer je NG vild preveden na sh dok je AP na slo. njihov odgovor je pa postavili smo eurosport 2 na srpskom. Odgovor nikakve veze sa pitanjem.
stachu

Post by stachu »

Ne postavljaju svi fox Life, u stvari uopste Fox! A to je BHCN! LOPOVI!!! :x :x :x
Im4U

Post by Im4U »

ev uvedeni paketi na hs-u

erotski paket dodatno 5km, zabavni 8km i porodicni 5km, sve pakete mozete dobiti za 10 km

nek su nama ostali programi ostali nepromjenjeni, to je najvaznije :D
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Im4U wrote:ev uvedeni paketi na hs-u

erotski paket dodatno 5km, zabavni 8km i porodicni 5km, sve pakete mozete dobiti za 10 km

a pošto znam šta nudi erotski
a koji kanali spadaju u porodični i zabavni
leeloo

Post by leeloo »

Im4U wrote:ev uvedeni paketi na hs-u

otkad to i gdje? Meni jos nije dolazio onaj kolporter na vrata sto pretplatu prikuplja. jel' od njega informacija ili ?!
Im4U

Post by Im4U »

dolazio onaj kolporter meni danas i donio racun :-)

ev liste

erotski paket 5 KM
- hustler tv
- blue hustler
- xxx xtreme

zabavni paket 8 km
- erotski paket
- fox crime
- nasn
- sailing
- exteme sport

porodicni paket 5 km
- fox life
- discovery travel&living
- discovery science
- discovery civilization
- baby tv
- luxe tv
- bbc prime
- mts (???)

et, svi kanali za 10 km

testno do 01.02.2008. i dobije se satelitski digitalni resiver beslatno na koristenje

ma samo da je ovaj fox life i fox crime imati, ebesh ostalo :D
ek

Post by ek »

FOX Crime vrijedi svih paketa naravno ko voli tu tematiku. A i BBC Prime su počeli sve više prevoditi samo im titl malo kasni. Sailing ne znam ko gleda možda samo tipovi koji imaju neke skupocjene brodice za vožnju po Sredozemlju. Problem sa ovim Discovery kanalima što nisu lokalizovani. Sve u svemu isto kao u ELOB-u samo malo drugačije upakovana, s tim da imate FOX Life koji je veliki dobitak.
Hendrix

Post by Hendrix »

Im4U wrote:dolazio onaj kolporter meni danas i donio racun :-)

ev liste

erotski paket 5 KM
- hustler tv
- blue hustler
- xxx xtreme

zabavni paket 8 km
- erotski paket
- fox crime
- nasn
- sailing
- exteme sport

porodicni paket 5 km
- fox life
- discovery travel&living
- discovery science
- discovery civilization
- baby tv
- luxe tv
- bbc prime
- mts (???)

et, svi kanali za 10 km

testno do 01.02.2008. i dobije se satelitski digitalni resiver beslatno na koristenje

ma samo da je ovaj fox life i fox crime imati, ebesh ostalo :D
Ne kontam otkud ovaj risiver u ponudi?!?!?
Kablovska Tv a daje satelitski risiver džaba na korištenje?
Pa onda za 5KM dobiješ iznajmljen risiver na kojem onda gledaš prave dekodirane kanale ili sam nešto pogrešno shvatio ovde? :)
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Čovjek je možda želio da kaže receiver pa je iz navike dodao i ovo satelitski :D .
Fibra

Post by Fibra »

Eh, a da vidite kakva je za*ebancija sa kabl operaterima u Tuzli! Imamo TV Crna Gora, RTS, Sat1, TV5, i ostale "renomirane" kanale! Prosto zudim za vijestima iz Crne Gore!
Hendrix

Post by Hendrix »

Fibra wrote:Eh, a da vidite kakva je za*ebancija sa kabl operaterima u Tuzli! Imamo TV Crna Gora, RTS, Sat1, TV5, i ostale "renomirane" kanale! Prosto zudim za vijestima iz Crne Gore!
Pa i ja imam isto te kanale , ne brini isto je to svugdje. :-D

Tv Igman je među najjačim stanicama. :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Fox Life je srpska verzija, tj. Fox televizija ili...? :?

Još kad bi kod nas bilo konkurencije pa da sad i ostali operateri počnu popravljati svoju šemu da im HS ne bi oduzeo sve korisnike... :roll:
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

Korisnici sarajevskog kablovskog operatera ELOB nezadovoljni su njihovim uslugama i kvalitetom programa. Oni tvrde da za 12 maraka, koliko ...

... mjesečno izdvajaju za osnovni programski paket od 43 programa u ELOB-u, ne dobijaju kvalitetne programe koje imaju korisnici kablovskog operatera HS. Osim što je u HS-u pretplata osnovnog paketa za 50 feninga jeftinija, oni nude dva kanala više nego ELOB, piše San.

Za gledanje stranih kanala Hallmark, Zone realitv, Explorer i Historv, koji su uključeni u osnovni paket HS - a, korisnici ELOB - a moraju platiti dodatnih pet maraka, jer se ovi kanali nalaze u dodatnom paketu. Ovih dana je nezadovoljstvo korisnika ELOB-a dostiglo vrhunac, jer je kablovska HS uoči Nove godine u programsku šemu eksperimentalno ubacila dodatnih desetak kanala i to FOX life, FOX crime, BBC prime, XXXtrime, Hastler, Blue hastler, Extreme sport, TV Balkanika, Zone Club, Discoverv science, Discovery travel i Discovery civilization). Signalista kablovske HS, Edin Fočo, tvrdi da će ovi kanali biti emitirani mjesec dana kako bi pomoću stepena gledanosti lakše utvrdili koje će programe uvrstiti u dodatne pakete - porodični, filmski i erotski, dodavši da cijene još nisu precizirane.

S druge strane Jasmina Bikić, vođa komercijalnog sektora kablovske televizije ELOB, tvrdi da njihov dodatni paket od 20 kanala košta pet maraka.Koje će programe sadržati osnovni paket odlučuje naš Programski savjet koji prima i razmatra zahtjeve, sugestije i kritike naših korisnika vezane za kvalitet i kvantitet programske šeme. Na zadnjoj Skupštini Asocijacije kablovskih operatera jedan od zaključaka je bio da u osnovnom paketu kabel operatera broj kanala ne prelazi 40, a mi se nastojimo pridržavati toga, istakla je Bikićeva.
http://www.biznis.ba//index.php?option= ... &Itemid=59
eeeeeee

Post by eeeeeee »

StupskaBitanga wrote:Korisnici sarajevskog kablovskog operatera ELOB nezadovoljni su njihovim uslugama i kvalitetom programa. Oni tvrde da za 12 maraka, koliko ...

... mjesečno izdvajaju za osnovni programski paket od 43 programa u ELOB-u, ne dobijaju kvalitetne programe koje imaju korisnici kablovskog operatera HS. Osim što je u HS-u pretplata osnovnog paketa za 50 feninga jeftinija, oni nude dva kanala više nego ELOB, piše San.

Za gledanje stranih kanala Hallmark, Zone realitv, Explorer i Historv, koji su uključeni u osnovni paket HS - a, korisnici ELOB - a moraju platiti dodatnih pet maraka, jer se ovi kanali nalaze u dodatnom paketu. Ovih dana je nezadovoljstvo korisnika ELOB-a dostiglo vrhunac, jer je kablovska HS uoči Nove godine u programsku šemu eksperimentalno ubacila dodatnih desetak kanala i to FOX life, FOX crime, BBC prime, XXXtrime, Hastler, Blue hastler, Extreme sport, TV Balkanika, Zone Club, Discoverv science, Discovery travel i Discovery civilization). Signalista kablovske HS, Edin Fočo, tvrdi da će ovi kanali biti emitirani mjesec dana kako bi pomoću stepena gledanosti lakše utvrdili koje će programe uvrstiti u dodatne pakete - porodični, filmski i erotski, dodavši da cijene još nisu precizirane.

S druge strane Jasmina Bikić, vođa komercijalnog sektora kablovske televizije ELOB, tvrdi da njihov dodatni paket od 20 kanala košta pet maraka.Koje će programe sadržati osnovni paket odlučuje naš Programski savjet koji prima i razmatra zahtjeve, sugestije i kritike naših korisnika vezane za kvalitet i kvantitet programske šeme. Na zadnjoj Skupštini Asocijacije kablovskih operatera jedan od zaključaka je bio da u osnovnom paketu kabel operatera broj kanala ne prelazi 40, a mi se nastojimo pridržavati toga, istakla je Bikićeva.
http://www.biznis.ba//index.php?option= ... &Itemid=59
Izgleda da ce pretplata na HS-u skociti za 1,5KM zato su i dali toliko kanala...

Al zivi bili pa vidjeli
treger

Post by treger »

jos 2 kanala na HS

North American Sports Netvork -NASN na C64
Baby tv na S 26

šmrc, nema više mtv igman
:D :-)
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

vjerovatno će i to staviti u pakete jer je tačno da CATV u svojoj osnovnoj ponudi može imati samo 40 programa
stachu

Post by stachu »

treger wrote:jos 2 kanala na HS

North American Sports Netvork -NASN na C64
Baby tv na S 26

šmrc, nema više mtv igman
:D :-)
Samo ove lopovcine nista ne uvode! BHCN LOPOVI!!!
NAJGORI STE!!! :x
Metafizicz

Post by Metafizicz »

Promjene u programskoj šemi kablovske i digitalne TV

Od 21.1.2007 došlo je do promjena u prograskoj šemi u kablovskoj i digitalnoj TV.
U kablovskoj TV Reality channel je iz dodatnog paketa prebačen u osnovni umjesto AL'JAZZERA.

U dodatni paket kablovske TV kao i u programsku šemu digitalne TV uvode se novi kanali.
Umjesto Eurosport 2 uvodi se NASN (North Americans Sports Network) kanal i umjesto Sailing Channel-a uvodi se FOX Life.
Također, Free X2 od sada možete pratiti iza 23 sata na frekvenciji kanala VH1.
ELOB CATV
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Metafizicz wrote:Promjene u programskoj šemi kablovske i digitalne TV

Od 21.1.2007 došlo je do promjena u prograskoj šemi u kablovskoj i digitalnoj TV.
U kablovskoj TV Reality channel je iz dodatnog paketa prebačen u osnovni umjesto AL'JAZZERA.

U dodatni paket kablovske TV kao i u programsku šemu digitalne TV uvode se novi kanali.
Umjesto Eurosport 2 uvodi se NASN (North Americans Sports Network) kanal i umjesto Sailing Channel-a uvodi se FOX Life.
Također, Free X2 od sada možete pratiti iza 23 sata na frekvenciji kanala VH1.
ELOB CATV
NE MOGU DA VJERUJEM DA UKIDAJU VH1 poslije 23 sata?!?!
Kakvi kreteni!!! :x :x :x
Post Reply